Şimdi Ara

Babam yanımdayken araba kullanamıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.036
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boş yolda yavaş gidince, "Sola geçip bassana oğlum, neyi bekliyorsun ?" diyor
    Ondan sonra ben de
  • bitek benim babam böyle değilmiş şükür
  • Açıkcası bende 16-17 yaşlarda babam yanımdayken kullanırken tedırgın oluyordum, şimdi ise babamla yolda karşılasıyoruz bazen önüne geçip yanlıyarak gidiyorum bu sefer bu sefer arayıp yavaş olum arabanın kıcını basını az oynat dıyor
  • Babamda ehliyet yok, ailede sadece bende ve annemde var. Ama yinede babam arabayı anneme vermiyor ona güvenmiyor
    Arada sırada ben yola çıkıp koltuğu anneme devrediyorum ancak her defasında da pişman ettiriyor bir türlü öğrenemeyecek sanırım.
    Neyse sonuç olarak amiyane tabirle tuzum kuru sadece bana ait hissettiğim bir aile aracımız var

Ekleme:
    Asıl yazmam gereken şeyi unuttum olay kişilik yapı meselesi ile alakalı.
    Babamda ehliyet yok ancak bana çok karışır ve şişirir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maniavolkan -- 6 Şubat 2012; 0:40:24 >
  • daha bugün biraz kalabalıktı araba babam önde yanımdaydı tam sokağı döndük alt komşuyu aldık babam arkaya geçtim teyzem annem babam arkada komşu yanımda demediğini bırakmadı sinir oldum virajlarda çok hızlıymışım aynı virajda kafamdan geçen yavaş mı aldım acaba sonuçta direksiyon başındaki anlar bi nebze tehlikeli bir durum olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

Kendisi 30 senelik TIR şöförü,kimsenin şöförlüğünü beğenmez.Ben 1-2 senedir trafikteyim istanbul,kocaeli gibi şehirlerde çok rahat araba kullanabiliyorum fakat babam yanıma oturunca elim ayağıma dolaşıyor.Dua ediyorum arabayı bana vermesin diye,en ufak hareket gözüne batıyor.Sakin sürüş tarzım var normalde,Yavaş gitsem birilerine yol versem "gaza bassana s..ktr et iyilik meleğimi kesildin başımıza " diyor,hızlı kullansam "ne acelen var tabakhaneye b.k mu yetiştiriyorsun" diyor.Geçen sene ters anıma denk geldi,yine cins cins konuşuyordu çektim el frenini geçtim arka koltuğu al dedim sen sür,bayağı utandı sesini çıkarmadı 1 sene boyunca.Bu sıralar yine cozuttu,en son ehliyeti yırtıp atacağım

Forumda benim durumumda başkalarıda varmı acaba ?

Babanın mesleğide dahil herşey aynı. Tamamen aynı durumlayım seninle .)

• Ben yeni yeni kullanmaya baslarken benide komaya sokardi :)

Serit degistirirdim ` oglum aynaya ben mi bakicam ` kendisi bir aracin dibine gelene kadar veya isiklara iice yaklasana kadar fren basmaz ` gazi kes, vites dusur, frene bas`

yavas gidersin ` hadi isim var `

gaza basarsin ` lan yavas sen boyle suruyorsan ohooo `

Allah`a sukur 1-2 senedir azini acmaz. Bende zaten cok sakin arac kullanirim.

Suan icin bir problem yok Allah yeni baslayanlara ve babasi surucu koltugunda oturanlara sabir versin :)
  • Ehliyeti aldığım ilk zamanlar (çok fazla da olmadı gerçi daha alalı 6 ay oldu ) daha fazla karışıyordu. Babamla ters düşmelerimiz
    fazlalaştı. Bir keresinde kadıköyün orta yerinde el frenini çekip gitmiştim. Halen daha karışır ama eskisi kadar çok değil, yanımda olduğu zaman
    halen daha çok rahat kullanamam. Sırf babam değil bende bir yaş büyük arkadaşım var onun ehliyeti alalı 1,5 sene oldu o da söylenip
    durur şurda şöyle yaptın burda böyle yaptın. Sürüş halindeyken böyle şeyler söylenmesi benim dikkatimi dağıtıyor açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sheldon-Cooper

Ben yeni yeni kullanmaya baslarken benide komaya sokardi :)

Serit degistirirdim ` oglum aynaya ben mi bakicam ` kendisi bir aracin dibine gelene kadar veya isiklara iice yaklasana kadar fren basmaz ` gazi kes, vites dusur, frene bas`

yavas gidersin ` hadi isim var `

gaza basarsin ` lan yavas sen boyle suruyorsan ohooo `

Allah`a sukur 1-2 senedir azini acmaz. Bende zaten cok sakin arac kullanirim.

Suan icin bir problem yok Allah yeni baslayanlara ve babasi surucu koltugunda oturanlara sabir versin :)

aha hocam aynısı vallaha
  • Kesinlikle yalnız değilsin . Babamda bana hep karışır . Mesela arabaya bindik geri geri gelirken mutlaka bi bagırır yavaş arkadakine vurcaksın diye . Gaza bassam kızar , bassamasam yine kızar . Bazen kızıp arabayı veriyorum al sen sür diye , bak bi söyle süremedin falan filan . Vitesi birden 2-3-4 e takıyo sen böyle sürüyorsun diyor . Sürekli fren patlasa napardın cart curt. Neyse daha çok şey var ama sinirlendim valla yazamıcam .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilardo -- 6 Şubat 2012; 11:31:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

Ya senin baban şöförmüş benimkinin ehliyeti yok hayatında araba kullanmamış ama off ki off, her duruma bir yoruma öldürüyor birde hız meraklısı şahin doğan geçmesin demediğini bırakmıyor bana kafalarını sallaya sallaya geçiyorlar olum bassana gaza diyip gülüyor, artık yanıma oturma arkaya bin diyorum başa çıkamadım...

En güzel yorum buydu sesli güldüm
  • 15 yaşımdayken arabayı kaçırıp kaza yapmıştım (derken öyle büyük bir kaza değil akşam arabayı geri geri sürerken başka bir arabanın arka farına 10 km ile vurmuştum ama o da benim suçum değil arkadaşım arabaya çarpınca hop dedi ) bunun yüzünden19 yaşıma kadar babam arabayı bana vermemişti yaşım 20 şu an babam araba kullanmamı beğeniyor ama şu an bizde araba yok benimki senin durumundan daha da kötü. Siz beni dinleyin SAKIN ARABAYI KAÇIRMAYIN
  • Canınızı sıkmayın. İleride faydasını görürsünüz. Ben de aynı şeyleri yaşadım. Direksiyon hocası şerit tutuşumu beğenip, rampa kalkışı fazla çalıştırmayınca işin önemini kavradım. Şu anda herşey düzeldi mi? Hayır. Babam arabayı yine vermiyor. Ben de gidip kendime araba aldım.
  • zamana bırak. saygıda kusur etme.
  • aynen ya, bana da çok karışırdı abime de çok karışırdı. araba az birşey kayar fırça, çukura girerim az birşey altı sürter fırça :) ışıklı kavşakta trafiği aksatmayayım az geride durayım dersin fırça oğlum geçsene, bazen geçersin niye ışıkta durmuyorsun fırça :) bu tabi tecrübe sahibi olduktan sonra olanlar. hele hele öncesi var ki off off, yokuşta bana aracın kaymadan dur-kalk yapılmasını öğretecek allahım ölüm gibi, sert sert bakmalar korkudan araç kayardı ne günlerdi (yıl 1997) ama birgün aracın arka sağ kapısını vurdum, değişmesi gerekti, kapı çıtasını arka koltuğa koymuşum ama birşey diyemiyorum babama, parkettim beğenmedi (sağ taraf duvar dibi) geçti koltuğa kendisi tekrar yanaşacak koltukta çıtaları gördü eyvah dedim şimdi b.ku yedik. herşeye kızardı ona birey demedi hayret etim... ogün bugündür allaha şükür vukuatım yok. allah eksikiğini göstermesin ama ne zaman yanımda araçta olsa tedirgin olurum :)

• Bizde genelde "yavaşşş" diye karışılır. Aslında refleks gibi ama. Bazen ben de yan koltuktayken yola göre yavaş diyebiliyorum. Tabi acemi oldukları için. Yoksa iyi bilen kişiyle gezerken ufak uyarılar harici güvendiğimden bir şey deme gereği duymuyorum.
  • Olur öyle şeyler.. Baba oğul ilişkisi genelde böyledir.. Yaptığımız hiç bir şeyi beğenmezler.. Biz de hep didişirdik babamla.. Güzel günlerdi..

Şimdi keşke hayatta olsa da yine her gün kavga etsek.. Babanızın kıymetini bilin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

Ya senin baban şöförmüş benimkinin ehliyeti yok hayatında araba kullanmamış ama off ki off, her duruma bir yoruma öldürüyor birde hız meraklısı şahin doğan geçmesin demediğini bırakmıyor bana kafalarını sallaya sallaya geçiyorlar olum bassana gaza diyip gülüyor, artık yanıma oturma arkaya bin diyorum başa çıkamadım...

Bas oğlum bas
  • Bende annem varken kullanamıyorum, ayy çarpacan, ayy oğlum hızlı gitme, ayy oğlum dikkat et
  • demek ki bir tek ben didişmemişim babamla. hiç karışmazdı. belki de 10 yaşında kendi kendime öğrenmiş olmanın verdiği bir avantaj vardı. bilemiyorum. ama sadece amcam 1 sefer hızlı gitme demişti. o kadar. o arabadayken hiç hızlı gitmedim. sorun çıkmadı.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.