Eğer milli mücadele subayları,generalleri cepheye gitmeyip saraylarından komut verselerdi hem anlık inançsızlık tavan yapacaktı hem de arkalarından söveceklerdi.Liderlik işte.Çabayı gören harekete geçiyordu.Sadece vatan millet değil.Çevre bilinci bile böyledir Ekonomi konusundaysa şüpheliyim.Yakında afrika ülkeleri bizi geçebilir.O zaman koruyacak ekonomimiz kalmayabilir < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Haziran 2021; 20:30:38 > |
Askere gitmek istemiyorum (5. sayfa)

-
-
Asker sadece başka ülkelerle sıcak çatışmada mı etkili yahu. Siz sınırdan askerleri çekin, hepsini sivilleştirin. İki gün sonra bütün Orta Doğu, Yunanistan, Ermenistan hepsi üstümüze çullanmazsa namerdim. Şu 21. Yüzyıl ılık g*tlülüğünden kurtulun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam o zamanki komutanlar zaten çok ayrı insanlar. 20. Yüzyıl ve sonrasında Türk tarihinin görebileceği en iyi komutanlar, liderler belki de. Ama burada konu farklı. O zamanki savaşlar bunu gerektiriyor. Şimdi kimse siperden sipere ateş edip günlerce beklemiyor. Savaş taktikleri, stratejileri teknolojiyle çok fazla değişti. Ayrıca saraylarından komut verselerdi diyerek yüzlerce komutana da haksızlık ediyorsunuz. İktidar yüzünden tüm orduyu bu şekilde görmeyin. Bu kadar eziklik psikolojisine neden sahipsiniz anlamadım. Konuya yazdığınız mesajlardan dolayı sabah akşam neden Avrupa'da doğmadım diye ağladığınızı düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Ensüginhan
Hocam o zamanki komutanlar zaten çok ayrı insanlar. 20. Yüzyıl ve sonrasında Türk tarihinin görebileceği en iyi komutanlar, liderler belki de. Ama burada konu farklı. O zamanki savaşlar bunu gerektiriyor. Şimdi kimse siperden sipere ateş edip günlerce beklemiyor. Savaş taktikleri, stratejileri teknolojiyle çok fazla değişti. Ayrıca saraylarından komut verselerdi diyerek yüzlerce komutana da haksızlık ediyorsunuz. İktidar yüzünden tüm orduyu bu şekilde görmeyin. Bu kadar eziklik psikolojisine neden sahipsiniz anlamadım. Konuya yazdığınız mesajlardan dolayı sabah akşam neden Avrupa'da doğmadım diye ağladığınızı düşünüyorum.Orada demek istediğim başka.Çaba esastır.İster cepheden ister arka taraflardan
''Ayrıca saraylarından komut verselerdi diyerek yüzlerce komutana da haksızlık ediyorsunuz.İktidar yüzünden tüm orduyu bu şekilde görmeyin.''
Sen akpnin orduya bile kendi adamlarını yerleştirdiğinden haberdarsın değil mi
''Bu kadar eziklik psikolojisine neden sahipsiniz anlamadım. Konuya yazdığınız mesajlardan dolayı sabah akşam neden Avrupa'da doğmadım diye ağladığınızı düşünüyorum.''
Neden avrupada doğmadım şeysini çokça diyorum tabi.Ama akşam sabah değil
Düşünün avrupadakiler seçme şansına sahip,türkiyedekiler değil.Abicim ben vatana millete mesleğimde yetkin olarak hizmet edeceğin dersen devlet kes sesini gidip 6 ayını çöpe at der en basitinden.Bırak kardeşim ben seçeyim hizmet etme şeklimi.Senin vazifen değil.Hani diyoruz ya arka taraflar diye o hesap
Bunu gören herkes türkiyeye kızar.Biraz mukayese ediyorsa tabi
-
Zorunlu askerliği savunmuyorum ben ama askerlik kurumunun da ayaklar altına alınmasını savunamam. Birçok insan devlet hükümetle aynı değildir devlet kutsaldır der ben buna da inanmıyorum devlet kutsal değil vatan, yurt kutsaldır. Hükümet veya devlet ne derseniz deyin içinde mantıklı olmayan çok fazla şey var ama bu konulara daha üst perdeden vatanın güvenliği açısından bakmakta yarar var. Çünkü bu topraklar sadece içinde yaşayan Türk halkının değil dünyanın her yerindeki Türklerin garantisi.
Haksızlığa uğradığın tek konu bu mu? Diğerleri için ne yaptın?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Ensüginhan
Zorunlu askerliği savunmuyorum ben ama askerlik kurumunun da ayaklar altına alınmasını savunamam. Birçok insan devlet hükümetle aynı değildir devlet kutsaldır der ben buna da inanmıyorum devlet kutsal değil vatan, yurt kutsaldır. Hükümet veya devlet ne derseniz deyin içinde mantıklı olmayan çok fazla şey var ama bu konulara daha üst perdeden vatanın güvenliği açısından bakmakta yarar var. Çünkü bu topraklar sadece içinde yaşayan Türk halkının değil dünyanın her yerindeki Türklerin garantisi.Aynı fikirde değilim ama anlayabiliyorum.Türkler bu konuda baya şanssız gene.Rus,çin,iran,amerika dörtgeninden.Size çok iş düşüyor.Benden size tavsiye etrafınıza türkologların kitaplarını önererek başlayın(önermiyorsanız eğer) İyi şanslar
-
Bizim bolume yos adi altinda cocuk sinavi ile gelip okuyan afganlar pakistanlilar hep Turk vatandasi oldu
Hepsi de askerlikten muaf.
Buna birisi aciklama getirsin. Bu ulke bana dedelerimden miras. Eyvallah koruyalim. Ama bu mirasi gittiler olabilecek en kotu insanlarla paylastilar. Ustelik onlari da koruyan biziz.
Simdi suriyeli gelecek bizim sahillerde nargile icecek. 5 sene sonra Turk varandasi olacak. Benim deniz yuzu gormemis, belki hayati boyunca ulkenin guzelliklerinden faydalanamayacak Turk genci sinirda askerlik yapacak.
Acilim surecinde teroristleri sahit yapip omrunu askerlige vatana adamis adamlari hapse attilar hapse. Ustelik hain dediler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Vatan borcu!? Gençlere ne verdin ki borçlandılar!? Vatani görev dediğin gidip askerde patates, havuç soyup egoları tavan yapıp kendilerini paşa zanneden komutanlara sorgusuz-sualsiz hizmet etmek midir!?
Şuan ki askerlik eski zamanda ki askerlik değil! Sınırlarda ve terör bölgelerinde askerlik yapanlara lafım yok, hepsinden Allah razı olsun, haklarını helal etsinler! Fakat geri kalanlar askerlik filan yapmıyor! Hayatlarının 6 ay'ı boşa gidiyor!
Benim görüşüm askerlik kalkacak ve sadece profesyonel askerlik olacak! Böylelikle kimse hayatından 6 ay'ı heba etmek zorunda bırakılmaz! Gerçi devletinde bedelli adı altında alınan paraya ihtiyacı olduğu için(!) malesef böyle bir şey olmaz, yapmazlar!
-
destekliyorum ben zorla gittim ama gençlerin istemiyorsa gitmemesi gerekir. bedelliyede hayır, zorunlu askerlik komple kalkmalı.
-
Ben de 6 aylık askerlik görevimi yeni bitiren biriyim. Genel olarak bakılırsa insana ufak da olsa bazı duygular katıyor. Ama yine de maddi olanağınız varsa bedelli yapmak daha iyi olur. 6 aylık askerliğinde 3-4 ay olması bence fazlasıyla yeter. Komutanların içinde hiç sevmeyeceğiniz olacağı gibi gerçekten düzgün karaktere sahip olanları da var. Profesyonel askerlik daha iyi sonuçlar veriyor. Ayrıca benim gibi yaş olarak büyükseniz o zaman biraz daha sıkıntılı geçebiliyor. Mümkünse 25 yaşına kadar askerlik işini aradan çıkarın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DürüstİnsanBen de 6 aylık askerlik görevimi yeni bitiren biriyim. Genel olarak bakılırsa insana ufak da olsa bazı duygular katıyor. Ama yine de maddi olanağınız varsa bedelli yapmak daha iyi olur. 6 aylık askerliğinde 3-4 ay olması bence fazlasıyla yeter. Komutanların içinde hiç sevmeyeceğiniz olacağı gibi gerçekten düzgün karaktere sahip olanları da var. Profesyonel askerlik daha iyi sonuçlar veriyor. Ayrıca benim gibi yaş olarak büyükseniz o zaman biraz daha sıkıntılı geçebiliyor. Mümkünse 25 yaşına kadar askerlik işini aradan çıkarın.
pp god tier
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-8FB5351A6Yav hele şu sorduğu soruya bakar mısın? Ağzından çıkanla kulağının duyduğunun bir olmadığının farkında değil misin acaba? Balık Adam dünya yeraltı balık piyasasının en ünlü kabadayısıdır. Tüm balık rezervleri ondan sorulur. Balık Adam'dan izinsiz bir tane balık bile yiyemezsin. Bil ki sofrada yediğin hamsiden bile Balık Adam'ın haberi vardır.
Alıntıları GösterKardeş benn ilk defa duydum bilmiyorum
Zorunlu askerlik bana göre çok gereksiz bir durum. İsteyen kendi hür iradesi ile gitmeli.
Askerlik yapmayan insanın askerlik ile ilgili bir bilgisi ve fikri olamaz. Cahil birisinin bilmediği bir konuda konuşmasına benzer bu sadece askerlik için değil bir çok konu içinde geçerli. Şu vicdanı red saçmalığını konuşan tipler bir Çanakkale’ye gitsin de bir baksın bakalım ne görecekler? At gözlüğü takmadan gitsinler Tatil yapan adama kızacağıza evinizdeki yanınızdaki akrabanıza zıt düşünceye kızın. Komik komik dar düşünceler
Her askere gideni terör örgütleriyle mi savaştiriyorlar
belki ömründe hıc görmediğin yerlerde askerlik yapacaksin
üstelik devlet sana 3 öğün yemek+kalacak yer+ maaş veriyor.demek ki sen zengin birisin.bunlari küçümsüyorsun
sokaklarda yatan,çöplerden ekmek toplayan insanlar var
Öncelikle şu askere gidince teröristle karşılaşacağını sanmayı bir bırakalım. Bu geçmişte uzun süre inatla devam etmiş bir utancımızdır. 2000'lerin başlarında sona erdi. Böyle bir risk bulunmamaktadır.
Sınırda, terör riski olan kasabalarda askerlik yaparsanız çarşı yüzü göremez ve çok sıkı bir askerlik yaparsınız. Ama riskiniz gene çok yüksek olmaz. Askerliğinizin böyle bir yere çıkma ihtimali de bir hayli düşüktür.
Askerlik, abartılacak bir şey değil özetle.
5 ay yaptım ben. Erzincan'da. Büyütülecek bir şey değil.
Sana çok bir şey de katmaz. Memleketi tanımak adına bir fırsat diyebilirim. Ben memleketim adına birkaç şey öğrendim şahsen. Askerlik adına ne öğrendim? Pek bir şey öğrenmedim.
Bu ülkeyi yöneten adam ben olsam, mevcut düzeni çöpe atardım. Askerliği askeri eğitim ile sinirlandırır, herkes için 3 ay yapar, isteyene ikiye bölme hakkı verir, böylece öğrenciye yaz tatilinde askere gitme fırsatı yaratırdım. Kısa uzun dönem olmadığı için mezun olmayı beklemene gerek yok. Safi askeri eğitim. Vereceğiz. Askerliğin amacı ne? İhtiyaç halinde hazır kıta yaratmak. O zaman asker komutanın marabaligini niye yapıyor? Eğitip eğitip salalım.
Komutanın marabaligini yapmak şoförlük, yazıcılık, posta, emir eri cart curt yok.
Vicdani redciler de bıdırdayamasın diye alternatif olarak 6 ay kamu hizmeti koyardım. Çocuk esirgeme kurumundan bakimevine zilyon tane alan var bu iş için. Seçme hakkı olduğu için konu kapandı... Vicdani redci beni dünyanın çeşitli yerlerinde kepaze edemez. Bitti. Türk halkı zaten militer bir halk, bir de askerlik yaparsa daha kısa. Büyük çoğunluk askerliği seçer. Tertemiz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Açık öğretim bir lisans ya da yüksek lisansa kaydol. Erteletip dur. O sırada yurtdışına çıkmanın yollarını ara.
Şöyle bir şey de var. 3 yıl sağlıksız ve kilolu gezmeyi göze alırsan.
https://www.askerlik.org/askerlik-kilo-muafiyeti-sartlari/
Katılmıyorum bu düşünceye hatta askerlik kalkarsa bu ülke Suriyeden daha beter olur okadar diyim
Askeriye yi hükümetbir takım olaylarla yıldırmaya çalıstı ıyıldıramadı ama çürüttü zorunlu askerliği kaldırma artık ben halktan birisi değilim demektir farklı yapıya bürünür vatan millet sakarya olmaz kimse Atalarımız ve Gazi Mustafa Kemalin kurduğu düzeni bozamaz
ayrıyeten askeriyenin ne denli caydırıcığın ön planda olduğunun farkındamısınz olası natoda koca avrupayı biz koruycağız profesyonel orduya geçilmeli ve askerlik kalkmamalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elino -- 25 Haziran 2021; 19:27:14 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ben hiç askerlik anilarini anlatanlarda wc temizledim diyeni duymadim
hep benim askerlik kebapti diyorlar😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X