Şimdi Ara

camdan kafayi cikardigimiz icin ceza yedik ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
83
Cevap
0
Favori
8.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dun aksam saatlerinde arkadaslarla mecburi bi sekilde tek arabayla gezmek zorunda kaldik arabada 7 kisiydik onde 2 arkada 4 bide sofordu. Ondeki arkadas kafasini camdan cikardi ama abarti bi sekilde cikarmadi ensesi ve kafasi disardaydi, sehir icinde evlere dagiliyorduk arkamizdan bi trafik polisi bulvara girdigimizde plakayi okudu kenara cektirdi arabadan indiginde "gencler kac kisisiniz arabada kafanizi niye camdan disari cikarip gidiyorsunuz, sigamiyorsaniz bi taksi tutun yada daha buyuk bi arabaya binin" dedi sofor arkadasimin ehliyetini ve ruhsatini aldi arabasina gitti bi kitap gibi bisey cikardi hukumlere bakiyordu sanirim ceza kesecekti, biz yapmayin etmeyin dedik ama.dinlemedi ceza yazdi

Yandaki polis arkadasi "bakin normalde 172 lira yazacakti ama 80 lira yaziyo size" dedi

Simdi bu polisin kafasina gore meblag yazmasi ne kadar dogrudur ? Biz dusundukki aksam yemegini sigara parasini cikaracak bu adam duz hesap 80 lira yazmasi biraz sacma ve sinir bozucu geldi bana

Emniyet muduru bi abimizi arkadasimiz vesilesiyle aradik ve bize "oyle kafayi camdan cikardi diye ceza yazamaz boyle bi madde yok kanunda kafayi camdan cikarana su kadar ceza diye"

Ve aracin tasiyabilecegi maksimum kapasiteyi/kisiyi asinca 77 lira ceza kesilmesi gerekiyormus simdi bu polis memuru arkadasimiz 80 lira niye kesti ? Bune perhiz bune lahana tursusu ?

Son olarak ceza makbuzunun aciklamasinda "trafik guvenligini tehlikeye atmak, camdan disari cikmak" yaziyordu. Bune guvenlik tehlikesi bune camdan disari cikmak diye abes bi aciklama ? Ayrica ceza makbuzunda doldurmadigi bir suru madde vardi.

Sizce boyle bi ceza odenmelimi ? Itiraz edilip gerekli yerlere basvursak elimize ne gecer ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 5 Eylül 2014; 12:29:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabalarda Sunrooftan veya Camdan Çıkmanın Cezası

Türkiye'de araç kullanırken sunrooftan veya camdan çıkmak, trafik mevzuatı tarafından yasaklanmış ve cezai yaptırımlara tabidir. Bu davranış, "araçtan sarkma" olarak adlandırılır ve "Karayolları Trafik Kanunu'nun" 54. Maddesi kapsamında değerlendirilir.

Araçtan sarkma ceza maddesi, sürücülere araçlarını kullanırken başlarını, kollarını veya vücutlarının herhangi bir bölümünü araç dışına çıkarmamalarını emreder. Bu kural, trafik güvenliği ve yol kullanıcılarının sağlığı için hayati önem taşır.

Sunrooftan veya camdan çıkmak, aşağıdakiler gibi tehlikeli sonuçlara yol açabilir:

• Yüksek hızlarda sürüş sırasında araçtan savrulma riski
    • Yol kenarındaki nesnelere çarpma tehlikesi
    • Diğer sürücülerin dikkatinin dağılması
    • Yaya ve bisikletlilere zarar verme ihtimali

Bu nedenle, trafik güvenliğini sağlamak ve cezai yaptırımlardan kaçınmak için araç kullanırken sunrooftan veya camdan çıkmaktan kaçınmalısın.

Sunrooftan veya Camdan Çıkmanın Cezası

Araçtan sarkmak, Karayolları Trafik Kanunu'na göre şu şekilde cezalandırılır:

• 2.344 TL idari para cezası
    • 15 ceza puanı

Tekrarlı olarak araçtan sarkma cezası alırsan, sürücü belgen geçici olarak iptal edilebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sunrooftan veya camdan çıkma cezasından kaçınmak için şu hususlara dikkat etmelisin:

• Araç kullanırken her zaman emniyet kemerinizi tak.
    • Vücudunun herhangi bir bölümünü araç dışına çıkarma.
    • Yolcularının da araçtan sarkmamalarını sağla.
    • Diğer sürücüleri ve yol kullanıcılarını riske atma.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Haketmişsiniz, ödemekten başka çare yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Combalac

Haketmişsiniz, ödemekten başka çare yok.

Ne anlamda hak ettik pardon ? Millet kopegini arka koltuga atiyor kopegini camdan sarkitiyor hadi onlarada ceza yazsin bakalim.

• quote:

ceza makbuzunun en üstünde karayolları trafik kanunun maddesi yazar oraya ne yazmış peki? Bir de trafik mahkemesine başvuru çok cüzi bir rakam diye hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

ceza makbuzunun en üstünde karayolları trafik kanunun maddesi yazar oraya ne yazmış peki? Bir de trafik mahkemesine başvuru çok cüzi bir rakam diye hatırlıyorum.

Arkadasim evde degil suan eve gecince makbuzun tam detayli fotografini atmasini istiycem dediginiz yeri biliyorum bakip buraya resmini koyarim

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Ne anlamda hak ettik pardon ? Millet kopegini arka koltuga atiyor kopegini camdan sarkitiyor hadi onlarada ceza yazsin bakalim.

Ne alakasi var ? siz aracin koktuk sayisindan fazla kisi almissiniz ,ustelik on kolktukta 2 kisi oturtmussunuz ve biri kafayi disari cikartmis.

Sonuna kadar haketmissiniz cezayi odemek zorundasiniz.Hic mahkemeye vs itirazda etmeye calismayin gulerler adama.

Hic bosuna herkes yapiyor vs demeyin.Denk gelirse polis affetmez yazar cezayi.bende samp kutlamalarindan cikarken one 2 kisi oturttum ama pokis denk gelmedi.Gelip ceza yazsaydi sesimi cikaramazdim cunku guvenlik denen birsey kalmamis.

• quote:

quote:

4 kişilik binek araca 7 kişi binildigi için dedim. Her yönden tehlike, bir de camdan sarkıp polisin dikkati çekildiyse yapacak birşey yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 liranin pesinde misin dostum? Cezayi haketmissiniz yazmış gondermiş. Kurcalamanin manasi yok bi daha yapmazsiniz heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

3 liranin pesinde misin dostum? Cezayi haketmissiniz yazmış gondermiş. Kurcalamanin manasi yok bi daha yapmazsiniz heralde.
    cezayı yazan o güzide memurun ellerini öpmek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak[Alper]

cezayı yazan o güzide memurun ellerini öpmek lazım

Alıntıları Göster
    araba şahin mi doğan mı onu söyle :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

3 liranin pesinde misin dostum? Cezayi haketmissiniz yazmış gondermiş. Kurcalamanin manasi yok bi daha yapmazsiniz heralde.
    Bu neyin serzenişi? sen öne 2 kişi otur camdan sarkın bide gel burda konu aç
  • quote:

quote:

Onlara denk gelirse onlara da yazar aynı memur. Her memurun insiyatifi aynı olmayabiliyor malesef. Geçmiş olsun. Erken ödeme avantajı varsa bitmeden hemen ödeyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

araba şahin mi doğan mı onu söyle :)

Jetta

• quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

Hepimiz sarkmadik bi kisi kafasini cikardi ve yolculuk boyunca oyle durmadi arkadasimiz hava sicak olunca mecburen kafayi cikardi havasiz kaldim diyerekten

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

Hepimiz sarkmadik bi kisi kafasini cikardi ve yolculuk boyunca oyle durmadi arkadasimiz hava sicak olunca mecburen kafayi cikardi havasiz kaldim diyerekten

Alıntıları Göster
    Geçen gün kadının biri sunrooftan yarı beline kadar çımıştı. Hem de şehirlerarası yolda. Bir şey değil de ağzına kocaman bir arı falan kaçacak.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Bunun için gerçekten Emniyet müdürünü mü arattınız. Haklı olsanız bile 80 tl için adamı meşgul etmeyelim filan demediniz yani. Tuhaf.
  • Bakin sizin asil bu serzenişleriniz sacma. Biz turkler apacik ve net kurallar disinda polisin bize ceza yazmasini sindiremeyiz. Hepiniz empati kurun ve hic biriniz o polis memuruna gikinizi cikarmayip "yaz abi haklisin" diyemezsiniz.

Oncelikle biz emniyet mudurune kadar aradik ve kafayi camdan cikardigi icin ceza yazamaz. Hadi cikardigi icin ceza yazdi diyelim bu adam yolculuk boyuncami cikardi sanki ? Hadi belki birine seslencek bisey olcak kafayi geri iceri sokucak. Simdi polis "kafani camdan niye disari cikariyorsun, yasak kardesim arabada camdan disari sarkmak" diye gelip size bi ceza yazsa ayni durumda ne dersiniz ?

Sampiyonluk kutlamalarinda millet poposunu cama oturtup bayrak salliyor hadi onlarada yaziyolarmi bakalim ceksin butun sampiyonluk kutlamasi yapan araclari ? Simdi diyeceksiniz o sampiyonluk kutlamasi herkes yapiyo. Iyi o zaman sampiyonluk kutlamasi diye havaya ateste etsinler ?

Kafa camdan disari cikti diye ceza yazmasini ben sahsi gorusum hic sinmedi icime. Yani abarti bi sekilde cikarsa neyse veya yolculuk boyunca yaptigi bisey olsa neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesincır

Bunun için gerçekten Emniyet müdürünü mü arattınız. Haklı olsanız bile 80 tl için adamı meşgul etmeyelim filan demediniz yani. Tuhaf.

Kusura bakmayin ama konustugunuz insan 10 lirayi bile zar zor ekmeginden cikaran biri olabilir alt tarafi 80 liraysa buyrun hesap numarami veriyim 80 lira para aktarimi yapin

• quote:

Orijinalden alıntı: bende345

Geçen gün kadının biri sunrooftan yarı beline kadar çımıştı. Hem de şehirlerarası yolda. Bir şey değil de ağzına kocaman bir arı falan kaçacak.

Alıntıları Göster
    Bizde 2 ay önce tatile giderken, arkalı önlü arkadaşlarla seyir halindeydik. Kız arkadaşım, arkadaki arabada ki arkadaşa bir şeyler söylemek için camdan çıktı. Şansa çevirme vardı biraz ileride, kız arkadaşım görmedi tabi. Çektim ettim aşşağıya ama polis çoktan görmüştü, kenara çek yaptı. Ehliyet, ruhsat filan dedi. Ne oldu polis abi dedim. Başkalarının hayatını riske atmaktan sana ceza yazıcaz, arabanın kontrolü senin elinde başkaları camdan çıkıyor diye birşeyler söyleme başladı. Komiserimin yanına gidelim o size ceza yazıcak, kaç lira dedim 343 lira cezası var dedi. Tabi bide dünyanın parası, komiserin yanına gittik. Bi 10 kişi filanız, hepimizde üniversite öğrencisiyiz denize gidiyoruz. Komiserim yapma etme muhabbeti oldu, nereye gidiceksiniz dedi. Denize gidicez filan, zaten öğrenciyiz gibi şeyler demeye başladık. Komiser gülmeye başladı, daha sonra iyi gidin bakalım ama denizde fazla açılmayın diyip gönderdi bizi. Diğer polisin eline kalsaydık ayvayı yemiştik kısacası.

• quote:

Orijinalden alıntı: airarmada

burdaki herkes kafayı camdan çıkardığın içn ceza yazılmadığını bliyor. 7 sap 1 arabada genelde ya içer sağa sola makas atar ya sağa sola laf sallar ya kıç atmaya çalışır. Acaba sizde hangisi oldu.

Ön yargilarinizi alip konuma mesaj atmassaniz sevinirim. Boyle bir kaniya nasil varabildiniz acaba ? 7 Sap falan boyle konusma cesaretini nerden bulabiliyorsunuz ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.