Şimdi Ara

'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar vergi ödemesin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
0
Favori
6.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
107 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Cami tuvaleti ne zamandır bedava oldu? Yaralıları camide kim tedavi ediyor? Hastane mi orası? Nasıl bir mantık bu?

Su meselesine gelince memlekette her yerde su satanlar var camilerde çeşme mi kaldı? 20-25 sene öncesinden yazıyorsun herhalde.

Sanki bedava hizmet var da kullanıp duruyoruz. Cami tuvaletini ihaleyle işletiyorlar. Parasıyla olduktan sonra her yere tuvalet açılır.

Biz para vermeyelim gelmeyelim. Bakalım siz eksik kalan parayı nereden bulacaksınız? Adam başı 100-200 isteseler kaçınızdan o para çıkacak? Dürüst olun böyle konuşanlardan para istemeyin sen sağ ben selamet. Tabi bunlar hep lafta kalıyor o paradan asla vazgeçmezsiniz.

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Valla senin yaptığına burada osur osur ipe diz derler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH in bazı üyelerinden beklenildiği üzere bu tür haberlere pek sevinmisler. Ülkede neredeyse musluman bırakmamışlar!
    Şunu hatırlatmak isterim. Bu milletin daha 4-5 kuşak önceki ataları vatan ve din için canından bile geçti. Daha ötesi var mı? Yada siz her insani bir kaç lira için satılık mı sanıyorsunuz?
    Diğer husus ise, vatandaşın vergisi genel bir havuzda toplanır. Sonra devlet kurumlarına pay edilir. Kişinin ödediği Verginin şu kadarı diyanete gidiyor denemez. Ancak devlet diyanete maddi katkı sağlamayı bırakabilir. O zamanda farklı problemlerin çıkacağını tahmin ediyor olmanız gerekir.

Deist vs inanca sahipler diyanetin bütçesinin derdine duseceklerine, kendilerine de bütçe istesinler. Yakınlarına vasiyet edip cenazelerine musluman usulüne göre işlem yaptirtmasinlar. Müslüman mezarlığına gomulmeyip, diger dinler gibi ayrı mezarlik ayarlanmasinin peşine dussunler.

• halil altın H kullanıcısına yanıt

Kaç kere cevabını aldın hala yazıyorsun.

Ateistler zaten hem krematoryum, hem de mezarlık için talepte bulundular. E ne yapsınlar? Özel mezarlık mı açsınlar? Özel krematoryum mu açsınlar? Yakılana kül kabı bedava diye kampanya mı yapsınlar? Açıkçası bu konuda dertli olan zaten sensin, o zaman sen uğraş.

Ben bu dünyada toprak ayırmam. Canlı beden zaten ayırmam, cansızını hiiç ayırmam. Toprağı da severim yaradandan ötürü. Yanımda müslüman da yatsa, hristiyan da yatsa, deist de yatsa ne toprak ayırırım ne de inanç. Ateist zaten evrene karışacağını düşünür. Bedenini düşünecek hali yok. Deistler için de fark edeceğini nereden çıkarıyorsun? Zaten ölünce ben orada olmayacağım.

Bu kadar dert ettiysen yap başvurularını, tutan mı var?

Beni mikroplar mı öldürdü? Toprak olunca hepsini yutarım. Toprakla bir olmak benim için güçtür. Ağaca karışırım, diğer canlılara katık olurum. Ben toprakla çoktan barıştım. Sen kendi paniklerinin, dertlerinin komikliğini görebilsen keşke.

• AKP'nin DIB'ligi tum vatandaslardan topplanan vergiler ile Turkiye'de SADECE sunni hanefi islam mezhebine hizmet etmektedir. Ayni "din kulturu ve ahlak bilgisi" ders mufredatinin sadece ama sadece hanefi sunni islam inanci propagandasi dogrultusunda belirlendigi gibi.

Dogru ve adil olan DIB'nin butcesinin Turkiye'deki inancli insanlarin orani uzerinden belirlenerek (herkesi hanefi sunni musluman varsayarak tek mezhebe hizmet etmek yerine), tum inanc sahiplerine hizmet eder sekilde yapilandirmaktir.

Turkiye'de hanefi sunniler kadar aleviler de, hristiyanlar da yahudiler de adil ve orantili bicimde diyanet hizmetlerinden istifade edebilir olmalidir.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt

Ayık kafa ile yaz. Ne saçma bir düşünce, görende ülke sizin uğursuz paranızla dönüyor sanacak.

• 28 Şubat döneminden ne mal olduğunu iyi biliriz kendisinin. Bu kaypak abinize söyleyin apartmanlarda giriş katta oturanlar bile asansör ve aydınlatma için aynı miktarda aidat ödüyor. Toplum olmak böyle bir şey.

• İnançlı değilim diyenden 2 kati alirim ben :) eski usul

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • faruk F kullanıcısına yanıt

haha güzel cümlede kim anlar. 

• Çok uzak bir şey gibi gözüküyor yalnız hükümet değiştikten sonra bu gerçekleşir.

• faruk F kullanıcısına yanıt

Evet ama hakkaniyet gözetilerek yönetim planında değişiklik yapılarak asansör masrafından muaf tutulabiliyorlar. Örnek verirken bazı uygulamaları araştırarak verseniz bari.

Tabii burada kilit ifade “hakkaniyet gözetmek.”

• hulkibey kullanıcısına yanıt

Hocam dediğiniz makul. Tabi bende bir önceki sayfadaki yazımda belirttiğim gibi, Türkiye de şu an için hayal gibi bu düşünceler.

Veya buna alternatif olarak, ki bende bir önceki sayfada belirtmiştim, şu da uygulanabilir ; Almanya da örneğin Kirchensteuer ( kilise vergisi ) adı altında bir şey vardır. Kilise hizmetleri alabilmek için vs bu ödenmek durumunda. Elbette ki vatandaşlar buradan çıkabilirler gönül rızalarıyla. Belli hizmetleri de dolayısıyla alamazlar. Gemeinde denilen semt, bölge, belediye vs gibi yerlerde vatandaşlar Verein derneklerini kurarlar, burada cemaatin mensuplarının ödedikleri Spende ( bağış ) larla her inanç kendi kendini finanse eder. Dolayısıyla katolik protestanın kilisesini dahi finanse etmek durumunda kalmaz. Ya da tam tersi. Ya da ülkede yaşayan, hristiyan olmayan kişilerden bu paralar alınmaz. Dolayısıyla bir ateist, deist, budist, hindu, pagan, musevi veya müslüman bunları vergileri ile finanse etmek durumunda kalmaz. Ki makul olanda budur takdir edersiniz ki. Ayrıca buna ek olarak, kiliselerde, camilerde, sinagoglarda, cemevlerinde vs satılan dini motifler, kitaplar, malzemelerin vs satışları vergiden muaftır. Böylece devlet din ile olan ilişkisini net bir şekilde kesmiş olur ve bu konu ilgili inanca mensupların kendi meseleleri halini alır.

• Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt

kardeşim ateşleyin kişi başı 100-200TL ezanlar susmasın. Biz sadece bizden para istemeyin diyoruz. Ezan ben para vermeyince niye sussun imamlar kapitalist mi? Allah rızasını için okurlar...

• esasında köklü sorunlarımız var. halk parça parça kendince yaşamaya çalışıyor ama hep birlikte aynı kurallarla yaşamaya itiliyor.bu da kaos ortamı getiriyor bence. her gün haberlerde görülen abukluklar bunlarla ilgili bence.

bu olaylar karşısında mantıklı bulduğum tek çözüm eyalet sistemi. ya da şehir şehir olabilecek bir sistem. her şehir kendi topluluğuna uygun yönetilecek gibi. refarandum yoluyla toplulukların istekleri oturtulabilir.kulağa zor ve saçma geliyor :D ancak büyük devletler böyle yönetiliyor. eskiden osmanlı da böyle yönetilmiş.

örneğin şimdi herkes büyük şehirlerde kendi kültürünce,kendi örfleriyle yaşamaya çalışıyor. şehre adapte olunmuyor,gelinen yerin hareketleri büyük şehirlerde yapılmaya,uygulanmaya çalışılıyor. şimdi burada kaos olmasın nerede olsun  

• asau kullanıcısına yanıt

Yararlandigi şeylerden 1 tane ama 1 tane bile 12 milyarlık diyanet bütçesi gibi bir bütçe göstersene? Hadi bekliyorum.

Ülkeyi borç yüküne iten ama milletin hiçbir işine yaramayan başka ne kadar büyük bütçe var merak ettim

• Konuda bahsedilen öneri uygulamaya konulsun görelim bakalım kim azınlıktaymış 

• Din kardeşi diye başımıza sarılan afgan suri kaynaklı tüm maliyetleride benim vergimle değil bunu isteyenlerden topladığınız vergilerle karşılayın.

Çok güzel benim sırtımdan cihat benim sırtımdan ensar benim sırtımdan şov...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McOrco -- 9 Kasım 2021; 13:7:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • En iyisi kontörlü olsun , camiye gideceğimiz zaman basalım geçelim akbil gibi  

• krstarica kullanıcısına yanıt

bu ülkede ecnebilerden daha fazla vergi almak lazım avrupadaki müslümanların hiçbir hakkı yok kısasakısas yapmak lazım nasıl ermeni asala bitirildiyse aynı yöntem.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.