Şimdi Ara

Ayarsız Far Takanlar Taktıranlar Hepinize Saygı Ve Selamlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkede araba alıp farlarını alırken 3 kuruş paradan kaçanlar veyahutta gözlerinde görme problemi olanlar, saygı nedir bilmeyenler, özgürlük ifadesinin anlamının başkasının özgürlüğüne müdahale edene kadar olduğundan bihaber olanlar bu ülkede çok rahat araba alıp çakma xenon, sonradan çakma led, beyaz far ve aklınıza gelebilecek her türlü pavyon ışıkları taktırabiliyor.

Buradan sesleniyorum bu şekilde araba kullanıp beni rahatsız edenin arabasının far ampulleri patlasın. Park halindeyken 4 lastiğinin havası insin ön tamponu düşsün inşallah. Bunları takanlar da aldıkları paranın bereketini göremez inşallah.

Geceleri artık bu çoğalan mahlukatlar her yerdeler. Artık geceleri yollara çıkamaz oldum. Arkadan bir araba geliyor aman yarabbi ne arabası adam inişe geçmiş uçak. Yolu pardon pisti aydınlatacak ki ona göre sağlam iniş yapacak mübarek. Öyle bir far var ki araba da ortalık günlük güneşlik.

Eğer gözleri görmüyorsa bu araçları kullananların gitsinler göz doktoruyla görüşsünler. Hatta tanıdığım göz doktoru var muayene ücretlerini ben ödeyeyim.

• aynen kardeşim yolda giderken aynadan ışık geldimi kaçacak şerit arıyorum bi kaç saniye gözlerim kamaşıyo , allah satana, alıp takana akıl fikir versin
  • +1

Aynı zamanda geceleri özellikle arka sis lambasını yakanlar
  • tümüyle katılıyorum. zaten o farlar niye satılıyor anlamıyorum. onlar satıyor, kendini bilmez bir sürü kişide alıp takıyor. herhalde takınca kendilerini bir şey zannediyorlar.
  • Benim bir arkadaşımda Toyota 2006 Avensis var farları mavi yapmıştı.Gerçekten çok göz alıyor anlamıyorum araç muayeneden nasıl geçiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 14 Eylül 2010; 19:58:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: errddm

+1

Aynı zamanda geceleri özellikle arka sis lambasını yakanlar

ozellikle yağmurlu havada yakıp ıslak asfaltı parlatanlar. Birde çakma xenon takıp farlarınıda ayarlatmayanları allaha havale ediyorum nekadar aptal bir milletiz hayatı kendi kendimize zından ediyoruz.

• hayır esas anlamadığım şey ne biliyormusunuz..millet açıyor sisleri ayarsız farları sabahlara kadar geziyor, kimsenin ceza kestiği yok, benim bi gece farım patladı bi sakatlık çıkmasın diye sislerimi yaktım, ki arabaıy aldım alalı toplasan 3 kez yakmışımdır(biri aldığımda kontrol amaçlı, biri sisli bir havada biride far kesildiğinde), sağolsun polis abiler hemen bindi enseme "neden sisler açık" diye..görmüyormusun abi farım patladı taa nerden geliyorum dedim de kurtuldum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu kadar öfkelenip tatlı beddualarda bulunmaya gerek yok bence. Lakin internet denen meret çıktıda insanlar okuyarak öğreniyor, bilgileniyor. İnternet çıktıda "bu farlar artistik oluyor" diye taktırmayı düşünenler okuyupta hatalarından dönebiliyor.

Böyle bir veryansın etmek yerine, ayarsız ve kalitesiz farlar fotoğraflardan bile belli oluyor. Bir kaç örnek fotolar koyup nasıl rahatsızlık verdiğini göstermek daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum.

Bakın ben bazı kişilerin paylaştığı araçlarının resimlerinde göz alan cinsten farlar taktırdıklarını gördüm. Kibar bir dille farlarının merceksiz olduğunu, göz alacağını belirttim. Kişide haklı olduğumu, kısa sürede düzelteceğini vs belirtti.

Sadece forumda değil, yolda gördüğüm araç dahi olsa söylerim ben. Sizlerde öyle yapınız..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

hayır esas anlamadığım şey ne biliyormusunuz..millet açıyor sisleri ayarsız farları sabahlara kadar geziyor, kimsenin ceza kestiği yok, benim bi gece farım patladı bi sakatlık çıkmasın diye sislerimi yaktım, ki arabaıy aldım alalı toplasan 3 kez yakmışımdır(biri aldığımda kontrol amaçlı, biri sisli bir havada biride far kesildiğinde), sağolsun polis abiler hemen bindi enseme "neden sisler açık" diye..görmüyormusun abi farım patladı taa nerden geliyorum dedim de kurtuldum

Geçen İzmir'den gelirken Ovacık B.T. önünde durdum ve memura çakma xenon için bir yaptırım yok mu diye sordum.O da muayeneye gönderiyoruz dedi.Muayeneye giden adam normal ampul takıp sonra yine çakmaları takıyor dediğimde yapacak birşey yok dedi...

• quote:

Orijinalden alıntı: salatan

quote:

hayır esas anlamadığım şey ne biliyormusunuz..millet açıyor sisleri ayarsız farları sabahlara kadar geziyor, kimsenin ceza kestiği yok, benim bi gece farım patladı bi sakatlık çıkmasın diye sislerimi yaktım, ki arabaıy aldım alalı toplasan 3 kez yakmışımdır(biri aldığımda kontrol amaçlı, biri sisli bir havada biride far kesildiğinde), sağolsun polis abiler hemen bindi enseme "neden sisler açık" diye..görmüyormusun abi farım patladı taa nerden geliyorum dedim de kurtuldum

Geçen İzmir'den gelirken Ovacık B.T. önünde durdum ve memura çakma xenon için bir yaptırım yok mu diye sordum.O da muayeneye gönderiyoruz dedi.Muayeneye giden adam normal ampul takıp sonra yine çakmaları takıyor dediğimde yapacak birşey yok dedi...

• quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

quote:

Orijinalden alıntı: salatan

quote:

belki ilginç gelecek ama kullandığım farlar xenon(çakma xenon) 6000k lık, aracımın far ayarlarını sürekli yaptırırım, şimdiye kadar tek bir selektör bile yemedim...bence sorun xenoında değil, gereksiz yüksek güçte xenon ve ayarsız far bileşeninde

• Pavyon arabaları bide bazı minibüs şöförleri kısaları koyu sarı geri kalan herşeyi 25000 lik xenon takıyor sis uzun park her ne varsa takıyorlar artı arabanın içinede kırmızı mavi ışık takıyorlar kırmızı deri döşeme gibi döşeme yapıyorlar yürüyen pavyon
  • Cehalet
  • O çakma zenon kullanan apaçiler geceleri de çakma ray-ben'lerini çıkartmadıklarından o tür aydınlatmaya ihtiyaç duyuyorlar.
  • Ben de 4300K takan kişileri anlamıyorum. Adamın kendi gözünü de alır be o kadar ışık. Ben merceksiz xenon karşıdakinin gözünü alır diye biliyordum fakat bir tanıdığımın astrasında gördüm 8000K reflektörlü kullanıyor, hiç göz de almıyor. Acaba farları aşağı mı kaydırmış ayardan?
  • Böylelerini görür görmez , aniden sinir patlaması yaşıyorum. Hele arkadan gelirken aynalardan gözüme ışık vurmuyor mu . Çıldırtıyor beni ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

O çakma zenon kullanan apaçiler geceleri de çakma ray-ben'lerini çıkartmadıklarından o tür aydınlatmaya ihtiyaç duyuyorlar.

Yorum 10 numara. Güzel tespit...
    Adamlar sabah-akşam şapka+gözlükle geziyorlar. Adamlar güneş gözlüğüne 30TL den fazla para vermezler giderler xenon'a bayılırlar parayı.
    Mantık : Sağlık hiçbirşey apaçilik herşey

• Valla bir gün fantezi olsun diye çakma xenon kullanan bir apaçiyi durduracağım, ellerini bağlayıp kendi arabasının önüne oturtup uzunları yakacağım gözüne gözüne. Gözleri kapanmasın diye de göz kapaklarını tutarım ya da başka bir yöntem bulurum, bilemiyorum. Alçak arabalardaki yine bir miktar yolu aydınlatıyor ama minibüs, özellikle de dolmuşlarınki yoldan başka her yeri aydınlattığı için çok tehlikeli. Birkaç hafta önce gece eve dönerken, alacakaranlık bir viraja girdim. O kesimde ki bulvar aydınlatması yanmıyordu ve tam virajın içinde karşıdan, aniden bir dolmuş belirdi ve neredeyse kaza da yapıyordum. Açık arazide gece avına çıkacak mübarek, farları yetmemiş ve minibüsün önünde 5-6'lı far yaptırmış; onlar da merceksiz Xenon. Valide hanımlarıma en içten selamlarımı gönderdim, camı açıksa duymuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 14 Eylül 2010; 21:35:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wurtz

Ben de 4300K takan kişileri anlamıyorum. Adamın kendi gözünü de alır be o kadar ışık. Ben merceksiz xenon karşıdakinin gözünü alır diye biliyordum fakat bir tanıdığımın astrasında gördüm 8000K reflektörlü kullanıyor, hiç göz de almıyor. Acaba farları aşağı mı kaydırmış ayardan?

4300 K orjinal xenon rengidir..Bir cok marka orjnal xenonlarında 4300K ni kullanır..Tam gün ışıgı rengidir..Merceksiz xenon kelvini kac olursa olsun göz alır..Göz almıyosa da zaten aydınlatmayı saglamaz..dedıgınız gıbı cok asagı ayarlanmıştır..Kısaca her sekılde saglıksızdır..
  • Merceksiz Xenon kullananları Allah'a havale ediyorum resmen kör ediyor adamı özellikle uzun yolda TEM'de.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.