Şimdi Ara

Astra 2017 J kasa çekiş problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
10.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sifir aldığım 2017 model astra benzin+lpg li j kasa aracim istedigim gibi çekmiyor. Hatta birazdikbir yokuşu 2.vitesle cikamadim 1le cikmak zorunda kaldim. Hem lpg de hem benzinde yapiyo bunu. Fikri olan var mi. Ne yapabilirim. Sorun ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı araçtan bende de var Dikmen Keçiören Aktepe Kuşcagız Mamak gibi yerlerde bayagı kullandım yokuşları bilen bilir yokuş çıkmıyor diyene yokuş nasıl çıkılır dersi verebilirim sürücü ile 1600 kg ye yaklaşan LPG’li araç sonuçta dilinden anlamak lazım hem az yaksın hem yokuş çıksın hem geniş olsun hem sedan hemde c segment hemde sıfır olsun fiyatıda 75 bin olsun yok öyle bir araba. Doblo alın dizel iyi yokuş çıkar :)
    quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Opelin aktarma problemi yok, ağırlık ve şanzıman oranlarına bağlı 0-100 iddialı olmayabiliyor o kadar.
    Tüm araçlar bmw gibi mükemmel aktarmaya sahipmiş gibi klasik söylemdir opelin aktarma problemi var, takılmayın hocam :)

Konu sahibi arkadaş aracınız 1.6 eski tip bir motor, yüksek devir kullanmak şart bu tarz motorlarda araç da ağır olunca ikisi birleşince normaldir fakat yinede başka bir sorun olup olmadığını anlamak için benzer bir araç varsa yakınlarınızda onuda bir deneyip görün.
  • Atmosferik mi bu araç ?

Genelde bu tür sorunlar için Lpg problemi denir ama benzinde de yapıyorsa buji, bobinden başlayarak incelenebilir. Kaç km araç ? LPG takılalı kaç km olmuş ?
  • TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt
    Alakası yok hocam. Bu kasa 2016 sı babamda da var. Araç hiçbir şekilde gitmiyor. Hafif yokuşta 2 dede çıkmaz. Ufak eğimlerde ger geride çıkmaz stop bile ediyor. Leş ötesi bir performansı var. Öyle 115 beygir değilde 70 bg uno ayarında bi araç. Bide LPG taktırmışssınız. Sakat at ın öteki bacağınıda siz kırmışssınız.

Bu araç böyle LPG yede alsanız benzinede alsanız uçak yakıtıda koysanız mal bu. Yakıt tüketimide yaz kış 9,5 altına düşmez.
  • Atmosferik degil hocam arac

Daha 2700kmde. Aldigimda lpg yi taktirdim sifir km deyken. Aracin motorunun acilmasi lazim felan diyenler var. Anlamadigm bi durum. 170 bastim. Bilmiyorum aracin motoru nasil açılır. Insallah genel bi sorun degildir. Arac manuel bu arada

• quote:

Orijinalden alıntı: Dayipc

Atmosferik degil hocam arac

Daha 2700kmde. Aldigimda lpg yi taktirdim sifir km deyken. Aracin motorunun acilmasi lazim felan diyenler var. Anlamadigm bi durum. 170 bastim. Bilmiyorum aracin motoru nasil açılır. Insallah genel bi sorun degildir. Arac manuel bu arada
    1.6 değil mi araba, atmosferik beslemeli oluyor. arabanın 155nm torku var ve 4000 devirde veriyor. bu araç 2000 devirle dik şehir içi rampası çıkamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 12 Temmuz 2018; 15:49:49 >
  • Astra j 1.6 atmosferik ise aracı devirli kullanacaksınız rampalara 3500 4000 devirden aşağı girerseniz araç bayılır kasa ağır.max.torkunu 3900 devirde veriyor.gitmeyen bir araç diyemeyiz.teknik özelliklerini bilip ona göre kullanırsanız gayet yeterlidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 ise normal. astradan vazgeçmemin sebebi bu motor ve aracın ağır olmasıydı.
    1.4 turbo olanını kullanıyorsan yazılım attırıp sıkıştırmayı yükseltebilirsin buda aracın gücünü biraz arttırır.
    onun dışında yapabileceğin pek bir şey yok. aracı hafifletme yoluna gidebilirsin ki bu da ekstra masraf çıkarır genelde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar arac atmosferikmis simdi öğrendim sayenizde sagolun😁

Diger ozellikler de resimdeki gibi

• Dayipc kullanıcısına yanıt
    Motor açılma mevzusu falan değil bu; araba kendinden gitmiyor.

Bende 1.4T versiyonu vardı, 140 beygire rağmen 10 saniye 0-100 süresi vardı. Sizinki hem atmosferik hem LPG'li; motorun durumu bu kadarken bir de Opel etkisi olarak aktarma problemleri var, yürümemesi çok normal.
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt
    Opelin aktarma problemi yok, ağırlık ve şanzıman oranlarına bağlı 0-100 iddialı olmayabiliyor o kadar.

• Mümkün mertebe 4binden asagı vites atmayın, bu arabanın tek isteği bol gaz :D (senin dediğin gibi basınca yakıt çok artar diyenler banane kardesim :p)

Yazın klimayı açınca gücü neredeyse %30-40 azalıyor ciddiyim :D

• 2017 Ocak ayında aynı aracı sıfır aldım.İkinci aysa lpg taktirdim. Su an 18.000 km de ve ekran yakıt ortalamam 7.4 lt.Araçtan gayet memnunum.

İlk 10.000 km özellikle yokuslarda arkadan cekiliyormus gibi gidiyordu.Bu araç çok hantal diyordum sizin gibi. Ama daha sonra hem motoru biraz acildi hemde ben araca alistim.Yokuslara yaklastigimda 3000-3500 devire cikiyorum.Ve yokuşu gayet güzel çıkıyor.Duz yolda zaten sıkıntı yok.Atmosferik araclarda verim almak istiyorsaniz biraz devir cevirmelisiniz.Turbo araclar gibi 2000 devirde yokus cikayim derseniz 1.vitese kadar dusersiniz.

• Atmosferik motora bi şekilde alışmanız lazim. Normalde zevkli makinedirler ama astra ciddi ağır bir kasa. Aynı motor cruzelarda biraz midifiyeli bir şekilde 124 bg ama malumünüz onada çekmiyor derler. Çok yakıyor derler. 1.6 benzinli focusta egea da aynı megane da aynı civic de aynı. 1.6 atmosferik ise yüksek devir lazım. 8 sene çook daha güçsüzlerini kullanmış biri olarak yazıyorum bunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Tüm araçlar bmw gibi mükemmel aktarmaya sahipmiş gibi klasik söylemdir opelin aktarma problemi var, takılmayın hocam :)

Konu sahibi arkadaş aracınız 1.6 eski tip bir motor, yüksek devir kullanmak şart bu tarz motorlarda araç da ağır olunca ikisi birleşince normaldir fakat yinede başka bir sorun olup olmadığını anlamak için benzer bir araç varsa yakınlarınızda onuda bir deneyip görün.
  • Bu yıl 2017 sıfırına niyetlenmiştik. Showroomda duruyorken her şey çok güzeldi, taaki test sürüşüne çıkıncaya kadar. Yukarıdada söylemiş arkadaşlar. Bu araba baya baya gitmiyor. Hani 2. viteste alt devirlerde dip gaz yapınca her araba bi gerilir, kafayı kaldırır ya bu arabada o yok motor sesi değişiyor, öyle bekliyorsunuz.

Motor düz atmosferik; vtec, ti-vct tarzı bir sistemde yok. Dolayısıyla güç bandıda verimli değil.

Demem o ki 1500 kg kasaya o motor yetersiz.

• Aslında çok güzel bir araba ama maalesef biraz hantaldır kendileri. Bu aracın 2016 modeli babamda var ve arada kullanıyorum. Özellikle klima açıksa şehir içinde bayağı bir isteksiz. Biraz canlı kullanayım diyorum, yakıt tüketimi 12 lt civarı seyrediyor. LPG bu aracın olmazsa olmazı zaten... Bu arabadan inip kendi arabama ( 1.4 TSI jetta ) bindiğim zaman uçuyormuşum gibi hissediyorum

• Hocam yokuş çıkmayan araba mı olur, siz gaz pedalına yeterince basmıyorsunuzdur. 3000 devirde atinca üst viteste boğuluyorsa 5000 devirde olmadı redlinea gelince atın.

• Ilgili arkadaşlar ayri ayri tesekkur ediyorum

Sorunun genel olduğu kanisina vardim sahsen. Cunku farkli arkadaşlarım da sizin söylediğiniz seylerden hem bahsettiler hem de kullananlarda ayni sorunlarin varlığını gordum. Artik yuksek devirde idare edecez gibi görünüyor

• Aynı araçtan bende de var Dikmen Keçiören Aktepe Kuşcagız Mamak gibi yerlerde bayagı kullandım yokuşları bilen bilir yokuş çıkmıyor diyene yokuş nasıl çıkılır dersi verebilirim sürücü ile 1600 kg ye yaklaşan LPG’li araç sonuçta dilinden anlamak lazım hem az yaksın hem yokuş çıksın hem geniş olsun hem sedan hemde c segment hemde sıfır olsun fiyatıda 75 bin olsun yok öyle bir araba. Doblo alın dizel iyi yokuş çıkar :)

• Gaza basarsanız gitmeyen araba yoktur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.