Şimdi Ara

ANKARA- Ayvalık arası yol bilgisi olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bayramdan sonra ayvalığa tatile gidiceğiz. Yol güzergahı,yol üzerindeki radarlar hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız yardım ederse sevinirim.

Aracımız 2009 model 1.3 multijet punto, 118 binde. Yola çıkmadan arabaya nasıl bi bakım yapmalıyız ?

İlk uzun yolum olucak. Şimdiden yardım eden arkadaşlara teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ankara-Eskişehir-Bursa-Balıkesir-Edremit-Ayvalık yolunu izleyeceksiniz.Yaklaşık 9 saat sürer.Ankara Eskişehir arası radar olur.Diğerlerini bilmiyorum ama 120 km yi geçmeyin.122 km hızla ceza yemistim.Yol çok güzeldir.Dümdüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Keomaa

Ankara-Eskişehir-Bursa-Balıkesir-Edremit-Ayvalık yolunu izleyeceksiniz.Yaklaşık 9 saat sürer.Ankara Eskişehir arası radar olur.Diğerlerini bilmiyorum ama 120 km yi geçmeyin.122 km hızla ceza yemistim.Yol çok güzeldir.Dümdüz.

Hocam tüm yol boyunca, 120 yle gitsek radara girermiyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: OnlyBRZ

quote:

Ankara-Eskişehir-Bursa-Balıkesir-Edremit-Ayvalık yolunu izleyeceksiniz.Yaklaşık 9 saat sürer.Ankara Eskişehir arası radar olur.Diğerlerini bilmiyorum ama 120 km yi geçmeyin.122 km hızla ceza yemistim.Yol çok güzeldir.Dümdüz.

Yer yer 90 a düşüyor.Onlara dikkat edin yeter.Bayram zamanları her yer radar olur.Çok dikkat edin.Radardan ziyade can bu Allah korusun.Geç gidin güvenli varın.

• quote:

quote:

quote:

Yer yer 90 a düşüyor.Onlara dikkat edin yeter.Bayram zamanları her yer radar olur.Çok dikkat edin.Radardan ziyade can bu Allah korusun.Geç gidin güvenli varın.

Ankara bursa arası otoban gibi değilmi hocam,120yle gitmenin bi sıkıntısı olmaz gibi,yanlışmıyım

• OnlyBRZ kullanıcısına yanıt
    Evet doğru.Eskişehir'i geçtikten sonra sadece bir yerde tek şerite düşüyor.10 km civarı bir şey.Gerçi çalışma vardı kışın bitmiş olabilir.Yerin adını unuttum "K" ile başlıyordu.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ankara bursa arası otoban gibi değilmi hocam,120yle gitmenin bi sıkıntısı olmaz gibi,yanlışmıyım

Ankara Bursa arasi bölünmüş yol hocam, otoban degil.

Bursanin doğu girişinden Yenişehir yakinlarindan Görükleye kadar çevre yolu var ama otoban standartlarinda.

120 ile punto pek keyif vermez. 90-100 arasi sabitle gel hocam. İnegölde mutlaka dur, bi köfte ye evdekilerle, sonra Bursa yı geçersin Susurlukta YASA yada YÖRSAN da bi dur soluklan cok guzel dinlenme tesisleri.

Yollar cok keyifli. Hepsi duble yol yeni yapildi. Donuste Bursa ya girerken Karacabey den geciceksin, yol kenarinda buyuk Karacabey Harası var yol kenarinda emniyetli bi yerde durup atlari izleyebilirsin. Ve yine Karacabeyden geciste yol kenarinda kavun mor sogan satan yerler var, ordan mutlaka meşhur soganimizi al. Kestane sekeri almaya niyetlenirsen yolda bir suru kilosu 10 lira-cikolatali kestane sekeri vs yazili barakalar var onlara riayet etme Kafkas veya Kardelen tercih et.

Gece saat 21.00 ile 07.00 saatleri arasinda Bursa dan gecersen cevre yolunu kullanma sehir merkezinden devam et trafik sakin olur ve daha kisa. Sehir merkezinde kamerali kontroller var hiz siniri 70 km haberin olsun.

Bozuyuk - Susurluk ve Bursa Merkezde Köfteci Yusuf var burasi hem hizli lezzetli ve ucuz izgara yapar buralari tercih edebilirsin yemek molasi icin.

Simdilik aklima gelenler bunlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara - Adana arası yol nasıl?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam çok teşekkürler,bilmiyordum. Dediklerinizin hepsini yapmaya çalışacağım.

Hocam birde arabanın 118 binde olması, bize uzun yolda bi sıkıntı çıkartırmı

• quote:

Hocam çok teşekkürler,bilmiyordum. Dediklerinizin hepsini yapmaya çalışacağım.

Hocam birde arabanın 118 binde olması, bize uzun yolda bi sıkıntı çıkartırmı

Bildigim kadariyla punto sinifinin en sorunsuz araclarindan biri keci gibi resmen.

Yaklasan rutin bakimin varsa yaptir. Mesela atiyorum siradaki bakimin 135 binde dir, ama erken yaptirabilirsin bu esnada serviste detayli bir kontrolden gecer aracin.

Ki zaten aracinin km sinden korkma, bulundugum sehirde 600.000 km anahtar degmeden calismis MultiJet motorlu Fiat Albea lar var. Taş gibi motor yani.

Lastiklerinin havasina bi bak degisim zamani gelmisse bi takim lastik al, stepneni kontrol et, bide cam suyunu doldur bas git. Cokta takintili olmamak lazim boyle durumlarda, sakınılan göze çöp batar.

Yolda yakit ikmali ne gerek duyarsan bi suru ucuz mazot satan istasyon var sakin itibar etme onlra. Buyuklerden sasma

• Hocam 1 ay önce ufak hızlarda (20-30 km) öndeki aracın ani durmasıyla, öndekine bindirdim, hava yastıkları açıldı, araba 3 hafta serviste tamir edildi, bu süre zarfında arabanın yagına suyuna herseyıne bakmışlardır dimi, pek bi bilgim yok o konuda, sizce bi kontrole daha gerek varmı

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.