Şimdi Ara

ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
218
Cevap
20
Favori
12.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
89 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam dostum ben cok mu farkliyim saniyorsun ? Bende Asosyalim ama hayata kusmedim. Bak unutma bu yasam senin yasamin klasik laf dedigin laflar insanlarin gorup gecirdikleri ve tecrubelerine dayanarak yazdiklari ve diger insanlara faydasi dokunacagini dusundugu icin paylastigi tecrubeleri.

Korkularinin ustune git. En fazla ne olacak ? merhaba dedin ve o karsidaki sana merhaba demedi ee ne oldu bi yerinden bir seymi eksildi ama sorun sende degil burada o karsidaki adam olmayan kiside iste o olgunluga ermemis ve egosu yuksek havali tip.

Bu yazdiklarimi gercek hayatta yasadigim ve tecrube edindigim icin yardim etme geregi duydugum kisilere aktarmaya calistigim tecrubelerim. Ama sen hala klasik laf diyorsun. Dershaneye baslayali 1 hafta olmus ve 1 kelam etmemisin yanindaki arkadasinla. Burada konu acip sana yardim eden insanlarin fikirlerine saygi duyacagina onlarin fikirlerine klasiklesmis diyorsun. Onca kisi yaziyor bir bildikleri vardir elbette bir kere denesen korkunun ustune gitsen, onyargiyi kirsan ne olur sanki ? Insanin agzindan bir "merhaba" sozcugunun cikmasi zor olmasa gerek. Belki karsidakide cekiniyor ve konusamiyor. Sen ilk adimi at ve belki o adam senin en yakin dostun olacak ve o konusamadigin adamla belki ilerideki zamanlar da senin dahi kestiremeyecen maceralarin olacak.
    Onyargini bi kenara at ve korkunu yen ve bir kere "Merhaba, selam" gibi tanisma kelimeleri kullan. Gor bak muhabbeti devam ettirmeye cabaladikca karsidaki de sana cevaplar verecektir ve yavas yavas arkadas olacaksiniz.

Ama bu yazdiklarimi hic okumadan sadece bu kismi oku ve "asosyallige" devam et...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsanların kahrını çekmek zor geliyor doğrusu,oyunlarımla mutluyum.

• Bu şirini küçükken neden sevdiğimi büyüdükçe daha iyi anladım.
     ASOSYALLİKTEN KURTULMAK İMKANSIZ.

Asosyal adam insanlardan nefret eder. Ancak bu nefretin yaratan insanların ta kendisidir.
    Asosyal adam fazla konuşmaz, çünkü konuştuğu için pişman olmuştur ama sustuğu için asla pişman olmaz.

Asosyal veya sosyofobik antisosyal adını ne koyarsanız koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pesimist94 -- 19 Eylül 2014; 0:04:27 >

• Asosyellikten kurtulmak senin elinde eğer yapamıyosan ya beceriksizsin yada hemen pes edenlerdensin.
  • Anladigim kadariyla asosyal degil sosyofobiksin. Asosyaller istediklerinde sosyal olabilirler fakat sosyofobikler icin boyle degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir psikoloğa gitmelisin. uzman yardımıyla çözemeyeceğin sorun yoktur. kendini şartlandırma. sosyal olmak kadar kolay bir şey yok.
  • Hocam sadece bildigin konulardan konusulunca sohbete katilacaksin diye bir sey yok. Ne konuda konusulursa konusulsun sende araya gir, anlatacak bir seyin olmasada illaki fikrin vardir. Kendini ortamin ragatligina birakip konusmaya girersen arkasi gelir.
    Ayrica anlattiklarina bakilirsa sana uygun bir ortam da degilmis, her ne kadar ilk paragrafta soylediklerimle ortamda one cikabilecek olsanda kendi ortamini bulana kadar bu durum devam edebilir.
    Kisaca bu durumu sadece bir nedene baglayamayiz, kafa dengi arkadaslar, atilgan olmak, rahat olmak vs. Gibi bircok neden soylenebilir. Ayrica belliki ozguven sorunun var, en basta onu asmaya bak.

Hicbir zaman bu durumdan kurtulamayacam diye dusunme, kendini tamamen kapatmak yerine denemeye devam et elbet bulursun yolunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 19 Eylül 2014; 0:08:12 >
  • Hocam bi pm atda sana yardimci olmaya calisiyim cok ince taktikler var hic sorun degil tipsiz olmak falan onlar dogustan gelen seyler onemli olan özgüveni kazanmak.Lisede 1 tane arkadasim yoktu.Tipsizdim gozluklu sivilceli bi ergendim hayata kusmustun.Bir gun dedim bu devran boyle gitmez alttan cavus kafayi cikardi ha sunu bileydin dedi.Simdi playboy gibiyim. 20 yasindayim her hafta bi kiz kaldiriyorum.Odamin duvarlari kadinlik organi kokuyor :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hystria -- 19 Eylül 2014; 0:07:24 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hystria

Hocam bi pm atda sana yardimci olmaya calisiyim cok ince taktikler var hic sorun degil tipsiz olmak falan onlar dogustan gelen seyler onemli olan özgüveni kazanmak.Lisede 1 tane arkadasim yoktu.Tipsizdim gozluklu sivilceli bi ergendim hayata kusmustun.Bir gun dedim bu devran boyle gitmez alttan cavus kafayi cikardi ha sunu bileydin dedi.Simdi playboy gibiyim. 20 yasindayim her hafta bi kiz kaldiriyorum.Odamin duvarlari kadinlik organi kokuyor :))

Yazacaksan buraya yaz taktiklerini, tum arkadaslar faydalansin.
    Ben sahsen inanmiyorum netten okuycagim birkac mesajin bir seyleri degistirecegine. Yarin tenefuste yine siramda oturup dhde takilicam iste, niye ucuyorum ki.

• Ne tip önemli bu konuda ne de başka bir şey. Tek şey istemek. Ben bu seneye kadar insanlarla konuşurken ya da bir hata yaptığımda kalbim sıkışırdı. Bu yaz işte çalıştım 100 kişinin önünde bardak da kırdım, müşterinin üstüne bal döktüm, ki çalıştığım sitenin en zengin adamıydı, kasadan 200 lira açık da verdiğim patrondan azar yediğim oldu artık hata yapmak çok normal geliyor. İnsanlarla normal şekilde sohbet etmek değil de barda otururken kesiştiğim kızla bir şeyler kurmaya çalışıyorum artık. Kendime böyle böyle kıstaslar koydum ve emin ol çok işe yaradı. Önce hata yapmaktan korkmamayı, normal karşılamayı öğrenmelisin, sonra konuşurken rahat olmayı. Daha sonra umursamamayı ve her türlü şeyi yapabilmeyi ki benim şu an yapmaya çalıştığım bu. Artık İnsanlarla sohbet etmek değil, onların vazgeçemeyeceği insan olmaya uğraşıyorum. Çünkü daha önceki basamakları atlattım ve kendimi geliştirdim bu konuda. Bu kadar uzun yazdım ama tek şey var: "İSTEMEK" canın isterse gidip ünlü bir adamla bile dost olabilirsin. Ben ki taksimin ortasında çığlık atıp utanmamış, gerilmemiş bir kişiyim.

• Biraz +18 durumlar vardi da hocam forumun yas ortalamasi ortada zaten neyse yarin pcye gecince yazarim bide usenmessen okuman gereken bihayat hikayesi linki vereyim hem zevkle okursun hemde o adamin tavsiyeleriyle taktikleriyle cosarsin kardesim

• En azından dersane veya okul herneyse sosyal olabilme potansiyeli olan bir ortamın var. Ben de o da yok dersaneye gitmiyorum görüştüğüm 1-2 arkadaşım var onlar da üniversiteye gidecekler bu hafta. 1 yıl boyunca evde tek başıma sınava hazırlanacağım. Senden kötü durumdayım bazen kafama takılıyor ama atlatmanın yolunu bulacağım eğer senin gibi bir ortama sahip olsaydım kim olursa olsun çekinmeden konuşur arkadaş edinirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neuroxena -- 19 Eylül 2014; 0:23:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khortytsa

Ne tip önemli bu konuda ne de başka bir şey. Tek şey istemek. Ben bu seneye kadar insanlarla konuşurken ya da bir hata yaptığımda kalbim sıkışırdı. Bu yaz işte çalıştım 100 kişinin önünde bardak da kırdım, müşterinin üstüne bal döktüm, ki çalıştığım sitenin en zengin adamıydı, kasadan 200 lira açık da verdiğim patrondan azar yediğim oldu artık hata yapmak çok normal geliyor. İnsanlarla normal şekilde sohbet etmek değil de barda otururken kesiştiğim kızla bir şeyler kurmaya çalışıyorum artık. Kendime böyle böyle kıstaslar koydum ve emin ol çok işe yaradı. Önce hata yapmaktan korkmamayı, normal karşılamayı öğrenmelisin, sonra konuşurken rahat olmayı. Daha sonra umursamamayı ve her türlü şeyi yapabilmeyi ki benim şu an yapmaya çalıştığım bu. Artık İnsanlarla sohbet etmek değil, onların vazgeçemeyeceği insan olmaya uğraşıyorum. Çünkü daha önceki basamakları atlattım ve kendimi geliştirdim bu konuda. Bu kadar uzun yazdım ama tek şey var: "İSTEMEK" canın isterse gidip ünlü bir adamla bile dost olabilirsin. Ben ki taksimin ortasında çığlık atıp utanmamış, gerilmemiş bir kişiyim.

Sen asosyal degilmissin o zaman. Veya anti-sosyal, her neyse artik.

Ya da benim durumum senin gecmisinden daha kotu durumda. Yoksa pek inanmiyorum bu tur olaylara, yukarda yazmistim zaten...

• Sosyal fobi vardı bende doktor raporlu. Tıpkı senin gibi yaparak üniversitede ilk senemi zehir ettim, ben asosyalim, hiç arkadaşım olmayacak, yalnız öleceğim burda diye... Daha okula başlamadım bu sene ama kendimdeki değişimi bildiğim için bu sene çok daha farklı olacak, artı olarak spora başlıyorum Ankara'ya döner dönmez ki tavsiye ederim sana da. Spor testestoron hormonunu arttırarak özgüven artışı sağlar. Sen inanmazsan kimse sana yardım edemez zaten ne burda ne de dışarıda.
  • Aslında çözüm basit.Git bi boks kulubune cesaret fullenir
  • 20 yaş dershane ne ayak.

185 boy asosyel hiç görmedim ilginç vaka.

İnsanların muhabbeti seni nasıl sıkıyor, çocuksu mu geliyor senin hayal ettiğin ortam nasıl?

Tam kafa dengi birini bulsan neler yapmak istersin.

Son olarak başarılar dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emily Haines

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

Yaptığın şeyin hiçbir faydası olmayacak ama yine de söyleyeyim.
    185 boy, 85 kilo var. Kilomu pek belli etmiyorum. Tipim ortalama sayılır ama sivilce izleri var o yüzden bu büyük bir eksi oluyor.
    Yetenek olarak sosyal anlamda hiçbir şey yok. Konuşmasını beceremem, heyecan yaparım direkt. Benim "ortam" olarak gördüğüm sınıfta çocuklarla konuşurken bile kekeliyorum sık sık. hepsi heyecandan kaynaklanıyor.

asosyal olarak kendime has özelliklerim de var tabi, çoğu asosyalde olduğu gibi. dizi-oyun-film 3'lüsünde çok iyiyimdir. dersanedeki herhangi bi çocuktan daha iyiyimdir bunda eminim. asosyallik gerektiriyor çünkü bu 3 dalda master yapmak. bunlarında dışında bi özelliğim olduğu söylenemez.

sorunlarını biliyorsun ama çözmek istemiyorsun. farklı şeylerini sorun olarak görüp yanlış şeyleri değiştirmeye çalışıyorsun sonra da olmuyor başaramıyorum diyorsun. irade meselesi. pc yi unut. sosyal olmak istersen dizi-film-oyun 3lüsünü çıkar aklından. üşengeçliğin temeli bunlar zaten. asosyallik bi alışkanlıktır. sosyallikte bi alışkanlıktır. sen küçüklükten beri asosyalliği alışkanlık edindiğin için sosyal zekanı geliştirememişsin. yaşını bilmiyorum ama gene de geç değil. millet sosyal zekasını ufaklıktan geliştirdiği için karakter yapısını oturtmuş durumda. senin ise sosyal zekanın şu anlık bebeklik dönemimde olduğunu düşün ve geç de olsa büyüt onu. film-dizi-oyun 3lüsü. bunları hayatından çıkardığın ilk etap zorlanacaksın. ama pes etme. dayan. gerekirse evde sıkıntıdan patla ama pc ye bulaşma. bi süre sonra hayat çok sıkıcı gelecek. ardından istemsizce insanlarla saçma da konuşsan, anlamsız da konuşsan keyif alacaksın. çünkü en diptesin ve insanlarla konuşmak bile sıkıntını gideriyor. çünkü eski alışkanlıklarını yapamıyorsun. bu sayede eski alışkanlıklarını kullanmaya kulanmaya unutmuş olacaksın ve bi süre sonra o alışkanlıkları bünyen istemeyecek. bu boşlukta kendini farkında olmadan dışarıya açmış olacaksın. bi süre sonra dizi-film-oyun 3lüsü tabiri belleğinde alışkanlık olmaktan çıkacak ve yeni alışkanlık edindiğin insanlarla saçma da olsa konuşma metodun faaliyete geçecek.

ardından beynin daha önce kullanmadığın sosyal zekanı çalıştırmaya başlayacak. bu durumda yeni yeni kullanmaya başladığın için acemi olacaksın ama kullana kullana geliştireceksin. ardından nasıl dizi-film-oyun 3lüsünü oynaya, oynaya, izleye, izleye geliştirdiysen. yeni alışkanlığın olan konuşmayı da bi aşamada geliştireceksin. tek sorun sosyal zekanı geç yaşta çalıştırdığın için diğerlerine göre biraz uyumsuz olacaksın. ama o zaman da bu kötü durumu yenmek için aklına her zaman şunu getir. şimdi bu yanımdaki insanla saçma da olsa konuşuyorum. peki ya hiç konuşmasaydım daha iyi olur muydu ? konuşmayıp sürekli kaybedeceğime bi kere de bu yeni alışkanlığımla konuşarak kaybedeyim. her asosyal insanın en büyük sorunu budur. fazla düşünürler. insan ilişkileri fazla düşünmeye gelmez. düşüncelerini on kere kafandan kurup acaba şunu söylesem saçma bulurlar mı, acaba rezil olur muyum diye düşüneceğine. nasıl olsa konuşmayınca değerim olmuyor. belki konuşmayı denersem bi şansım olur mantığında ilerle derim. ardından beyin sürekli insanlarla konuşmanı hafızana kaydede kaydede bi raddeden sonra otomatik olarak konuşmaya başlayacaksın. çünkü daha önceden konuşma tecrübelerin olmuş olacak.

neyse konuyu fazla uzatmayayım. herkesin anlayacağı dilde özet geçecek olursak. asosyalliğin temelinde korkaklık yatar. benim iq su çok düşük ama sosyal zekası tavan yapmış arkadaşlarım var. korkmayın. kaybedecek neyim var ki zaten diyip aklınıza geleni düşünmeden rezilde olsanız söyleyin. hiç değilse düşüncelerinizi diğer insanlara aktarmış olursunuz ve bi karakter yapınızın görünmesini sağlarsınız. öbür türlü silik kişilikleri kimseler sevmez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

Asosyalliğin arkasına gizleniyorsun ve disarida da bu sekilde icine kapanik davrandigin icin ne insanlar yanina gelebiliyor veya sen cok cekingensin ve gidemiyorsun.

Insanlarla konusmaktan korkma.
    Once selamini ver otur sirana.
    Sonra iste tanisma fasli vs.
    Eger sigara felan iciyorsa ve sende iciyorsan hadi gel terasa cikalim icelim diyebilirsin.
    Icmiyorsan eger senin hakim oldugun konularda yanindaki cocukla sohbet et.
    Zaten bir muddet sonra sana bu yaklasimlarin sonucunda tepki vermiyorsa hala soguk davraniyor ve konusmuyorsa o cocukla zaten muhabbet filan konusulmaz. Sorularina filan cevap vermiyorsa hic zorlama. O kisinin egosunu tatmin ettirip kendini bi mok sanmasina da izin verme.
    Yani asosyalligin arkasina saklanma. Onlarin senden ustunlu seninde onlardan ustunlugu yok.
    Sirf egolarindan dolayi konusmayan ve soguk davranan kisiler vardir muhakkak sinifinda o kisilerden uzak dur. Simarik ve atarlidirlar bu turler. Her an ne yapacaklari belli olmaz bu cinslerin.

valla çok iyi yazıyosunuz da inan bana daha önce 1795 kere okudum bu tür yazıları. 2 yıldır asosyalim, ve ortalama olarak her 2-3 haftada bir googleda aramamı yaparım, yok nasıl kız arkadaş edinebilirim, yok nasıl ortamlara girebilirim, yok nasıl asosyallikten kurtulabilirim. okumadığım tavsiye kalmadı internet ortamında, ama yok, sorun bende galiba.

olayın ne kadar ciddi olduğunu anlamıyor millet sanırım, hala klasik klasik cevaplar geliyor doğal olarak.
    aslında suç bende, zaten pes etmişken, hayattan kendimi soyutlaştırmışken böyle bir konu açmam saçma oldu. sanki bi yerden gaz gelmesini bekleyip atağa geçicekmişim gibi gözükebilir konu. ama öyle bir durum yok. sadece durumumu anlatmak için açtım konuyu. dünyada benim gibi insanların da olduğunu bilin istedim.
    şu an psikolojik olarak da çökmüş durumdayım. her şeyden nefret ediyorum. bu tür insanlar genel de allahtan ailem var o bana yetiyor diyor, ben onu bile diyemiyorum. ailemle de aram iyi değil çünkü. her şeyden nefret ediyorum şu an. sinirden ağladığım da olmuştur baya. intihar aşamasına gelmedim ama cidden soğudum be arkadaş hayattan. hiçbir amacım, hiçbir beklentim yok şu an. boş boş yaşıyorum işte. benim de tesellim dizilerim,filmlerim oluyor işte.

Böyle düşündükçe olacağı varsa da olmaz.Ne demek "pes etmek" "hayattan kendini soyutlamak" falan? Dersane örneği vermişsin ordan devam edeyim. Dersanede ki elemanların senden bir farkı mı var? O da normal biri sende. Ufak bi muhabbet konusu açmaktan bile korkmanın sebebi olamaz hocam.ne diyecek "niye konuşuyosun" mu? "senle konuşmam" mı diyecek ne olacak yani? Hani çok çok basit olarak sınıfından birine çözemediğin bir soruyu sor, sonra çalışmalar ne durumda gidiyor vs. sor işte hocam konuş sıradan şeyleri. Sen harekete geçmedikçe herkes seni sessiz sakin hiç konuşmayan bir tip olarak gördükçe zaten konuşacakları varsa da konuşmazlar seni konuşmayan biri olarak gördükleri için. Tek çözüm ufakta olsa harekete geçmek.Ve bunu öyle büyük birşey gibi kafanda kurgulama ne biliyim "yarın şu tenefüste şu kişiye şunu şunu diyeyim şunla ilgili konuşayım" diye kurgulama. Sınıfta aklına birşey mi geldi dön yanındakine arkandakine sor, konuş rahat takıl. Sakın ama sakın gereksiz yere kendinden üstün olarak görme. Ben böyleyim diye kendini şartlandırma. Ayrıca hedefin "popüler olayım,kızlar peşimden koşsun" tarzı şeyler olmasın. Bırak sıradan birisi ol, yılışık tipler çevrende olmasın ama içinde bulunduğun arkadaş ortamında sevil,sayıl. Gerisi boş.

Ayrıca bu konularda hep küçüklükten itibaren yetiştirilme tarzının etkili olduğunu düşünürüm. Misafirlikte şurda burda aileler sessiz dur,yaramazlık yapma,şunu yapmabunu yapma diye diye yetiştiriyor çocukları.Daha sonra hayatının geri kalanınıda etkiliyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gply37 -- 19 Eylül 2014; 1:36:03 >

• konuyu açan arkadaşım pmden bi fotonu atabilir misin merak ettim geriye bi tek tip ve fizik kalıyor galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: pokezoom

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

Boy kilo tip yetenekler vb. bilgi verebilirsen sana bu durumun nedenini açıklayabilirim.

Yaptığın şeyin hiçbir faydası olmayacak ama yine de söyleyeyim.
    185 boy, 85 kilo var. Kilomu pek belli etmiyorum. Tipim ortalama sayılır ama sivilce izleri var o yüzden bu büyük bir eksi oluyor.
    Yetenek olarak sosyal anlamda hiçbir şey yok. Konuşmasını beceremem, heyecan yaparım direkt. Benim "ortam" olarak gördüğüm sınıfta çocuklarla konuşurken bile kekeliyorum sık sık. hepsi heyecandan kaynaklanıyor.

asosyal olarak kendime has özelliklerim de var tabi, çoğu asosyalde olduğu gibi. dizi-oyun-film 3'lüsünde çok iyiyimdir. dersanedeki herhangi bi çocuktan daha iyiyimdir bunda eminim. asosyallik gerektiriyor çünkü bu 3 dalda master yapmak. bunlarında dışında bi özelliğim olduğu söylenemez.

sorunlarını biliyorsun ama çözmek istemiyorsun. farklı şeylerini sorun olarak görüp yanlış şeyleri değiştirmeye çalışıyorsun sonra da olmuyor başaramıyorum diyorsun. irade meselesi. pc yi unut. sosyal olmak istersen dizi-film-oyun 3lüsünü çıkar aklından. üşengeçliğin temeli bunlar zaten. asosyallik bi alışkanlıktır. sosyallikte bi alışkanlıktır. sen küçüklükten beri asosyalliği alışkanlık edindiğin için sosyal zekanı geliştirememişsin. yaşını bilmiyorum ama gene de geç değil. millet sosyal zekasını ufaklıktan geliştirdiği için karakter yapısını oturtmuş durumda. senin ise sosyal zekanın şu anlık bebeklik dönemimde olduğunu düşün ve geç de olsa büyüt onu. film-dizi-oyun 3lüsü. bunları hayatından çıkardığın ilk etap zorlanacaksın. ama pes etme. dayan. gerekirse evde sıkıntıdan patla ama pc ye bulaşma. bi süre sonra hayat çok sıkıcı gelecek. ardından istemsizce insanlarla saçma da konuşsan, anlamsız da konuşsan keyif alacaksın. çünkü en diptesin ve insanlarla konuşmak bile sıkıntını gideriyor. çünkü eski alışkanlıklarını yapamıyorsun. bu sayede eski alışkanlıklarını kullanmaya kulanmaya unutmuş olacaksın ve bi süre sonra o alışkanlıkları bünyen istemeyecek. bu boşlukta kendini farkında olmadan dışarıya açmış olacaksın. bi süre sonra dizi-film-oyun 3lüsü tabiri belleğinde alışkanlık olmaktan çıkacak ve yeni alışkanlık edindiğin insanlarla saçma da olsa konuşma metodun faaliyete geçecek.

ardından beynin daha önce kullanmadığın sosyal zekanı çalıştırmaya başlayacak. bu durumda yeni yeni kullanmaya başladığın için acemi olacaksın ama kullana kullana geliştireceksin. ardından nasıl dizi-film-oyun 3lüsünü oynaya, oynaya, izleye, izleye geliştirdiysen. yeni alışkanlığın olan konuşmayı da bi aşamada geliştireceksin. tek sorun sosyal zekanı geç yaşta çalıştırdığın için diğerlerine göre biraz uyumsuz olacaksın. ama o zaman da bu kötü durumu yenmek için aklına her zaman şunu getir. şimdi bu yanımdaki insanla saçma da olsa konuşuyorum. peki ya hiç konuşmasaydım daha iyi olur muydu ? konuşmayıp sürekli kaybedeceğime bi kere de bu yeni alışkanlığımla konuşarak kaybedeyim. her asosyal insanın en büyük sorunu budur. fazla düşünürler. insan ilişkileri fazla düşünmeye gelmez. düşüncelerini on kere kafandan kurup acaba şunu söylesem saçma bulurlar mı, acaba rezil olur muyum diye düşüneceğine. nasıl olsa konuşmayınca değerim olmuyor. belki konuşmayı denersem bi şansım olur mantığında ilerle derim. ardından beyin sürekli insanlarla konuşmanı hafızana kaydede kaydede bi raddeden sonra otomatik olarak konuşmaya başlayacaksın. çünkü daha önceden konuşma tecrübelerin olmuş olacak.

neyse konuyu fazla uzatmayayım. herkesin anlayacağı dilde özet geçecek olursak. asosyalliğin temelinde korkaklık yatar. benim iq su çok düşük ama sosyal zekası tavan yapmış arkadaşlarım var. korkmayın. kaybedecek neyim var ki zaten diyip aklınıza geleni düşünmeden rezilde olsanız söyleyin. hiç değilse düşüncelerinizi diğer insanlara aktarmış olursunuz ve bi karakter yapınızın görünmesini sağlarsınız. öbür türlü silik kişilikleri kimseler sevmez.

Bu adamı dinleyin derim.

Eskisi gibi düzgün cümle kuramıyorum şu sıralar. Heyecandan mıdır nedir? Yeni okul (üniversite) , yeni şehir...

Kitap okumaya başlayacağım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.