Şimdi Ara

Ateca - Tiguan - Karoq

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 aynı araç. Ama millet parası olan tiguan alır diyor. Ateca ve Karoq satmaz diyorlar. Bir kere Tiguan diğerlerine oranla daha büyük ve daha ağır araç. Tiguan 1500kg Ateca 1300kg. Tiguan atecaya göre daha fazla yakıyor. Fabrika verilerinde de öyle gözüküyor. Tiguanın tek artısı +100 bagaj hacmi. Yani genişliğinden dolayı biraz daha pahalı. Tiguanı alan marka algısına kapılmış demektir, bana göre ya da ailesi geniştir. Ama diğer türlü kullanım için Ateca daha mantıklı. Karoq daha yeni tanıtıldığı için pek yorum yapmıyorum ama Ateca ile aynı ölçülere sahip olduğundan yakıt tüketimi ve performans verileri aynıdır diye tahmin ediyorum. Deveyi yardan hoplatan bir tutam ottur, millette adı var diye tiguan satar diyor. Bence çok şaçma.
    Siz nasıl düşünüyorsunuz?

• Aynı şeyin laci leri olduklarını düşünmekteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketim çılgınlığı & marka fanatizmi. Tek cevabı bu bence.

• Ne alakası var? Belki adam 5-6 defa Vw araç alıp yoluna yine Vw ile devam edecek.

Ne biliyorsunuz Ateca ya da Karoq alıp dertsiz olan başının derde gireceğine. .

Bunları göz önüne alarak konu açın bence.Bir çok ihtimal bu konuya girer.

• Ateca ülkeye girdiğinden çok daha ucuz fiyatla bekleniyordu, öyle gelecekti zaten ama şimdi superonline işgüzarlık yapıp kotalı internet tarifleri koyması misali, doğuş da tiguanın satışlarını baltalar diye fahiş fiyatta çıkardı atecayı. Hemen hemen aynı paralardalar, tiguan varken kimse ateca almaz. Karoq'u bilmiyorum ama skodalar çok tutmuyor bizim pazarda. Ben bir tek bu kasa tiguanı beğendim. İçi golf 7 nin aynı kalite kendi sınıfı suvlar içinde en kaliteli his veren araç olmuş. Eskileri çok tırt kaliteydi ama bu audivari bir araca döndü. Dıştan biraz kütük ama idare edilir.

Atecada yine leondaki gibi muadili vwden daha az izolasyon olma, daha vasat malzeme kullanma durumu vardır diye düşünüyorum, henüz incelemedim. Bir de seatın leondaki agresif sportif tasarım dili suv sınıfına o kadar da gitmiyor bence. Zorlama duruyor. Suv sınıfında daha köşeli, kütük, amerikanvari güçlü gösteren hatlar daha güzel bence. Tiguan böyle. Karoqda ateca gibi olmuş. Ki aynı paralara daha üst sınıf suv olan kodiak varken kim niye karoq alacak onu da bilemedim. Ben bu kadar paramı c suv'a bağlayacak olsam tek alacağım araç tiguan olurdu. Ama aklım kodiak'a gitmez de değil.

• Hepsi birbirinin aynısı, marka algısı nedeniyle tiguan bariz şekilde daha fazla satacaktır. Ateca'yı da tiguan'ı da detaylıca inceledim, iç mekandaki tek kalite farkı, Ateca'da kapı içlerinin kaplı olmaması. Tabi kullanmadığım için trim sesi ve izolasyon konusunda nasıl bilemiyorum.

• 3'ü nasıl aynı araç oluyor acaba ?

ATECA VE KAROQ tamamen aynı boyutlara sahip.

TIGUAN ikisinden de yaklaşık 15 CM uzun ve daha yüksek bir araç. Kalite, yalıtım ve ikinci el faktörünü söylemiyorum bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPECIALIZED -- 21 Mayıs 2017; 13:19:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ford Kuga seat ateca honda crv
    2 yıl önce açıldı
    3008-renault duster.
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Grubun kalite konumlandirmasi belli en alta seat ortada skoda en tepede vw var. Hersey marka algisi değildir.

3 araci yan yana koy

kesin olarak ateca malzeme kalitesi daha iyi trim seviyesi daha iyi diyebiliyorsan al paran cebinde kalir Ama ben diyorum ki leon ve golf arasinda kesinlikle fark varsa bunlarin arasinda da var.

zaten kodiaq ve tiguan atecaya denk degil.karoq denk olur atecaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 21 Mayıs 2017; 13:22:17 >
  • bunlarin icinde en alinasi olan 109binlik fiyatiyla kodiaq. O paraya o kadar donanim ve o hacimde bir suv ben gormedim.
  • Bildiğim kadarıyla Karoq, Nissan Juke ve Captur tarzı araçların rakibi.

Ateca, Kodiaq ile Tiguan ise segment lideri Nissan Qashqai'nin rakibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 21 Mayıs 2017; 13:42:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıksal olarak kodiaq tiguandan 20cm daha uzun 7 kişilik bir araç oldukça iri ve santa fe, xtrail, outlander, sorento, cx-9, toureg tarzı d sınıfı suvlarla eşdeğer bir araç. Ama sedace boyut olarak büyük, tıpkı superb'ün ayı gib olup e sınıfı sedan boyutlarında bir d sınıfı sedan olması gibi, kodiakta ayı gibi bir c+ sınıfı suv aslında
    www.automobiledimension.com
    Skoda Kodiaq 2017 dimensions, boot space and interior
    http://www.automobiledimension.com/models/skoda/kodiaq-2017

c suvların ortalama iç mekanı 500-550 dm3 haciminde, d suvlar 600 ve üzeri genelde. Fakat son zamanlarda üreticiler suvlarda boyutları çok büyütmeye başladı. Artık tıpkı b sınıfı ve c sınıfı araçlardaki b+ sedan, c+ sedan tabiri olduğu gibi şimdi de c+ suvlar çıktı hormonlı crv, tiguan, kodiaq gibi.

Şurada boyutlar hakkında güzel bilgi verilmiş;
    Skoda Karoq 2018 dimensions, boot space and interior
    http://www.automobiledimension.com/models/skoda/karoq-2018
    Skoda Kodiaq 2017 dimensions, boot space and interior
    http://www.automobiledimension.com/models/skoda/kodiaq-2017

Compact SUV comparison with dimensions and boot capacity
    http://www.automobiledimension.com/compact-suv.php

Bu listeye göre kabaca cr-vden öncekileri c suv, cr-vden sonrakileri d suv diye kabul edersek, kodiak d suvlar arasında en iri birkaç modelden biri oluyor. cr-v ve rav4 bana göre aslında c sınıfı suvlar, boyut olarak d, kalite olarak c sınıfı ortalamasındalar. Çünkü cr-v sırf büyük diye d sınıfında kabul edilecekse, o zaman kodiak da boyutlarından dolayı e suv kabul edilebilirdi ama değil. tam o aralıkta işler çok karışık sınıfsal bazda, o yüzden bu listelere göre boyutsal olarak bakmak bence daha mantıklı. Paramız olsaydı da bir land cruiser alıp suv olayını kapatsaydık :)

Large SUV and 4x4 cars comparison with dimensions and boot capacity
    http://www.automobiledimension.com/large-suv-4x4-cars.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 21 Mayıs 2017; 14:54:15 >

• Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Bence kodiaq tiguanla aynı değil atecayla aynı. Kodiaqın uzunluğundan dolayı 7 koltuk olabilirken tiguan o kadar uzun değil. Tiguan ile ateca arasında pek donanım farkı yok ama kodiaqta bulabilirsiniz. En basitinden kapı açılırken sürtmeyi engelleyen kauçuklar.

Tiguanın atecadan tek farkı 10 cm uzunluğu ve 200kg olan ağırlığı. Bu da tiguana yakıt tüketimi ve performans olarak kötü duruma sürüklemiş.

• Tip olarakta tiguan embesil gibi digerleri daha şık

• Grup aracı almamak lazım, ben skoda sahibi olarak bunu diyorum artık çünkü vw bariz p*ş*luk yapıyor kendi satışları düşmesin diye seat skoda gibi markaları güdük bırakıyor. Halbuki bu iki marka da esas sahibinden daha güzel ve kullanışlı araçlar yapıyor.

• Üçü de birer tutam ottur..ancak develer yardan hoplar bunları görünce
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.