Şimdi Ara

Babam yanımdayken araba kullanamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kendisi 30 senelik TIR şöförü,kimsenin şöförlüğünü beğenmez.Ben 1-2 senedir trafikteyim istanbul,kocaeli gibi şehirlerde çok rahat araba kullanabiliyorum fakat babam yanıma oturunca elim ayağıma dolaşıyor.Dua ediyorum arabayı bana vermesin diye,en ufak hareket gözüne batıyor.Sakin sürüş tarzım var normalde,Yavaş gitsem birilerine yol versem "gaza bassana s..ktr et iyilik meleğimi kesildin başımıza " diyor,hızlı kullansam "ne acelen var tabakhaneye b.k mu yetiştiriyorsun" diyor.Geçen sene ters anıma denk geldi,yine cins cins konuşuyordu çektim el frenini geçtim arka koltuğu al dedim sen sür,bayağı utandı sesini çıkarmadı 1 sene boyunca.Bu sıralar yine cozuttu,en son ehliyeti yırtıp atacağım

Forumda benim durumumda başkalarıda varmı acaba ?

• Gram karışmaz araba sürüşüme. Kendisi de bilir çünkü şoförün işine karışılmayacağını. Benim peder beyde 35 yıldır tır şoförü. Bir kere ehliyet aldığım zaman hızlandığımda yavaş git demişti. O günden bu yana birşey demez şoförlüğüme.
  • Normaldir, yanında senden daha iyi bir şöfor olduğu zaman kullanımına daha çok dikkat edersin, bu da alışkanlığını bozduğun iyi daha da kötü kullanmana neden olur. Zamanla üzerinden atarsın, senin baban çok karışıyormuş biraz anlayışlı olması lazım.
  • Yas 17 ayni durum degil ama birazcicik benzer babam varken suremiyorum sinyal minyal ne varsa unutuyorum ama al bi iki turla dese 0 hatayla nerdeyse suruyorum geliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Gram karışmaz araba sürüşüme. Kendisi de bilir çünkü şoförün işine karışılmayacağını. Benim peder beyde 35 yıldır tır şoförü. Bir kere ehliyet aldığım zaman hızlandığımda yavaş git demişti. O günden bu yana birşey demez şoförlüğüme.

amcamda 25 senelik şöför,bence sülalenin en iyi şöförü(babamdan bile iyi).ona bile sürekli müdahale ediyor düşünün.karakter meselesi bir yerde,çenesi durmuyor işte.
  • Bende şöyle bir durum var güven sorunumuz yok şükür araba aldı verdi 4 yıldır ehliyetim var yanıma oturur mesela önümde araba var şehir içinde geçecem yollarda dar dur ne geçecen arkadan birisi gelir yol versene veya sorunsuz giderken ortadan niye gidiyorsun gibi stres yapıcı şeyler bendede oluyor.
  • Ben babamın yanında araba kullanmıyorum , bir keresinde yanlışlıkla elim silecek koluna gelmişti ; kuru kuru tozlu camları sildi diye demediğini bırakmamıştı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Gram karışmaz araba sürüşüme. Kendisi de bilir çünkü şoförün işine karışılmayacağını. Benim peder beyde 35 yıldır tır şoförü. Bir kere ehliyet aldığım zaman hızlandığımda yavaş git demişti. O günden bu yana birşey demez şoförlüğüme.

amcamda 25 senelik şöför,bence sülalenin en iyi şöförü(babamdan bile iyi).ona bile sürekli müdahale ediyor düşünün.karakter meselesi bir yerde,çenesi durmuyor işte.

E tabi karakter de önemli. Başkalarına da karışıyorsa o zaman yapacak bişey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Normaldir, yanında senden daha iyi bir şöfor olduğu zaman kullanımına daha çok dikkat edersin, bu da alışkanlığını bozduğun iyi daha da kötü kullanmana neden olur. Zamanla üzerinden atarsın, senin baban çok karışıyormuş biraz anlayışlı olması lazım.

aynen öyle,yanımda tecrübeli biri olunca kasıyorum kendimi
  • yaş 23 5 senedir ehliyetim var ve 5 senedir sürekli kullanıyorum aracı. Benim babam da karışmayanlardan, hem şoförlüğüme de güveniyor... Bu biraz insanın insanın kendisiyle alakalı tabi ama sanıyorum tır soförlerinin çoğu böyle. İşlerinden dolayıdır belki de.
  • Bende babam yanimdayken 100 km hizi gecemiyorum 5 saatte ankaraya gittik

Donuste baba sen ucakla don dedim niye dedi 5 saat daha yol cekilmez dedim

Ha 5 saat ha 3 saatte donmusuz ne farki var dedi sende haklisin baba dedim ::)))
  • Hayatta en sevmediğim insan tipidir maalesef

Şoförün işine karışılmaz kardeşim can taşıyor adam

Aman çarptık,vurduk,yavaş,kaldırıma çıkacan gibi tipleri acemi iken dövesim geliyordu

Beğenmiyorsan in aşağı zorla mı aldık arabaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Bende babam yanimdayken 100 km hizi gecemiyorum 5 saatte ankaraya gittik

Donuste baba sen ucakla don dedim niye dedi 5 saat daha yol cekilmez dedim

Ha 5 saat ha 3 saatte donmusuz ne farki var dedi sende haklisin baba dedim ::)))

Ya aslında anlamadıkları bir şey var. Benim babam da hızı sevmez, ben de meraklısı değilim ancak yol müsaitse de basarım yani bom boş otobanda 140-160 ile gitmemin kime ne zararı var.

3 saat 5 saatin tabiki önemi yok ancak o yolculuğun çekilir olup olmaması önemli.... Sıkıntısız bir 3 saat sıkıcı 5 saatten tabiki çok daha iyidir.

• onların bana karıştığı kadar,ben de onlara karışırım bayramın ilk günü ,boş yolda-memlekete giderken civicle 200km/s sabit gidince, bir müddet sonra karışmayı bırakmışlardı bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor babam 30 yaşından beri araba kullanıyor,ben 15 yaşımdan beri..ben 10 yıldır kullanıyorum,babam 15 yıldır.. ben normalde kimseye karışmam; biraz dünya görüşü meselesi

• 7 yıldır aktif olarak ehliyetli araç kullanıyorum. Peder beyde yılların emekli servis şöförü. İnanmazsınız trafikte tartışmadan 1 km bile gidemiyoruz

Bi kere izmirden antalyaya ikimiz gidiyorduk. Ben kullanıyordum ama muğlada kavga edip yer değiştirdik. O gün antalyaya gidip izmire dönene kadar bir dahada direksiyona oturmamıştım.
  • aynı durum bizim içinde geçerli ama babam bana daha çok şehirler arası yolda müdahele eder. genelde her yaz bodruma gideriz kendi 140 150 den aşağı düşmez ben kullanmaya başlayınca 110 u geçirtmez yok burda radar var yok kontrol var.gece saat 3 de bomboş yolda kontrol vardır diye bastırmadığı olmuştur hatta :)
  • Ya senin baban şöförmüş benimkinin ehliyeti yok hayatında araba kullanmamış ama off ki off, her duruma bir yoruma öldürüyor birde hız meraklısı şahin doğan geçmesin demediğini bırakmıyor bana kafalarını sallaya sallaya geçiyorlar olum bassana gaza diyip gülüyor, artık yanıma oturma arkaya bin diyorum başa çıkamadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Kendisi 30 senelik TIR şöförü,kimsenin şöförlüğünü beğenmez.Ben 1-2 senedir trafikteyim istanbul,kocaeli gibi şehirlerde çok rahat araba kullanabiliyorum fakat babam yanıma oturunca elim ayağıma dolaşıyor.Dua ediyorum arabayı bana vermesin diye,en ufak hareket gözüne batıyor.Sakin sürüş tarzım var normalde,Yavaş gitsem birilerine yol versem "gaza bassana s..ktr et iyilik meleğimi kesildin başımıza " diyor,hızlı kullansam "ne acelen var tabakhaneye b.k mu yetiştiriyorsun" diyor.Geçen sene ters anıma denk geldi,yine cins cins konuşuyordu çektim el frenini geçtim arka koltuğu al dedim sen sür,bayağı utandı sesini çıkarmadı 1 sene boyunca.Bu sıralar yine cozuttu,en son ehliyeti yırtıp atacağım

Forumda benim durumumda başkalarıda varmı acaba ?

Yillar ve babalarin tepkileri disinda durum ayni. Benimki 45 yillik -tir otobüs kamyon- söförü fakat arabayi sürerken hic karismaz karisanada kizar sadece asagiya inince böyle yapacagina söyle yapsan daha iyi olur gibi laflar söyler..

• Dedem yan koltuğa geçince kol dayamasına kolunu katar, vites değişirken illa bi temas oluyor, ayrıca 30 saniyede bir yavaş yavaş demeyide ihmal etmez (çok yavaşımdır zaten), kendisi bilmiyor kullanmayı, neyse abartılacak birşey değil.

Babam usta şöfördür, hiçbişey demez genelde, eğer ben kızdıysam yani birine karşı bişey dediysem çok bağırır bana niye sinirleniyorsun diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 6 Şubat 2012; 0:19:18 >
  • Yaşlandığı için algıları yavaşlıyor insanların,babamın yanında otururken çoğu zaman uyarıyorum kendisini korkutmadan,''baba sağda'' gibi.Kendiside gurur yapmayıp kabul ediyor,''görmemiştim onu,saol'' gibi,yani bende ona karışıyorum yolculuk esnasında.Öte yandan minibüste,otobüste seyehat ederken ben yola konsantre oluyorum,en basitinden sağa - sola dönüşlerde kafamı çevirip yolu kontrol ediyorum istem dışı olarak.Sürücülük refleksi olduğuna inanıyorum ben bunun.

Önde oturan insan ehliyeti olmasa bile korkudan mı bilinmez müdehale ediyor sürücüye o sebebten aracı ben kullanırken babama arka koltuğa oturmasını rica ediyorum,daldığımı yada dikkatimin dağıldığını hissettiği anda uyarıyor yinede
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.