Şimdi Ara

Yedek subaylık için hangi celp dönemi daha uygun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
19.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir ay sonra mezun oluyorum.Kasım celbinde askere gitmeyi düşünüyorum.Ama kafamda deli sorular...Yedek subay olarak askerlik yapmak istiyorum.Biliyorum o bize bağlı değil, şans işi.Birçok yerde hukuk fakültesi mezunlarının yedek subay olarak askerlik yapma ihtimalinin büyük olduğunu okudum.Ancak sadece mezun sıfatıyla mı yoksa avukatlık ruhsatını alıp öyle gitmenin mi daha mantıklı olduğu hakkında bir bilgi bulamadım.Ben şahsen stajı ikinci veya üçüncü ayında dondurup gitmeyi düşünüyorum, stajyer avukat olarak.En erken kasım celbinde gidebiliyorum.Kasım celbinde ordunun subay ihtiyacı ne kadar oluyor ya da daha önceki dönemlerde ne kadar olmuş?Bir de not ortalamam aşağı yukarı 2 ile 2,50 arasında olacak.Birçok yerde not ortalamasının yedek subaylık için önemli bir etken olduğu yazıyor.Bu doğru mu?Harp okulunu intibakta bırakmış olmak yedek subaylık için engel teşkil eder mi?Unutmadan son bir soru daha sorayım.Komadoyu işaretlemem yedek subay olma ihtimalini güçlendirir mi? Beni bir aydınlatın arkadaşlar.Hukukçu yedek subaylar varsa önerilerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kasım celp en fazla tercih edilen celptir. Bunun ön büyük sebebi sene sonu mezun olan ve 2 yıl tecil tamamını kullananların bu celp döneminde gitmeleri birde mevsimsel olarak yaz sıcağına kalmaması. 2. en kalabalık celp Mayıs celbi bunun sebebi sene ortasında mezun olanlar bu celpte gider genelde. Şubat ya da Ağustos gitmen yedek subay çıkma olasılığını arttırır bence Şubat daha avantajlı olursun.


    Not ort. etkisi okuduğun bölüm ve üniversite, yds puanı, boy, kilo, sağlık durumun, sicilin, yüksek lisans yapmak, belge (avukatlık belgesi ) gibi kriterler değerlendirilerek ihtiyaça göre şartları sağlayanlar kura ile seçiliyor.

    Komando olmak istiyorum işaretlemek şansını artırır. Misal 400 komando yedek subay isteniyor kafadan 1000 kişi ilk etapta komando çıkar bunlar refüze edilerek zamanla 400 kişiye düşer kalan 600 kişi piyade olarak yapar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.