Şimdi Ara

ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
20
Favori
12.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Emily Haines

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

Yaptığın şeyin hiçbir faydası olmayacak ama yine de söyleyeyim.
    185 boy, 85 kilo var. Kilomu pek belli etmiyorum. Tipim ortalama sayılır ama sivilce izleri var o yüzden bu büyük bir eksi oluyor.
    Yetenek olarak sosyal anlamda hiçbir şey yok. Konuşmasını beceremem, heyecan yaparım direkt. Benim "ortam" olarak gördüğüm sınıfta çocuklarla konuşurken bile kekeliyorum sık sık. hepsi heyecandan kaynaklanıyor.

asosyal olarak kendime has özelliklerim de var tabi, çoğu asosyalde olduğu gibi. dizi-oyun-film 3'lüsünde çok iyiyimdir. dersanedeki herhangi bi çocuktan daha iyiyimdir bunda eminim. asosyallik gerektiriyor çünkü bu 3 dalda master yapmak. bunlarında dışında bi özelliğim olduğu söylenemez.

"Sosyal anlamda hiçbir şey yok. Konuşmasını beceremem, heyecan yaparım direkt."
    "...çocuklarla konuşurken bile kekeliyorum sık sık. hepsi heyecandan kaynaklanıyor."

Dostum senin sorunun belli heyecan ve kaygı. Başkalarının senin hakkında düşündüklerini aşırı derecede önemsiyorsun.Şöyle yapsam ne derler, böyle desem ne düşünürler? soruları hep dönüyor aklında.

Sana tavsiyem dersane ya da okuldan ziyade bir daha görme ihtimalin olmadığı insanlarda biraz alıştırma yapman, örneğin bir satıcıya alışveriş sırasında şımarık bir espri yapmaya çalış.Bununla başla..

• Kendi kendine yapiniyosun,farkindasin dimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anus Destroyer

benimde konuşacak bir şeyler bulamadığım zamanlar oluyor mesela yanındaki adamla başla bi konu aç sizin ev nerede ? oyunları severmisin ? şu müziklerle aran nasıl ? bi dene en azından muhabbet döner sırada , capslere bakıp da konu açabilirsin bak bu güzelmiş diye

yanımdaki çocuk "kro" diye tabir ettiğimiz tiplerden değil. arkadaş olmasına olunur aslında ama ben başaramıyorum işte bu işi. o da adım atmıyor zaten. böyle sap sap gidip geliyorum.

millet 2-3 günde birbiriyle kaynaştı. herkes konuşuyor 3-5 kişiyle birden. ben her tenefüs tek duruyorum ama
    yanımdaki çocuğu da başkalarıyla görmedim gerçi, belki o da asosyaldir.

ayrıca normal arkadaş edinmekte bile bu kadar zorlanıyorsam, kız arkadaş nasıl yapıcam o apayrı bir mesele. bu yüzden hiç uğraşmayıp pes etmek en iyisi. yok arkadaş yapamıyorum işte. bana göre değil sosyallik.

Pes edersen et burada kimse seni pışpışlayacak değil, kimse kimsenin umrunda değil. Pes edersen kendin kaybedersin, kaybetmeyi de hak edersin.
    Bir sabah uyanıp playboy olmak istiyorsunuz galiba Hayatımı nasıl güzelleştirebilirim diye düşünüp, mücadele etmen gerekir kendin için. Başkalarının elinde ne var diye kafanı yorma, ben ne yapabilirim diye düşün, ufak da olsa bir adım at. Atmazsan da atma bana ne, kıçını kaldırmadan hiçbir şey ayağına gelmez.

• Bence dizi-film-oyun 3lüsünden daha mükemmeli yok

• @elin oğlu
    hocam zaten o aşamayı geçtim ben. yukarda anlattım bunları.

o kadar gaza geldim yaz dönemi, bu yıl kendimi düzelticem, çeki düzen vericem dedim. rahat olmaya çalışıcam, fırsat buldugum yerde konusucam dedim. dikkat çeken biri olmayı hedefliyordum. arkadaş ilişkilerini de çok kolay bi şekilde kurarım, nasıl olsa dersaneden iyi ortam bulunmaz diyordum.

fakat hepsi boşmuş.. o kadar giyindik, süslendik püslendik. dersaneye gittiğim an fark ettim ki hiçbir şey fark etmedi. geçen yıl da orda takılan ağır asosyal biriydim, şimdi yine aynı kişiyim.
    geçen yıl da tenefüste telefonda oyun oynuyordum, şimdi de aynı.

geçen yıl da hocaların takıldığı ezik çocuktum, şimdi yine o çocuğum.
    ayrıca daha demin yukarda bi arkadaş yazmıştı silmiş, belki o da kısmen haklı olabilir. çoğu insanı kendimden düşük seviye görüyorum nedense. konuşma tarzları, yaptıkları aktiviteler vs. çok saçma geliyor bana. gösteriş meraklısı insanlar olarak görüyorum çoğu kişiyi. bu yüzden de sosyal biri olmak istememe rağmen bu insanlara yanaşmıyorum hiç.

egoist bir insan olsam bile bu, bu tür insanlarla arkadaş olacağım anlamına gelmez. iyi o zaman önümüze gelen herkesi kabul edelim, kusurlarını boşverelim. o kadar basit mi bu iş ya?

• quote:

@elin oğlu
    hocam zaten o aşamayı geçtim ben. yukarda anlattım bunları.

o kadar gaza geldim yaz dönemi, bu yıl kendimi düzelticem, çeki düzen vericem dedim. rahat olmaya çalışıcam, fırsat buldugum yerde konusucam dedim. dikkat çeken biri olmayı hedefliyordum. arkadaş ilişkilerini de çok kolay bi şekilde kurarım, nasıl olsa dersaneden iyi ortam bulunmaz diyordum.

fakat hepsi boşmuş.. o kadar giyindik, süslendik püslendik. dersaneye gittiğim an fark ettim ki hiçbir şey fark etmedi. geçen yıl da orda takılan ağır asosyal biriydim, şimdi yine aynı kişiyim.
    geçen yıl da tenefüste telefonda oyun oynuyordum, şimdi de aynı.

geçen yıl da hocaların takıldığı ezik çocuktum, şimdi yine o çocuğum.
    ayrıca daha demin yukarda bi arkadaş yazmıştı silmiş, belki o da kısmen haklı olabilir. çoğu insanı kendimden düşük seviye görüyorum nedense. konuşma tarzları, yaptıkları aktiviteler vs. çok saçma geliyor bana. gösteriş meraklısı insanlar olarak görüyorum çoğu kişiyi. bu yüzden de sosyal biri olmak istememe rağmen bu insanlara yanaşmıyorum hiç.

egoist bir insan olsam bile bu, bu tür insanlarla arkadaş olacağım anlamına gelmez. iyi o zaman önümüze gelen herkesi kabul edelim, kusurlarını boşverelim. o kadar basit mi bu iş ya?

Mesela kız arkadaşım yok demişsin, kaç kızla muhabbet kurmaya çalıştın, kaç kızı bir şeyler içmeye davet ettin, kaç kızdan ret yedin? Tenefüste telefonla oynayarak mı kız arkadaş edineceksin? 5 tanesi reddetse 6.sıyla ilişki kurabilirsin belki.
    Geçin bu tripleri olumsuz şeyler yaşasan da çabalamaya devam etmen gerekir. Etmezsen de kimse senin için bir şeyler yapmaz, kendini düzeltecek olan kendinsin.

• @elin oğlu

hiçbir kıza çıkma teklif etmedim. 2 kıza öylesine buluşma teklif etmiştim ama onlar da çeşitli bahanelerle reddettiler, yattı iş. geldiğim son nokta buydu zaten. o teklifleri edene kadar kaç kez düşündüm bi bilsen... ama sonra anladım bişey olmuycağını. hiçbir özelliği olmayan adamı kim ne yapsın, sosyallık derecem 0, ne bi ortamım var ne de zenginim. neden çıkar ki bir kız benle bunu da sormak lazım. cevabım olmadığı için de teklif etmeye yanaşmıyorum bile. 10 kıza teklif etsem 10'u da reddeder beni.
  • Hep vazgecti?in için böylesin.Biraz cesaret et.Hayat zor ilerde cok zorlanyrsyn
  • Asosyaldim suan degilim. Bahsettigin gibi 2 haftadir sevgilisiz kalan tiplerdende degilim. On yargilarimi yendim sadece. Eger konusmak istersen mesaj atabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@elin oğlu

hiçbir kıza çıkma teklif etmedim. 2 kıza öylesine buluşma teklif etmiştim ama onlar da çeşitli bahanelerle reddettiler, yattı iş. geldiğim son nokta buydu zaten. o teklifleri edene kadar kaç kez düşündüm bi bilsen... ama sonra anladım bişey olmuycağını. hiçbir özelliği olmayan adamı kim ne yapsın, sosyallık derecem 0, ne bi ortamım var ne de zenginim. neden çıkar ki bir kız benle bunu da sormak lazım. cevabım olmadığı için de teklif etmeye yanaşmıyorum bile. 10 kıza teklif etsem 10'u da reddeder beni.

Tamam o zaman ölmeyi bekle.
    Sen kendine güvenmezsen, kendini sevmezsen kendine saygı duymazsan kimse duymaz.
    Hadi ben kaçtım iyi akşamlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Anus Destroyer

benimde konuşacak bir şeyler bulamadığım zamanlar oluyor mesela yanındaki adamla başla bi konu aç sizin ev nerede ? oyunları severmisin ? şu müziklerle aran nasıl ? bi dene en azından muhabbet döner sırada , capslere bakıp da konu açabilirsin bak bu güzelmiş diye

yanımdaki çocuk "kro" diye tabir ettiğimiz tiplerden değil. arkadaş olmasına olunur aslında ama ben başaramıyorum işte bu işi. o da adım atmıyor zaten. böyle sap sap gidip geliyorum.

millet 2-3 günde birbiriyle kaynaştı. herkes konuşuyor 3-5 kişiyle birden. ben her tenefüs tek duruyorum ama
    yanımdaki çocuğu da başkalarıyla görmedim gerçi, belki o da asosyaldir.

ayrıca normal arkadaş edinmekte bile bu kadar zorlanıyorsam, kız arkadaş nasıl yapıcam o apayrı bir mesele. bu yüzden hiç uğraşmayıp pes etmek en iyisi. yok arkadaş yapamıyorum işte. bana göre değil sosyallik.

pes ettiğine göre alternatif yöntemlere geçiyoruz git bi tane çocuğa omuz at laf ederse kafayı göm kızlar senin

• quote:

Orijinalden alıntı: Persentil

asosyallik sebep değil sonuçtur. asosyalliğe sebep olan sorunlar ortadan kalmadan sonuç kaçınılmaz.

çok mantıklı kanki valla
  • Takıntılarınız var mı? Varsa ne tür takıntılar?

• quote:

Orijinalden alıntı: junior1

Takıntılarınız var mı? Varsa ne tür takıntılar?

bazı saçma takıntılarım vardır ama asosyallikle uzaktan yakından ilgisi olduğunu sanmıyorum.
  • Asosyalliğin arkasına gizleniyorsun ve disarida da bu sekilde icine kapanik davrandigin icin ne insanlar yanina gelebiliyor veya sen cok cekingensin ve gidemiyorsun.

Insanlarla konusmaktan korkma.
    Once selamini ver otur sirana.
    Sonra iste tanisma fasli vs.
    Eger sigara felan iciyorsa ve sende iciyorsan hadi gel terasa cikalim icelim diyebilirsin.
    Icmiyorsan eger senin hakim oldugun konularda yanindaki cocukla sohbet et.
    Zaten bir muddet sonra sana bu yaklasimlarin sonucunda tepki vermiyorsa hala soguk davraniyor ve konusmuyorsa o cocukla zaten muhabbet filan konusulmaz. Sorularina filan cevap vermiyorsa hic zorlama. O kisinin egosunu tatmin ettirip kendini bi mok sanmasina da izin verme.
    Yani asosyalligin arkasina saklanma. Onlarin senden ustunlu seninde onlardan ustunlugu yok.
    Sirf egolarindan dolayi konusmayan ve soguk davranan kisiler vardir muhakkak sinifinda o kisilerden uzak dur. Simarik ve atarlidirlar bu turler. Her an ne yapacaklari belli olmaz bu cinslerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

Asosyalliğin arkasına gizleniyorsun ve disarida da bu sekilde icine kapanik davrandigin icin ne insanlar yanina gelebiliyor veya sen cok cekingensin ve gidemiyorsun.

Insanlarla konusmaktan korkma.
    Once selamini ver otur sirana.
    Sonra iste tanisma fasli vs.
    Eger sigara felan iciyorsa ve sende iciyorsan hadi gel terasa cikalim icelim diyebilirsin.
    Icmiyorsan eger senin hakim oldugun konularda yanindaki cocukla sohbet et.
    Zaten bir muddet sonra sana bu yaklasimlarin sonucunda tepki vermiyorsa hala soguk davraniyor ve konusmuyorsa o cocukla zaten muhabbet filan konusulmaz. Sorularina filan cevap vermiyorsa hic zorlama. O kisinin egosunu tatmin ettirip kendini bi mok sanmasina da izin verme.
    Yani asosyalligin arkasina saklanma. Onlarin senden ustunlu seninde onlardan ustunlugu yok.
    Sirf egolarindan dolayi konusmayan ve soguk davranan kisiler vardir muhakkak sinifinda o kisilerden uzak dur. Simarik ve atarlidirlar bu turler. Her an ne yapacaklari belli olmaz bu cinslerin.

valla çok iyi yazıyosunuz da inan bana daha önce 1795 kere okudum bu tür yazıları. 2 yıldır asosyalim, ve ortalama olarak her 2-3 haftada bir googleda aramamı yaparım, yok nasıl kız arkadaş edinebilirim, yok nasıl ortamlara girebilirim, yok nasıl asosyallikten kurtulabilirim. okumadığım tavsiye kalmadı internet ortamında, ama yok, sorun bende galiba.

olayın ne kadar ciddi olduğunu anlamıyor millet sanırım, hala klasik klasik cevaplar geliyor doğal olarak.
    aslında suç bende, zaten pes etmişken, hayattan kendimi soyutlaştırmışken böyle bir konu açmam saçma oldu. sanki bi yerden gaz gelmesini bekleyip atağa geçicekmişim gibi gözükebilir konu. ama öyle bir durum yok. sadece durumumu anlatmak için açtım konuyu. dünyada benim gibi insanların da olduğunu bilin istedim.
    şu an psikolojik olarak da çökmüş durumdayım. her şeyden nefret ediyorum. bu tür insanlar genel de allahtan ailem var o bana yetiyor diyor, ben onu bile diyemiyorum. ailemle de aram iyi değil çünkü. her şeyden nefret ediyorum şu an. sinirden ağladığım da olmuştur baya. intihar aşamasına gelmedim ama cidden soğudum be arkadaş hayattan. hiçbir amacım, hiçbir beklentim yok şu an. boş boş yaşıyorum işte. benim de tesellim dizilerim,filmlerim oluyor işte.

• Akisina birak ama her zaman ilk adimi karsidan bekleme, sen at. Yazindan anladigim neden bu, ilk adimi hep karsidan bekliyorsun galiba.

• Lisede 4 senedir dışarı çıkmadım. Hiç arkadaşım yoktu. Üniye geceli 1 hafta oldu ağır sosyal oldum. İş sende bitiyor birader. Bende üniye sosyal olmak için gelmiştim. Demek ki oluyormuş.

Edit: yeni bir ortama girdiğinizde asosyal olduğunuzu sadece siz biliyorsunuz. Bilmem biraz fikir oluşturdu mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskifukara -- 18 Eylül 2014; 23:45:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Akisina birak ama her zaman ilk adimi karsidan bekleme, sen at. Yazindan anladigim neden bu, ilk adimi hep karsidan bekliyorsun galiba.

evet öyle diyebiliriz sanırım. işin kötü yanı ilk adımı onlar atsa bile bişey olmuycağı.
    beni geçen yıl 2-3 arkadaş birden açmaya çalıştı. durmadan aralarına alıyolar, buluşmaya falan çağırıyolardı. gittim, belki benim de ortamım olur falan dedim ama fark ettimki gıkım çıkmıyor resmen ortamda. çocuklardan biri nasıl araba sürdüğünü anlatıyor, biri kızla olan ilişkisini anlatıyor, biri kavgaya gidicek onu anlatıyor vs vs... eee, ben ne anlatıcam burda? toplam 3-4 kez buluşmaya gitmişimdir. kafelerde falan oturduk genelde. ve hepsinde aynı tablo oluştu. çocukların hepsi konuşurken ben mal gibi bakarak dinliyordum sadece. abartmıyorum 3-5 cümleyi geçmemiştir belki de tüm konustuklarım. adamlar soru sormadıkça zaten hiçbir şey demiyordum.
    ne anlatıcam ben, adamlara fifada neler yaptıgımı mı anlatayım, ps4'e çıkacak oyunları mı tartışalım, sinema tarihinden mi bahsedeyim? milletin umrunda değil ki bunlar. forumda ne güzel konular yerli yerinde, gidiyorsun yazıyorsun. ama reelde yok böyle bişey. ne konusuluyorsa ondan bahsedicen. anlatıcak bişeyin yoksa da susucan böyle benim gibi.
    zaten bu buluşmaların ardından ne kadar komik duruma düştüğümü gördüm. millete alay konusu oluyodum resmen, üzerimden şakalar yapılıyodu falan..bıraktım bu yüzden onlarla da görüşmeyi. ama çok üzülmemem gerek, en azından görmüş oldum bi ortama girince nasıl davrandığımı. böyle oluyormuş meğersem.

• Kardeş ne kadar çok arkadaşın olursa o kadar çok derdin olur . Seni anlıyorum heyecan yapıyorsun ama karşındaki kişi obama değil bakan değil neden kasıyorsunki ? onun da 2 eli 2 ayağı var senin de. seni onlardan ezik onları senden üstün yapan hiçbir sebep yok yani rahat rahat konuş elbet senin de bilgin olduğu muhabbetler açılır. toplu konuşmalarda her konuya bi laf söylemek zorunda değilsin . Bir de sosyal olmak bir ton arkadaşın olması anlamına gelmiyor . Kendine düşüncelerine uygun anlaşabildiğin 4-5 samimi arkadaşın olsun arayıp rahat rahat dışarı çıkabileceğin muhabbet edebileceğin kişiler olsun . Ama en önemlisi rahat ol , olur olmaz yerlerde durmadan kasarsan kendini hem kötü izlenim vermiş olursun kötü tepki alırsın .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.