|
Öncelikle araçlarla ilgili teknik anlamda detaylı bilgim yok. Başlıktaki modeller arasından aşağıdaki kriterlere göre yakıt & motor hacmi / model yılı / donanım paketi tavsiye edebilir misiniz? -Aracı eşim ve ben kullanacağız. İleride çocuk olma ihtimalini de düşünerek SUV mantıklı olur diye düşünüyorum. Aslında SUV/HB/Sedan olarak kesin bir ayrım yapamıyorum. Eşimin teyzesinden arada bir 3008 ödünç alıyoduk. SUV olarak hoşumuza gitti açıkçası ikimizin de. O yüzden yüksek araba ilk tercih. -İlk arabamız olacak. Dolayısıyla neresine bakmak lazım neye dikkat etmek lazım araştırarak, çevreme sorarak öğreniyorum. - Fiyatı 1.4M civarı olacak. Farkı hissetirecek, buna değecek bir şey bulabilirsem 1.5M-1.6M zorlanabilir. -Araç her gün kullanılmayacak. Kullanım %90 yoğunlukla şehiriçi olacak. 2-3 günde bir kesin kullanılır ama uzun süreli değil. -Hibrit ve türevi araç bakmıyorum. 4-5 yıl kullanıp satma ihtimalim var eğer ev alma imkanım olursa. Hibritlerin 2. eli dizel/benzin araçlara göre satışları daha zor olur diye tahmin ediyorum. Bu yüzden ya benzinli ya da dizel olacak. Benzin-LPG'li araçları da düşünüyorum ama kullanım sıklığı ve süresi öyle çok fazla olmayacağı için bana mantıklı seçenek benzin gibi geliyor. Ama bir yandan minimum sorun çıkarma şansı olan LPG sisteme sahip Tucson mantıklı geliyor. Bu arada Tucson a takılan lpg sistemi motor direct injection olduğu için kullanım esnasında illa bir miktar benzin sarfiyatı yapmak zorunda mı? Böyle birşeyler okumuştum ama emin değilim. -Motor hacmi 1.2-1.6 arası yeterli olur diye düşünüyorum. 4x2 - 4x4 arasından dağda bayırda kötü yollarda kullanmayacağım için 4x2 yeterli olur kanaatindeyim. -Otomatik vitesli olacak. -Carplay olacak. Apple telefon multimedya sistemine bağlanabilecek. -Geri görüş kamerası olacak. Tavsiye verirken öğrenmek istediğiniz başka bir konu olursa lütfen sormaktan çekinmeyin |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı