Bildirim
WD hdd renkler arasındaki fark nedir?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Okuma yazma hız farkları var hocam blue en ucuzu olması lazım bildiğim kadarıyla ama değişmişte olabilir black iyidir mesela
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dayanıklılık Ve Yazma Hızı Hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet blue olanlar en ucuzları hocam ama özelliklerine baktıgımda fark gorunmuyor etiket mi fiyatları değiştiriyor diye düşünmedim değil hani 🤔 Cok fazla fark yok sanırım okuma/yazma kısmında 🤔
Dayanıklılıktan kasıt darbeye karşımı hocam? 🤔
Yok Hocam Ne Yazık ki Değil. Uzun Ömürlülük Olarak
Zaten kullanıma bağlı olarak hdd ler bi hayli uzun süre gidiyo bu yüzden sanırım blue haricindekilere fazla para vermeye gerek yok 🤔
Aynen Hocam. Black Tarzı Olanlar Zaten Ofiste Sürekli Olarak 7/24 Pc Kapatmadan İndirme Vs Yapanlar Kullanıyor Onları
quote:
Orijinalden alıntı: Çetooooo
Aynen Hocam. Black Tarzı Olanlar Zaten Ofiste Sürekli Olarak 7/24 Pc Kapatmadan İndirme Vs Yapanlar Kullanıyor Onları
Green depolama resim film deposu cok kullanilmayacak sessiz disk
Blue: nirmal ev kullanicisi
Red:7/24 calisan sistemler torrent seederlar guvenlik kameralari
Blqck:yuksek performans yuksek ses oyin icin(idi artik ssdler var)
Normal ev kullanicisi direk blue alip gecmeli. Ha 1TB hdd ile 240 gb ssd ayni para yaklasik, brn ssd tercih ettim cok da memnunum.
Açıkçası Ssdye Para İsrafı Olarak Bakıyorum Hocam Hdd Neye Yetmiyor Windows 15 Saniyede Açılıyor Oyunlarda Max 12-13 Saniye Bekliyorum Aralarda
Anladım sağolasın hocam 👍🏼
Rica Ederim
Ssd düşünmüyor değilim ama depolama olarakta kullanmak istiyorum 500gb bi wd var yanına 1tb almayı düşünüyorum 240lık ssd çok az gelir bana 1tb yanında daha sonra düşünebilirim en cok oynadıgım 2-3 oyunu atsam içine oda dolar zaten 🤔
quote:
Açıkçası Ssdye Para İsrafı Olarak Bakıyorum Hocam Hdd Neye Yetmiyor Windows 15 Saniyede Açılıyor Oyunlarda Max 12-13 Saniye Bekliyorum Aralarda
SSD kullan bi ondan sonra böyle bir yorum yapmayacağından %100 eminim -
Keşke Bi Deneyebilsem Düşünüyorum 15 Saniyede Değilde 5 Saniyede Açılırsa Çokmu Mutlu Olurum Falan Diye Aynı Olur Gibi Geliyor -
quote:
Keşke Bi Deneyebilsem Düşünüyorum 15 Saniyede Değilde 5 Saniyede Açılırsa Çokmu Mutlu Olurum Falan Diye Aynı Olur Gibi Geliyor
Tek olay hızlı açılması değil. Bence bi access rate bir de read/write farklarına bak.
Pratikte de mesela sadece HDD kullanıyorsun diyelim masüstü gelir gelmez Chrome'ye tıklarsan bi müddet bekletir ondan sonra açar.
SSD'de böyle bir şey söz konusu değil. Masüstü geldiği gibi istediğini aç takır takır açar.
-
siyah hızlıdır denildi fakat ses sorun olur diye burayı okuduktan sonra mavi 500 gblık n11 den aldım. 220 yazma - 180 okuma hızı verdi şaşırdım açıkçası baya bir iyi değer. Daha önce ssd de kullandım fakat ssd ler saçma sapan anlarda bozulup duruyordu, notebooktada hdd var 1tblik sata 6 gb/s 120 okuma değeri veriyordu, wd aşmış bu konuda. -
quote:
Orijinalden alıntı: kaan2142
siyah hızlıdır denildi fakat ses sorun olur diye burayı okuduktan sonra mavi 500 gblık n11 den aldım. 220 yazma - 180 okuma hızı verdi şaşırdım açıkçası baya bir iyi değer. Daha önce ssd de kullandım fakat ssd ler saçma sapan anlarda bozulup duruyordu, notebooktada hdd var 1tblik sata 6 gb/s 120 okuma değeri veriyordu, wd aşmış bu konuda.
Testi neyle yaptın?
test programlarıyla. pc 45 saniyede açılıyor. -
Wd blue 1tb aldım hala takmadım pc ye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- sata ssd önerisi
- unexpected store exception hatası
- seagate garanti sorgulama
- crucial ssd alınır mı
- twinmos ssd alınır mı
- ntfs nedir
- 256 tb ssd
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X