Şimdi Ara

İzmir - İstanbul [Gece yolculuğu için öneriler...]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
1
Favori
4.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nasipse 10 güne kadar İzmir'den İstanbul'a doğru ailecek yola çıkacağız.

Daha önce iki kere İstanbul'a yalnız başıma gece gittim geldim. Kısaca özetlemek gerekirse; bunlar benim ilk gece uzun yol deneyimimdi ve ailem beni Manisa'da biliyordu.
    En son gidişimde şöyle oldu: Cuma günü normal şekilde gece saat 12'de yatıp cumartesi günü sabah 6'da kalkıp işe gittim. 3 gibi eve geldim. Akşam 19:00 civarı evden çıktım. Gece saat 3 - 3:30 civarı İstanbul'a girdim. 2 - 3 saat arabada uyukladım. Sonra gün içinde sürekli ayaktaydım ve araç kullandım. Aynı gün dönüş yapmak zorunda olduğum için 19:00 civarı tekrar uyumadan İzmir'e yola çıktım. Evdekilere yalan söylemiştim ve gece geleceğim demiştim. Yaptığım büyük bir hataydı ama napalım cahillik diyelim... İlk saatler pek yorucu olmasa da uykunun bastıracağını bildiğimden, İstanbul - Bursa arasını genelde 130 km/h ile geçtim. Ne kadar bana küfredenler olsa da ne kadar geç kalırsam uykumun geleceğini biliyordum. Ama Balıkesir'den sonraki kısım beni resmen mahvetti diyebilirim. İlk gece uzun yol denemem olmasına rağmen, yanıma bir kaç şişe su, sakız, kraker, meyve suyu almıştım. Aralıksız şekilde sakız çiğneyip su içmeme rağmen uykuya engel olamıyordum. Üstüne 2 bardak sert kahve içmiştim o bile kar etmedi. Neyse ki kazasız belasız gece 2 civarında eve gelebildim.

10 gün sonra çıkacağım seyahate, cumayı cumartesiye bağlayan gece yapmayı düşünüyorum. Pazar gecesi İzmir'e tekrar geri dönmemiz gerekiyor. Hem babam hem ben çalışıyorum. Cuma günü işten biraz erken dönmeye çalışacağım. Saat 16 - 17:00 arası uyuyup gece saat 00:00 'da yola çıksam, sabaha karşı orada olurum diye umuyorum. Fakat yorucu bir yolculuk olacağının farkındayım. Çünkü işten çıkıp uyusam da, sabaha karşı iyice yol yoracak beni. Babamda şofördür ama o da Cuma günü işten en erken saat 21:00 de gelecek... Dolayısıyla aracı ona vermeyi pek düşünmüyorum. Biraz yolda oyalansam sabah köprü trafiğine takılmak istemiyorum.

Yolda uyumamak için en yapmam gerekiyor. Az önce yukarıda belirttiğim gibi yanıma gerekli gereksiz ne varsa alırım. Su, meşrubat, sakız, Susurluk'ta mutlaka kahve eksik olmaz. Bir de Orhangazi'den sonraki kısımda direk Yalova yerine İznik Gölü kenarından Orhangazi - İznik - Karamürsel yolunu kullanarak Karamürsel'e direk geçiyorum. Bu yol genelde kırsal bir yol olmasına rağmen çok kötü olmayan köy yollarından ibaret. Fazladan 8 km uzun ama gerek köy içlerinde yavaşlamak viraj almak u dönüşleri yapmak ister istemez uykumu açıyordu. Gene o yoldan mı gitsem. Feribot masraflı olacağı için hiç düşünmüyorum. Sonuç olarak aracım dizel ve çok az yakıyor. Forumda okuduğum diğer konularda arkadaşlar kola kahve karışımı ve enerji içeceği önermişler...

Sizce neler yapmalıyım? Bir öneri bekliyorum herkesden...

• merhaba hocam. gece yolculuğunu tek başına yapmanızı önermem. yol çok monoton ve dikkat dağıtmaya müsait hale geliyor birkaç saat sonra. eğer bu bir mecburiyet ise her 100 kilometrede bir mola vermenizi öneriyorum. uykusuz kesinlikle gece yolculuğu yapmayın. bir tane iyi kalite kahverengi camlı rengi koyu olmayan güneş gözlüğü alırsanız yanınıza faydasını göreceksiniz.

yine son olarak söyleyeceğim böyle uzun bir yolu tek başınıza gece yapmayın mecbur değilseniz. yanınızda konuşan biri olsa bu insanı diri tutar. yolunuz açık olsun. Allah kazadan beladan korusun sağ salim gidin inşallah.

bir de son anda aklıma geldi. yoruldukça insan içgüdüsel olarak gaza basmaya başlar yol bitsin diye. bu içgüdünüzü engelleyin ve yoruldukça hızınızı bilinçli olarak düşürün. hız sabitleyiciniz varsa hızınızı düşük bir hıza ayarlayın.

yolda aracınız şeritten kaymaya başlarsa bu artık çok yorulduğunuz anlamına gelir ve mümkünse yola devam etmeyin en yakın yerleşim yerinde bir otelde bir gece kalın.

sanırım biraz ukalalık ve laf salatası gibi oldu kusura bakmayın ama inanın bunların hepsi acı tecrübelerle öğrenilmiş şeyler. iyi yolculuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 13 Nisan 2011; 23:28:52 >

• Size uykusuz yolculuk yapmanızı önermem.Alt kat komşum bu yüzden rahmetli oldu.İlla ki gidilmesi gerekiyorsa,

-Yüksek seste hareketli parçalar dinleyin.
    -Kafeinli içecekler tüketin -sıcak önermem,insana uyku veriyor-
    -Sakız çiğneyin

En önemlisi iyice uyku bastırırsa arabayı kenara çekip yüzünüzü yıkayın.
    çay
    tuzlu yiyecekler...
  • Sağolun arkadaşlar, ukalalık falan yaptığınız yok. Burada birbirimizden fikir almak için konuyu açtım zaten. En son İstanbul dönüşünde bir ara zifiri karanlık bir yol oluştu. Lamba falan yok. Artık gözüm ne kadar yorulduysa önümde ve arkamda ilerleyen araç olmadığı ileride gördüğüm sarı ışık beni tedirgin etti. Gözümle odak yapıyorum ama göremiyorum. Bir ışık var ama ne? Sonra çektim aracı sağa durdum. Su içtim. Yavaş yavaş ilerledim. Meğersem ilerde bir kaç dinlenme yerinin tabelasıymış. Bende polis veya motorsiklet sanmıştım. Sonra kendime acayip şekilde şaşırmıştım. Genelde çok uykum geldiğinde camı komple açıyorum 2 tarafı da. Bir hava sirkülasyonu rahatlatıyor insanı. Bacak aramdan su eksik olmaz zaten. Durmadan içerim.

Şöyle plan yaptım. Evden çıkınca zaten ayık halde olacağım için Susurluk'a kadar durmam. Susurluk'ta kahve molası 20 - 30 dakika. Sonrasında Bursa'ya kadar rahat rahat sürüş. Ondan sonra cep telefonundan kulaklıkla yüksek seste müzik dinlemek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  •  İzmir - İstanbul [Gece yolculuğu için öneriler...]

mesaj alındı diye düşünüyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 13 Nisan 2011; 23:48:34 >

Orijinalden alıntı: Whoppix

İzmir - İstanbul [Gece yolculuğu için öneriler...]

mesaj alındı diye düşünüyom

İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/

• aslında en tehlikeli şey yorgunluk. ve yorgunluk öyle sinsi bir şey ki insan yorulduğunun farkına varamıyor bile. uykuya dalarken ki gibi, aynen onun gibi, bir an hayallere dalar gibi oluyor insan ve sonra bir şeye çarpmış oluyor zaten. o yüzden sık mola vermek iyidir. özellikle sürekli uzun yol katetmeyen şoförler için. sürekli uzun yol kateden bir şoför daha uzun süre monoton yollara dayanabilir. ancak sık sık bunu yapmayan biri için şehir içi yoldan çok daha farklı. yorgunluğun üstüne gitmemek lazım. insan yorulduysa dinlenmeli. yani yorgunum ama devam ediyorum diyen biri risk almıştır.

güneş gözlüğünü de ihmal etmeyin. öyle uzun farlar olur ki bir an insanı resmen kör eder ve bu göz alması kritik bir noktada olursa risk alınmış demektir.

başta da dediğimiz gibi, sağ salim Allah kazadan beladan korusun hedefinize en güzel ve neşeli şekilde ulaşın inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: iNSoMNiaC-HeRo

Sağolun arkadaşlar, ukalalık falan yaptığınız yok. Burada birbirimizden fikir almak için konuyu açtım zaten. En son İstanbul dönüşünde bir ara zifiri karanlık bir yol oluştu. Lamba falan yok. Artık gözüm ne kadar yorulduysa önümde ve arkamda ilerleyen araç olmadığı ileride gördüğüm sarı ışık beni tedirgin etti. Gözümle odak yapıyorum ama göremiyorum. Bir ışık var ama ne? Sonra çektim aracı sağa durdum. Su içtim. Yavaş yavaş ilerledim. Meğersem ilerde bir kaç dinlenme yerinin tabelasıymış. Bende polis veya motorsiklet sanmıştım. Sonra kendime acayip şekilde şaşırmıştım. Genelde çok uykum geldiğinde camı komple açıyorum 2 tarafı da. Bir hava sirkülasyonu rahatlatıyor insanı. Bacak aramdan su eksik olmaz zaten. Durmadan içerim.

Şöyle plan yaptım. Evden çıkınca zaten ayık halde olacağım için Susurluk'a kadar durmam. Susurluk'ta kahve molası 20 - 30 dakika. Sonrasında Bursa'ya kadar rahat rahat sürüş. Ondan sonra cep telefonundan kulaklıkla yüksek seste müzik dinlemek

hocam onu sakın yapma çok tehlikeli birşey korna morna duyamazsın kulaklık kullanma. Araç teybinden bi CD falan çal veya radyo

KAWASAKI Ninja-300

• Susurluga kadar zaten çok rahat gidersin. Mümkün mertebe sık sık sıvı tuket. Kafeinli olarak kola yada enerji içeceği is görebilir. Hic bir şey yapmasan bile su iç. Çünkü sıvı içtikce tuvalet ihtiyacını gidermek icin duracaksın. Durunca yüzünü yıkarsın oda götürür bir süre. Birde kaloriferi fazla açma hafif çalışsın yoksa sıcaktan rehavete kapilabilirsin. Müzik dinlesende pek farketmiyor bir süre sonra en gicirtilisi bile ninni gibi geliyor hele kulaklikla Hic tavsiye etmem. Aracın teybinden af açık TRT fm dinleyebilirsin. Yollar rahat hızınıda kontrollü sekilde ayarlarsan daha da çabuk varırsın yada dinlemelere vaktin daha Cok olur. Hayırlı yolculuklar sabuncubeline dikkat :)
  • Tekrar teşekkürler. :) Cenk sabuncubeline girmeden menemen manisa yapacağım. Yol çalışması var ama napalım manisayı çıkana kadar idare edeceğiz. Öneriler için saolsun şu redbull olayına gireyim en güzeli. Hayırlı geceler...
    İntel E8400/Asus P5K SE/Asus Hd5670/3gb Kingston 800mhz ram/Seagate 320gb hdd/Asus Vento A9 Chassis//\\İntel i5 4690k/Asus z97-A/Asus gtx 760/Seasonic X-750 80+Gold/Corsair Carbide 400r/Corsair Vengeance Pro 2x4 2133mhz Red/Corsair H100i/Samsung 850Evo 250gb/Seagate Barracuda 1tb/Samsung 2232BW/Logitech g402/
  • 3 saat uyku uyuyup istanbuldan bodruma yola çıkmadan önce bir tane nescafe express ilaç gibi gelmişti tavsiye ederim.
  • Az önce baska bir konuyada yazdım burayada yazayım denk geldi . Aynı yolu ben gece tek başıma hemde yolu hiç bilmeden yaptım istanbuldan-aydına kadar. Öncelikle bende hiç uykusuzluk durumu yoktu yola çıkarken yalnızca yaptığım delilikten dolayı aşırı heyecan vardı . Evden aksam 8'de çıktım. Yakıt almam lastik havalarını kontrol etmem köprü trafiğinden karşıya geçmem derken 9 bucukta anca köprüyü atlattım. Saat 10 gibi gebze civarına varmıştım. Ben yolun beni yoracağını hesaplayarak ortalama hızımı tehlikeli olmasına rağmen sürekli 140 km civarlarında tuttum. Bence uykunun gelmemesi için hızı yüksek tutmak daha etkili. Arada camı açmanız o rüzgar seside uykunuzu açar hemde içerisi soğur kendinize gelirsiniz Yol genelde boş oluyor geceleri ama en çok yol çalışmalarına dikkat etmelisiniz. Ben birçok yol çalısmasıyla karşılaştım yolda. Ben hiç mola vermeden gece saat 2 gibi aydında olmuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hacker111

Az önce baska bir konuyada yazdım burayada yazayım denk geldi . Aynı yolu ben gece tek başıma hemde yolu hiç bilmeden yaptım istanbuldan-aydına kadar. Öncelikle bende hiç uykusuzluk durumu yoktu yola çıkarken yalnızca yaptığım delilikten dolayı aşırı heyecan vardı . Evden aksam 8'de çıktım. Yakıt almam lastik havalarını kontrol etmem köprü trafiğinden karşıya geçmem derken 9 bucukta anca köprüyü atlattım. Saat 10 gibi gebze civarına varmıştım. Ben yolun beni yoracağını hesaplayarak ortalama hızımı tehlikeli olmasına rağmen sürekli 140 km civarlarında tuttum. Bence uykunun gelmemesi için hızı yüksek tutmak daha etkili. Arada camı açmanız o rüzgar seside uykunuzu açar hemde içerisi soğur kendinize gelirsiniz Yol genelde boş oluyor geceleri ama en çok yol çalışmalarına dikkat etmelisiniz. Ben birçok yol çalısmasıyla karşılaştım yolda. Ben hiç mola vermeden gece saat 2 gibi aydında olmuştum.

saat 10 da gebzedeydin ve gece 2 de aydındaydın öylemi? birde çok yol çalışması vardı... hesap hatası olmasın...

• Bir arkadaşım tek başına kendi arabasıyla gece yolculuğu yaptı. Bazı yerlerde uyumamak için ya durmuş, ya da teybi son ses açıp tempo tutmuş. Uykuyu böyle yendim demişti.
  • Gece yolculukalrında dikkatimin dağılmaya başladığını anladığım zaman ön camı su püskürtür camı temizlerim ben, belki sizde de işe yarar Birde aracın içi sok sıcak olmasın, ve sık sık temiz hava girişine izin verin..
  • Mesajları okurken uykum geldi valla. Gece yolculuğunu otoban olmayan, bir gidiş gelişli veya double ve zifiri karanlık yolda ve yağmur altında çok severim. Yanımda biri olursa daha büyük keyif tabii ki.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.