Şimdi Ara

Artık mecalim kalmadı arkadaşlar ne yapsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten denedim, gerçekten sosyal bir insanmış gibi rol yaptım ama hiçbir zaman sosyalliğe geçiş yapamadım, insan içine karışamadım. Araştırmayı, okumayı ve yeni bilgiler edinmeyi çok severim. Bu hastalıkla ilgili de nereden baksanız aylarımı verdim sırf bir çözüm yolu bulabilmek için bu hastalığı anlamaya çalıştım (yabancı kaynaklardan olsun, türkçe kaynaklardan olsun) çünkü tam olarak anlayamadığınız bir problemi çözüme kavuşturmanız pek olası değildir. Psikiyatristlere de gittim. İlaç da kullandım. 12-13 yaşlarında ilk psikolojim bozulmuştu ve 4 seneye yakın ilaç kullandım yani 17-18 yaşıma kadar. Sonra bir süre ara verdim düzelmiştim çünkü. şu 1-2 senedir özellikle de şu 1 senedir eskiye geri dönüş oluyor gibi hissediyorum.

Neden böyle oldu ben de bilmiyorum. Okuldan eve gelirdim ve geldiğim gibi de bilgisayar oyunları oynarak günün kalan kısmını geçirirdim. Babam ve annem bilgisayarda oyun oynamama karşıydılar sürekli. Hatta babam fiziksel şiddet de uyguluyordu. Kafama arkasına avcunun içiyle hızlı bir şekilde vururdu hep. Mesela bilgisayar oynarken arkamdan gelip aniden vururdu kafama ve bazen de uzaktan hızlı bir şekilde terlik fırlatırdı, o an eline geçirdiği herhangi bir terliği, hatta sadece terlik değil ayakkabı da fırlatırdı. Bazen ben bilgisayar oynarken odaya doğru geldiğini fark ettiğimde hemen cam kenarındaki tekli koltuğun arkasına geçip kendimi gizlerdim, bu sırada da annem %90 odada olurdu ve o beni kurtarırdı babamdan, arada geçerdi babamın bana yaklaşmasını engellerdi vs. Sonra da annem babamı yatıştırıp odasına geri gönderirdi tv izlemeye. Babam hep tv izlerdi, at yarışları olsun, siyasetle ağırlıklı yayın yapan tv kanalları olsun , örnek halk tv, (eskiden akpliydi ama şu son 8-10 senedir koyu chplidir) evden sabah erken saatte gider kahvehaneye, arkadaşlarıyla okey oynar kart oyunu oynar, sohbet muhabbet eder sonra da at yarışı oynamak için ganyana gider ve at yarışını oynar ve akşama doğru da eve gelirdi. (6-7 gibi) Boş bir insandı diyebiliriz. Gerçi hala öyle ama neyse.

Şimdi neden bunları anlattın diyeceksiniz ama belki de psikoloğa gitmeye ne mecalim kaldı artık ne de maddi olarak seans ücretini karşılayabilecek param var. Psikoloğa gidince çocukluğuma inecek büyük ihtimalle, ben de psikoloğa gidemediğim için bari buraya yazayım dedim. Saçma, farkındayım ama insanın bir seçeneği olmadığı zaman ne yapacağına gerçekten karar veremiyor.

1 senedir vücut geliştirmeyle ilgileniyorum ve spor salonuna gidiyorum. Vücut yaptım diyebilirim yani. Orta seviye bir antrenman programı uyguluyorum. Spora başlamadan öncesine kıyasla daha iyiyim tabii ki. Özgüven falan artıyor ister istemez. Geniş omuzlar, daha büyük kollar ve sırt insanın özgüvenini arttırır ister istemez, bu bir gerçek ama bu özgüven artışı da bir çözüm sağlamadı bana nedense. Yine içime kapanığım, yine sınıfın en sessiz ve en arkada tek başına oturan çocuğuyum. (üniversite 2. sınıfım, üni dandik ve özel üni. bununla ilgili pek konuşmak istemiyorum, bölüm eh işte atanma şansı olan bir meslek diyebilirim.)

Eskiden sevgilim yok diye üzülürdüm, son zamanlar da benim neden hiç arkadaşım yok ulan diye kendimi yer bitirirdim. Bütün bunları geçtim ve bunlardan kesin bir şekilde vazgeçtim. Şu anki tek arzum "normal" bir insan olabilmek, sadece "normal" hissedebilmek, yani ben de artık sokaktaki sıradan bir insan gibi "normal" hissetmek istiyorum. Ama bunu nasıl yapacağım konusunda en ufak bir fikrim yok şu anda. Denedim, çaba gösterdim ama olmadı, ne yaptıysam ne ettiysem işe yaramadı arkadaş.

İntihar düşünceleriyle mücadele ediyorum bugünlerde. Aklıma intihar etme düşüncesi gelince, kendime hatırlatırım sürekli, "sen inatçısın olum, senin inadın kuvvetlidir, bu intihar düşüncelerine karşı inat edebilecek gücün var, alt edebilirsin bu intihar düşüncelerini) Kısacası ben bu intihar düşüncelerini zihnimde insanlaştırıp resmen onunla mücadele veriyorum, tabiri caizse bir it dalaşına giriyorum ve hangimizin inadı daha ağır basarsa o kazansın mantığıyla hareket ediyorum. İnatçı bir kişiliğim olduğu için bu düşünceleri kolaylıkla alt edebiliyorum ama arada bir yoklamayı da ihmal etmiyor kerata.

Bilmiyorum. Şimdilik böyle gidiyor ama sonum ne olur pek kestiremiyorum. Sanki artık tükenmiş ve çaresiz hissediyorum. Belki de mücadele etmekten artık gücüm tükendi. Sürahinin önünde duran boş bardak gibi hissediyorum kendimi. Peki beni ayakta tutan şey neydi o zaman? Belki de bardağın camındaki buğudur. Belki de boş bardağın içinde belki dibinde bir su damlası vardır umududur. Biliyor musunuz ben o bardağın içine hiç bakmam. Niye bakayım ki? Ya içi boşsa, ya camdaki buğu değil de kirse. Ya içinde bir damla bile su kalmamışsa, yoksa? Ben o bardağın içine hiçbir zaman bakmayacağım. Belki de beni ayakta tutan şey o boş bardağın içinde bir su damlası olması umududur. Bardağın içine su damlası var mı yok mu diye bakarsam ve hiçbir şey göremezsem işte o zaman umudumun da kalmadığını görmüş olurum. O bardağı asla yanımdan ayırmam, hep yanımda gezdiririm, ama asla içine bakmam. Camını buğularım içi gözükmesin diye, bir kağıtla kapatırım üstünü ama asla bakmam içine. O bardağın içine bakarsam bir gün ve içinde o suyun varlığını görmezsem... Ne bileyim, umutsuz da yaşanmaz ki şimdi? :(((

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mecalim Yok Ne Demek? Halsizlik ve Yorgunlukla Başa Çıkma

"Mecalim yok" deyimi, aşırı halsizlik, yorgunluk veya tükenmişlik durumunu ifade eder. Kendini bitkin, zayıf ve bir şey yapacak gücün kalmamış gibi hissettiğinde bu deyimi kullanabilirsin.

"Mecalim yok" durumunun birkaç olası nedeni vardır, bunlar şunları içerir:

• Fiziksel yorgunluk
    • Zihinsel yorgunluk
    • Stres
    • Kaygı
    • Depresyon
    • Fiziksel sağlık sorunları

Mecalim yok hissiyle başa çıkmanın birkaç yolu vardır:

• Dinlen: Bol bol uyku almak ve dinlenmek, fiziksel ve zihinsel yorgunluğunu gidermene yardımcı olabilir.
    • Sağlıklı beslen: Sağlıklı bir diyet, vücuduna enerji sağlamak için ihtiyaç duyduğu besinleri verecektir.
    • Egzersiz yap: Düzenli egzersiz, enerji seviyelerini artırabilir ve stres atmana yardımcı olabilir.
    • Stresle başa çık: Stres, mecalsizliğe katkıda bulunabilir. Yoga, meditasyon veya derin nefes alma gibi stres yönetimi tekniklerini uygulamayı dene.
    • Sosyalleş: Arkadaşlarınla ve ailenle vakit geçirmek, moralini yükseltebilir ve enerjini artırabilir.
    • Doktora görün: Mecalim yok hissin devam ederse veya kötüleşirse, altta yatan bir sağlık sorunu olup olmadığını kontrol etmek için doktora görünmen önemlidir.

Mecalim yok hissiyle başa çıkmak her zaman kolay değildir, ancak bu ipuçlarını takip ederek enerji seviyelerini artırabilir ve kendini daha iyi hissedebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tamamen okumadım ama kötü aile, kötü ortam, kötü çocukluk = mahvolan bir hayat.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • T-E-K- sanip heyecanlandim bi an...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birader bu kadar uzun yazma kısa özet gec söz yardimci olacagim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Birader bu kadar uzun yazma kısa özet gec söz yardimci olacagim
    Senin kendine hayrin yok

• Üzerine yük aldığın için böyle oluyor yükten kurtulmak için ya içindekileri (ukte kalanları) anlatmalisin yada psikologtan destek almalısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav şu salak insanları kafaya takmak en büyük hatanız.Açın youtube Freud Fetih kanalını izleyin.İnsanların ne kadar cahil ve aptal olduğunu görünce "lan ben bunları mı ciddiye alıyorum?" diyeceksiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi ildesin

• Charm kullanıcısına yanıt
    İstanbul

• önüne geleni yöneticiye şikayet edip uyarı aldıran değil mi bu.

7 gün ceza almıştım. takibimdesin.
  • Bana küçükken hem davranış bozukluğu ya da kişilik bozukluğu muydu tam hatırlayamadım hem o teşhis konmuştu hem de majör depresyon teşhisi konmuştu. Şu anda ne majör depreston hastası olduğumu düşünüyorum ne de kişilik bozukluğum olduğunu düşünüyorum ama nedense bir şeyler yolunda değil gibi sürekli. Acaba tekrar psikiyatriden randevu alıp ilaç kullanmaya başlasam mı?

• Hafızam kuvvetlidir. Seni hatırladım. Bir kişinin açtığı konuda yorum yazan birisine küfürlü konuşmuştun. Ben de bunu görünce şikayet etmiştim seni. Ne var ki yani bunda? Nedir yanlış olan?

• Keira- kullanıcısına yanıt
    evet geldi yine tipini sevdiğim yazmıştım. kısaltsam yine şikayet edersin sen. o adam şikayet etmeyipte senin etmen avukatlığını yapman ve benim 7 gün almam iyi olmadı. gözüm üzerinde hata yapma. çoluk çocuk formuna çevirdiniz iyice.
  • Ya birader madem haklısın neden 7 gün verdiler? Uzatma.

• Keira- kullanıcısına yanıt
    gözüm üstünde BİRADER
  • Artık michelin kalmadı diye okudum

özelden yardımcı olalım abi dicektim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Alfred Blalock

Senin kendine hayrin yok

Alıntıları Göster
    Nev bulu ustüne gelme pisman ederim seni
    Bu kutahya ya sana dar ya bana dar hadi bakam

• reis bende senin gibiyim bende intiharı düşünüyorum
    tek nedeni tip biliyor musun? tipim yok diye adam yerine konulmuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Nev bulu ustüne gelme pisman ederim seni
    Bu kutahya ya sana dar ya bana dar hadi bakam

Alıntıları Göster
    Ben de tam bu noktaya gelmemizi bekliyordum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.