Şimdi Ara

Bayramda Ankara İzmir Yolunda Araç Kullanacaklara Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hazirandan beri ankarada trafikteyim. Acemi şoför sayılırım. Bir şekilde ankaradan izmire bayramda gidip dönmem gerekiyor. Otobüs ile birçok kez gittiğim yol ama araçla giderken nelere dikkat etmeliyim. Radar noktaları nerelerdir? Tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.

• Tüm ilçe ve il giriş çıkışlarında radar olabiliyor. Değişik saatlerce değişik yerlerde uygulama yapıyorlar. En iyisi duble yollarda 110 km. geliş gidiş trafiğe açık yollarda 90 km. hız sınırını aşmadan kullanmak. Zaten bu hızlar yeterli oluyor.

Afyon Kocatepe rampalarında ve Uşak rampalarına dikkat ederseniz iyi olur. Buralarda yol çok sert virajlı ve tehlikeli uçurumlar vardır.

İdeali 2 saatte bir mola vermek olmasına rağmen, otobüslerin mola verdiği yerleri takip edip, en azından aynı yerlerde mola verirseniz. Yeterince dinlenmiş olursunuz.

İyi yolculuklar diliyorum.
    Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

Tüm ilçe ve il giriş çıkışlarında radar olabiliyor. Değişik saatlerce değişik yerlerde uygulama yapıyorlar. En iyisi duble yollarda 110 km. geliş gidiş trafiğe açık yollarda 90 km. hız sınırını aşmadan kullanmak. Zaten bu hızlar yeterli oluyor.

Afyon Kocatepe rampalarında ve Uşak rampalarına dikkat ederseniz iyi olur. Buralarda yol çok sert virajlı ve tehlikeli uçurumlar vardır.

İdeali 2 saatte bir mola vermek olmasına rağmen, otobüslerin mola verdiği yerleri takip edip, en azından aynı yerlerde mola verirseniz. Yeterince dinlenmiş olursunuz.

İyi yolculuklar diliyorum.
    Kolay gelsin...

yazdıklarınıza katılıyorum ama bir düzeltme yapayım. Rampalar ve virajlar uşakta değil kulada ve evet bu rampalarda sakin gitmeye çalışın acemiler için bol ve tehlikeli sayılabilecek virajlar mevcut, hayırlı yolculuklar...

• Tek tavsiye. Yavaş gidin. Arabanız ne olursa olsun yavaş gidin. Kazalar hep aşırı hız ve dikkatsizlik.

Kurallara uymayı ne zaman öğreneceksek artık.
  • Niye radarı soruyorsunuz merak ettim.. Gideceğiniz yol bölünmüş yol zaten.. 110km ile gidin rahat ve güvenli şekilde gideceğiniz yere ulaşın.. Radarı sormanız bile bence tavsiye isteğiniz konusunda insanı şüpheye düşürüyor..

Tavsiye kısmı ise Uşak çıkışında virajlı bölgede (otobüsle gitmişsiniz bilirsiniz) 60-70 km gibi düşük hızlarda gidin.. Salihliden sonrada İzmire kadar daha kontrollü olun.. Buranın İzmirle neredeyse bütünleşmesinden dolayı trafik yoğun, ayrıca bu bölgede çok fazla trafik ışığı var kontrollü olmanız faydanıza olur..
  • cevap yazan arkadaşlara ve iyi temennileriniz için speaker size teşekkür ederim. Radarı sormamın nedeni yolun her bölümünde 110 un geçerli olmaması. yerleşim yerlerine yaklaşırken hız sınırı değişiyor. herhangi bir hız sınırını gösteren levha görmeden polis aracı ile karşı karşıya gelinebiliniyor. farkında bile olmadan bölünmüş yolda 110 dan daha düşük hızla giderken trafik cezası yemek istemiyorum. daha önce ankarada yeşilin son saniyesinde geçmeme rağmen trafik ışığını 20 m geçtikten sonra yanan kırmızı ışıkla benim fotoğrafımı çekip ceza göndermişlerdi. evet kurallara uyalım ama trafik cezaları her zaman adaletli olmuyor.
  • yol üstünde bir çok yerleşim yeri mevcut. bir çoğu köy olduğu için herhangi bir trafik ışığı da yok. buralardaki hız sınır sanırım 50 (55). Bu hız sınırı doğru mudur? bu kurala uyuyor musunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Acemiysen zaten hız sınırını hiç geçmemen senn için iyi olacaktır. O yüzden bence nerede radar olduğunu değil de nelere dikkat etmen gerektiğini sor. Yanına redbull, cola, kahve, çikolata ve güzel şarkıların olduğu bir müzik cd'si almanı öneririm. Yola çıkmadan önce yağ ile su seviylerini ve lastiklerin havasını kontrol etmeni öneririm. Yanına biz bez al ki durduğun yerlerde arabanın camını silebilirsin. İyice dinlenip, gündüz yol çıkardım ve 1-2 saatte bir 5 dk. da olsa mola verirdim. Şimdiden hayırlı yolculuklar
  • uşaktan sonra salihliye kadar dikkat et...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seka_1905

Acemiysen zaten hız sınırını hiç geçmemen senn için iyi olacaktır. O yüzden bence nerede radar olduğunu değil de nelere dikkat etmen gerektiğini sor. Yanına redbull, cola, kahve, çikolata ve güzel şarkıların olduğu bir müzik cd'si almanı öneririm. Yola çıkmadan önce yağ ile su seviylerini ve lastiklerin havasını kontrol etmeni öneririm. Yanına biz bez al ki durduğun yerlerde arabanın camını silebilirsin. İyice dinlenip, gündüz yol çıkardım ve 1-2 saatte bir 5 dk. da olsa mola verirdim. Şimdiden hayırlı yolculuklar

Yok. radar önemli bir konu. önce onu sormak gerekiyor ki bölünmüş yolda köy kenarından geçerken hızın 50km nin altında değildi diye ceza yemek istemiyorum. 1999 dan beri ankarada yaşıyorum ve ailem manisada. bu yolu otobüsle yılda 4 - 5 kere gidip geliyorum. yolun virajlı ve eğimli kısımlarını biliyorum. tavsiyeleri emir kipi kullanarak vermek zorunda da değiliz değil mi? yararlı oluyoruz diye kendimizi köle efendi ilişkisinin ortasına koymamıza da gerek yok. hiç tanımadığın insanlara yüce bilgimi bahşediyorumun arkasında emir kiplerini kabul etmiyorum.
    7 saat nasıl araba kullanacağım onun derdindeyim. hız yapıp makas atarak gidecek halim yok. 5. viteste gaza çok hafif dokunarak anlık dizel tüketimimi 2,2 - 2,5 civarında ayarlayarak sağdan gitmek istiyorum. bu da yaklaşık volvo s40 d2 1,6 aracımda 90 km ye denk geliyor. Yerleşim yerlerinin yakınından geçerken 50 km/s in altına düşürüyor musunuz hızı diye soruyorsam onu soracağına bunu sor şeklinde bir tavırdan istifade! etmek içim değil.

• il girislerinde hiz 50 diye, bayramda herkesi kitleyeceklerini samiyorum, ama bolunmus karayollarinda zaten hiz limiti 110+%10 km/saat bence yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: helfgott

quote:

Acemiysen zaten hız sınırını hiç geçmemen senn için iyi olacaktır. O yüzden bence nerede radar olduğunu değil de nelere dikkat etmen gerektiğini sor. Yanına redbull, cola, kahve, çikolata ve güzel şarkıların olduğu bir müzik cd'si almanı öneririm. Yola çıkmadan önce yağ ile su seviylerini ve lastiklerin havasını kontrol etmeni öneririm. Yanına biz bez al ki durduğun yerlerde arabanın camını silebilirsin. İyice dinlenip, gündüz yol çıkardım ve 1-2 saatte bir 5 dk. da olsa mola verirdim. Şimdiden hayırlı yolculuklar

Yok. radar önemli bir konu. önce onu sormak gerekiyor ki bölünmüş yolda köy kenarından geçerken hızın 50km nin altında değildi diye ceza yemek istemiyorum. 1999 dan beri ankarada yaşıyorum ve ailem manisada. bu yolu otobüsle yılda 4 - 5 kere gidip geliyorum. yolun virajlı ve eğimli kısımlarını biliyorum. tavsiyeleri emir kipi kullanarak vermek zorunda da değiliz değil mi? yararlı oluyoruz diye kendimizi köle efendi ilişkisinin ortasına koymamıza da gerek yok. hiç tanımadığın insanlara yüce bilgimi bahşediyorumun arkasında emir kiplerini kabul etmiyorum.
    7 saat nasıl araba kullanacağım onun derdindeyim. hız yapıp makas atarak gidecek halim yok. 5. viteste gaza çok hafif dokunarak anlık dizel tüketimimi 2,2 - 2,5 civarında ayarlayarak sağdan gitmek istiyorum. bu da yaklaşık volvo s40 d2 1,6 aracımda 90 km ye denk geliyor. Yerleşim yerlerinin yakınından geçerken 50 km/s in altına düşürüyor musunuz hızı diye soruyorsam onu soracağına bunu sor şeklinde bir tavırdan istifade! etmek içim değil.

İnan çok acelem vardı. Tek isteğim sana bir parça olsun yardımcı olmaktı. Aslında yanıtımı yazdıktan sonra ben de fark ettim ama değiştirmeye zamanım yoktu. En azından bir şeyler bile söylebildiysem kardır diye yolladım. Seni kızdırdıysam özür dilerim, inan bana tek bir isteğim var o da güvenli bir yolculuk yapman

• Yıllardır gidip geldiğim yol.
    Tavsiyem yolculuğu tatilin parçası gibi görüp keyfini çıkarın.
    Hız sınırlarına uyarsanız güvenli sürüşün yanında yakıt tasarrufu da sağlamış olursunuz.
    Molalar önemli, arkadaşlar değinmiş. Dikkatinizin dağıldığını hissettiğiniz her durumda mola verin ve molanızı ayakta mümkünse hareketli geçirin.
    Sivrihisar, Afyon (Varan), Kula (STR) durursanız yolu hemen hemen 4 parçaya ayırmış olursunuz ve ortalama her 1,5 saatte bir mola vemiş olursunuz. Parantez içleri tavsiyedir.
    Ayrıca;
    Afyon-Uşak arasında yaklaşık 310. km civarında, Düzağaç'ı geçtikten birkaç km sonra sağda Serinpınar aile işletmesi vardır. Oranın yerli insanları. Yüksek rakımda temiz havanın çay ve gözlemenin keyfi de orada çıkarılır. Bir kulübede işe başlayıp yıllar içinde kendilerini ne kadar geliştirdiklerinin görgü tanığıyız. Daha lezzetli gözleme yemedim. Çok da mütevazidir fiyatları. Paket de yaptırıp vardığınızda eşinize dostunuza tattırabilirsiniz.
    Yemek merakınız varsa Kula'da otobüs terminalinden içeriye giren yolda birkaçyüz metre sonra Alançeşme Lokantası var. Kuzu eti ve höşmerim öneridir. Yol kenarı tesislerinden daha kaliteli ve daha ucuzdur. Girip çıkmak vakit kaybettirmez.
    Aşırı yememeye tabi ki özen göstermek lazım. Malum uyku getirebilir.
    Kazasız, belasız, iyi yolculuklar..

• uzun yol zevklidir arkadaşım tadını çıkarmaya bak, radar konusundada arkadaşlara katılıyorum, mola hakkında ise bünye meselesi bazıları çok mola verip dinlenince kendini iyi hisseder ben ise molada tabiri caiz ise mayıştıgım için az mola veririm mesela ben o yolu tek mola ile gitmek isterim, ek birşey daha yolda önüne cikabilecek hayvanlarada dikkat et ilerde yok kenarında bile görsen yavaşlaman yararına olur.
  • benden de bir tavisiye o zaman. izmirden ankaraya giderken yada bursa üzerinden ankaraya giderseniz sakın şehirin içindeki eski ankara yolunu kullanmayın. metro çalışmasından dolayı trafik çekilmez hale geldi.
    izmirden gelenler için görükle tabelasını gördüğünüz zaman hemen ücretsiz otobana çıkış yapın. bu size hemde kafadan 40 dk kazandırıcak. hemde bursanın trafiğine takılmamış olucaksınız. :)
  • Eklemeyi unutmuşum hemen ekleyeyim.. İzmire giderken öğleden sonra, dönerken de sabah yola çıkmamaya çalışın.. Güneş tam karşınızda olduğundan sizi epey rahatsız eder..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: helfgott

quote:

İnan çok acelem vardı. Tek isteğim sana bir parça olsun yardımcı olmaktı. Aslında yanıtımı yazdıktan sonra ben de fark ettim ama değiştirmeye zamanım yoktu. En azından bir şeyler bile söylebildiysem kardır diye yolladım. Seni kızdırdıysam özür dilerim, inan bana tek bir isteğim var o da güvenli bir yolculuk yapman

Hocam tamam böyle düşünüyorsan benim için bir sorun yok. ben de biraz alıngan davrandım zaten. tavsiyeler için teşekkürler. redbull u iyi fikir 3 - 5 tane depolasam iyi olacak :)
    arkadaşlar yazdıklarınız için tekrar tekrar teşekkürler. her yolculuk öncesi dönüp burayı bi okurum artık..

• hort

arkadaşlar bu yolda çorumda olduğu gibi 50 km hız limiti koyulan kule radarlardan filan var mı?
    bayram için sorun yaşamayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

hort

arkadaşlar bu yolda çorumda olduğu gibi 50 km hız limiti koyulan kule radarlardan filan var mı?

Banaz'da var yanlis hatirlamiyorsam hocam. Hem de 3-4 tane arka arkaya isiklarda. Sinir sanirim 70 di o bolgede, mutlaka dikkat edin. Forumda konusu bile acilmisti bu radarlarin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CThirty

quote:

Orijinalden alıntı: DMustaine

hort

Banaz'da var yanlis hatirlamiyorsam hocam. Hem de 3-4 tane arka arkaya isiklarda. Sinir sanirim 70 di o bolgede, mutlaka dikkat edin. Forumda konusu bile acilmisti bu radarlarin.

teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.