Şimdi Ara

Askere gitmek istemiyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
14.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Entel Maganda

sen vatana değil kendine müslüman olmak istiyorsun. iyiki savaşlar kazanılırken, cumhuriyet kurulurken falan senin gibi tipler azınlıktaymış. bencil bir düşünce. senin gibi bencilleri ülkeden şutlasak keşke. yazılım öğreniyormuş bunun millete faydası ne? işte böyle tipler kendini bir şey zannediyor

Arkadaşım anlamiyorsun galiba hangi iste calisiyorsun bilmiyorum ama teknoloji alanındaki her isin millete faydası var. Asil senin askere gitmenin faydası ne? Neden one geçiriyor seni?

O adamın yurtdisina yapacağı iste alacağı her dolar piyasada dolaşıma girip dolaylı sekilde senin cebine bile katki saglayacak. Sen saniyorsun ki hala askerle yükseliyor ülkeler. Ac gözünü bi bak bakayım Apple, Microsoft, Amazon, Tesla, Space X, Samsung gibi şirketler olmasa o ülkeler bize gore o kadar ileri olabilir miydi? Senin mantigina gore Jeff Bezos'u Elon Musk'i askere yollasak daha cok faydaları olurdu vatanlarına  E adamlar kendi ceplerini dusundu sonucta ama ulkelerine de katki sagladilar. Kendi ceplerini düşünmeseler milyar dolarlık deger olusturamazlardi. Büyük atılımlar yapmamızın önündeki engel askerlik demiyorum, senin bakış acinin sigligini orneklendirmeye calisiyorum.

Allah askına cok merak ettim vatana millete hayırlı ne yapıyorsun sen ya? Herkese bi afralar tafralar tek başına vatani kurtarmış gibi. Senin ulkene ne faydan var gercekten merakımdan soruyorum.

• hagh kullanıcısına yanıt
    Keşke

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: realexile

Bunlar anlamaz bos gezenin bos tayfası olduğundan. Ben anlıyorum seni mesleğin ne. Ben mühendisim bir teknolojiden 1 2 ay bile uzaK kalınca bile cok şey değişiyor 6 ay az bir süre değil. Ben hem yeni teknolojileri öğreniyorum hem de yabancı dilimi geliştirip hergün zaman ayırmak istiyorum böyle hem kendime hem ülkeme daha cok faydam olur

Alıntıları Göster

Vah bilgileri resetlenecekmiş beyefendinin.

Bu ülkede özgürce yaşıyorsanız bu sizin borcunuzdur. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor

Bu ülke için insanlar 6 ayını değil , hayatını feda etti. Herkes 6 ayını bu vatana vermek zorundadır

• Ben okumadığım için 18 ay yaptım. Ömrümün en güzel yıllarında asker olmak cidden koymuştu. Şimdiki aklım olsa gitmemek için elimden geleni yapardım. Vatan borcuymuş, o borcu önce tepemizde duranların çocukları ödesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 24 Haziran 2021; 17:57:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

Ben okumadığım için 18 ay yaptım. Ömrümün en güzel yıllarında asker olmak cidden koymuştu. Şimdiki aklım olsa gitmemek için elimden geleni yapardım. Vatan borcuymuş, o borcu önce tepemizde duranların çocukları ödesin.

Neden üzüldünüz ki?

Vatana hizmet etmek en şerefli eylemdir. Sizi takdir ediyorum bu konuda

Ayrıca askerlikteki ortam,dostluk dünyanın hiçbir yerinde yok. Can dostu oluyorsun oradaki insanlarla

• https://en.wikipedia.org/wiki/Conscription#/media/File:Conscription_map_of_the_world.svg

Bu haritada sadece kırmızı olanlarda Türkiye'deki gibi zorunlu askerlik var

Aktif draft sistemine sahip olan ülkelerde ise daha farklı bir şekilde yapılıyor askerlik mesela Brezilya'da sadece hafta sonları evine en yakın askerlik yerine giderek yapıyorsun askerliği o da kurada çıkarsa tabi

Çin, Pakistan ve Hindistan gibi yerlerde zorunlu askerlik yok ama Türkiye'de var.

Tabi olur ne de olsa biatçı koyun gibi sesini çıkartmayan halk var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 24 Haziran 2021; 18:36:20 >

• en azından senin gibi sadece kendimi düşünüp vatanı satmıyorum. yapacaksın diyorlarsa ihtiyaç var ki adamlar sistemi değiştirmiyor. biz geri kalmış bir ülkeyiz malesef başka ülkedeki güzel şeyler bizde tutmuyor. akpden kurtulursak bir umut var.

• canını veren kaç tane şehidimiz var bunlar 6 ay bile gitmek istemiyorlar. ne güzel bir dünya. ben kendime hiç milliyetçi değilim derdim bunları gördükten sonra kendime haksızlık etmişim.

• Ben de eskiden çok isterdim askere gitmeyi ama son zamanlarda param olsa bedelli yaparım düşüncesindeyim. Vaktim de geldi mecbur gidecem 6 ay yazdan sonra mı olur yazın mı olur artık bilmiyorm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anticor -- 24 Haziran 2021; 19:7:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Entel Maganda

canını veren kaç tane şehidimiz var bunlar 6 ay bile gitmek istemiyorlar. ne güzel bir dünya. ben kendime hiç milliyetçi değilim derdim bunları gördükten sonra kendime haksızlık etmişim.

insanlar gözünü kırpmadan hayatını feda ediyor

kimisi 6 ayını bile veremiyor vatan için. gerçekten çok ilginç dönemlerden gçeiyoruz yazık

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Balık adam kim ?

Yav hele şu sorduğu soruya bakar mısın? Ağzından çıkanla kulağının duyduğunun bir olmadığının farkında değil misin acaba? Balık Adam dünya yeraltı balık piyasasının en ünlü kabadayısıdır. Tüm balık rezervleri ondan sorulur. Balık Adam'dan izinsiz bir tane balık bile yiyemezsin. Bil ki sofrada yediğin hamsiden bile Balık Adam'ın haberi vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

sen dışarıda rahat geziyorsan kendini emniyette hissediyorsan düşman askeri yönünden onlar sayesinde. Tabii ki borcun var.

Alıntıları Göster

Peki ben yurtdışında yaşadığım ülkede 1 sene yaşadım farzedelim o zaman da orada beni o ülkenin askerleri koruyordu bu mantıkla.Demek ki o ülkeye de vatan borcum olmuş oluyor.Merak etmeyin beni kimse korumuyor,koruyor dedikleriniz ise zaten ücreti mukabilinde bu işi yaparak koruyor gibi görünüyor.Yıl 2021 düşman askeri göremiyorum ,ciddi seviyede bir düşman askeri taarruzda olsa ikinci Suriye vakası yaşanır diye düşünmekteyim.Siz korunduğunuzu düşünüyorsanız ülkede patlayan bombalar,terör saldırıları,karakolda cinayet,93 cinayetleri,faili meçhuller,mafyalar ve daha niceleri negatif tez olarak sunulabilir.Ayrıyetten bir belaya bulaştığınızı farzettiğimizde aldığınız tehditler ve aksiyonlar sandığınız gibi beni koruyorlar dediğiniz kişiler tarafından def edilmeyecek.Özellikle siz bir silahlı saldırıya uğrayın sonrasında gereken yerleri arayın bekleyin.Siz ölmeden kurtulabilecek reaksiyonda sizi korumaya gelecekler mi yoksa youtube’da bahsi geçen adanada bar cinayeti polisin gözü önünde cinayet işlendi gibi durumlar mı vuku bulacak.Lütfen siz nasıl düşünüyorsanız düşününüz,fakat hayat sizin düşündüğünüzden çok daha farklı işliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: One Shot One Kill

Ben bedelli yaptım. Hakkım olsa yapmazdım da. Nedeni de çok basit. Sıradan vatandaş özellikle doğu bölgesinde canını dişine takıyor. Vuruluyor, sakat kalıyor, şehit oluyor sonra birileri açılım vs diye Megri megri yle karşılama yapıyor. Teröristle anlaşıyor vs. Ulan bu nasıl iş? Düşünsenize doğu da askerlik yapıyorsunuz bunları görüyorsunuz? Yazılacak çok şey var ama askerlikten soğutmak suç olduğu için yazdıklarımızı nerelere çekerler belli değil. Ben bu haksızlıkları gördükten sonra soğudum suçu işleyende hükümettir. Teröristle anlaşma yaparsanız savaşacak kimse bulamazsınız biraz aklı olanın, gururu olanın kanına dokunur bunlar kimse de gönüllü gitmek istemez. Zorla çağırırsınız. Diyelim ki doğu da yapmadık o zamanda askerlik namına ne öğretiyorlar? Korona sebebiyle uzun dönem giden bir el ateş etmemiş tanıdıklarım var. Bu nasıl iş arkadaş herifler 50 kişilik koğuşta korona kapmayacakta silahtan mı kapacak? Amelelik değil doğru düzgün eğitim verin. Niye insanlar askerde sıkılıyor devamlı amelelik yaptırıyorlar. Eğitimler adam gibi olsa insanlar olaya daha ciddi bakar. Boş boş sıra bekleme, amelelik yapma ve %10 eğitim:)

Yani ben neden benden aşağıda olan kesin yaşam formları için çalışıp hatta ölüp düzenlerine alet olayım.Normal koşullar olur,herkesin ortak katılımı olur o zaman tartışılır.Bakın gene yapacaksın edeceksin demiyorum hamaset ağzıyla tartışılır diyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: realexile

Bunlar anlamaz bos gezenin bos tayfası olduğundan. Ben anlıyorum seni mesleğin ne. Ben mühendisim bir teknolojiden 1 2 ay bile uzaK kalınca bile cok şey değişiyor 6 ay az bir süre değil. Ben hem yeni teknolojileri öğreniyorum hem de yabancı dilimi geliştirip hergün zaman ayırmak istiyorum böyle hem kendime hem ülkeme daha cok faydam olur

Alıntıları Göster

Çok ilginç. Mesajı okurken dedim herhalde appleda intelde filan çalışıyor. Sonra 6 ay filan demiş. Abi 40bin lira veremiyor musunuz o kadar kalifiye halinizle? Yol izinlerini düşerseniz 27 gün filan kalıyor. Gidip kafa dinlemiş ve farklı ortama girmiş olursunuz en fazla. Tuvalet temizlemek sandığınız gibi bir iş değil. Suyu basıp 2 yalandan fırça çekbas yapıp geçiyorsunuz. Alacağınız en ağır görev yemekhane görevi olur o da 2 kere gelir zaten. Koğuşumda ilk 200e girmiş doktor arkadaşım böyle çok kalifiyeyim triplerine girmiyordu. Genel olarak zorunlu askerliğe karşı olduğumu peşin olarak belirteyim. Celbi beklemesi vs bir sürü insanı zora sokuyor fakat siz bunlardan birisi değilsiniz belli ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: WonderCx

Ne şehitliği, ne savaşı?

Günümüzde yükümlü askerlik bir işte çalışmak gibi birşey. Para vermiyorlar tabi bu insanların işine gelmiyor ve herkes kaytarabildiği kadar kaytarıyor.

Bir de bu var tabi.Herkes bir iki asır öncesinin ulusçuluğuyla düşünmek zorunda değil.Hakikat değil çünkü.Ütopyacılar,marksistler,kapitalistler hepsi biz hakikatız dedi.Ütopyacılar tarihin sayfalarına karıştı,marksistler paradigma değiştirmek zorunda kaldı,kapitalistleri ise kendilerinden başka kimse takmıyor gene.İdeolojilerin insan doğası ve amacı hakkında ahkam kesmesi o kadar kolay değildir

Yarın öbürsü gün ulusçuluk biter yerine başka sistemler gelir.Belli olmaz.İlerici olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Neden üzüldünüz ki?

Vatana hizmet etmek en şerefli eylemdir. Sizi takdir ediyorum bu konuda

Ayrıca askerlikteki ortam,dostluk dünyanın hiçbir yerinde yok. Can dostu oluyorsun oradaki insanlarla

Alıntıları Göster

Dostum ben 4 farklı il gezdim. O yıllarda yok çavuş olacaksınız yok bilmem ne görevi verilecek diye dolandırıp durdular. Olayı dramatize etmek istemem ama, sabahın 4'ünde bir tarafı kalkmış birisi tarafından (sırf sizden 6 ay önce askere geldi diye) zorla uyandırılarak, koğuş, yemekhane, tuvalet yıkamak zorunda kalmak, karavana taşımak, milletin leş gibi kokan bot'larının nöbetini tutmak, bence bunların vatan hizmeti ile alakası yok.

Hiç bir şey öğrenemeden ayrıldığınız, boşu boşuna zaman öldürdüğünüz bir ortam burası. Herkes için askerlik, ücret karşılığında yani maaşlı yapılması gereken bir hizmet olmalı.

Birilerinin postalını boyamak, kıyafetini temizletmek, şoförlüğünü yapmak normal vatandaşın değil, maaşlı memur yada yine maaşlı bir görevli çalışanın işi olmalı.

• TCK 318 Askerlikten soğutma suçu işliyorsun ya konuyu kaldırır özür dilersin yada birileri şikayet ederse 2 yıla kadar hapis cezası alırısn.

• Bedelli yapanlar pembe donuyla askere gidenler askerliğe karşı çıkanlar. tam 460 gün askerlik yaptım hemde doğuda bir daha çağırsalar bir daha giderim.Bunun eğitimle alakası yok.Türk kanı taşıyan herkes askerliği sever.Bu millet asker dedelerinin torunlarından oluşuyor.Entel dantel konuşmakla olmuyor bu işler.Olası bir savaşta bu pembe teskereli bedelli tayfası ilk kaçacak olan tayfadır.Tarihini bilmeyen böyle it peşinde geziyor işte.Bu ülkede yaşıyorsan ki yaşıyorsun paşa paşa o üniformayı giyeceksin hemde zorla ! giymezsen alırlar evinden ondan sonra askerde wc temizledim diye sağda solda askerliği kötülersin.

• Eskinin türkçüleri ezildiğinin ve milletçe ezikliğinin farkında olup marjinalize olup düşmüş kahraman edebiyatı yaparlardı.Aslında gizliden gizliye anadolu halkından koyunlukları yüzünden nefret ederlerdi.Kafalarındaki idealar ise tamamen alakasız türk fantaziyası şeklindeydi.Türkçülük bu anlamda kimlik bunalımı ve hesaplaşma ideolojisidir

Üçüncü sınıf internet türkçüleri ise şe- pardon devlet erkanının yancılığını,ölüm güzellemesi yaparak vatanperver olduklarını zannedenler abidik gubidik milli güvenlikçi,devletçi kafalardan oluşuyor.Tarih bilinci olmayışları olsa bile sadece saray tarihi bilmeleri başka bir özellikleri tabi

Kafalarındaki türk algısı da zayıftır.Kültür mutasyonunun ürünleri olduklarından

Türkü ot yiyen,göreve çağrılınca askere gidip geberen,biat ehli baldırı çıplak köylülerden,çiftçilerden biliyorlar.Şimdiki versiyonu ise günün 16 saati gizli örgütlerin piyonluğunu yapıp,babasının silahıyla fotoğraf çekilen,tercihen dövmeli,bulduğu her boşluğa ıyı ya da göktürk alfabesiyle türk yazan,artist çığırtkan vatanseverlerdir(!)

Değersizliklerinin doruklarındadırlar o yüzden delikanlı gibi intihar etmek yerine gidip telef olurlar.Yazık lan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 24 Haziran 2021; 20:19:17 >

• Çanakkale Savaşı'nda şehit olan askerler de böyle dese ne olurdu acaba. O gariban Anadolu halkı çok mu konforlu yaşıyordu her istedikleri tam mıydı da savaşa katıldılar? Evet savaştan kaçanlar da çok oldu ama yüz binlerce insan yaşlılıktan ölmedi. Zorunlu askerlik bana göre artık mantıklı değil ancak bu konuya ekonomik olarak bakmak çok mantıklı değil. Bu iktidar geçer ekonomi düzelir veya daha kötü olur ama bu yurt Türk yurdu olmazsa o zaman yakınacağımız bir ekonomimiz de olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ensüginhan -- 24 Haziran 2021; 20:22:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.