Muslumanlar bu ulkede zavalli konumunda, bu halde yasamayi da kendileri seçtiler. Ecnebi dedikleriniz kendi eğitim okullarinda oğrenim goruyorlar, liseleri farkli, statuleri farkli, dini kurumlari farkli. Çatır çatir da vergileri zaten alınıyor. Asıl kendi ulkelerinde tatile, denize gidemeyen tek dunyadaki içtimai yapidir, araplaşmiş Türkler. Üç kurus maas alip, alni secdeye değene oy verenler düsünsün, zira biz ve bizim gibiler, akla onem veririz. akla onem verende dünyevi sartlarda ekmeğini Tanridan degil, zekasindan elde edeceğini bilir. Son olarak Yunanistandaki müslumanlar icinde ses cikartmayi verin o zaman en ufak haberde. Ne de olsa orasi da gavurun topragi ve müslumler azinlik, catir catir duble vergi vermelerindde sürünmelerinde sakinca yok. Araplaşmiş Türk demem de sakınca yok değil mi? sizin acinizdan, zaten arap kelimesinin bile varsillaşmasi, bir gurur olmali musluman için, sebebi siz sizden olmayana çok güzel ecnebi, gavur, diyebilme lugatina sahipsiniz ne de olsa, araplasmis Turk de sorun olmaz heralde. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 9 Kasım 2021; 13:46:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar vergi ödemesin (5. sayfa)

-
-
İstisnalar kaideyi bozmaz. Bu hakkaniyet gözetmek değil, pintiliktir. Toplum içerisinde yaşamanın getirdikleri ve götürdükleri vardır. Din hizmetleri de bunlardan biridir. Toplum içerisinde sektler ayırmaya çalışmak, yediğin kadar öde tarzında devlet bütçe planları ve vergi politikaları düzenlemek aptalcadır.
Alkol ve tütün mamülleri kullanarak hastanelere düşen insanların tedavi masrafları sosyal güvenlik havuzundan karşılanıyor. Ayrıralım mı hepsini?
Alkollü araç kullanan insanların polis denetimi için memur mesaileri harcanıyor. Bunu da ayıralım mı? Hiç gitmediğimiz dağın başındaki bir köye elektrik, su, toplu taşıma hizmetleri sunuluyor. Altyapı yatırımlarını da ayıralım mı?
-
Cok basit, o sattigi alkolden tedavi masraflari ve polis denetimlerinin yuzlerce kati vergi topluyorsun, ama bir arastirin bakalim. Bir sise rakinin yuzde kaçi vergi, he çok mu işine gelmiyor, Afganistan gibi yasaklayacaksin o zaman, maçasi yetiyorsa birilerinin Legal ise de burada kullananlara ya da polislerin mesaileri uzerinden arguman uretemezsiniz. Devlete catir catir içen vergisini veriyor devlet her turlu aliyor.
Din ise Tr de en buyuk gider havuzuna sahip kısım 10 milyar lira bütçe ve üzeri ne demek emsali var mi başka kurumlarda? Elbette ses cikartacak insanlar. Alkol legal ve devlet gelir elde ediyor. Olaylari çarpitiyorsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 9 Kasım 2021; 14:20:37 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
konuda ki en iyi kapaklardan biri bu.
müslümanlığı araplaşma olarak nitelemeniz sizin lafınız.. ecdad sizin yaptığınız 10/1'i yapsa dünyanın tamamı müslüman olurdu.. sizlerde bir sığındığınız demokrasi hazımsızlığı var bunu her ortamda dile getirmekte hak görürsünüz ama sadece kendinize aitmiş bir hak gibi. kullanığım kelimler belli siz nasıl anlarsanız öyle anlarsınız ister bardağın üstü boş ister yarısı boş görürsünüz, her şeyde bir hayır vardı görmesini biline zavallı olanlar müslümanlar değil her yerde onlara eziyet eden hor gören sizin medeni demokrasi beşiği dediğiniz üstün beyaz ırkdır türk tarihinde katliam zülüm sömürcelik yoktur onlar sadece diğer dinlerde görülür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 9 Kasım 2021; 14:46:27 > -
güclü gücsuzu ezer. Bu taksonomik siniflandirmanin oldugu her alemde de böyledir.
Ezilen de zavallı olarak nitelendirilir.
Ezilmekz hor gorülmek mi istemiyorsun? Boş bos dini avarelerle safsatalarla ugraşmak yerine, bilime akla yönelsinler. Geliştirsinler kendilerini ezilmesinler. O dengeyi kursunlar. Hor gorülmemeyi kimseden talep edemezsiniz. Canliligin kuralidir bu.
Uğursuz para değilde verginin çoğu evet içki ve sigaradan alınan vergiden kazanılıyor. Geri kalan çoğunluk akaryakıttan alınan vergi. Senden de markete falan gidersen vergi alınıyor. Bakkala gidersen o da pek vergiye dönüşmüyor. Yani kısaca evet senin gibilerden çok vergi veriyor içki içen kesim.
sular yükselince balıklar karıncayı sular çekilince karıncalar balıkları yer.. dininiz size göre boş olabilir kimseyede tepeden bakma ben bilirim hakkı vermez müslümanlığı arap dini olarak nitelendirmeniz sizin bir saldırı biçiminiz herkes sizin gibi değil müslümanlık yayılıyor istemesenizde zorla değil akıl ile..binbangle bu dünya yaratılmadı sahipsizde değil herkes bir gün hesap verecek.
Değer Paylaşyoutube
Bu videoyu faydalı buluyorsanız sevdiklerinizle paylaşın. Bilgi paylaştıkça daha değerlidir. Paylaşma linkini kopyalayın ve yapıştırıp gönderin. https://youtu.be/jyVZfPIh4Q4 Hz Osman'ın kılıcındaki Kayı boyu damgası https://youtu.be/fceUpjEeQZEhttps://www.youtube.com/watch?v=jyVZfPIh4Q4İslami Sözleryoutube
İslami Sözler Kanalımızda, Müslüman olanların hikayeleri, Kur'an-ı Kerimden Ayet Mealleri, Hadis-i Şerifler, Peygamber Efendimiz'in ve Sahabelerin hayatlarından kesitler, İslam Alimlerinden Sözler ve nasihatler, Tarihi Belgeseller, Evliyaların Hayatları, İlmihal Bilgileri, Dualar, İslami Klipler, Dini Sözler, Dini Hikayeler ve daha bir çok konuda paylaşımlar yapıyoruz. Yeni videolarımızı kaçırmamak için kanalımıza abone olmayı ve zil simgesini tıklamayı unutmayın 🔔 Videolarımızın beğen 👍 butonuna basarak ve yorum yaparak bize destek olabilirsiniz. Allah cümlemizden razı olsun. Nasıl Müslüman Oldum https://www.youtube.com/playlist?list=PLwmYKVW0e8EJHlMbo0BJc24gE3ROr04Ar Dünya Şehirleri Belgesellerimiz https://www.youtube.com/playlist?list=PLwmYKVW0e8EKjKDazCCqdfsq6HOFxC6Zc En Güzel Dini Hikayeler https://www.youtube.com/playlist?list=PLwmYKVW0e8ELl07ccesonyQW1MXZ4dwo6 En Güzel Dini Sözler https://www.youtube.com/playlist?list=PLwmYKVW0e8EKJu4tHP_p4Sapxh8W_3zOk Sufi Müzik | Ney Dinletisi Oynatma Listesi https://www.youtube.com/playlist?list=PLwmYKVW0e8EJAD9ZAWuHoGxdN2nJONZZD En Güzel Sözler, İslami Sözler, Dini Sözler, Hikmetli Sözler, Nasihatler, Menkıbeler, Sohbetler, Belgeseller, Peygamber Efendimizin Hayatı, Sahabelerin Hayatı, Evliyaların Hayatı, İslam Tarihi, Kur'an-ı Kerim okumaları, Hadis-i Şerifler, İlahiler ve daha bir çok faydalı paylaşımlar "İslami Sözler" Kanalımızda. #islamisözler #Müslümanlar #Rusyahttps://www.youtube.com/watch?v=HfP8q4LE7Mk
-
Ecnebi diyenin telefonunu kullanir, daha ayı gorebilecrk teleskop uretememiş muslumanlar burada bingban yalan falan
Neyse muhattap almayin zira vakit kaybedemem. Iyi gunler
Ayrılmasa bile şeffaf olması gerekir. Şeffaflık ve denetlenebilirlik için de vergiler kendi alanlarında kullanılır, kullanılmadığı hallerde de açık bir şekilde hesap verilir. Paranın aynı havuzda toplanması, harcamaları örtbas etmek için kullanılıyorsa burada bir sorun var. Asıl sorun da zaten bu.
Mesela, şu verdiğiniz sigara vergisi örneği. İngiltere araştırdığında sağlık sistemindeki en büyük harcama sigara tiryakileri için değil. Genel kanının tersine sigara içenler sağlık sistemine en az külfeti getiriyorlarmış. Bunu da ömürlerinin kısa olmasına ve en büyük masrafların geriatrik hastalıklar olmasına bağlıyorlar. İleri yaş hastalıkları sürekli bir masraf. Ben de sigara sevmiyorum ama adil olmak, gerekiyorsa da ayırmak gerekir. Bir düzen adil olamıyorsa olmasın zaten, hiç bir şeye yaramaz, eşyaının tabiatı olarak da kendisini sürdüremez zaten.
Bu araştırmaları yapamıyorsanız sigaradan alınan vergiyi gerçekten sadece denetim ve dumansız sahaların masraflarına, otomobilden alınan vergileri ulaşıma, genel harcamalardan alınan vergiler ise sağlık ve eğitime aktarılmalı. Böyle olsa zaten kimse vergi oranlarına itiraz etmez.
-
Konu vergi ödememek olsun ,ülkenin %90 ı ateistim der.
Cami girişlerine turnike koysunlar.Giriş 1 TL .Diyanet gül gibi geçinir bu parayla .Sadece Çamlıca camisinden günde 60 bin TL kazanır. 60 bin kişilk camiyi boşuna yapmadılar herhalde ? Her gün dolup taşıyordur.
-
Olması gerekende bu talep eden varsa beyan eder ve pay kesilir.Kesilen payda belli olur.
Hem müslümanım diyeceksin hemde genel bütçede fuhuş içki uyuşturucu sigara kumar ve şans oyunlarıda buna dahil bunlardan gelen paraları din adı altında personeline ve işlerine dağıtacaksın.
Bu ne menem iştir.Senin inandığın din din değil o zaman başta dinden çıkmışsın ve herkesi inanışa göre günaha sokuyorsun.Bu çerçevede bakarsa dinle uğraşanlarda haram yiyor.
O nedenle yapılması zorunlu bir uygulama inanış adına diyorum.Her ne kadar alakam olmasada.
-
ayı görmeyebilirler lakin herşey yalan dolanda olabilir size göre aradan binlerde yıl geçtede inanmayan inanmıyor yapacak bişi yok.
atvyoutube
Nihat Hatipoğlu ile Kur'an & Sünnet 3. Bölüm atv resmi youtube kanalı Abone olun, hiç bir şeyi kaçırmayın!https://www.youtube.com/watch?v=2T6uZi6Nw7o
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 9 Kasım 2021; 16:57:9 > -
Böyle bir sistem mümkün olabilir fakat yurt dışındaki gibi bağımsız kiliseler benzeri sisteme dönüşür. Diyanet'in kontrolünden çıkar. Radikal gruplar artar. Ben de Diyanet'e gereğinden fazla bütçe ayrıldığını düşünüyorum fakat bu teklif de sorunlu.
Özel okullar gibi müfredatta devlete bağlı fakat idarede bağımsız bir sistem kurulabilir belki. Camilerde cemaatleri üzerinden döndürülmeye çalışılır. İmam ve Müezzinin maaşları da yine buradan ödenebilir. Bilmiyorum ne kadar mümkün çok kafa yoramayacağım.
-
Böyle bir vergi çıksa inançlılar dahil herkes ben inanmıyorum vergi ödemeyeyim der. Herkesin gerçek yüzü ortaya çıkar. Görmediğin yolun geçiş ücretini ödüyorsun, adresini bilmediğin havaalanının, hastanenin garanti ücretini ödüyorsun. Camiye gelene kadar... (Amaç diyanetin aldığı pay ise sen onu buradan ödemezsen başka bir şekilde yine ödersin)
-
Verdiğin örneği çürüttüm, bu sefer de manasız manasız şeyler yazmaya başladın. Pintilik yapan yok. Hakkaniyet çerçevesinde yapılacak düzenlemeler seni neden rahatsız ediyor ki?
Bakın şu da hakkaniyetli olabilir. Diyanet içinde ateist, deist agnostikler için yüzde beşlerse yüzde beş, onlarsa yüzde onluk bir bütçe ve her gelirden pay ayrılır. böylece bir buçuk milyar lira ile birileri kendi inançlarına uygun çalışmalar yaparlar.
Ama sizin derdiniz hakkaniyet filan değil belli ki. Atayizler versin, biz kendimiz kullanalım. Şu anki durumun başka açıklaması var mı?
-
Cevaba gel.
Bir sürü şey üfürdün cevabını alınca saçma sapan birşey yazdın. Ya bilader bana ne senin diyanetinden? Çok seviyorsan öde parasını kafa ütüleme. Elini cebimden çek başka birşey istemez. Masraf olma, zarar yapma ne yaparsan yap.
Para isteme aradaki farkı öde deyince alayınız kaçıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X