Şimdi Ara

WD hdd renkler arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • WD Blue - WD Black - WD Red vs. bu hdd lerde renkler arasındaki farklar nedir arkadaşlar? Aralarında fiyat farkı varda onun için sordum 🤔

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuma yazma hız farkları var hocam blue en ucuzu olması lazım bildiğim kadarıyla ama değişmişte olabilir black iyidir mesela

• Dayanıklılık Ve Yazma Hızı Hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Evet blue olanlar en ucuzları hocam ama özelliklerine baktıgımda fark gorunmuyor etiket mi fiyatları değiştiriyor diye düşünmedim değil hani 🤔 Cok fazla fark yok sanırım okuma/yazma kısmında 🤔

• Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Dayanıklılıktan kasıt darbeye karşımı hocam? 🤔

• Yok Hocam Ne Yazık ki Değil. Uzun Ömürlülük Olarak

Zaten kullanıma bağlı olarak hdd ler bi hayli uzun süre gidiyo bu yüzden sanırım blue haricindekilere fazla para vermeye gerek yok 🤔

• Aynen Hocam. Black Tarzı Olanlar Zaten Ofiste Sürekli Olarak 7/24 Pc Kapatmadan İndirme Vs Yapanlar Kullanıyor Onları

• quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

Aynen Hocam. Black Tarzı Olanlar Zaten Ofiste Sürekli Olarak 7/24 Pc Kapatmadan İndirme Vs Yapanlar Kullanıyor Onları

Green depolama resim film deposu cok kullanilmayacak sessiz disk

Blue: nirmal ev kullanicisi

Red:7/24 calisan sistemler torrent seederlar guvenlik kameralari

Blqck:yuksek performans yuksek ses oyin icin(idi artik ssdler var)

Normal ev kullanicisi direk blue alip gecmeli. Ha 1TB hdd ile 240 gb ssd ayni para yaklasik, brn ssd tercih ettim cok da memnunum.

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası Ssdye Para İsrafı Olarak Bakıyorum Hocam Hdd Neye Yetmiyor Windows 15 Saniyede Açılıyor Oyunlarda Max 12-13 Saniye Bekliyorum Aralarda

Anladım sağolasın hocam 👍🏼

• Rica Ederim

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Ssd düşünmüyor değilim ama depolama olarakta kullanmak istiyorum 500gb bi wd var yanına 1tb almayı düşünüyorum 240lık ssd çok az gelir bana 1tb yanında daha sonra düşünebilirim en cok oynadıgım 2-3 oyunu atsam içine oda dolar zaten 🤔

• quote:

Açıkçası Ssdye Para İsrafı Olarak Bakıyorum Hocam Hdd Neye Yetmiyor Windows 15 Saniyede Açılıyor Oyunlarda Max 12-13 Saniye Bekliyorum Aralarda

SSD kullan bi ondan sonra böyle bir yorum yapmayacağından %100 eminim
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    Keşke Bi Deneyebilsem Düşünüyorum 15 Saniyede Değilde 5 Saniyede Açılırsa Çokmu Mutlu Olurum Falan Diye Aynı Olur Gibi Geliyor
  • quote:

Keşke Bi Deneyebilsem Düşünüyorum 15 Saniyede Değilde 5 Saniyede Açılırsa Çokmu Mutlu Olurum Falan Diye Aynı Olur Gibi Geliyor

Tek olay hızlı açılması değil. Bence bi access rate bir de read/write farklarına bak.

Pratikte de mesela sadece HDD kullanıyorsun diyelim masüstü gelir gelmez Chrome'ye tıklarsan bi müddet bekletir ondan sonra açar.

SSD'de böyle bir şey söz konusu değil. Masüstü geldiği gibi istediğini aç takır takır açar.

• siyah hızlıdır denildi fakat ses sorun olur diye burayı okuduktan sonra mavi 500 gblık n11 den aldım. 220 yazma - 180 okuma hızı verdi şaşırdım açıkçası baya bir iyi değer. Daha önce ssd de kullandım fakat ssd ler saçma sapan anlarda bozulup duruyordu, notebooktada hdd var 1tblik sata 6 gb/s 120 okuma değeri veriyordu, wd aşmış bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan2142

siyah hızlıdır denildi fakat ses sorun olur diye burayı okuduktan sonra mavi 500 gblık n11 den aldım. 220 yazma - 180 okuma hızı verdi şaşırdım açıkçası baya bir iyi değer. Daha önce ssd de kullandım fakat ssd ler saçma sapan anlarda bozulup duruyordu, notebooktada hdd var 1tblik sata 6 gb/s 120 okuma değeri veriyordu, wd aşmış bu konuda.

Testi neyle yaptın?

• test programlarıyla. pc 45 saniyede açılıyor.
  • kaan2142 K kullanıcısına yanıt
    Wd blue 1tb aldım hala takmadım pc ye

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.