Bildirim
@Comaa
+4
En az 100 Konu Açtı
En az 1.000 Mesaj Yazdı
En az 50 Mention'ı Yanıtladı
En az 100 Farklı Gece DH’deydi
4 diğer rütbeyi gör
Gönderileri
Merhaba arkadaşlar,
Şu an aktif olarak Türk Telekom 1000 Mbps Fiber altyapısını kullanmaktayım. Mevcut taahhüdüm yakın zamanda sona eriyor. Şimdiye kadar bağlantı stabilitesi veya hız konusunda herhangi bir sorun yaşamadım; ancak TurkNet’in sunduğu özgürlük ve fiyat politikası nedeniyle geçiş yapmayı düşünüyorum.
Altyapı (FTTH) fiziksel olarak aynı kalsa da, operatörlerin çıkış ve peering (ara bağlantı) noktalarının farklı olduğunu biliyorum. Bu noktada özellikle 1000 Mbps paket kullanan veya bu geçişi yapmış olan arkadaşlara birkaç sorum olacak:
- Hız Dalgalanması ve Yoğunluk: TurkNet’in kendi omurgası ve kapasite yönetimi, Türk Telekom’un yerel santral yoğunluğundan ne kadar etkileniyor? Akşam saatlerinde veya yoğun kullanımda 1000 Mbps paketlerde ciddi dalgalanmalar yaşar mıyım?
- Ping Değerleri ve CGNAT: TurkNet’in kullandığı IP bloklarında, özellikle CGNAT havuzuna dahil edilirsem oyunlarda (Battlefield, AoE IV vb.) ping artışı veya paket kaybı (packet loss) yaşama ihtimalim nedir?
- Statik IP Çözümü: Eğer CGNAT kaynaklı bir performans düşüşü yaşanırsa, Statik IP almak bu sorunu kesin olarak çözer mi? Aranızda Statik IP ile routing farkı gözlemleyen var mı?
- Genel Stabilite: Türk Telekom'un o "sorunsuz" çizgisinden sonra TurkNet’e geçmek konfor kaybı yaratır mı?
Özellikle aktif olarak 1000 Mbps kullanan veya benzer bir geçiş sürecinden geçmiş arkadaşların tecrübeleri benim için çok değerli.
Şimdiden teşekkürler!
Comaa (Mehmet Bektasoglu) · Depolama altına konu açtı.
8 yıl
Adata 256GB XPG SX6000 NVME SSD
|
8 yıl
ADATA ASX6000NP-256G ISI ORUNU
|
10 yıl
SEAGATE Mobile HDD 2TB İnceleme
Comaa (Mehmet Bektasoglu) · Diğer dahili bileşenler altına konu açtı.
10 yıl
Gaming Keyboard Tavsiye !
|
Comaa (Mehmet Bektasoglu) · Anakart altına konu açtı.
10 yıl
Z170 Tavsiye 3 Model...
|
Comaa (Mehmet Bektasoglu) · Klavye, Fare, Joystick, Gamepad altına konu açtı.
10 yıl
Mekanik Klavye Tavsiye...
|
Comaa (Mehmet Bektasoglu) · Ekran kartı altına konu açtı.
11 yıl
AMD Radeon R9 390 4GB
|
Comaa (Mehmet Bektasoglu) · Monitör altına konu açtı.
11 yıl
Asus 24” VG248QE & BenQ 24" XL2411Z hangisi yardım ?
|
Comaa (Mehmet Bektasoglu) · Monitör altına konu açtı.
12 yıl
Philips 288p & HD5850 Çözünürlük Sorunu
|
Hakkında
Forum İmzası:
|
INTEL i7 6700 - GIGABYTE H170-HD3-CF - KİNGSTON DDR4 16GB HYPERX FURY BLACK 2133MHz - EVGA GeForce® GTX 1070 SC2 - CASPER 27" M2758QP 144HZ 1Ms
120GB SSD x 3 RAID0 - TOSHIBA DT01ACA100 1 TB HDD - XIGMATEK VECTOR S 750 WAT 80 PLUS PSU - GAMEPOWER WARLOCK MECHANİCAL KEYBOARD RGB - LOGİTECH G300S |
Forum İkinci El İmzası:
|
INTEL i7 6700 - GIGABYTE H170-HD3-CF - KİNGSTON DDR4 16GB HYPERX FURY BLACK 2133MHz - EVGA GeForce® GTX 1070 SC2 - CASPER 27" M2758QP 144HZ 1Ms
120GB SSD x 3 RAID0 - TOSHIBA DT01ACA100 1 TB HDD - XIGMATEK VECTOR S 750 WAT 80 PLUS PSU - GAMEPOWER WARLOCK MECHANİCAL KEYBOARD RGB - LOGİTECH G300S |
Resimler
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
test
Otomobil
Kia
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.433
İkinci El Bölümü Mesajları: 40
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 382)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 91 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.433
İkinci El Bölümü Mesajları: 40
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 382)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 91 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları

İkinci El Referansları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0