Şimdi Ara

Askerlikte istirahat ve sıhhi izin hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
2
Favori
59.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim de merak ettiğim şöyle bir konu var,bende 353kd olarak görev yapıyorum,5+2 izine geldim,kulak rahatsızlığım vardı ameliyat oldum ve 10 gün rapor aldım..daha sonrasında da 5 gün rapor alıyorum ve 15 gün oluyor toplamda,buraya kadar herşey normal.fakat askerde revirden almış olduğum 3 günlük bir istirahatim var benim,yeni kanun ile istirahat ve hava değişimi süresi 15 güne düştüğünden,bu 3 gün çıkış tarihime eklenecek mi eklenmeyecek mi?bilgisi olan arkadaş var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _JayMz_

arkadaşlar benim de merak ettiğim şöyle bir konu var,bende 353kd olarak görev yapıyorum,5+2 izine geldim,kulak rahatsızlığım vardı ameliyat oldum ve 10 gün rapor aldım..daha sonrasında da 5 gün rapor alıyorum ve 15 gün oluyor toplamda,buraya kadar herşey normal.fakat askerde revirden almış olduğum 3 günlük bir istirahatim var benim,yeni kanun ile istirahat ve hava değişimi süresi 15 güne düştüğünden,bu 3 gün çıkış tarihime eklenecek mi eklenmeyecek mi?bilgisi olan arkadaş var mı?

Revirden aldigin istirahatini askeriyenin icinde gecirdiysen sorun yok, sihhi izine cevirilip evinde gecirdigin istirahatler o 15 gune dahil oluyormus.
  • LoftHeR kullanıcısına yanıt
    evet askeriyede geçirdim,sadece 3 günlük bir faranjit istirahatiydi başka da yok zaten de,bugün askerden bi arkadaşım da sayılcakmış galiba falan dedi yeni kanun falan kafam karıştı benim de ondan sorma gereği duydum..

senin o işin ne oldu dostum sonucu yazmamışsın da teskereyi alabildin mi sorunsuz?
  • quote:

evet askeriyede geçirdim,sadece 3 günlük bir faranjit istirahatiydi başka da yok zaten de,bugün askerden bi arkadaşım da sayılcakmış galiba falan dedi yeni kanun falan kafam karıştı benim de ondan sorma gereği duydum..

senin o işin ne oldu dostum sonucu yazmamışsın da teskereyi alabildin mi sorunsuz?

Valla ben normal zamanımda terhis olmuştum ama 45 gün hava değişiminden sonra aldığım sıhhi izinler askerlikten sayılmıyormuş. 14 gün eksik hizmetim olduğu söylendi. Gidip tamamlamak zorunda kalacağım sanırım. İş-güç herşeyi sıkıntıya sokturuyorlar insanın!
  • quote:

arkadaşlar benim de merak ettiğim şöyle bir konu var,bende 353kd olarak görev yapıyorum,5+2 izine geldim,kulak rahatsızlığım vardı ameliyat oldum ve 10 gün rapor aldım..daha sonrasında da 5 gün rapor alıyorum ve 15 gün oluyor toplamda,buraya kadar herşey normal.fakat askerde revirden almış olduğum 3 günlük bir istirahatim var benim,yeni kanun ile istirahat ve hava değişimi süresi 15 güne düştüğünden,bu 3 gün çıkış tarihime eklenecek mi eklenmeyecek mi?bilgisi olan arkadaş var mı?

Birliğin içinde aldığın istirahat bu süreyi etkilemez. Sadece dışarıda alacağın rapor ve/,veya hava değişimin 15 günü askerlikten sayılır geri kalan günler eksik hizmet olup askerliğini eklenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ilce hava meydan komutanligindan aldigim sevk ile gidecegim devlet hastanesi beyin cerrahi doktorundan aldigim tek imzali rapor ile tekrar sevk aldigim hava meydan komutanligindaki sevk veren komutana onaylatixam mi.takim subayi alacagimi biliyor ve kabul etti baska bir seye gerek varmi.onaylatma fln lazimmi.ildeki merkez komutanligindanda onaylatmam lazimmi

• quote:

Orijinalden alıntı: uthgue

Arkadaslar ilce hava meydan komutanligindan aldigim sevk ile gidecegim devlet hastanesi beyin cerrahi doktorundan aldigim tek imzali rapor ile tekrar sevk aldigim hava meydan komutanligindaki sevk veren komutana onaylatixam mi.takim subayi alacagimi biliyor ve kabul etti baska bir seye gerek varmi.onaylatma fln lazimmi.ildeki merkez komutanligindanda onaylatmam lazimmi

Kendi birligindensevk aldıysanız gerek yok ama izne gidipte askerlik şubesinden aldıysanız ugramalisin

• Arkadaşlar 353 kd yim 15 gün hava değişimi sonrası 5 gün askerlik kalıyor bu süreyi şubede imza atarak geçirebilirmiyim izin hiç kullanmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agabey10 -- 25 Mart 2014; 9:56:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agabey10

Arkadaşlar 353 kd yim 15 gün hava değişimi sonrası 5 gün askerlik kalıyor bu süreyi şubede imza atarak geçirebilirmiyim izin hiç kullanmadım

Eğer ki terhis tarihine 5 gün kalıyorsa geçirirsin.
  • Arkadaşlar bi bilgiye ihtiyacim var. ben 5+2 izine geldim.izindeyken istirahat almak istiyorum. 5 gun kadar devlet hastanesinde tanidik doktor varda acaba istirahati devlet hastanesinden alabiliyormuyum.acile gitsem sevksiz girip doktirdan alırsam istirahat geçerli olurmu ?

• Beyler uzun donem askerim. 64 gun var safagin bitmesine. Bugun 30 gun hava degisimi aldim.
    1. sorun kalan 34 gunu kendi ilimde subede yapmak istesem kabul ederler mi?
    2.sorum yeni kanunla 30a dusen hava degisimin ustune 10 gun sihhi istirahat alsam cikis tarihimi uzatir miyim?

• Arkadaslar 9 nisan tarihinde 10 gun istirahat aldim
    18 nisanda sona eriyor buyuk ihtimal 11 nisanda
    Sihhi izne gidecegim.. 19 nisanda birligime katilmam gerekiyor sihhi izne cikarsam.. ama zaten ben 21 nisanda terhis oluyorum. 19 ve 20 nisan gunleri icin istanbulda birligime gelmeden askerligi bitirmem mumkunmudur ? Bileniniz var mi

• 354. Kısa dönem olarak askerliğime devam ediyorum(şafak 29). Yaz vakti giydiğim kışlık botlardan ve iş yoğunluğundan ötürü ayaklarım yara oldu hep, acı çekerek yürüyorum. Topallamaktan sol dizimde de yük binmesine bağlı ağrı da var 2 aydır.

Terhis tarihim 3 Ağustos 2014, hiç izin kullanmadığım için de 21 Temmuz 2014'de 12+1 TMİ'ye ayrılıp askerliğimi bitireceğim normalde. Ancak bu ayak hastalığım artık can sıkmaya başladı ve revirden veya devlet hastanesinden sıhhi izin+noksan hizmet hakkımı kullanmayı düşünüyorum ki erkenden ayrılayım şu botlardan :)

Şimdi benim sorum: ne yapmalıyım? :) Sıhhi izin kaç gün olmalı ve hangi tarihte başlamalı ki ben direk olarak evime gideyim bir daha botları giymemek üzere?
  • Öncelikle merhaba. Bundan 10 gün kadar önce burun ameliyatı oldum ve 10 gün sihhi izin kullanarak bu süreyi evimde geçiriyorum. Burda bazı arkadaşlar sgk ile anlaşmalı özel hastanelerdende rapor alıp uzatabilir demiş. Fakat askerlik şubemi aradığımda özel hastaneyi kabul etmezler dendi.Ama çok emin olamadı. Devlet hastanesinden rapor alıp Yenibosnadaki askerlik şube başkanlığında onaylatman lazım dedi. Şimdi sormak istediğim özel hastaneler olurmu olmaz mı ?
  • Arkadaşlar merhaba. Şuan kanuni izinimdeyim 8+4 12 gün istanbula izne geldm p.tesi izinim bitiyo devlet hastanesinden sevksiz acilden giriş yaparak 10 gün istirat almayı düşünüyorum. Devlet hastanesi yada özelden alınan istirat onay verekiyomu askerlik şubesinden geçerli sayılıyomu acil ccp verir misiniz ?

• Merhaba. Ben suan askerim. Parmagim kirildi. Doktor 20 gunluk istirhat verdi. Ama boluk komutani 21 olmadigi icin istirhati evde degilde burda gecircegimi soyluyor. Bunun icin ne yapabilirim. Eve nasil gidebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: soyler3

Merhaba. Ben suan askerim. Parmagim kirildi. Doktor 20 gunluk istirhat verdi. Ama boluk komutani 21 olmadigi icin istirhati evde degilde burda gecircegimi soyluyor. Bunun icin ne yapabilirim. Eve nasil gidebilirim

21. gunu boluk komutani veriyor zaten... Yani isterse evinde gecirmene izin verir. Ya bunu bilmiyor ya da seni yiyor :)
  • Selam arkadaşlar ben 94/4askerimm yedi gun izne çıktım iznimin 5. Gününde on gün istirahat aldım istirahatim pazartesi bitiyor onuncu günüm oluyor yani ben pazartesi değilde istirahatim bittikten bi Gün sonra teslim olsam bi sıkıntı olurmu acaba biliyomusunuz

• tugberk16 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim o senin birlik komutanına kalmis bisi kabul etmezse hapı yutarsin ama garanti istiyorsan git şubeden sevk al zaten veriyorlar bide ameliyat diyosun ama seni önce zaten heyete çıkarıyorlar

• Selamlar

Su an Adana da askerim ve Bursa'da kuzenimin nisani oldugu icin 2 gun izin aldim. Yoldayken ayagimi burktum ve hastaneden 10 gun rapor alim. Safagim da 12 gun suan. Ben bu raporu simdi bizzat kendim Adana'ya goturmem mi gerekiyor yoksa fakslasam da olur mu?

Beni bu konuda aydinlatanin duacisi olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbow41 -- 26 Ocak 2016; 17:42:49 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.