G.Saray'da başkan adayı Ünal Aysal'ın, "Teknik direktörümüz ligimizi tanıyan bir isim olacak." söylemi üzerine futbol camiası da bu isimin Gerets olacağı konusunda hem fikir.
Gerets'in bazı maçlarda bizlere nasıl saç baş yoldurduğunu çabuk unutmuşsunuz. Demek ki kimse eskiden nasıldı, ilkgeldiğinde nasıldı, sonradan nasıl oldu durumlarını hiç düşünmüyor.
Şimdi yine dönüyorum Gerets'e, ilk geldiği zamanları çok iyi hatırlatırım ki, kendim bile, "Müthiş disiplinli bir hoca" diyordum. İlk sezonunda şampiyon olduktan sonra ki yeni sezonda aylar geçtikçe takımdaki otoritesini yavaş yavaş kaybettiğini, maç içindeki saçma sapan değişiklikler yaparak bizleri adeta çıldırttığını iyi hatırlarım. Hatta bu yaptığı değişikliklerde kazanacağımız maçı kaybedip, çevireceğimiz maçlarıda çevirememiştik önemli oyuncuları gereksiz yere çıkartması sebebi ile.
Eğer Gerets gelirse, tarih tekerrür edermi bilinmez ama benim görüşlerim edeceği yönünde.
Ufak bir hatırlatma: Hagi ikinci kez geldiğin de, ben analizlerimde, Hagi'nin, 1-0 olsun bizim olsun mantığı ile maç oynattığını ve artık 3 gollü bir maç bile görürsek sevinmemiz gerektiğini söylemiştim. Yazılarım hala sitede mevcuttur. Bırakın 3 golü görmeyi G.Saray tarihinin en az gollerini attığı, eksi averajla bitireceği bir lig dönemi yaşıyor. Ne oldu? Dediğim çıktı. Ben kimileri gibi maç skoru söyleyipte, "Ben demiştim." yazan tiplerden değilim. Detaylı bir şekilde analiz etmiştim bu konuyu. Aynı mevzu Bülent Kormaz içinde geçerli. Korkmaz bugün yine G.Saray'ın başına geçse yine aynı durumu yaşar. Plansız çalışıyorlar.
Ben en kötü Mustafa DENİZLİ'nin gelmesi taraftarıyım. Çünkü Denizli'yi bu istisna dışında tutuyorum. Lig tv, Maraton'da izliyorum sürekli kendisini. Gelmeye gönlü var. Bunu gerçekten hissediyorum. Niyeti var. G.Saray konusuna gelince tebessümle gülüp geçiştiriyor. Birileri O'nunla ciddi bir şekilde konuşursa ikna olabilir.
Mustafa Denizli düşünülmüyor ise ve başarı başka bir teknik adamla aranacaksa, Tugay, Ergün, Şaş, Ünsal gibi ağabeylerin birlik ve beraberlik açısından takımda bulunmasını isterim. Biliyoruz ki, G.Saray'dan bu isimler gittiğinde takımda ağabeylik sıfatını yapacak kişi kalmamıştı. Eskiden bu isimler varken Arda ikinci planda kalıyordu. E tabi sürüyü çobansız bırakırsanız herkes bir yana kaçar. Aslında bu konuda en çok istediğim kişi Şükür idi. Ama malesef Şükür siyaset hayatına atılmaya hazırlanıyor.
G.Saray'da seçim tarihinin daha ileri bir tarihe ertelenmesi isteniyor. Gerekçe, bu kadar çok iş kısa sürede halledilemezmiş. Yapmayın Allah aşkına! Seçim ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Ya ne olacak? Yeni sezon başlarken başkan seçip, son dakika futbolcularımı alacaksınız yine?
Belki de çoğu taraftar Tolunay ya da Abdullah Avcı isimlerini düşünüyorlar. Tabi bu isimler ile değişim daha da güzel olur. Ancak bu isimler gelebilir mi orası soru işareti. Ancak olacaksa Avcı'yı yeğlerim. Nitekim ellerindeki Türk oyuncuları kullanarak sistem yapıyor Avcı hoca. Tolunay hoca ise, transfer edilen oyuncuların kumaşı iyi olması sebebi ile kozları iyi.
Azza dostum pekala Lucescu için aynı mantığı kullanırmısın,yani aynı suda 2 kere yıkanılmaz dermisin.
Hani ben derim şarabın eskisi makuldur :)
Ayak sağlığı için kaç numara ayakkabı iyi gelsiyse onu giymreye devam et falan mantıkları da diyebiliriz.
Lucescu'nun geleceğine asla inanmıyorum bu arada,çünkü Barcelona t.direktörü Guardiolanın da ısrarla dikkat çektiği gibi Doneks bir ekol oluşturmak üzere,her geçen gün yenilmesi zorlaşan bir takım olacaklar.Bunun da lideri Lucescu.Bu sistem Barcelonanın daha iyi defans yapan şekli,buna Guardiola da dikkat çekmek istedi bazı konuşmalarında.
Ben Tolunay Kafkas'ı en iyi yetemekli Türk antrenör olarak görüyorum ama şu an erken,harcanır.Bence adam hem teknik hem taktik hemde motivasyıon açılarından çok yeterli. Mustafa Denizli ile de günü en iyi şekilde kurtarabilirsin ama asla geleceği kuranmazsın,Mustafa Denizli,eğer bir takım o an kötü durumdan kurtarılacaksa en iyi isim Türkiyede Mustafa Denizli'dir,müthiş becerilidir antrenmana bile çıkmadan taktik-motivasyon gibi şeylerle maçı kazanmakta ama disiplin ve sistem devamlılığı severek yapamaz.
Biz yine kaldık GERETS'e,çünkü taraftara oynamak şart.Şu an Ünal Aysal'ın yaptığı da bu değil mi?Hem taraftara oynuyor hem de kongreye. Galatasaray'ın ihtişamlı olanakları,imkanları daha önce görevden ve fedakarlıklardan kaçanların başını döndürdü. Doğmamış bebeği günahkar ilan etmek de olmaz,mesela eğer Hasan Şaş ismi doğruysa bu benim için çok önemli. Floryada kazanma azmi yok uzun yıllardır.Hasan Şaş gibi adam lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: NetAnket.Net
Azza dostum pekala Lucescu için aynı mantığı kullanırmısın,yani aynı suda 2 kere yıkanılmaz dermisin.
Hani ben derim şarabın eskisi makuldur :)
Ayak sağlığı için kaç numara ayakkabı iyi gelsiyse onu giymreye devam et falan mantıkları da diyebiliriz.
Lucescu'nun geleceğine asla inanmıyorum bu arada,çünkü Barcelona t.direktörü Guardiolanın da ısrarla dikkat çektiği gibi Doneks bir ekol oluşturmak üzere,her geçen gün yenilmesi zorlaşan bir takım olacaklar.Bunun da lideri Lucescu.Bu sistem Barcelonanın daha iyi defans yapan şekli,buna Guardiola da dikkat çekmek istedi bazı konuşmalarında.
Ben Tolunay Kafkas'ı en iyi yetemekli Türk antrenör olarak görüyorum ama şu an erken,harcanır.Bence adam hem teknik hem taktik hemde motivasyıon açılarından çok yeterli. Mustafa Denizli ile de günü en iyi şekilde kurtarabilirsin ama asla geleceği kuranmazsın,Mustafa Denizli,eğer bir takım o an kötü durumdan kurtarılacaksa en iyi isim Türkiyede Mustafa Denizli'dir,müthiş becerilidir antrenmana bile çıkmadan taktik-motivasyon gibi şeylerle maçı kazanmakta ama disiplin ve sistem devamlılığı severek yapamaz.
Biz yine kaldık GERETS'e,çünkü taraftara oynamak şart.Şu an Ünal Aysal'ın yaptığı da bu değil mi?Hem taraftara oynuyor hem de kongreye. Galatasaray'ın ihtişamlı olanakları,imkanları daha önce görevden ve fedakarlıklardan kaçanların başını döndürdü. Doğmamış bebeği günahkar ilan etmek de olmaz,mesela eğer Hasan Şaş ismi doğruysa bu benim için çok önemli. Floryada kazanma azmi yok uzun yıllardır.Hasan Şaş gibi adam lazım.
Zaten aynı nehirde iki kez yıkanılmaz kastım, daha çok geçmişte bir dönem başarılı olup sonradan bu işi bozmuş kişiler üzerine idi. Yoksa yazdığım karelere Terim'i almadığım dikkatinizi çekmiştir. Ben Terim başarısızdır demiyorum, ama çalışmayan demirde paslanır. Mustafa Denizli bana göre günü kurtaran bir hoca değildir. Eğer ki şu konumda takımı sil baştan eline verirseniz başarılı olabilir.
Ama yok eldeki oyuncular varken, al bu malzemeden bize hamur yap derseler, artık günümü kurtarır, batırır mı orasını bilemem. Varsın yeni sezonda günü kurtarsın, hatta 1-2 yıl çalışır bırakırım desin. Yeter ki geride iyi malzeme bıraksın ki yeni gelen de bu malzemeyi yoğura bilsin.
GERETs, ancak yardımcısı Hakan Şükür olursa başarılı olabilir.O da sadece Türkiye'de ( T.Super Lig'de)
Gerets varken yapılan transferler: İnamoto,Haynz,Carusca vs.
Adamın hangi kadro ve şartlar altında ve kaç puanla bizi şampiyon yaptığını söylemeye gerek yok.
Türkiye ligini az çok biliyor. Çeşitli liglerde görev yaptı tecrübesine tecrübe kattı.
İstikrar sorunu var malesef. İlk sezonunda 83 puan toplayıp 2. sezonunda 56 puan aldı yanlış hatırlamıyorsam, bunda yapılan transferlerin az da olsa etkisi var. Dökülmekte olan Marsilya'yı alıp şampiyonlar ligine gidecek düzeye getirdi. Umarım dökülmekte olan Galatasaray'ı da alıp Şampiyonlar ligine gidebilecek seviyeye getirecek.
Gerets in gelmesini istemiyorum, eğer getirebileceklerse gelmesini en çok istediğim teknik adam lucescu dur. Eğer lucescu olmaz sa tolunay hocayı getirsinler. Tolunay hocanın getirilmesinin çok zor olacağını düşünmüyorum açıkçası.
quote:
Orijinalden alıntı: pape
Gerets in gelmesini istemiyorum, eğer getirebileceklerse gelmesini en çok istediğim teknik adam lucescu dur. Eğer lucescu olmaz sa tolunay hocayı getirsinler. Tolunay hocanın getirilmesinin çok zor olacağını düşünmüyorum açıkçası.
Selamlar,
Benim şahsi görüşüm M.Lucescu'dan yanadır.Eğer ki Lucescu olmuyor ise şuan ki teknik direktörümüz olan B.Ünder ile devam edilmesinden yanayım.
Teşekkürler.
Abdullah Avci Tolunay kafkas Yada Alman tecrubeli bir hoca
Lucescu gelmez bencede Terim, Denizli, Gerets bence cok riskli isimler. Terim ve Denizlinin 2ci Gs maceralari cok kötü sekilde bitti herseye ragmen kaliteli hocalar Gerets konusunda tutarsiz konusmalar var mevcut takimdan sadece Kamerunlu oyuncu ayrildi ama Gerets sorunu kadro olayi degildi Gerets özellikle derbi maclarda sacmaliyordu olmiyacak isimler olmiyacak seyler yapiyordu. Denizli macindan önceki Fb macina öyle sacma kadro ile ciktiki mac zaten 20 dakika bitmisti Gs icin sonraki hafta suprizi olunca hersey unutuldu gitti. Neticede herkez farkli düsünü farkli takip ediyor ama alinabilecek hoca adaylari arasinda en risklisi Denizli ve Geretsdir
Bence Gerets yukarıda bahsedildiği kadar kötü değildi. Kadro dökülüyordu. Ona rağmen Gerets gayet iyi bir tablo çizdi. Oynattığı futbolda gerçekten iyi, fakat 2. sene yanlış hatırlamıyorsam eşinden falan ayrıldı. Kişisel problemlerinin üstesinden gelemedi.
lucescu gelecekse her türlü yıkanılır o nehirde gerets ve fatih terim (2. gelişi) başarız oldukları için gittiler. ancak lucescu maalesef özhan başkanın fatih terim sevdasına ve başkan seçildiğinde verdmiş olduğu szöden ötürü şampiyon olduğumuz halde ki bana göre inanılmaz derecede kısıtlı bir kadroyla avrupada bile süper performans göstermişti, gönderildi. biz yeni bir takım kurcaz bu işi en iyi yapacak adam bana göre lucescu şuan. gelecek başkan kim olursa olsun geretsi getirebilir. o adamı takımın başına getirmek zor değil, önemli olan lucescuyu shaktardan alıp getirebilmek, ama ben böyle bir başkan adayımız olduğuna inanmıyorum
Eski TD lerden sadece lucescuyu isterim..Gerets meretsi asla istemem..
Ben de tamamen yeni bir isim ile devam edilmesini istiyorum. Galatasaray ismine layık, kariyerli, uzun vadeli bir proje, felsefe ortaya koyabilecek bir isim olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: chakra
Ben de tamamen yeni bir isim ile devam edilmesini istiyorum. Galatasaray ismine layık, kariyerli, uzun vadeli bir proje, felsefe ortaya koyabilecek bir isim olmalı.
kısaca van gaal diyorsun yani
Fatih Terim gelirse kulüp havaya girer,disiplin ve otorite gelir,topçular silkelenip kendilerine gelirler.
Luce gelirse takım futbol açısından çağ atlar, kararlı bir oyun anlayışına döner futbol branşında sportif başarılar gelince de camia rahatlar.
Tolunay gelirse Gs'lileri memnun edecek top oynatır,takım mücadele eder basar,hücumda iyi organize olur.Kısacası Antep'in ikinci yarı oynadığı topu oynar.Yeni bir yüz olduğu için camia da tam destek ve kredi verir kenetlenir.Sezon başı zor bir kadro kurulursa üstüne camia baskısıyla zorlanabilir de..
Bu 3 ismin artıları eksileri var.Gelirse en başarılı Luce olur,Terim ve Tolunay üç aşağı beş yukarı aynı düzeyi yakalarlar gibi geliyor.
Ben Abdullah Avcı'yı Tolunay'ın gerisinde buluyorum biraz td olarak.İBB'nin Fb,Ts,Bjk ile oynayacakları maçlar ardından fikrim değişebilir.Gözlemlemek lazım..
quote:
Orijinalden alıntı: senfield25
quote:
Orijinalden alıntı: chakra
kısaca van gaal diyorsun yani
Beni bozmaz.
van gaal cinsel organını göstermiş luca toniye bayern de iken takım gaza gelsin diye luca toni söylemişti sakata gelmeyelimde felsefe uygulasınlar diye
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme