Şimdi Ara

Muayne kaçağı ve bakaya noter ve hastane

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar okulumu dondurdum ve muayne kaçağı durumuna düşmüşüm hemen mesaj geldi. Merak ettiğim hastane ve noter gibi yerlerde işlem yaparken polis gelip tutanak tutar mı?

Bilgisi olan cevaplayabilir mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisi olan yok mu :(

• Profesyonel askerlik ne zaman gelecek

• Erkeklerin korkulu rüyası

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muayene kacagi ne? Yoklama kacagi veya bakayaysan merak etme hicbir sey olmaz. Tutanak tutulsa bile hicbir sey olmuyor. Sadece kacak kaldigin sure boyunca zaten isleyen ceza miktari islemeye devam ediyor. Tutanagin bir anlami yok.

• Bedelli yap

• Ama sonuçta tutanak tutulduğunda ceza x2 oluyor ve tutanaklar biriktikçe dava açılma riski oluşuyor diye biliyorum/araştırıyorum.

Şimdi, yoklama kaçaklari ve bakayalar yurt dışına çıkabiliyor (gurbetçilerin çogu zaten yoklama kaçağı yada bakaya gidip-geliyorlar sürekli sorun olmuyor) tutanak ise 5 dk imzayı atıp geçiyoruz zatem de amaç x2 olmasın ceza ve tutanaklar minimumda kalsın hastaneye gitmem gerekiyor bilgisi olan varsa cevaplayabilirse çom sevinirim.

Araştırdığımda otelde kalanlarada polis gelip resepsiyonda tutanak imzalatıyormuş, hastane ve noterde nasıl oluyor bilgi bulamadım ama.

@field9009

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 14 Temmuz 2024; 16:11:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selvolution S kullanıcısına yanıt

Tutanak yazinca 2x ceza diye bir sey yok.

Gunluk 64.37 cezan var.

https://www.msb.gov.tr/Content/Upload/Images/askeralma_02042024.png

Simdi sen atiyorum 12 ay kacak kaldin. 365 gun x 64.37 = 23 495.05TL

Istersen 1 kere GBTye gir. Istersen 100 kere GBTye gir bu ceza bu sekilde olur ve artmaz.

Bunun disinda atiyorum 5 yil kacaksin. 5 yilda 60 ay var. Suanki ay basina ceza 3177.29 yani 60 x 3177.29 = 190 637.40 TL

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/02df52ce9b0d476aaee8e08f26ecca46

Bu bedel de eger bedelli askerlik yapmak istersen 5 yilin sonunda bedelli askerligin ucretine eklenecek bedeldir. Suanki bedelli askerlik bedeli 217 871.04 TL yani 5 yil kacak biri 408 508.44 TL odemesi gerekiyor. Buna ustte anlattigim 64.37 TL kacak gun bedeli dahil degil.

Ha dersen ki ben bedelli askerlik yapmayacagim 6 ay gidecegim o 5 yil kacak oldugun ek ucreti almiyorlar(190 637.40 TL)

Ama gunluk 64.37 TL ceza kac gun kacak kaldiysan onu odemeni isterler. Odemeyince de mahkemeye veriliyorsun. Tabi bu surec cok yavas isliyor cok kacak var cunku. 2022 resmi rakamlara gore ulkede 600 000 kacak var ve bu sayi surekli artiyor. Adamlarin elinde is yuku cok fazla sistem de islemiyor belli. Ondan kimisine vuruyor kimisine vurmuyor bu mahkeme isleri. Mahkemeye cagirilirsan da neden gidemedigin icin mantikli bir sebep soyleyip hakimin huyuna suyuna git. Eger daha once hic suc islememissen para cezasi verip saliyorlar. Eger sucun varsa o zaman hapse girebilirsin. Suclu olanlarin kacak kalmalari bence mantikli degil.

Yani tutanaktan korkulcak bir sey yok. Istedigin gibi hastaneye git, tatilini yap, alim satimini yap. Asker kacagi olmak bunlari yapamazsin anlamina gelmiyor.

@Selvolution

Edit. Eger gunluk 32 lira cezadan bahsediyorsan 2x ceza diye. O zaman hic disari cikmaman lazim. Eger kacak suren uzun olacaksa illa GBT kontorolune yakalanirsin o zaman bir anlami kalmiyor. Hic yakalanmaman lazim 32 lirada kalmasi icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B433DA15 -- 15 Temmuz 2024; 23:7:46 >

• Bedelli askerlik 28 gün mü?

• Evet hocam ondan bahsediyorum sonuçta 30 k ise 60k olacak bir kere gbtye girsem bile.

Yoklama kaçağıysanız kendiniz yakalanmadan askerlik şubesine başvurmanız halinde kaçak bulunduğunuz gün başına 32,18 TL, kolluk kuvvetlerince yakalanmanızın üzerine askerlik şubesine başvurmanız halinde kaçak bulunduğunuz gün başına 64,37 TL idari para cezasını ödemeniz gerekmektedir.

Ayrıca hiç gbtye girmez isem dava da açılmayacak. Dediğiniz gibi bu durum mevcutta çok zor, sonuçta yeni düştüm bu duruma 10-15 yıldır bu durumda olan kişiler var en az 4-5 yıl bu statüde kalmam gerekiyor diye düşünüyorum dava vs için. (3 yıl kaçak gezip askerliğini yapıp dava açılmamış kişiler var) Şuanda adım başı gbt yapılıyor ve trafik çevirmeleride çok sık yapılıyor kısmet diyelim bir defa gbtye girersek sallamıcaz sonrasını ama şuan dikkat ediyorum x2 olmaması için.

Bu arada; polis bir arkadaşımada sordum, kendisi hastane kayıtlarının egm ile entregte olmadığını söyledi ve işlemlerimi yapmaya gittim ve sorunsuz bir şekilde muaynemi olup çıktım.

Benim durumumda olan varsa gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz hastaneye sağlık önemli.

Zaten büyük şehirlerdeki hastaneler labirent gibi ve adım atılacak yer yok gelip X kim dediklerinde kimsenin benim diyeceğini zannetmiyorum ve o yaş grubunsa olan herkesede tek tek gbt yapamayacaklarına göre gelseler bile 10 kişiden 7-8ini bulamazlar diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selvolution -- 16 Temmuz 2024; 15:56:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.