Şimdi Ara

Askere gitmek istemiyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
1
Favori
14.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bedelli yap. Bedelli paran yoksa yüksek lisans, doktora yap beklettir askerliği. Türkiye de yaşamak istiyorsan mecbur halletmen lazım.

• yas 22 okul yok meslek yok bombos yasiyorum ben de gitmek istemiyorum nolacak sonumuz bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

@Zodion onlar olmasaydı dışarıda güvenli bi şekilde savaş sorunu olmadan özgürce dolaşamazdın. burada kimsenin kimseye borcu yok diye çakma filozofçuluk kasma

Hayata karşı gorus daraldıkça ve IQ seviyesi düştükçe vatan millet sakaryaciligin arttigini genel olarak gözlemliyordum da bu konu baya ornek toplama yeri gibi oldu

Senin güvenliğini profesyonel ordu ,bu isi mesleki olarak yapanlar, sağlıyor 6 ay gidip tuvalet temizleyenler degil. Hatta zorunlu askerlikte senin yararından fazla zararın dokunuyor bile diyebiliriz devlete. O surede bi meslek icra etsen bile ulkene katkin daha fazla olur.

Farklı yonden bakalım sen sans eseri bu ülkede dogdun universiteden mezun olana kadar verdigin vergi ,bak 22 yaşına kadar verdigin vergiden bahsediyorum, zaten senin bile sırtında kambur oluşturuyor; bi ülkede bi vatandaşın karsisina çıkabilecek her turlu zorluk cikiyor ulken seni diger ülkelerdeki yasitlarina gore elinden geldiğince dezavantajlı tutmaya calisiyor ve hala borçtan mi bahsediyoruz?

Askerlik sadece profesyonellerin yapması gereken bir istir, 6 ay gidip sadece komutandan azar yiyip 'Vatan borcumuzu ödedik elhamdulillah' diyen insanların degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 24 Haziran 2021; 13:0:48 >

• askerlik yapmadan profesyonel ordu nasıl oluyorsun kardeş? herkes senin gibi deyip askere gitmezse nasıl uzman olacak? zaten asker yerine memur alsalar bütçe yetmez. her koşulda vatana hizmet etmiş oluyorsun. ha ben askerden korkuyorum silah tutamam falan diyen olursada pembe tezkereye razı olsun o adamdan vatana hayır gelmez zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Entel Maganda

askerlik yapmadan profesyonel ordu nasıl oluyorsun kardeş? herkes senin gibi deyip askere gitmezse nasıl uzman olacak? zaten asker yerine memur alsalar bütçe yetmez. her koşulda vatana hizmet etmiş oluyorsun. ha ben askerden korkuyorum silah tutamam falan diyen olursada pembe tezkereye razı olsun o adamdan vatana hayır gelmez zaten.

Kardes MSU denen bir şey var bu isin üniversitesini okuyup profesyonel olabiliyorsun? Eskiden Isiklar, Kuleli falan da vardi hani? Asker olmak isteyen adam bir sekilde yolunu bulur zaten. Eskiden ben de Isiklar istiyordum nasip olmadı iyi ki de olmamış düşüncelerim tamamen değişti.

Problem silah tutmaktan korkan degil seni komando yapıp daga yollamıyorlar zaten ya da tek mermiyle 3 terorist vurmanı beklemiyorlar. Ben katma degeri yüksek bi meslek icra ediyorsam ve dünyadaki gelişmelerden uzak kalmamam gerekiyorsa tabiki askere gitmem neden gideyim? Sacmalik surda e diyelim gitmedim ben neden 40k borçlanıyorum durduk yere?

6 ay bombos askere giden adamın mi vatanına daha cok faydası olur bir sekilde ülkesinde döviz vs. sokan is yapan adamın mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 24 Haziran 2021; 13:2:1 >

• Askere gitmemek için mazeret ve savunma cümleleri kuranlar toplanmış yine. Yok bilmem Çeşme de şu şöyle yaparken yok megri megri diyenler varmış da vs.vs.

Hem ülkeye aidiyetim yok diyebilirsiniz hem de yemiyor diyebilirsiniz. Kıvranmanıza gerek yok.

• Askerlik zorunlu olması normal. Sonuçta Orta Doğu coğrafyasındayız. Herkesin silah tutabilmesi lazım. Ama süre fazla ve askerlik harici her işi yapıyorsun (duyduğum kadarıyla). 1 ay sıkı bir şekilde çalıştırsalar yeter. İsrail de erkek, kadın askerlik boşuna zorunlu değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • askerliği direk görüp yaşamadan sadece profesyonellik adı altında direk eğitimlere başlatmak bir insanı ne kadar hazırlayabilir ki. bir kere psikolojik açıdan bile zor. ha senin amacın vatan falan değil. bir işe girip kazancağın parayı ne kadar kaybederim askere gidersem diye düşünüyorsun.

• quote:

askerliği direk görüp yaşamadan sadece profesyonellik adı altında direk eğitimlere başlatmak bir insanı ne kadar hazırlayabilir ki. bir kere psikolojik açıdan bile zor. ha senin amacın vatan falan değil. bir işe girip kazancağın parayı ne kadar kaybederim askere gidersem diye düşünüyorsun.

E evet öyle düşünüyorum? 6 aylık askerlikle vatana katki falan saglayamazsin sırtına yük olursun sadece. Dunya ekonomi ve şirketler uzerinden donuyor ortaçağda yaşamıyoruz.

Ve allah askına MSU'de okuyan insanlar acemi askerlik yapıp oraya giden insanlar mi? Profesyonel ordudan kastim harp okuluyla alınması zaten. Harp okulu öğrencilerini askere mi yolluyorlar onden askerlik sisteminin nasıl calistigi hakkında hiçbir fikrin yok gibi konuşuyorsun. O disiplini, ast üst iliskisine okulda adapte oluyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 24 Haziran 2021; 12:20:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ProStr33t

Askerlik zorunlu olması normal. Sonuçta Orta Doğu coğrafyasındayız. Herkesin silah tutabilmesi lazım. Ama süre fazla ve askerlik harici her işi yapıyorsun (duyduğum kadarıyla). 1 ay sıkı bir şekilde çalıştırsalar yeter. İsrail de erkek, kadın askerlik boşuna zorunlu değil.

Evet temel silah eğitiminin gerekli oldugunu düşünüyorum ve dediğiniz doğru sure gereksiz fazla uzun. Bu is askerliğe dökülmeden normal hayat icinde belli saatlerde gidilip eğitim bile alınabilir illa topyekun savas durumu düşünülüyorsa.

• sen bu düşünceyle zaten vatana katkı sağlamayazsın onu geç bir kere. ben paragözüm vatan umrumda değil dinim imanım paradır dersen insanların gözünde en azından bari dürüst olarak bilinirsin.

• quote:

sen bu düşünceyle zaten vatana katkı sağlamayazsın onu geç bir kere. ben paragözüm vatan umrumda değil dinim imanım paradır dersen insanların gözünde en azından bari dürüst olarak bilinirsin.

Aksini iddia etmedim zaten? Burda tartışarak ne senin düşüncen değişir ne benimki o yüzden gerek yok

• Zodion Z kullanıcısına yanıt

Güzel demişsin. Cidden şu anda bakıyorsun, etraf paso suri dolu, senin vergilerinle gününü gün edenle dolu. Yarın olası bir savaş çıktığında millet çıkıp "sizin için mi savaşıcam, ne haliniz varsa görün" dese ne diyebilirsin ki? Ha kendisi için savaşır orası ayrı bir konu.

• Ne şehitliği, ne savaşı?

Günümüzde yükümlü askerlik bir işte çalışmak gibi birşey. Para vermiyorlar tabi bu insanların işine gelmiyor ve herkes kaytarabildiği kadar kaytarıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aznareps ingo etaicsal

Kardes MSU denen bir şey var bu isin üniversitesini okuyup profesyonel olabiliyorsun? Eskiden Isiklar, Kuleli falan da vardi hani? Asker olmak isteyen adam bir sekilde yolunu bulur zaten. Eskiden ben de Isiklar istiyordum nasip olmadı iyi ki de olmamış düşüncelerim tamamen değişti.

Problem silah tutmaktan korkan degil seni komando yapıp daga yollamıyorlar zaten ya da tek mermiyle 3 terorist vurmanı beklemiyorlar. Ben katma degeri yüksek bi meslek icra ediyorsam ve dünyadaki gelişmelerden uzak kalmamam gerekiyorsa tabiki askere gitmem neden gideyim? Sacmalik surda e diyelim gitmedim ben neden 40k borçlanıyorum durduk yere?

6 ay bombos askere giden adamın mi vatanına daha cok faydası olur bir sekilde ülkesinde döviz vs. sokan is yapan adamın mi?

Alıntıları Göster
    Bunlar anlamaz bos gezenin bos tayfası olduğundan. Ben anlıyorum seni mesleğin ne. Ben mühendisim bir teknolojiden 1 2 ay bile uzaK kalınca bile cok şey değişiyor 6 ay az bir süre değil. Ben hem yeni teknolojileri öğreniyorum hem de yabancı dilimi geliştirip hergün zaman ayırmak istiyorum böyle hem kendime hem ülkeme daha cok faydam olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realexile -- 25 Haziran 2021; 21:43:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• askerlik kaldırılsın diyoruz da onu yapacak adam yok. mecbur yapacaksın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • realexile R kullanıcısına yanıt

sen vatana değil kendine müslüman olmak istiyorsun. iyiki savaşlar kazanılırken, cumhuriyet kurulurken falan senin gibi tipler azınlıktaymış. bencil bir düşünce. senin gibi bencilleri ülkeden şutlasak keşke. yazılım öğreniyormuş bunun millete faydası ne? işte böyle tipler kendini bir şey zannediyor

• Balık adam kim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.