Din meselesiyle verdiğin örnekler ne alakaysa. Asansöre de cevap verilir, trtye de. Bu ülke sınırları içinde isteyen istediği vergiden de şikayet eder. Duymaktan rahatsız oldun diye millet çekip gidecek veya senin dediğine uyacak diye birşey yok. Çok dindarsanız aranızda vergi ödeyin diyaneti finanse edin. İçki içenden, dinle alakası olmayandan zorla para alıp laf yiyince gelip dine saldırıyorlar demesini biliyorsunuz. Sen kumar oyunlarından vergi kes, mevduat faizinin vergisini al, içkiden kol gibi vergi al, devlete olan borca faiz işletsinler. Bunları tahsil edip kurumlara dağıt, payı oranında diyanete ver bunlarla dini finanse et sonra gel lafa edene çemkir dur. Konu paraya gelince alayınız beş kuruş vermez. Cami kapısında girişe para istense bakalım kaç kişi girecek? A Başkasının cebinden eliniz çıkmaz bir de laf eder durursunuz. |
'Ben inançlı değilim' diyenler ya da camileri kullanmayanlar vergi ödemesin (3. sayfa)

-
-
o öyle değil 25 yaşındayım gelirim yok babanın emekli maaşı var diyolar babamın maaşından bana ne gelirim yok hala gss çıkıyor zaten para olsa aynı evde yaşamazdım devlet diyo aile geliri var diye ne saçma bir şey borç olsa ona yansıyacak mı ? maaşı beraber mi alıyoruz devlet kafasına göre borçlandırmak için herkesin geliri varmış gibi göstermiş
Gelir testi maddesi
"Hanede yaşayanların kişi başı gelir ortalamasının net asgari ücretin 1/3'ünün altında olması gerekmektedir"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 8 Kasım 2021; 4:49:31 > -
Ya bana anlatma onları. Ben gss çıktığından beri mağdurum. Bende işsizken babamın gelirine bakıp borç yazdılar. En son 8-10 bin olmuştu. Bu devletin sana yeşil kart vermemek için uydurduğu bir kural. Paran yok ama babanın var sanki baban sana bakmak zorunda. Bana da burs vermediler üniversitede babamın mal varlığı varmış ama bana faydası yoktu.
Ben ilkesel olarak konuştum. Ayrıca acil durumlarda hastaneye alırlar.
-
Erken teşhis hayat kurtarır diyorlar gitsem almayacaklar acil durumda alıyorlarmış sağolsunlar
-
Karşılamasınlar kapatılsın daha iyi işte.
-
terösist sevicilerde bu ülkeden gitsin o vakit..
-
İçki-sigara içmiyorum, otomobile binmiyorum, TV izlemiyorum, akaryakıt kullanmıyorum. Bende vergi ödemek istemiyorum :)
-
erkeksin degil mi? kiz olsan hayat sana guzel..babanin maasinin % 75 i senin ..git evlen bosan skk li ve bag kurlu birileri ile baban da emekli sandigi olsun..hepsinden 1 er maas ..evlenmeden calismadan hayat omur boyunca hemde..es kaza baban mv filan sa 20 30 allah ne verdiyse olene kadar..gss filan da yok..orasi ole olunca otomatikman o acigi da sana bana..
-
Saçmalamış biraz. Öyle bir düzen yok kardeşim. İyi o halde, anti militaristler de TSK bütçesine itiraz etsin. Ben okumak istemiyorum diyenler MEB bütçesine itiraz etsin, özel sağlık sigortam var özel hastaneye gidiyorum diyenler Sağlık bütçesine itiraz etsin... bu böyle uzar gider. Adil bir bütçe tüm ihtiyaçlar için, toplumun tamamı için yapılır ve harcanır. Bizim bütçe yandaş ve asalak doyurma bütçesi haline geldi, o ayrı... Verdin yetkiyi gördün etkiyi...
Ha diyanetin bütçeden aldığı payın bu kadar yüksek olması elbette mide bulandırıcı. Sağlık ve eğitim bütçesini de sollayıp astronomik rakamlara ulaşması art niyetin göstergesi, aklı mantığı olan bunu anlar...
Bu kadar parayı dini vecibeler yerine getirilsin, ibadethaneler kurulsun diye kullanmıyorlar tabi, %30'u gerçek ihtiyaçlara gidiyorsa kalanı tarikat şeyhlerinin boklu donunu yalayan asalaklara gidiyor.
-
Niye sadece camii ?
Mesela Haliç'teki demir kilise çürümesin diye 16 milyon lira harcandı.
Ülkede kimsenin sesi çıkmadı.
Derdin islam düşmanlığı mı din düşmanlığımı ?
Önce bunu belli edecek minvalde konuş, ona göre daha net verelim ağzının payını !
-
Vergiler her zaman karşılıksız ve zorunlu olarak ödenir, o yüzden bir kimsenin bir hizmetten yararlanmaması ve/veya yararlanmak istememesi durumunda verginin talep edilmemesi söz konusu değildir. Vergilerin ödenmesi sonucunda tabii ki bir karşılığında aldığın bir hizmet vardır ama bu verilen vergiye göre değil, herkese eşit şekilde olur.
Zengin olup da vergiler verenler var, onlar ama genelde özel sağlık hizmetlerinden yararlanıyorlar devletin sağlık hizmetinden yararlanmak yerine, o mantıkla o zaman onlar da vergi vermesin sağlık için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 8 Kasım 2021; 10:54:20 > -
TRT'yi seyrediyor muyuz ki herşeyde TRT vergisi ödüyoruz?!
batsın böyle adaletsiz haraç sistemi...
-
Müslümanların vergileride sizin gibi gavurlara gitmesin o zaman %5-10 luk azınlığınızla bokunuzla oynar durursunuz..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu şekilde işin içinden çıkamayız onu yerine ben inançlıyım diyenler hırsızlık yapmasa çok daha etkili çözüm olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi de ateist veya deistler için zaten "al birini vur ötekine"dir.
Deist, agnostik, ateist kişi "aman camilere harcanmasın kiliselere harcansın" diyor mu zannediyorsunuz gerçekten?
Turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği tarihi eserler dışında para harcanmasını isteyeceğini nereden çıkarıyorsunuz?
Ensar bağlantılı taciz iddiasında "Vatikan'da neler neler oluyor ses çıkarmıyorsunuz" yazmıştı biri.
Yahu daha kötü tecavüzcü bulunca "aman bizim tacizcimiz yine iyiymiş" mi diyelim? Al birini vur ötekine der dini inancı olmayan kişi, nedir yani.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 8 Kasım 2021; 12:34:33 > -
Sçmaya tuvalet, içmeye su, yaralıları tedavi ettirmeye cami bulamazsınız. Gidin okul yaptırın da orda sçın..
Bir de o pis ayaklarınızla camiye gelirseniz sizi sopayla kovalarlar.
-
Bu kafa doğru kafa.
TRT payı vermek istemiyorum hayatım boyunca izlemedim.
Yıllardır TV izlemem ama RTÜK'ü ben finanse ediyorum.
Cebinden telefonu çıkar diyen 2+2'yi toplayamayacak dayıların eğilip kalkmaları için ve ali erbaşın mersedesinin parasını ben vermek istemiyorum.
Hatta hiçbir yere vergi vermek istemiyorum çünkü hükümeti kandıran cemaatlere ve kendi yandaşlarına veriyorlar benim paramı.
İşverenim bana maaş veriyor verdiğinden kocaman bir kısım devlete akıyor. Emeklilik yaşım kadar yaşamayacağım ya da kendi yatırımımı kendim yapıyorum belki ben emeklilik istemiyorum belki...
Pandemi de bizim işsizlik fonumuzu yine bize şartlar ile zar zor verdiler sonra bakın biz size yardım yaptık dediler.
Sağlığım sıhhatim yerinde devlet hastanesine benim paralarımın karşılığını suriyeliler alıyor.
Herkes kullandığı şeyin vergisi verse dünyanın en zengin milletiydik. Ama herkes akp'lileri finanse ediyor yıllardır.
-
Ben hem tüm dinlere hemde özellikle islama karşı nefret besliyorum.
Nasıl vereceksin ağzımın payını?
-
Bu konular Türkiye için hala çok uzak konular. Hayal görmemek lazım. Bir Ortadoğu ülkesinden bahsediyoruz. Hem de gittikçe daha da beter taassuba gömülen bir ülkeden. Ne zaman şu anki gençler devlette belli kademelere gelirler, o zaman bu durum olur. Ben alevi bir vatandaşım. Tüm açık yürekliliğimle söylüyorum ki devlet bu inançtan başka inanca mensupların vergilerini alıp, benim ibadet yerimi finanse etseydi, buna da aynı tepkiyi verirdim. Her inancın mensupları, kendi dini vecibelerinin finansmanı konusunda, kendi vakıfları ve kendi cemaati ile bu konuyu çözebilirler. Ortada devleti ilgilendirir bir durum yok zaten. Tabi yazıp burada boşa kendimizi yoruyoruz onun da farkındayım.
-
Böyle bir ayrım, muafiyet çıktıktan kısa süre sonra "Müslüman değilim" diyenlere ek vergi gelir, osmanlıda veya varlık vergisinde olduğu gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X