Şimdi Ara

babama nasıl araba aldırtabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
111
Cevap
0
Favori
16.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben ekonomi özgürlüğü olmayan biriyim herşeyim babama bağlı babamda araba almıyor ben ise ufaklığımdan beri arabalara hobisi olan biriyim babam bu yaşına kadar hiç araba almadı acaba alması için neler yapabilirim ve bu arada yaşım 19

• Baban araba alırsa bu seferde benzin alması için birşeyler yapman gerekecek

Çalışmaya başlarsan kendi arabanı kendin alırsın

İstediğim model istediğin renk alırsın, istediğin kadar gezer, istediğin yere bırakır, ister yıkar ister modifiye edersin

Sonuç olarak babanla anlaşamıyorsan, kendi hayatını düzeltmek için babanı düzltmek yerine direk kendi hayatını düzeltmeni tavsiye ederim
  • Aldıramazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Aldıramazsın.

• Baban araba alırsa bu seferde benzin alması için birşeyler yapman gerekecek

Çalışmaya başlarsan kendi arabanı kendin alırsın

İstediğim model istediğin renk alırsın, istediğin kadar gezer, istediğin yere bırakır, ister yıkar ister modifiye edersin

Sonuç olarak babanla anlaşamıyorsan, kendi hayatını düzeltmek için babanı düzltmek yerine direk kendi hayatını düzeltmeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 21 Mart 2010; 20:49:31 >
  • hehe 18 -19 yaşında arabası olanlara o kadar özeniyordum ki anlatamam tabi araba delisi olmamdan kaynaklanan durum bu napalım durumumuz iyi olsada pederin bana araba alıcak kadar durumu yoktu
  • almaz.ilerde kendi arabanı kendin alırsın artık.
  • canının istemesini bekleyerek
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Almam İçin Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Babada heves yoksa zor...

Birşeyleri başarmak ve haketmen durumunda söz alabilirsin.
  • Motosiklet al. Ben pişmanım arabaya geçtiğime.

Araba alındımı bitmiyor;
    - Benzini var,
    - Vergisi var,
    - Sigortası var,
    - Otopark parası var,
    - Alkol alamamak var,
    - Trafik derdi var,

Kendi gelirim olmasaydı bunları karşılamam çok zor olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HazzaR -- 22 Mart 2010; 23:05:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

Motosiklet al. Ben öyle yaptım

En etkili yöntemdir
  • Babanın yanında zaman zaman araba sahibi olmanın güzelliklerinden ve rahatlığından bahsederek yavaş yavaş beynini yıkayabilirsinuzun süre otobüs beklenilen bir durak bu iş için uygun sahne olabilir mesela. Ama babanın içinde arabalara karşı hiç bir merak ve maddi durumuda buna müsait değilse almayacağına emin olabilirsin.
  • bu durumun aynısı ben yasıyorum:d

• kendi ekonomik özgürlüğünü kazan kendi paranla kendi arabanı al onun tadı bambaşka

19 yaşında bence araba gereksiz masraftan başka birşey değil

bazı şeylerin değeri bilinme
    li
  • İstiyorsan yerli Schumacher ol. Maddi durum imkan vermeyince...
  • quote:

Orijinalden alıntı: over and under

kendi ekonomik özgürlüğünü kazan kendi paranla kendi arabanı al onun tadı bambaşka

19 yaşında bence araba gereksiz masraftan başka birşey değil

bazı şeylerin değeri bilinme
    li

market arabasıyla mükemmel yanlarsın ama
  • dram yap biraz
  • Çalışmadan zor...

Arabayı aldığını düşün... Benzin masrafı , bakım masrafı , Ehliyetin varmı bilmiyorum Alma masrafı , 1-7. Aylarda ödenen MTV , Sigorta Masrafı ..... Sonsuz devam eder :)

Ben 2008 senesinde aldım aracımı hala kullanıyorum çok çok zor alırken bukadar zorlanmadım belkide :) şimdi 2 aylık MTV bekliyor öğrenci olduğumuz için ödeyemedik :) Güvenme babana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brujeria35 -- 21 Mart 2010; 22:06:39 >
  • Bende 21 yaşındayım. Ama almıyor.

Genelde aramızda geçen diyalog:
    Ünal: Baba yav bi araba alsak ya şöyle temizinden ucuzunda.
    Babam: Bu ülkede mi?
    Ü: Evet ne var ki?
    B: Daha doğru düzgün araba kullanmayı bilen yok.
    Ü: ?...?
    B: Adam koca 20 metrelik tırı göre göre sağına yanaşıyo geçmeye çalışıyo. Arabaya vereceğim yakı vergi bakım parasıyla her ay istediğim yere taksiyle gitsem daha ucuza gelir.
    Ü: Tamam baba almayalım.

İkna etmeye çalışırken ikna olan ben oluyorum. Sonuç. 21 yıldır yani doğduğumdan bu yana aynı şekilde abimde doğduğundan bu yana aracımız olmadı. Babamın alacağını sanmıyorum.

Kısacası babandan bekleme sen çalış çabala kendin al.
  • herkese yorumlardan dolayı tşkler bazı arkadaşlar masraflardan falan bahsetmiş pederin alacağı araba en fazla şahin doğan olur onunda masrafını karşılayabilirim bu arada arabaları ufaklığımdan beri çok sevmişimdir ve arasıra mahallenin ergenlerini araba sürerken gördüğümde zoruma gitmiyor değil
  • Sen öyle zannet,karşılayamazsın.Unut bunu kısa yoldan,az çalış iki bin biriktir bir de baban katsın kaliteli bir 150cc motosiklet al(CBF150,Yamaha YBR 125cc,TVS Apache gibi)paşa paşa bin.Otobüsle uğraşma,yakıtına vergisine yetişebilirsin.KAfana göre de gezersin araba kadar yakmaz.Sonra baktın işler toparlanıyor,staja gidiyorsun gelirin arttı daha üst cc motorlara bakarsın böylece iyi kötü toparlamış olursun.Eline iyi para geçince de arabanı alırsın.Üniv. öğrencisi arabayı ne yapacak ki...Dediğim gibi al bir motosiklet takıl kafana göre.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.