Tabi yedek subay olarak ilk maaşı alınca öyle dersin. Zaten durumunda yokmuş. Bizde askere gittik millete boş yere sallama. Ne vatanı koruması işçilik yapacak orada. O dediğin işleri başkaları yapıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Askere gitmek istemiyorum (6. sayfa)

-
-
Şurada askerliğe laf atan vatan borcu filan yok ayağına yatan arkadaşlar lafım size
Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kanı ile kurulmuştur
gecmişte akan her bir damla kanın sahibine hepimizin borcu vardır
Türk ordusunda bulunmak bir şereftir elbet bazı hainler bu şanlı şerefi tatmak istemiyor olabilirler lakin kendini TÜRK olarak tanımlayan herkesin askere gitmesi şarttır
Bedeli askerlik bile kaldırılması gerekirken bu tür saçma sapan konulara Türk milletinin gerekli tepki vermesi gerekir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tmm depo işçisiquote:
Orijinalden alıntı: Guest-89183934BVah bilgileri resetlenecekmiş beyefendinin.
Bu ülkede özgürce yaşıyorsanız bu sizin borcunuzdur. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor
Bu ülke için insanlar 6 ayını değil , hayatını feda etti. Herkes 6 ayını bu vatana vermek zorundadır
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Askeri hizmet demek gidip işte çalışmak demektir. Asker alıp her işi yaptırmak varken, memur ile özel sektör ile yapmaya kalksan devletin bütçesi yetmez. Askeri memurlar yılın yarısı izindir, rapordur vs. işe gitmiyor. Dolgun maaşlar alıyorlar ve subay, astb. sunulan
ayrıcalıklardan yararlanabiliyorlar. Buna bizzat şahidim.
Ben yıllar önce gittim, yaptım, geldim. Paran varsa bedelli yap, yoksa ağlama burda git cimere yaz ama askeri hizmet ekonomisi çok gelişmedikçe kalkmayacak. Benim düşüncem.
çok doğru yazmışınız burada 30-35-40 yaşına gelip bir halt olamamış bir sürü boş insan var bir halt olamadıkları içinde manevi şeylere sarılmaya çalışıyorlar…
bende maneviyatı yüksek birisiyim ama bu boşlar gibi düşünmüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: realexile
Tmm depo işçisi
Alıntıları Göstersaygılı ol
-
Askerliğin kaldırılması demek bu coğrafyada = izmirden yunanın çıkarma yapıp etrafı yakıp yıkması Türk kızlarına tecavüz etmesi demek aynı şekide doğu tarafından ermenilerin, iran'ın, rusyanın, suriyeden gelen cihatçıların ve pkklıların ülkeyi yangın yerine çevirmesidir.
Bu ülke bir kıta ülkesi değil Amerika gibi yada dört tarafı denizle çevirili olup hiç bir kıtayla kara bağlantısı olmayan bir ülke değil Amerika gibi.
Askere gitmek bu ülkeye hizmet etmektir. Vatani görevdir. Mevcut iktidara olan kininizi kuruma kesmeyin. TSK onca şeye rağmen bu ülkenin bu halde olmasını sağlayan kurumdur. Akademik planlarım bitince bir sorun olmazsa çürük raporu gibi bende gideceğim yapacağım döneceğim bu kadar basit.
Askerde patateste soyarsın, tankta kullanırsın, silahta temizlersin. Sana ne emir ediliyorsa onu yaparsın itiraz etme hakkın yok yada ya komutanım ben bunu oynamam diye mızıkçılık yapma lüksün yok.
Komutan ne emir verirse onu yapmak zorundasın. Emir demiri keser. Bölükte bir sıkıntı çıkaran varsada tüm bölük ceza alır sadece o kişi almaz. Bir kişinin hatası mevcut bir savaş durumunda tüm bölüğün ölümüne neden olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 25 Haziran 2021; 19:15:55 >
-
anarşiye sebep verecek söylem eylemlerden kaçınalım, komutanlarımız şeker gibi gidince anlarsınız o ortamı özlersiniz, sırtlanlar ülke iç dışında sırada , zaman birlik olma zamanı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03Askerliğin kaldırılması demek bu coğrafyada = izmirden yunanın çıkarma yapıp etrafı yakıp yıkması Türk kızlarına tecavüz etmesi demek aynı şekide doğu tarafından ermenilerin, iran'ın, rusyanın, suriyeden gelen cihatçıların ve pkklıların ülkeyi yangın yerine çevirmesidir.
Bu ülke bir kıta ülkesi değil Amerika gibi yada dört tarafı denizle çevirili olup hiç bir kıtayla kara bağlantısı olmayan bir ülke değil Amerika gibi.
Askere gitmek bu ülkeye hizmet etmektir. Vatani görevdir. Mevcut iktidara olan kininizi kuruma kesmeyin. TSK onca şeye rağmen bu ülkenin bu halde olmasını sağlayan kurumdur. Akademik planlarım bitince bir sorun olmazsa çürük raporu gibi bende gideceğim yapacağım döneceğim bu kadar basit.
Askerde patateste soyarsın, tankta kullanırsın, silahta temizlersin. Sana ne emir ediliyorsa onu yaparsın itiraz etme hakkın yok yada ya komutanım ben bunu oynamam diye mızıkçılık yapma lüksün yok.
Komutan ne emir verirse onu yapmak zorundasın. Emir demiri keser. Bölükte bir sıkıntı çıkaran varsada tüm bölük ceza alır sadece o kişi almaz. Bir kişinin hatası mevcut bir savaş durumunda tüm bölüğün ölümüne neden olabilir.
Boş yapmışsın. Bu ülkenin ordusu yok mu? Bu millet binlerce kişilik orduyu fenerbahçe orduevinde denizi izlesin diye beslemiyor, yeterince güçlü ordumuz var zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güçlü ordu olabilir.
Ancak askerliğin asıl mevzusu ülke olası bir işgal durumunda eli silah tutabilecek insan sayısının hızlıca toparlanabilmesi.
Normal şartlarda Amerika gibi yerlerde askerlere 2-3 ay eğitim verilir bir savaş durumunda cepheye sürülür. Alışma süreci vardır.
Ancak askerlik yapan kişi ne yapılacağını bilir. Savaş durumunda rezerv personel sayısı olarak düşünebilirsin. 1 milyon askerin %80'i profesyonel olabilir ancak bu şu anlama gelmemeli, biz en güçlü ordulardan birine sahibiz, işte şöyle yetenekli komandolarımız var böyle hava kuvvetlerimiz var gibi düşünme.
Olası savaşta ilk hayatını kaybedecek olan kişiler profesyonel kişilerdir. En tehlikeli görevleri onlar üstlenecektir. Şayet toplu bir savaş durumu olduğunda profesyonel askerlerin sayısını bir şekilde yerini doldurman gerekiyor.
- ve 2. Dünya savaşlarına bak ne demek istediğimi anlarsın.
- Dünya savaşında Almanların son derece profesyonel ordusu vardı, tank taburlarını neredeyse çoğu uzman elit askerler oluşturuyordu ancak lojistik destek ve çok fazla cephede savaşmaktan Almanlar savaşı kaybettiler. Peki kaybetmelerine neden olan neydi? Doğu cephesi.
Ruslar 2. Dünya savaşının başlarında Almanlardan çok ciddi kayıplara uğradılar ancak stalinin elinde tahmin et ne vardı? Sibiryada ki yedek ve gönüllü olabilecek askere alınabilecek yedek rezerv askerler. Bunlar savaşa girince ve sovyetlerin kolay üret kolay tamir et spesifik düşünme mantığından kullanılması kolay ve maaliyeti az olan bir çok tank, piyade tüfeği, uçak vs ürettiler. Kaynakları dengeli kullandılar.
Şimdi ne alaka diyeceksin, şöyle:
Rusların çok fazla vakti yoktu Alman birlikleri moskovaya kadar dayanmıştı zaten, yapılacak tek bir şey vardı uzun uzun eğitim alınabilecek silahlar yerine kullanımı kolay bakımı zor olmayan araçlarla köyden gelen çiftçi vs gibi geometri veya açı hesabı yapamayacak kadar matematik bilgisi olmayan insanları savaştırmaktı.
Peki ne oldu? Sonuç olarak Almanlar en seçkin birimlerini kaybettiler, Alman araçlarının ve teçhizatlarının çok spesifik olmasından dolayı tamiri ve bakımı zor olan tanklar gibi araçların çoğunu geride bıraktılar aynı şekilde elit askerlerini kaybettikleri için uzman tankçıları, piyadeleri olmadığından ve araçların kullanımı zorluğundan (almanların ordu prensibinde ciddi eğitim gerekiyor yani rusların tam tersi daha ciddi teknik bilgi gerektiriyor onların teçhizatları) deneyimsiz askerler çok iyi tankları çok güçsüz düşman tanklarına bile imha ettirmiştir.
Yani king tiger gibi bir tankın m4 sherman tarafından vurulduğunu düşün.
Sonuç olarak Ruslara yedek kuvvetler savaşı kazandırdı. ABD ve İngiltere filmlerle, oyunlarla biz Almanları şöyle yaptık, böyle yaptık deselerde Ruslar olmasa Amerika ve İngiltere ayvayı yemişti.
Bunu neden mi söylüyorum? ABD savaş başlamadan önce ordusu berbat bir durumda ve sanayisi rezalet durumdaydı. Hollandadan berbat bir orduları vardı.
Kısacası ABD, İngiltere, Sovyetlere savaşı kazandıran yedek kuvvetlerdir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cnkst
anarşiye sebep verecek söylem eylemlerden kaçınalım, komutanlarımız şeker gibi gidince anlarsınız o ortamı özlersiniz, sırtlanlar ülke iç dışında sırada , zaman birlik olma zamanıHe he seker gibi. Yuru git...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 1 Temmuz 2021; 0:55:50 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X