Şimdi Ara

ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
20
Favori
12.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bencede çok doğru açıklamış.Bilgisayar dizi gibi şeylerden kurtulmak şart.Zaten biraz kendini zorlayarak başkalarıyla vakit geçirdikçe açılıyorsun.Tekrar kapandığın zaman bir süre eskisi gibi oluyorsun o yüzden sabır ve azim şart.Benimde kendimi bildim bileli değersiz hissetme sorunum var.Kendimi her zaman diğerlerinden farklı görmüştürüm ama şu anda psikolojik sorunlar oluştukça çok kötü bir hal aldı.Liseyi bu sene bitirdim ama mezuna kaldım sırf bi kızı sevdim diye derslerde hayatımda mahvoldu gerçekten.Beni çok etkiledi kıza karşı bu durumda kalmak ve sonrasında en yakın arkadaşımında onu gizlice ayartması.En yakın arkadaşından bile bir anda kopup sonra psikolojik darbe yiyince en dibe düşüyosun direkmen.Kızla aynı sınıfta olmama rağmen kendimi değersiz görmemden dolayı yakınlaşamadım işte aslında çok basit şeylermiş anladım ama iş işten geçti artık.Tipimde boyumda gayet iyi ama kafada bitiyor herşey.Tek çocuk olmakta büyük bir etken kardeşlerin , aile hayatın oldukça yalnız kalmanın imkanı olmuyor zaten.2 senedir annemle yaşıyorum bende babamla geçen sene kavga ettim bu aralar aramı düzelttim baya.Onların sorunu yüzünden akrabalarlada aralar açıldı.İyice yalnız kaldım.Komşular hiç evden çıkmıyosun diyolar.Haklılarda hayatım bilgisayarda geçiyor tamamen artık.Beni tanımaz bile çoğu komşu.Hem korkuyorum evde bir süre kapandıktan sonra dışarı çıkmaya hem de beğenmiyorum artık insanları.Muhabbetleri ve benim edeceğim muhabbet çok boş geliyor.Depresif olmanın etkisi galiba.İçinden istek geldiği zaman en saçma şey bile zevk veriyorken isteksiz ve karamsar olunca hiçbir şey zevk vermiyor.

• Sosyal fobi ile asosyal liği karıştırmayın,sende büyük ihtimalle sosyal fobi var.Asosyallik bir tercihtir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asosyal değilim ama sürekli dışarı çıkmayı bir müddet erteliyorum ..Bir gün dışarı çıksam 15 tl para gidiyor..Dolayısıyla para da bir süre sonra suyunu çekiyor..Parasızlıktan imanımız germedi arkadaş..Her yer borç ...

• quote:

Orijinalden alıntı: AloneManİnDark

Bu şirini küçükken neden sevdiğimi büyüdükçe daha iyi anladım.
     ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ.

Asosyal adam insanlardan nefret eder. Ancak bu nefretin yaratan insanların ta kendisidir.
    Asosyal adam fazla konuşmaz, çünkü konuştuğu için pişman olmuştur ama sustuğu için asla pişman olmaz.

Asosyal veya sosyofobik antisosyal adını ne koyarsanız koyun.

paylastığın şirinin adı tam olarak neydi acaba hocam ? sinirli şirin veya sıkılgan şirinmiydi

• quote:

Orijinalden alıntı: Emily Haines

bugün bunu anladım. ne kadar uğraşırsanız uğraşın, "gerçek" bir asosyal her zaman asosyal kalır beyler. o kadar uğraştım, değişicem falan dedim. yazın açtığım konular vardı. dersane başlasın yok şunu yapcam, yok bunu yapcam vs. diyordum. dersane başladı ve 1 haftadır bakıyorum ki değişen en ufak bir şey yok. sap gibi gidip geliyorum sadece. :)

yanımda oturan çocukla bile 1 kelime konuşmuyorum

o yüzden umudumu kestim artık iyice. bırak kız arkadaşı, normal arkadaşım bile olmuycak. eğer "ben asosyaldim, şu an sosyalim" diyen adam varsa da yalan söylüyordur. ya da benim açıkladığım asosyal grubunda değildir.
    adamın arkadaşı var, her gün dışarda. 2 hafta sevgilisiz kalıyor sonra tribe giriyor ben asosyalim diye aksjdhasdasd

o yüzden bu tür adamlara aldanıp gaza da gelmiyorum artık.
    son olarak lanet olsun bu hayata diyorum. bu görüşlerimi destekleyen veya karşı çıkan varsa gelsin tartışalım.

Önemli olan mutlu olup olmadığın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Sana tavsiyem istemediğin şekilde davranma yoksa benliğini kaybedip sahte biri olursun.Sen yine teşhisi koymuşsun ben bazen bir asosyal oluyorum ağzım açılmıyor bazende cesaret geliyor çıkıyorum tatile geceleri kulüplerde takılıyorum daha bu yaz 5 avrupa ülkesine gezdim yemediğim halt kalmadı cesaretin kralını gösterdim bi sokaklarda yatmadım neredeyse ama şu aralar özellikle son 1 aydır mantara bağlamış durumdayım.İstek kalmadı konuşmaya başlamadan önce muhabbetin sonunu düşünüyorum ve boş muhabbet olduğunu farkedince susuyorum.
  • en azından bunun farkına varmışsın buda bir başarı
  • Belli bir yaştan sonra okumuyorsanız ve özellikle sevgiliniz, ciddi düşündüğünüz birileri yoksa asosyallik kaçınılmaz oluyor. 23 yaşındayım askerden yeni geldim ve çevremde ki tüm arkadaşlarım iş güç peşinde koşturuyor. Akşam geliyor yorgun argın ee dinlensin mi dışarı çıkıp gezsin mi ne yapsın bu adam? bir çoğu ya nişanlı ya sevgilisi var adam sevgilisine zor vakit ayırıyor ki kalkıp seninle gezip tozsun Eskiden halı saha maçları yapar, arada 3-4 arkadaş toplanıp mangal yada denize giderdik. Şimsi hiç bir şekilde takılamıyorsun iş güç insanın elini ayağını kitliyor geri kalan vakti de kendine mi ayıracaksın, dinlenecekmisin yoksa gezip tozacakmısın ?
  • Herkes sosyal olacak diye bisey yok.Ben de 19 yaşındayım hiç arkadaşım yok.yıllardır tek başımayım.Ne ilkokulda ne de lisede arkadaşım olmadı.Yapacak bişey yok.Bazen asosyallik de güzel.İnsan sadece dışarda başka çocukları görünce biraz uzuluyor o kadar.Çaresi de basit.Mumkun olduğunca dışarı ÇIKMAMAK.

Allah bizi böyle yaratmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Maximus is BACK -- 19 Eylül 2014; 7:54:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir Maximus

Herkes sosyal olacak diye bisey yok.Ben de 19 yaşındayım hiç arkadaşım yok.yıllardır tek başımayım.Ne ilkokulda ne de lisede arkadaşım olmadı.Yapacak bişey yok.Bazen asosyallik de güzel.İnsan sadece dışarda başka çocukları görünce biraz uzuluyor o kadar.Çaresi de basit.Mumkun olduğunca dışarı ÇIKMAMAK.

Allah bizi böyle yaratmış.

Allah'la alakası yok, yetiştirilme tarzıyla alakalı bir durum ama söylediklerinde haklısın. Ben de sevgili çiftleri, kızlı-erkekli ortamları gördükçe sinirleniyorum zaten. Her gördüğümde "ben de böyle biri olucam" diyip gaza geliyorum. sonra sonuç yine hüsran oluyor. bazı şeyler değişmiyor cidden.

konuya da baya yorum gelmiş, herkese teşekkür ederim..bu kadar mesaj gelceğini düşünmezdim.

• Üniversite de geçer diye söylüyorlar . Görücez

• Yetiştirilmeyle alakası hiç yok. Kardeşim çok konuşkan biridir. Hemen arkadaş edinir ama ben her ortama kolay ayak uyduramıyorum. Herkesle konuşamıyorum.

• Sırf dh konu dışına girmek için internet paketi alan liselilerdenim

Hadi iyi dersler

• Ozguven eksikliği
    Hayal kırıklıkları da bu sebeplerden.

• Acaba insan egosundan kaynaklanan bir durum mu bu asosyallik? Mesela insanlardan hic bir beklentin olmasa, kekelesen, konusunca heyecanlansan bile, en kotu muamele gorsen bile hic umurunda olmasa yine asosyal olunur mu bilmiyorum.. biraz vurdum duymaz olmak lazim. Gerisi kendiliginden gelir elbet..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surada paragraflarca tavsiye yazan arkadaslara uzuluyorum... Dakikalarinizi harcamaya degmez.

Asosyallik herkes tarafindan yanlis biliniyor, bir kere sen insanlarin arasina girmek istiyorsun ama bunu beceremiyorsun, bu asosyallik degil zaten.

Utangaclik gibi problemlerini yen, az biraz kitap oku, nasil konusulacagini falan ogren... Kucuklukten alismadiysan cok zor, ama olmaz degil.

Yok olmuyor diyorsan da burada sitem etme, daha sorunun ne onu bile bilmiyorsun. Psikologa falan gjt profesyonel yardim al...

• Bende asosyal biriyim, asosyal olmak bana göre daha iyi. Farklı farklı insanlarla uğraşmak istemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ayhan.

Üniversite de geçer diye söylüyorlar . Görücez

yok oyle bisey.Universitede kimse seninle konusmak icin can atmiyor.Sadece lisenin devami olarak dusun.Lisede neysen orda da o.Zaten sinifin cogunlugu onceden birbirini taniyanlar.Universitenin bi esprisi yok yani.

• Boş vakitlerinde calisabilecegin bir iş bul. Bak o zaman nasılda sosyal oluyorsun ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timur33s kullanıcısına yanıt
    Somurtkan şirindi herşeyden nefret etmesiyle bilinirdi.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.