Şimdi Ara

Avi/Mp4 Arasındaki Fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
21.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma film indirip bu filmleri cd'ye çekiyorum(700 mb). Bazı filmler .avi uzantılı bazıları ise .mp4. Avi uzantılı olanların boyutları 700 mb yakın .mp4 olanlar ise 200 - 400 mb arası neden acaba arada ne gibi farklar var

Avi uzantılı filmleri de cd'ye çekmek istiyorum fakat 700 mb üstü olanlar mb fazla geldiğinden yazdırılamıyor bu boyutu düşürmenin bir yolu varmı görüntü ve sesi bozmadan

• Avi uzantılı filmleri cd ye çekmek için film süresinin 80 dk yı aşmaması gerekir. Eğer filminiz 80 dk dan uzunsa cd'ye yazamazsınız video formatında. Ancak bir converter kullanarak boyutunu azaltıp cd'ye veri diski olarak yazdırabilirsiniz. Ama ses ve görüntüden fedakarlık yapmanız gerekir. İmkanınız varsa Dvd arşivi yapmanızı öneririm. Bir dvd ortalama 7 tane divx (.avi) film alabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LionTech16

Avi uzantılı filmleri cd ye çekmek için film süresinin 80 dk yı aşmaması gerekir. Eğer filminiz 80 dk dan uzunsa cd'ye yazamazsınız video formatında. Ancak bir converter kullanarak boyutunu azaltıp cd'ye veri diski olarak yazdırabilirsiniz. Ama ses ve görüntüden fedakarlık yapmanız gerekir. İmkanınız varsa Dvd arşivi yapmanızı öneririm. Bir dvd ortalama 7 tane divx (.avi) film alabiliyor.

avi, normalde sıkıştırılmamış bir formattır ve hiç veri kaybı olmaksızın en fazla yeri kaplar....

bahsettiğiniz avi uzantısı ise, divx5 ve Xvid codecler kullanılarak sıkıştırılmış formattır ve divx olarak oynattığımız dosyalar bu yöntemle hazırlanmıştır (ayrıca, uzantısı divx de olabilir)....mp4 ise, daha fazla sıkıştırma yapabilen codeclerle hazırlanmaktadır ve kaliteli bir convert işlemi sonrasında, daha az boyutla, divX ile aynı kalitede görüntü ve ses sunabileceğini söyleyebiliriz...

Bu arada 700 MB'a 80 dakikadan uzun süreli avi (divx'ten bahsediyorum) yazılamaz diye bir şey kesinlikle yok; tamamen ne kadar sıkıştırıldığı ve boyutuyla alakalıdır...3 saatlik bir filmi 700 MB olarak convert ederseniz, tabi ki CD'ye sığar (ancak kalite düşer)...eğer bahsi geçen sıkıştırılmamış avi ise, bir CD'ye ancak 3-4 dakikalık görüntü sığar

80 dakika ise, avi için değil, VCD için geçerlidir (mpeg1 format-DAT uzantı)

quote:

Orjinalden alıntı: huseyin16

Arkadaşlar bilgisayarıma film indirip bu filmleri cd'ye çekiyorum(700 mb). Bazı filmler .avi uzantılı bazıları ise .mp4. Avi uzantılı olanların boyutları 700 mb yakın .mp4 olanlar ise 200 - 400 mb arası neden acaba arada ne gibi farklar var

Avi uzantılı filmleri de cd'ye çekmek istiyorum fakat 700 mb üstü olanlar mb fazla geldiğinden yazdırılamıyor bu boyutu düşürmenin bir yolu varmı görüntü ve sesi bozmadan

700 MB'dan fazla yer kaplayan divx'lerinizi 700 MB'a düşürmek için ise, tekrar convert yapmanız gerekir ki, hem uzun iştir, hem de senkron kaymaları olabilir...Ancak, 705, 710 MB...vs gibi 700 MB'a yakın dosyaları CD'ye yazmak için, Nero'da overburn özelliğini kullanabilirsiniz...daha da iyisi, DVD writer alıp, tek bir DVD'ye 3-5-7 vs sayıda film yazmanız bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 29 Eylül 2008; 12:08:37 >

• avi konternırının kalite sınırları mp4'ten daha geniştir.dolayısıyla mp4 konteynırlı filmler çoğu zaman avi konternırlı filmlerden daha az yer kaplar aradaki kalite farkından dolayı.

quote:

Orjinalden alıntı: LionTech16

Avi uzantılı filmleri cd ye çekmek için film süresinin 80 dk yı aşmaması gerekir. Eğer filminiz 80 dk dan uzunsa cd'ye yazamazsınız video formatında. Ancak bir converter kullanarak boyutunu azaltıp cd'ye veri diski olarak yazdırabilirsiniz. Ama ses ve görüntüden fedakarlık yapmanız gerekir. İmkanınız varsa Dvd arşivi yapmanızı öneririm. Bir dvd ortalama 7 tane divx (.avi) film alabiliyor.

özetle ben nero'nun bana sunduklarını söyleyim.veri diski yaparsanız her türlü dosyayı sadece boyutuna bakara CD/DVD/Blu-ray'e atarsınız.bunlara her medya dosyası da dahildir.
    videolar için konuşuyorum eğer video CD/DVD/Blu-ray yarat(ben daha blu-ray'e geçemedim tahminen söylüyorum) derseniz,bu sefer nero videoların boyutuna aldırmaksızın süreyi ön planda tutar yani iki şekilde yazdırma seçeneğiniz var.bu durumda 80 dk ve 700mb olarak sınırlı bir CD'ye -Video CD yarat dediğinzde- süre olarak sığmayan bir videoyu, -veri diski yarat dediğinizde- boyut olarak sığdırabilme şansınız var.bahsettiğim herhangi bir video 1 CD'ye bu şekilde sığabiliyorsa ses ve görüntüden fedakarlık yapmanız gerekmez ancak her VCD/DVD/Blu-Ray oynatıcı veri diski olarak yazdırdığınız videoları codec'lerinden dolayı açar mı onu bilemem.şayet divx/xvid codec'lere sahipse çoğu oynatıcı bu videoları açar.izlemesi bilgisayarda zaten sorun olmaz.

videolarda bahsettiğim olay müzikler daha doğrusu sesler için de geçerli.bir mp3 veya wma CD'si yarat dediğinizde elinizde nero elinizde sadece bu formatlarda olan müziklerden oluşan bir CD/DVD hazırlayabilirsiniz.böyle bir CD hazırladığınızda yine nero bunların boyutuna bakar dolayısıyla 100'ün üzerinde mp3 veya wma müziği bir CD'ye sığdırabilirsiniz.sadece ses dosyaları için veri diski yarat demeke gibi bir şey ki sizin veri diski yarat demek gibi bir yönteminiz daha var.

öte yandan ses CD'si yarat dediğinizde desteklediği tüm ses formatların CD'lerdeki 80 dk sınırı içinde kalmak şartıyla -buradan da anlayacağınız üzere süreye göre yazdırıyorsunuz- CD'ye yazdırabilirsiniz.anca bu yöntemle 1 CD'de ortalama 15 adet müziğiniz olur.o yüzden diğer yöntemi tercih ederim

• Uzun uzun anlatmışsınız hepinize teşekkür ederim.

Masaüstü bilgisayarımda cd-writer laptopta ise her ikiside var ama ben normal cd ye yazdırmak istiyorum avi leri dvd cdsine mp4 leride normal cdye yazacağım başka yol bulamadım diğerlerinde görüntü ve ses kalitesi bozuluyorsa...
  • Aldığım usb li vestel televizyonum, dat ve wmv dosyalarını görmüyor sadece avi veya dvixleri görüyor...

filmleri movie maker ile avi yapayım dedim ama 180 mb 2,4 gb oldu bunu kolaya ve dosya boyutunu büyütmeden çözümü varmı....
  • arkadaşlar merhaba umarım bu yazıma cevap bulablirim avi uzantılı videoları veri dvd si yarat die direk dvd ye kopyaladım daha sonra arkadaşımın evinde dvd playere taktığımda görüntü vardı ama ses yoktu nabıcam hiç bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • .avi ve .mp4 container formatlaridir. Diger populer container formatlari .ogg, .mkv (matroska)..
    Container'lar video, ses, altyazi, chapter bilgisi vb. icerir.
    Video kalitesi ve ebatini (ikisi dogru orantili) kullanilan container formati degil video codeci belirler. (xvid, x264 gibi)
    Ses kalitesi ve ebatini da (yine dogru orantili) ayni sekilde kullanilan sound codec belirler. (mp3, aac gibi)
    Her container'in icine her codec veya her turlu chapter, altyazi gibi ozellikler konulamaz.
    Bu anlamda en kabiliyetli, en cok ozellik ve icerik destekleyen container .mkv'dir. .mp4 ve .ogg da yetenekli containerlardir . .avi ise en eski ve en az ozellige sahip, ancak en yaygin destege sahip oldugu icin hala kullanilan bir containerdir.
    Bir dosyayi acabilmeniz icin hem container formatinin, hem de tum codec'lerin desteklenmesi gerekir (bilgisayarda veya baska bir donanim playerda).
  • @n96zede
    arkadaşının dvdplayeri, avi dosyasının içindeki ses bileşeninin kodeğini desteklemiyor. her dvd player her kodeği desteklemez zira yüzlerce farklı encode tekniği ve farklı codec vardır. burada tek yapabileceğiniz şey dvdplayer'in üretici websayfasına yada ilgili forumlara girip aletin firmware'ini update etmektir. yine açmazsa, o cdyi o playerde sesli seyredemezsiniz. ancak avi dosyasını bir editor'de açıp sadece içindeki sesin kodeğini değiştirip (transcode) tekrar başka bir cd'ye yazdırabilirsiniz. virtualdubmod, avidemux bu işleri rahatlıkla yapar.
  • @huseyin16
    görüntü ve sesi bozmadan yapabileceğiniz işlem dosyayı bölmektir. bu işlemi virtualdubmod yada avidemux gibi programlarla kolayca yapabilirsiniz. böylece kalite kaybınız olmaz, ancak iki cd'ye ihtiyacınız olur.
  • pocket divx encoder
  • AVI uzantısını MP4'e çevirmek istiyosanız en iyisi Adobe Media Encoder. Görüntü kalitesinden nerdeyse hiç kaybetmiyorsunuz ve hızlı bi şekilde yapıyo gerçekten gelmiş geçmiş en iyi encoder Adobe Media Encoder. Başka söze gerek yok ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.