Şimdi Ara

DTS nedir? dolby digitalden farkı ne?AC-3 Divxler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar digital ses sistemi almakta sonuca doğru gitmekteym. Fakat kafamdaki önemli sorulara hala cevap bulamadım.Aşağıya yazacağım bi kaç soruya cevap verebiliriseniz çok sevinirim.

<b>1.</b>DTS nedir?dolby digitalden çok farlı bişey mi?

2.AC-3 ses codecli divxlerde hem Dolby Digital hem DTS mi var yoksa sadece Dolby digital mi var?

<b>3. </b>Digital ses sitemi kullanmam mp3 dinlerken daha net ses almamı sağlarmı? sonuç olarak spdiften bağlıcam aleti.

<b>4.</b> Bu sorum Dtt 3500 kullanan arkadaşlara : bu ses sistemi analog 5+1 ses sitemlerinden çok daha net ses verebiliyormu vede dvd ve divxlerde herhangi bi sorun çıkartıyormu?

şimdiden herkese teşekkür ediyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

DTS: Dolby Digital'den Farklılıklar ve Özellikler

DTS (Dijital Tiyatro Sistemleri), çok kanallı bir ses formatıdır ve sinema salonlarında ve ev eğlence sistemlerinde kullanılır. Dolby Digital'e benzer, ancak birkaç önemli farkı vardır:

• DTS, daha yüksek bir bit hızına sahiptir: Bu, daha yüksek bir ses kalitesi ve dinamik aralık sağlar.
    • DTS, isteğe bağlı bir Ses Sıkıştırma Oranı (DCR) özelliğine sahiptir: Bu özellik, minimum kayıpla daha verimli ses sıkıştırma sağlar.
    • DTS, Süper Stereo Modunu destekler: Bu mod, stereo ses sistemlerinde daha sürükleyici bir 3D ses deneyimi sunar.
    • DTS, TruSurround'u destekler: Bu özellik, panoramik bir ses ortamı oluşturmak için iki hoparlörden sanal 5.1 surround ses sağlar.

Dolby Digital ile DTS Arasındaki Anahtar Farklar

| Özellik | Dolby Digital | DTS | |---|---|---| | Bit hızı | 320 kb/sn'ye kadar | 768 kb/sn'ye kadar | | Sıkıştırma | AC-3 | DCR (isteğe bağlı) | | Kanal sayısı | 5.1 | 5.1 veya 7.1 | | Ek özellikler | Dijital Çevre Sinyalizasyonu | DTS Süper Stereo Modu, DTS TruSurround |

Sonuç

DTS, yüksek bit hızı, isteğe bağlı DCR, Süper Stereo Modu ve TruSurround desteği ile Dolby Digital'e göre daha üstün bir ses formatıdır. Ev sinema sistemleri ve sinema salonları için daha sürükleyici ve gerçekçi bir ses deneyimi sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • DTS=1993'de ilk olarak jurassic park 'la tanitilan "digital theater systems" in kisaltilmis hali , dolby digital gibi 5 kanal + 1 sub-woofer kullanmaktadir ancak sadece optic kablo ve dts decoder iniz oldugunda kullanilabilir , dataratein oldukca yuksek olmasi sebebiyle dolby digital 'den daha kaliteli bir ses sunmaktadir. (1.4 mbps)
    dts ses teknolojisinin dinlenebilmesi için dts decoder ve optik çıkış için fiber optik kablo kullanılmasının gerekliliği yanında, coaxial çıkıştan da coaxial kablo kullanarak bunu halledebiliriz.
  • DOLBY DIGITAL=1990 ların başlarında dolby surround ve dolby prologic uygulamalarında ortaya çıkan analog noıse u azaltıp 5.1 hoperlor sistemi ile bütün ses efektlerinin ve frekansların ayrı ayrı hoperlorlerden dağıtımı için dolby firması tarafından geliştirilmiş ses sistemidir. ilk kullanımı 1992 yılında çekilen batman returns isimli filmde olmuştur. üçüncü kuşak kullanım formatı ise hepimizin yakından bildiği dvdlerde kullanılan ac3 formatıdır.
    daha fazla bilgi içinhttp://www.dolby.com/digital/diggenl.html

dts'den daha yaygin, ve maliyet acisindan daha ucuz oldugu icin,
    ayrica dunya uzerindeki dekoder* sayisi dts destegi olanlardan
    daha fazla oldugu bilinen, her ne kadar ses kalitesinin yetersiz
    oldugu savunulsa da, 2den daha fazla(bkz: stereo) kanala sahip
    oldugu icin, bir yerdeki eksikligi diger taraftan kapatarak,
    ustune bir de 3d efekti vermesi sayesinde, bu eksikligi tamamen
    ortadan kaldiran sistemdir.

• DOLBY DIGITAL= dolby labs. tarafından icad edilen çok kanallı ses teknolojisi... ses senkreonizasyon sorunu olmaması için ses, film şeridinin yanına digital olarak kodlanır ve her kanal oradan optik okuyucular ile okunur. bu nedenle ses kayıpsız üretilebilir.

AC3=5+1 ses codeci .. eğer ses sisteminiz 5+1 ise her bir kanaldan ayrı bir ses gelmekte ve fırlatılan bir cismin sağa sola gitmesi sırasında ses odanın içinde dolaşmakta divxler daha güzel izlenmektedir.surround receiverlarda dtd surround sistemdeki kanallara ilave olarak +1 center ve +1 aktif bass ile desteklenmiş formattır.AYRICA dolby digital'in eski, marka olmaya uzak, ağızlara sakız olmaya daha az yatkın adı...
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by AmigamaN</i>
    <br />AC3=5+1 ses codeci .. eğer ses sisteminiz 5+1 ise her bir kanaldan ayrı bir ses gelmekte ve fırlatılan bir cismin sağa sola gitmesi sırasında ses odanın içinde dolaşmakta divxler daha güzel izlenmektedir.surround receiverlarda dtd surround sistemdeki kanallara ilave olarak +1 center ve +1 aktif bass ile desteklenmiş formattır.AYRICA dolby digital'in eski, marka olmaya uzak, ağızlara sakız olmaya daha az yatkın adı...
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> saolasın AmigamaN yani divxlerde sadece dolby digital var DTS yok .bende sadece divx izleyeceğim için DTS decoder benim için bi şeyi değiştirmez. doğru mu söyledim?

• sırf divx olayı ise DTS ye gerek yok ama DVD dersen KESINLIKLE SART... dolby digital in yeni adı ac3 olarak geçiyor sanırım....
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by AmigamaN</i>
    <br />sırf divx olayı ise DTS ye gerek yok ama DVD dersen KESINLIKLE SART... dolby digital in yeni adı ac3 olarak geçiyor sanırım....
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> tekrar teşekkür ederim AmigamaN seni de çok yoruyorum ama bi soru daha sormak istedim. Ben sadece divx izliyorum dvd yok yani DTSye ihtiyacım yok.peki dtt 3500 alsam şu anki sitemim phiips a2.610'a göre filmler kalite çok farkedermi? bide mp3 olayı nasıl olur ,müzikleri daha net dinleyebilirmiyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ewt dolby digital ve ac-3 aynı sey. Bu arada Amigaman arkadasın dedigi gibi calısma prensipleri aynı olsada ses kalitesi olarak datarate ın yuksek olması sebebiyle DTS, Dolby digital den daha kalitelidir. Fakat bu kalite farkını anlamak icin yaklasık 1500-2000euro luk Hi-fi sistemler gerektigi unutulmamalıdır.

Ek olarak digital baglantı yapmak tabiki analog a gore daha kaliteli ses verecektir.
  • Arkadaşlar 19 yıllık horta ne dersiniz  

19 yıl önce hayali bile olmayan Disney Plus'ın bazı filmlerde DTS sunacağı bilgisi üzerine DTS nedir diye ararken bu konuyu buldum  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.