Şimdi Ara

Askerlikte istirahat ve sıhhi izin hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
2
Favori
59.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben su anda 352. KD askerim, safak 38... Genetik bir rahatsizligim dolayisiyla burada olmamam gerekirken, bir doktorun isguzarligi sonucu askere geldim. 45 gunluk hava degisimi suremin hepsini kullandim.

Benim sorum sıhhi izin ile alakali olacak, bildigim kadariyla 10 gun yatak istirahati aldiginda eger ki komutanin da uygun gorurse bu istirahatini evinde gecirebiliyormussun, buna sıhhi izin diyorlar, sonrasinda da bu izinin bitiminde tekrar istirahat alarak uzatabiliyormussun, yapan arkadaslar oldugunu duydum. Prosedur nasil isliyor bilen birisi yardimci olabilir mi?

İlk izin arkasina tekrar istirahat almak icin askerlik subesinden sevk almak lazim mi? Sube illa askeri hastaneye mi sevkeder yoksa siz istediginiz bir hekime gorunebilir misiniz?
    Sevk almadan sivil kimligimle herhangi bir devlet hastanesine gidip muayene olabilir miyim?

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Askerde İstirahat ve Sıhhi İzin

Askerlik hizmeti sırasında, görev yapan askerlere verilen izin türleri arasında istirahat izni ve sıhhi izin yer alır. Bu izinler, askerlerin fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak ve görevlerini daha verimli bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla verilir.

İstirahat İzni

İstirahat izni, askerlerin haftanın belirli günlerinde kullandıkları kısa süreli bir izindir. Bu izinler genellikle cuma veya cumartesi günü verilir ve askerlerin dinlenmesine, özel işlerini halletmesine veya sevdiklerini ziyaret etmesine olanak tanır.

Sıhhi İzin

Sıhhi izin, askerlerin sağlık sorunları nedeniyle kullandıkları bir izin türüdür. Bu izinler, askerin sağlık durumunun gerektirdiği süre boyunca verilir ve askerin tedavi görmesine ve iyileşmesine olanak tanır.

İzin Kullanma

Askerlerin izin kullanabilmeleri için birlik komutanından izin talebinde bulunmaları gerekir. İzin talebi, birlik komutanı tarafından değerlendirilir ve uygun görülmesi halinde izin verilir.

Şafaktan Düşme

"Şafaktan düşme" terimi, askerin izin kullanma süresinin bittiği tarih ve saat anlamına gelir. Askerlerin izin süresini aşmamaları ve "şafaktan düşmemeleri" gerekmektedir. Aksi takdirde disiplin cezası alabilirler.

Önemli Hususlar

• İzinler, birlik komutanının izniyle kullanılır.
    • İzin süresi, askerin sağlık durumu veya görev gereksinimlerine bağlı olarak değişebilir.
    • Askerler, izin sürelerini aşmamaya özen göstermelidir.
    • İzin kullanırken askerlerin birlik komutanlarına haber vermesi ve izin belgesini????etmesi gerekmektedir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende kullandim sihhi izin , sgk ile anlasmasi olan her kurumdan alabilirsin devlet veya ozel hastane acil e gidiyosun sevke filan ihtiyacin yok acile gidiyosun sonucta.yalniz sen 45 gunu doldurmussun sihhi izin dahi kulanamazsin diye biliyorum.Ancak hastanede yatabilirsin, yatis verirseler eger hava degisiminden ayri olarak safagin atar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gosumar -- 22 Aralık 2013; 19:34:01 >
  • Hava degisimi sayilmiyo sıhhi izin, onu biliyorum. Onun belli bi limiti var iste hava degisimi sayilmamasi icin, kimisi 10 gun isti diyo kimisi 20 gune kadar aliniyor istirahat diyor. Ben emin olmak acisindan 10+10 almayi dusunuyorum...

• Dostum mevzuati biliyorum limit 10 gun sgk ile anlasmali kurumlardan alinan 10 gune kadar olan istirahatlar boluk komutaninin insiyatifinde izne gitti yerde geciriliyobiliyo.

Ben askeralma bolge baskanlgndaym sizin izinleriniz , raporlariniz bize geliyor yani bolgebaskanlkklarina, bizden askerlik subelerine gidiyor sisteme askerlik subeleri griyor.
    gecen bi arkadas geldi uzun donem 29 gun askerligi kalmis normalde donmemesi lazim hava degsmi sonrasi 30 gunden az askerlgi kalanlar brlklerime donmeden ikamet ettikleri bolgedeki merkez komutanligina giderek askerliklerini tamamliyolar( kisa donemler icin 15 gun ) Fakat mbs sistemde 12 aylik askerlik 1 ocakta guncelleniceginden arkadasn terhis tarihi hala mart gozukuyodu komutanida 3 kere bana devletten 10 ar gnluk Rapor al yolla kabul edicem demis o yapmisti bu sekilde.

fakat bu sure hava degsmnden sayiliyor.Yarin subeni ara sivil memurlarla gorus.Yetkili kisi onlar.

• Valla ben bizim boluk astsubayi ile gorusmustum, o hava degisimine sayilmadigini soyledi gun sayisi fazla olmadigi surece, hava degisimi icin 3 tabip imzali rapor lazim, bu 10 gun istirahati tek doktor verebiliyor... İyice ogrenmek lazim olayi sonra sikinti yasamamak icin, farkli farkli subeler farkli cevaplar vermisler bizim arkadaslara...

• 45 günden sonra 10 gün sıhhi izin oluyor mu arkadaşlar acil benim 45 gün bitti bugün yarın 10 gün eklersem oluyor mu 25 sevk tarihim 4-5 gün için gitmeyeyim diyorum

• Olmuyor. Kısa dönem askerin, hava değişimi ve/veya sıhhi izin süresi toplam 45 gün. Bu süreyi aştığınız zaman, askerlikten sayılmaz.

Yani 45 gün hava değişimi alayım, üstüne bir de sıhhi izin alayım derseniz, o sıhhi izinler askerlikten sayılmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Okul Dondurma ve Askerlik Hk.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gayet de oluyor arkadaşım, Ben yaptım oldu şahsen...
    Hava değişimi limiti 45 gündü, değişme durumlarından bahsediliyordu son durum ne oldu bilmiyorum.
    Sıhhi izin ise komutanın falan sorun yaratmadığı sürece 45 güne kadar da onu alabiliyorsun extra olarak...
  • "1111 sayılı Askerlik Kanununun 78 nci maddesi hava değişimi sürelerinin üç ayı aşan kısımlarının askerlik hizmetinden sayılmayacağını öngörmüş, ancak istirahat sürelerinin üç ayı aşan kısımlarının da askerlik hizmetinden sayılmayacağına dair bir hüküm vazetmemiştir. Çorlu Askerî Hastanesi tarafından 01.11.1994 tarihli raporla mevzuata uygun olarak davacıya verilen 20 günlük istirahat süresinin askerlik hizmetinden sayılması gerekmektedir."

AYİM kararından bir kesit. Dolayısıyla bir önceki mesajımda yanlış bilgi verdiğimi fark ettim lofther sayesinde. 45 gün hava değişimi bittikten sonra alınan sıhhi izinler askerlikten sayılıyormuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLM . 351. DONEM YEDEK SUBAYIM Sımdiye kadar toplam 10 gun istirahat kullandım . 10 gün + 10 gün 2 istirahat alsam blk.komutanı herhangi bir sıkıntı yapabilirmi bana son günlerimide hayatımı cehenneme çevirdi elinden ne geliyorsa kullanır çünkü. BİRDE KAÇ GUNU GECİNCE ASKERLİKTEN SAYILMIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egazo -- 20 Şubat 2014; 17:39:48 >
  • egazo E kullanıcısına yanıt
    İstirahati revirden veya hastaneden aldığın için bölük komutanı bişey yapamaz ama sen bu istirahati sıhhi izine çevirip evinde geçirmek istersen bölük komutanının onayı gerekeceğinden reddedebilir. Gerçi sen yedek subay olduğuna ve koğuşta kalmadığına göre çok da sıkıntı yok :)
    Gerçi sıkıntı yaratmak isteyen adam istirahat dönüşü de yapar yapacağını...

İstirahat süresine gelince benim bildiğim kadarıyla bir sınır yok... Sen doktordan istirahat alabildiğin sürece istediğin kadar alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoftHeR -- 20 Şubat 2014; 17:51:23 >
  • acil . arkadaşlar bende 353/1kisadonem askerim bugün askeri hastnden on gün istirahat aldım. gitim bölük komutanının yanina beni eve gönder dedim sihi izine çevirin dedim yok dedi yirmi günden fazla alırsan gönderirim diyor. bana bu konuda bilgi verebilir misin iz.

• acil . arkadaşlar bende 353/1kisadonem askerim bugün askeri hastnden on gün istirahat aldım. gitim bölük komutanının yanina beni eve gönder dedim sihi izine çevirin dedim yok dedi yirmi günden fazla alırsan gönderirim diyor. bana bu konuda bilgi verebilir misin iz.

• quote:

Orijinalden alıntı: jiyanxes

acil . arkadaşlar bende 353/1kisadonem askerim bugün askeri hastnden on gün istirahat aldım. gitim bölük komutanının yanina beni eve gönder dedim sihi izine çevirin dedim yok dedi yirmi günden fazla alırsan gönderirim diyor. bana bu konuda bilgi verebilir misin iz.

20 gunden fazla olunca hava degisimi oluyo zaten, onun bisey demesine gerek kalmiyo hava degisimi olunca direk eve gidiyosun...
    Sallamis komutan, 10 gune komutan onay verirse gidebilirsin, tabii bir de tabur ve garnizon komutaninin da imzasi gerekiyor!

• bölük komutanın izin vermeden bi yere gidemezsin üstüne bide sadece o vermeside yetmio bulundugun yerde en rütbeli artık kimse tugay komutanıysa onunda imzası gerekio :D yani göndermezler . 21 gün olsaydı hava değişimine girer ve gidersin die biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: reguse

"1111 sayılı Askerlik Kanununun 78 nci maddesi hava değişimi sürelerinin üç ayı aşan kısımlarının askerlik hizmetinden sayılmayacağını öngörmüş, ancak istirahat sürelerinin üç ayı aşan kısımlarının da askerlik hizmetinden sayılmayacağına dair bir hüküm vazetmemiştir. Çorlu Askerî Hastanesi tarafından 01.11.1994 tarihli raporla mevzuata uygun olarak davacıya verilen 20 günlük istirahat süresinin askerlik hizmetinden sayılması gerekmektedir."

AYİM kararından bir kesit. Dolayısıyla bir önceki mesajımda yanlış bilgi verdiğimi fark ettim lofther sayesinde. 45 gün hava değişimi bittikten sonra alınan sıhhi izinler askerlikten sayılıyormuş.

kardeşim merhaba, bu konuştuğumuz konuyu hatırlarsın.
    Benim askerliğim bitti terhis belgem elimde fakat askerlik şubesinden yazı geldi noksan hizmet diye.
    Adamları aradım konuştum, 45 gün hava değişiminden sonraki sıhhi izinlerin askerlikten sayılmadığını söyledi. Ama sayıldığına dair emsal kararlar var, sen de belirtmiştin. Ne yapmam lazım benim bu durumda?

• Arkadaslar herkese selam. Askerlik hizmetimi 353KD olarak Luleburgazda yapiyorum. Bir sorum olacakti. Kanuni izindeyken Devlet Hastanesinin acilinden alinacak raporlar sihhi istirahat olarak mi gecer? Eger sihhi istirahat olarak gececekse yeni yasaya gore toplam 15 gun rapor alabilirim dogru mu? Ben TMİ ye gitmeden terhis tarihime 28 gün kala 12+2 kanuni izne cikip iznimin bitimine 1 gun kala devlet hastanesi acilinden 7 gun istirahat, istirahatimin bitimine yine 1 gun kala bir 7 gun daha istirahat alip direk terhis olmak istiyorum. Bu mumkun mu? Ve bu istirahatleri askeri hastaneye onaylatmama gerek var mi? Tesekkurler simdiden...

• LoftHeR kullanıcısına yanıt
    kardeşim, o kararı emsal olarak göster. gerekirse bir avukat ile görüş. tabi bu 45 günlük iznin ve sonrasındaki sıhhi izinlerin 22 Şubat 2014 tarihinden önce SONA ERDİYSE.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar benim bu ist olayı hakkında tek merak ettiğim şey spor istirahati bu olayın içinde değil değilmi ? yani sınırsız alabiliriz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.