Nazar saçmalığına inanmıyordum ama öyle bir araç kazası yaşadık ki ben bile inanacak hale geldim. Nedir bu işin mantığı... |
Nazar gerçek mi?

-
-
Gerçek olduğuna inanıyorum. Renkli gözlüyüm bir şeyi çok beğenince hemen kırılır, parçalanır. Hiç aksini görmedim.
-
İlginç. Bunun bilimsel açıklaması olarak aklıma şimdilik sadece rehavet geliyor.
-
bilimsel olarak buna en yatkın spiritual ve kuantum yaşam hakkında bilgiler var ve nazardan tutun tesadüfler / tevafuklar veya verilmiş sadakan var olayı burdan gelebileceğini düşünüyorum. pozitivizmin bir kolunda da bir yerde duymuştum tam hatırlamıyorum ama polyanna olan polyanna gibi yaşar/ölür vs yani ne kadar "gerçekten" iyi olmak istersek o kadar daha iyi dünya görürüz gibi ne kadar şükretsek malımızın kıymetini o kadar iyi anlarız vs gibi. cidden ilgi çekici konular ama mlsf yks hazırlanıyorum...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben bir kaç tecrübeyle gerçek olduğuna inanıyorum. Birini özetleyeyim. Küçükken yeni bir eve taşınmıştık ve hayırlı olsuna eski komşumuz geldi. Annem nazarı çok değer dedi bu kadının o yüzden bana nazar boncuğu takarmış. Kadın geldi mutfakta oturuyoruz, tezgahta ne güzelmiş geniş geniş mermerden dedi. O an mermerin kenarı tak dedi kırıldı yere düştü. Birini de annem anlattığından biliyorum. Bebekken çok nazar değermiş bana bende ağlarmışım. Bu ağlama nazar duası okumadan geçmezmiş. Birgün bir türlü susmuyormuşum annemde hacı teyzemiz vardı mahallede ona götürmüş beni okusun diye. Kadın beni okumaya başlayınca kusmaya başlamış. Okuyan kişiye etkisi oluyor. Annem hala okumaz beni. Okudu mu 2 gün kendine gelemiyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Şu anlatacagimi yasamistir cogu kisi: Ustunuzde bir halsizlik tarzi bir sey var ve tam olarak ne hastasiniz ne de degilsiniz. Anneniz babaniz artik her kimse, size okumaya baslar belki sifa olur diye ve bu arada okuyan kisi fena derecelere varan esneme seromonisi yasar. Bu esneme mevzusuna dair o kadar aşırı derecede esneyenlere denk geldim ki okunan sahis artik nasil bir nazara gelmisse okuyan kisi esnemekten olecekti nerdeyse. Bu durumu cogu kez goruruz. Artik zihinsel kabullenme sonucu mu olusur baska bir hikmeti mi vardir bilinmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu tarz şeyleri pek mantıklı bulmam ama var.
Nazar, aklına aniden gelen bir şeyin gerçekleşmesi, fazla mutsuz-mutlu olduğunda durumun birden dengelenmesi vb.
Garip bir simülasyondayız, nazar kelimesini okuyunca da kendimi kötü hissediyorum nedense.
illa ad koyulacak mı bilmem fakat bazen gerçekten de oluyor. yeni arabami aylardir bakımını eksitmeden sıkıntısız kullanırdım. bi ara arkadaş grubu ile buluşup gezdik. benim arabayı acayip ovduler ve onlari bıraktıktan sonra araç mefta oldu. 1800 lira hasar çıktı. durduk yerde olunca insan bi garip oluyor.
nazar çıktı denmesi de doğru olabilir. örneğin bardak kırılması çatlaması gibi. bunlari duvara firlatarak yapmak değil durduk yerde bile çatladığı olur.
Ben yıllarca nazar ile mücadele ediyorum. Ne zaman hayatımda iyi olan bir durumu yabancı insanlara anlatsam 1-2 hafta sonra tersine dönüyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu konuda inanıyorum diyeni de inanmıyorum diyeni de aksi yönde ikna etmek olanaksız bence. Orta yol bulmak mümkün değil.
Olan hadiseler karşısında nazar kavramının varlığını sorgulamak sizi rahatlatmak yerine daha fazla sıkıntıya sokar diye düşünüyorum. Nazarın varlığı hadise olduğunda değil olmadan önce, kavram olarak sorgulanmalı ki mantık çerçevesiinde daha uygun bir noktaya gelinsin.
Hadise olduktan sonra sorgulamak yerine sizi manevi olarak rahatlatacak ne varsa onu yapmamızı tavsiye ederim.
Evet dinimizde nazar, göz değmesi ve büyü gibi şeyler vardır.
Nazar, göz değmesi ve büyü gibi şeylerin hepsi, Allah’ın ezeli ilminde bilinen ve öyle takdir edilen şeylerdir.
Ama bunların hiçbiri kaderin önüne geçemez.
Bunlardan korunmak için okunacak birçok Allah'ın ayeti var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: RevengeRain
Bu tarz şeyleri pek mantıklı bulmam ama var.
Nazar, aklına aniden gelen bir şeyin gerçekleşmesi, fazla mutsuz-mutlu olduğunda durumun birden dengelenmesi vb.
Garip bir simülasyondayız, nazar kelimesini okuyunca da kendimi kötü hissediyorum nedense.Hocam güzel tarif ettin. Şu yaşadığımız kaza olmasaydı önümdeki bir ay harika geçecekti(en azından az çok) ama bu facia resmen hayatımda gerginlik stres yarattı. Sanki bir dert boşluğu vardı da bu anasını sevdiğimin hayatı o boşluğu kapatmış gibi oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 23 Ağustos 2020; 10:23:57 > -
Bilim henüz metafizik şeyleri keşfedemedi.
Gün gelecek cinleri bile keşfedecekler.
Ha bilim derken popüler bilimden bahsediyorum.
Yoksa israil amerika istihbaratları cinleri metafizik uzmanlarını kullanıyor. Belgelenmiş hemde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 23 Ağustos 2020; 11:52:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
öyle bir şey yok
-
Anlamadığın konularda çalışman gerek...
Benzer içerikler
- prozac nasıl bırakılır
- teknik servis isimleri
- neden sevgilim yok
- direksiyon sınavında dideral ilaç kullanan kullananlar yorumları
- en iyi bisküvi markaları
- telegram indirim
- sodyum iyon batarya
- ets 2 türkiye haritası
- büyük indirim günleri ne zaman
- dünyanın en büyük vinci
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X