Şimdi Ara

Aileden uzaklaşmak istiyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben üniversite sınavina hazirlanan bir mezunum. Sorun şu ki aileme fazla bağlıyım. Hayatımin çogunu evde geçiyorum.(asosyal değilim sadece arkadaşlarimı sevmiyorum )

Birden aklima, seneye üniversiteyi kazanirsam yurda çikarim ve çook zorlanirim diye bir düşunce geldi. Ve şimdiden kendimi aliştirmak istiyorum. Iki yildir istanbula 1 aylik tatile gidiyorum. 1-2 gün içim yanıyor ama sonraki günler kuzenlerimle eğlenirken ailemin yanina bile gitmek istemiyorum. Ama ailenin içinde oluncada bırakmak istemiyorum. Şimdiden alışmak için ne yapmaliyim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gurbette okumak çok zor.Sana şuan güzel geliyor ordan bakınca ama öyle değil.Şuan üç kişi yurt odasındayım.Bitse de gitsek derdindeyim .

• Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    Yok hocam uzaktan iyi gelmiyor. Kazanirsam ev tutayim diyorum ortaklaşa ama pahali olur ve yemek,temizlik,kira bayağı sıkıntı diyorum. Başka seçenek yok. Tecrübeli birisi olarak ne önerirsin ?

• Pek tecrübeli sayılmam.Yurt odasında ilk günüm.ama zor ya. Bır yıl boyunca napıcam bılmıyorum.koca sehirde kayboldum, benı yutmuş gibi hissediyorum.yarın da okul başlıyo işte,akışına bıraktım.

• her sabah işe gider gibi kütüphaneye veya dersaneye git bence.
    üniversite hayatın da böyle olsun. her sabah belli saatte çık belli saatte gel.
    hem düzenli çalışmış olursun. hem evden yeteri kadar uzak kalmış olursun
    evlenene kadar veya isin olana kadar. başka ev düşünmeni önermem.
    aile iyidir.düzen iyidir :D
    maddi kaygın sabah akşam ne yiyeceğim kaygısı olmaz.
    dolapta peynir zeytinin olması ,akşamdan kalan ısıtılacak yemeğin olması bile
    bulunmaz nimet.
    yılın yedi ayı yalnız geçiriyorum
    para sıkıntım fazla olmuyor
    arkadaşlar da geliyor .
    ama aile en iyisi.
    sevgili olayına girmiyorum çünkü önermiyorum.
  • Gurbete gidince anlarsın aile özlemini

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelmişsiniz 18-19 yaşına hala aile iyidir diyorsunuz şaka gibi.Ne aile özlemiymiş be arkadaş.İlk günlerim benim de berbat geçti yalan yok.Ailemden 1 hafta ayrı kalmışlığım yoktur o zamana kadar.İlk zamanlar okulu bırakıp yeniden hazırlanmayı falan düşünüyordum eve yakın bir üniversite kazanmak için.Şimdi son senemdeyim , 1 hafta sonra okulum başlıyor.Şu an okul açılsada gitsem diye sabırsızlanıyorum.Sen burda aile iyidir diyenleri çok sallama, ailemle en ufak bir problemim olmamasına rağmen diyorum bunu.Bu yollardan geçip hala aile iyidir diyenler herhalde imkanları olsa evlenirken de anne-babasıyla birlikte yaşarlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkhn0654 kullanıcısına yanıt
    kişiden kişiye değişir.
    kast ettiğim şey özlem değil.
    eğer maksat düzenli çalışmak.
    gelecek için kendine yatırım yapmak ise aile ile gereken ev düzeni olur.
    insanı mutlu eder.
    aileye göre de değişir.
    en basitinden. rahatlıkla bugün öğlen .evi boşaltın diyebiliyordum.
    veya arkadaşlarım gelecek vs.
    düzen tek başına zor.
    kendi samimi arkadaşların ile de zor.

kendi işini,evini kurana kadar. aile hayatı gelişiminde yardımcı oluyor.
    ama full evde kalmamak lazım. sabah işe gider gibi çıkıp akşam gelmek önemli.
  • museuno M kullanıcısına yanıt
    Ailemle en ufak bir sorunum yok mis gibi yaşıyorum ,her şeye müsade ederler herşeyimle ilgilenirler.Ben aileden kaçarak söylemiyorum bu düşüncelerimi.Tabi dediğiniz gibi yatırım yapılabilir ama ben dışarıda okumanın verdiği tecrübeyi parayla alabileceğimizi zannetmiyorum.Bir birey olmak ,zorluk çekmek ,tek başına kararlar verebilmek ,hayata erken atılmak bunlar çok önemli şeyler.Arkadaş konusunda şanslı olursanız eve geçip harika bir öğrencilik geçer.Açıkçası ailemin yanında rahat olmaktansa dışarda belki birazcık sıkıntı çekerek özgür bir şekilde yaşamayı tercih ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gkhn0654 kullanıcısına yanıt
    haklı olabilirsin.derslere daha çok faydası olur.gelecek için daha rahat yatırım yapılabilir.savunduğum kısım bu sadece.
    yılda yedi ay yalnız kalıyorum dediğim gibi.fazla para derdim yok.
    ama düzeni yalnızken sağlamakta zorlanıyorum.aile ile daha iyi bir düzen oluyor
    kişide bitiyor iş.en iyisi insan her iki hayatı da yaşamalı.
    yaşamadan bilinmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.