Şimdi Ara

ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
20
Favori
12.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün bunu anladım. ne kadar uğraşırsanız uğraşın, "gerçek" bir asosyal her zaman asosyal kalır beyler. o kadar uğraştım, değişicem falan dedim. yazın açtığım konular vardı. dersane başlasın yok şunu yapcam, yok bunu yapcam vs. diyordum. dersane başladı ve 1 haftadır bakıyorum ki değişen en ufak bir şey yok. sap gibi gidip geliyorum sadece. :)

yanımda oturan çocukla bile 1 kelime konuşmuyorum

o yüzden umudumu kestim artık iyice. bırak kız arkadaşı, normal arkadaşım bile olmuycak. eğer "ben asosyaldim, şu an sosyalim" diyen adam varsa da yalan söylüyordur. ya da benim açıkladığım asosyal grubunda değildir.
    adamın arkadaşı var, her gün dışarda. 2 hafta sevgilisiz kalıyor sonra tribe giriyor ben asosyalim diye aksjdhasdasd

o yüzden bu tür adamlara aldanıp gaza da gelmiyorum artık.
    son olarak lanet olsun bu hayata diyorum. bu görüşlerimi destekleyen veya karşı çıkan varsa gelsin tartışalım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Asosyallikten Kurtulmak İmkansız

Asosyallik, sosyal etkileşimlerden kaçınma veya sosyal durumlarda rahatsızlık duyma ile karakterize edilen bir kişilik özelliğidir. Bazı insanlar için asosyallikten kurtulmak zor bir mücadele olabilir ve bu durumun kalıcı olduğuna inanabilirler. Ancak araştırmalar, asosyallikten kurtulmanın imkansız olmadığını göstermektedir.

Asosyallikten kurtulmak için öncelikle bu durumun altında yatan nedenleri belirlemek önemlidir. Sosyal kaygı, düşük benlik saygısı veya olumsuz çocukluk deneyimleri gibi faktörler asosyalliğe katkıda bulunabilir. Bu nedenleri anlamak, uygun başa çıkma mekanizmaları geliştirmene yardımcı olabilir.

Asosyallikten kurtulmak için kademeli bir yaklaşım izlemek esastır. Küçük adımlarla başla ve kendini rahat hissetmediğin sosyal durumlara yavaş yavaş maruz bırak. Zamanla, bu durumlarla baş etmekte daha rahat hale geleceksin.

Grup terapisi veya bireysel danışmanlık gibi profesyonel yardım almak da asosyallikten kurtulmanda faydalı olabilir. Terapistler, sosyal kaygının üstesinden gelmene ve sosyal becerilerini geliştirmene yardımcı olacak teknikler sağlayabilir.

Asosyallikten kurtulmak için sabır ve sebat gerektiğini unutma. Kendine karşı nazik ol ve zamanla ilerleme kaydedeceksin. Çabalarından vazgeçme ve asla iyileşme umudunu kaybetme.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • NEDEN SOSYAL OLMAK İÇİN UĞRAŞIYORSUN. HER İNSAN FARKLI YARATILMIŞTIR. ÖRNEĞİN İZMİRDEKİ ADAM SOSYALLİK +'SIYLA DOĞAR BAŞKA BİR YERDEKİ BAŞKA BİR + İLE DOĞAR. TAKMA BUNLARI KAFANA. BAŞKA HEDEFLER BUL KENDİNE.
  • Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOTHEON -- 18 Eylül 2014; 21:00:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

Yaptığın şeyin hiçbir faydası olmayacak ama yine de söyleyeyim.
    185 boy, 85 kilo var. Kilomu pek belli etmiyorum. Tipim ortalama sayılır ama sivilce izleri var o yüzden bu büyük bir eksi oluyor.
    Yetenek olarak sosyal anlamda hiçbir şey yok. Konuşmasını beceremem, heyecan yaparım direkt. Benim "ortam" olarak gördüğüm sınıfta çocuklarla konuşurken bile kekeliyorum sık sık. hepsi heyecandan kaynaklanıyor.

asosyal olarak kendime has özelliklerim de var tabi, çoğu asosyalde olduğu gibi. dizi-oyun-film 3'lüsünde çok iyiyimdir. dersanedeki herhangi bi çocuktan daha iyiyimdir bunda eminim. asosyallik gerektiriyor çünkü bu 3 dalda master yapmak. bunlarında dışında bi özelliğim olduğu söylenemez.

• diğer insanlarla konuşurken heyecan yapmayın rahat olun onlarda sizin gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anus Destroyer

diğer insanlarla konuşurken heyecan yapmayın rahat olun onlarda sizin gibi

sağolun hocam daha önce hiç okumadığım bir tavsiyeydi bu.

heyecanı falan geçtim, adamlarla konuşmuyorum ki zaten. nasıl desem, o kadar sosyalleşmek istiyorum diyorum ama sınıf ortamına girince bambaşka biri oluyorum resmen. kimseyle konuşasım gelmiyor. konuşmuyorum da zaten.
  • asosyallik sebep değil sonuçtur. asosyalliğe sebep olan sorunlar ortadan kalmadan sonuç kaçınılmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aileden uzaklaşmak istiyorum.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asosyallik diye bişey yoktur genç yalnız olmak vardır tahmin edeyim muhtemelen tek çocuksundur kardeşin yoktur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benimde konuşacak bir şeyler bulamadığım zamanlar oluyor mesela yanındaki adamla başla bi konu aç sizin ev nerede ? oyunları severmisin ? şu müziklerle aran nasıl ? bi dene en azından muhabbet döner sırada , capslere bakıp da konu açabilirsin bak bu güzelmiş diye
  • her zaman çalışkanlarla arkadaş olmaya bak faydasını görürsün
  • Sendeki boy bende olacak, isterse yüzüm full sivilce dolsun. Ben kısa boylu olmama rağmen kabuğumdan sıyrılmaya başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anus Destroyer

benimde konuşacak bir şeyler bulamadığım zamanlar oluyor mesela yanındaki adamla başla bi konu aç sizin ev nerede ? oyunları severmisin ? şu müziklerle aran nasıl ? bi dene en azından muhabbet döner sırada , capslere bakıp da konu açabilirsin bak bu güzelmiş diye

yanımdaki çocuk "kro" diye tabir ettiğimiz tiplerden değil. arkadaş olmasına olunur aslında ama ben başaramıyorum işte bu işi. o da adım atmıyor zaten. böyle sap sap gidip geliyorum.

millet 2-3 günde birbiriyle kaynaştı. herkes konuşuyor 3-5 kişiyle birden. ben her tenefüs tek duruyorum ama
    yanımdaki çocuğu da başkalarıyla görmedim gerçi, belki o da asosyaldir.

ayrıca normal arkadaş edinmekte bile bu kadar zorlanıyorsam, kız arkadaş nasıl yapıcam o apayrı bir mesele. bu yüzden hiç uğraşmayıp pes etmek en iyisi. yok arkadaş yapamıyorum işte. bana göre değil sosyallik.

• quote:

Orijinalden alıntı: affiliation

NEDEN SOSYAL OLMAK İÇİN UĞRAŞIYORSUN. HER İNSAN FARKLI YARATILMIŞTIR. ÖRNEĞİN İZMİRDEKİ ADAM SOSYALLİK +'SIYLA DOĞAR BAŞKA BİR YERDEKİ BAŞKA BİR + İLE DOĞAR. TAKMA BUNLARI KAFANA. BAŞKA HEDEFLER BUL KENDİNE.

izmrdeyim asoslayım kanka ama tatilde kuzenle felan rahatım tanımaıdıgım kişiler felan oldumu rahat hissedemiyorum kendimi nedense çekingenlik var :((((((
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persentil

asosyallik sebep değil sonuçtur. asosyalliğe sebep olan sorunlar ortadan kalmadan sonuç kaçınılmaz.

bu teknik söylemlerin de alayı boş.
    nasıl bir sorun olabilir yani şimdi? bildiğin asosyalim işte, ve bu hiçbir zaman değişmiycek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Persentil

asosyallik sebep değil sonuçtur. asosyalliğe sebep olan sorunlar ortadan kalmadan sonuç kaçınılmaz.

Verilebilecek en iyi cevap gerçekten asosyalliğin geçmesi için tüm sorunları çözmek gerek.

• %90 asosyal %10 sosyal olarak yaşıyorum, çok mutluyum, tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaptan Haddock

Yazdığın şeyi okudum ve şu sonuca ulaştım: Sen aslında asosyal değilsin ama kendini asosyal olmaya inandırmışsın. Gerçekten asosyal olan birisi böyle bir üslup kullanmaz.

maalesef öyle bir durum yok. bildiğin ağır asosyalim işte. 20 yaşıma geldim artık, doğduğumdan beri böyleyim ben...özellikle son 2 senedir hayalimdi sosyal bi insan olmak, kız arkadaş edinmek falan ama bugün pes ettim artık. olmuyor işte anasını satayım...

daha da uğraşmıyorum artık umrumda değil. dhnin en sapı benimdir hatta bu kadar iddialıyım.
  • biz sana dedik çay iç diye içmemişsin ?
  • Eroin mi la bu ne demek kurtulmak imkansız.

• Konu beni anlatıyor. Takip...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.