Şimdi Ara

Aracimda motoru kontrol ettirin uyarisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
65.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.aleykum
    Arkadaslar aracimda motoru kontrol ettirin uyarisi veriyor
    odb 2 bluetoth ile turque prg dan hatayi siliyorum yine geliyor nasil giderebilirim servis vozemedi bosuna bilgisayara bağlama parasi veriyorum . mazot filitresi vs 70 bin bakimi yeni yapildi shell opetten sasmazdim yol kenarinda uzun yolda yakit azaldi sari lamba yandi bi yerden yakit aldim 20 km sonra hata verdi





    Aracimda motoru kontrol ettirin uyarisi
    Aracimda motoru kontrol ettirin uyarisi
    Aracimda motoru kontrol ettirin uyarisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Araçta DPF var mı? Sorun kötü yakıt dan dolayı oluşmuş gibi gözüküyor. Bence Shell den aracın depoyu Fulleyin, ve bir miktar 25-30 km boyunca 4. viteste aracı 3000 devirin biraz üstünde kesintisiz olarak kullanın sorunun çözüleceğini tahmin ediyorum.
  • aleyküm selam.
    arkadaşın lineasında aynı sorun çıktı.yaklaşık 1 aydır uğraşıyoruz.yetkili servis bakımlı yakıt genelde opetten shellden alınıyor fakat yinede ışık yanıyor.servis 3 defa pc ye bağladı farklı zamanlarda araba 1 er gün 2 şer gün yattı arıza kaydını sildiler gönderdiler şimdi bir haftadır serviste araç turbosu değişti garantiden.bugün kısmetse teslim alacağız.ondaki belirtiler motoru kontrol ettirin uyarısı ve aracın gaz yememesi arızaya geçtimi gazı kesmesi.dpf yi kontrol edin bu şekilde belirtiler çıkarsa kod gitmez ise servise bir uğrayın.ayrıca yakıttan da veriyormuş aynı arızayı fakat servis net birşey söyleyemiyor pc ye bağladımı.nasıl bir sistem benim aklım almıyor.
  • hg elektronik diye birtyere gittim 400 tl istedi partikulu fln iptal ediyormus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 km kullandim dusus olmadi hiç cekis te problem yok normal araba sadece bu uyari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depoyu doldurup Wurth , Berner , Liqui Moly gibi kaliteli katkı atip araci devirli kullanman gerekli. Dizel partikul filtresi epey dolmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400 tl yi vermeden önce. Partikül temizleyici atacaksın. Würth bu konuda pek faydasını görmedim ama liqui moly bu konuda başaralı. Şakın benzin deposuna atılanları kullanma. Direk partiküle sıkılan var onu al.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DPF filtresi 2 farkli Nedenden dolayi hata verir.



    1. Kötü mazot kullanimi, bu genellikle hiç bilmediğiniz yerlerden mazot alinca olabilir, cok yogun trafikte kisa mesafe rejenrasyon tetiklemeye kalmadan, rejerasyon esnasinda kapatilaraj kullanıldığında , varsa adblue sivisi kalmadiginda olabilir. Dpf partikul katkilari ve iyi bir depo yakit ile uzun kullanim 30dk acik yolda 80ile surerek vs.durum çözülür



    2. Hatalı yağ kullanimi, bu ise benzinli motor yağının araca konmasi ile olur. Yagi degistirseniz dahi yag kalıntılarının biraktigi kurum yapilanmasi kalin partikullere sahip oldugundan dpf katmanlari arasina girmediginden yanmaz ve tikar. Bu durumda DPF değişimi onerilse de sanayide yikamak suretiyle temizleyenler eger dogru solventler ile ic maddenise zarar vermeden temizlerler ve durularsalar bu da faydali bir yontemdir.



    Sizin araciniz Dexos2 olmasi lazim opel kullanmadim ama bakimdan hemen sonra bu hatayi vermesi aklima 2. Secenegi getirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • partukul filitresini temizlettim 250 tl ye sorun çözüldü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muharrem591 M kullanıcısına yanıt
    250 tl çok değil mi ? Şaşmaz sanayide neresi temizledi ?

    Bu araç doblo 1.3 multijet mi ?
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    zafer usta savaş oto diye geçiyor yenimahalle sanayisi fiorino 1.3 mjet bi hortum patlamış onuda degiştirdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.