Şimdi Ara

Arkadan itişli araba ile karda gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
16.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan Ankara'da deli gibi kar yağıyor. Arabada kar lastiği var ama okul da dağın başında, bir de araba arkadan itişli. nasıl yapabilirim? normalde kar yağdığı zaman benim arabayla gitmem lakin mecburum bu sefer, sabah finalim var. taktiklerinizi bekliyorum.

edit: okul tatil olmuş yinede birilerinin işine yarayabilir, tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5D1A0F50 -- 29 Aralık 2016; 0:37:28 >

• turkce bilen herkes o iki mesajin ayni anlamda oldugunu anlayacaktir diye dusunuyorum. benzer bir cumleyi bazi yollarda gorebilecegin ' yola zincirsiz cikmak(devam etmek) tehlikelidir' tabelalari ile bagdastirabilirsin. sana zincirsiz yola cikmaman gerektigini belirtir.

mesaj silmeye gelince, bugune kadar mesajlarimi sildigimi hatirlamiyorum. yonetim silmediyse hepsi yerli yerinde duruyordur.
    ister kabul et ister etme. ama karli ve buzlu yollarda arkadan itislilerin karda ilerlemesi onden cekislilere gore daha tehlikelidir. kontrolu kaybetme ihtimalin daha yuksek. hele de kis lastigi yoksa bir yere vurmaman buyuk bir sanstir. duz yolda bile dengesini kaybediyor o videoda.

hatta buna ek olarak bir cok video ile haber goruntuleri ile kanitlayabilirsin.

ha dersin ki daha eglencelidir, ben kar bulunca yanlarim o zaman birsey diyemem.

• Bir miktar işinize yarayabilir
  • Durma, burda bizim sokakta baya kar buz var iki bmv durdu kalkamadi yada dur yapma biraz erken kalk toplu taşın okula.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LampdaLamp

Bir miktar işinize yarayabilir

marka model aynı lakin bizim oralar daha dik yokuşlara sahip. kesin kaza yaparım. taksiyle mi gitsem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roq

Durma, burda bizim sokakta baya kar buz var iki bmv durdu kalkamadi yada dur yapma biraz erken kalk toplu taşın okula.

hocam valla okulun orada yokuşta ışıklar var, durursam hayatta çıkamam. toplu taşıma işi sıkıntı. uzun zamandır hiç kullanmadım ne yalan söylüyüm, okula otobüsle nasıl gidilir bilmiyorum. finali kaçırmaktan korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5D1A0F50 -- 29 Aralık 2016; 0:30:21 >
  • Bölgeye çok hakimseniz etraftan dolaşarak veya ana caddelerden yolu uzatarak gidebilirsiniz, ama en ideali riske girmemek, erken saatte toplu taşıma veya taksi ideal olacaktır
  • Dediğiniz tehlikeli yere kadar araba ile gidin, arabayı parkedin taksi ile devam edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revion

quote:

Durma, burda bizim sokakta baya kar buz var iki bmv durdu kalkamadi yada dur yapma biraz erken kalk toplu taşın okula.

hocam valla okulun orada yokuşta ışıklar var, durursam hayatta çıkamam. toplu taşıma işi sıkıntı. uzun zamandır hiç kullanmadım ne yalan söylüyüm, okula otobüsle nasıl gidilir bilmiyorum. finali kaçırmaktan korkuyorum.

İşte ondan dedim durma diye, ışığa yaklaşırken ayarla durmadan geç kırmızı da olsa. Yine de erken kalk sen toplu taşıma zihin açar halkın arasına karışırsın

• quote:

quote:

quote:

İşte ondan dedim durma diye, ışığa yaklaşırken ayarla durmadan geç kırmızı da olsa. Yine de erken kalk sen toplu taşıma zihin açar halkın arasına karışırsın

okula doğru düzgün toplu taşıma yok ki. duraklar vs nerdedir hiç bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İşte öğrenmenin vakti gelmiş sınav zamanı okula toplu taşımayla gitmek zevklidir ya naptın sen öğrenciliği bedelli mı yapıyon, yat kalk sürün biraz ahh ah ne günlerdi on yıl oldu..

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İşte öğrenmenin vakti gelmiş sınav zamanı okula toplu taşımayla gitmek zevklidir ya naptın sen öğrenciliği bedelli mı yapıyon, yat kalk sürün biraz ahh ah ne günlerdi on yıl oldu..

hocam arabayla 15-20dk olan mesafe 2-3 aktarma ile 1.5 saati buluyor tek gidiş. hazırlıktan beri arabayla gidip geliyorum. en son ne zaman otobüse bindim onu hatırlamıyorum, lisedeydim galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A5D1A0F50 -- 29 Aralık 2016; 0:43:17 >

• quote:

Bir miktar işinize yarayabilir

Kilitli Diferansiyel mi var F30 3.20i lerde ? Yoksa adamın bahsetmek istediği Tekerdeki Frenler mi yani DSC ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 29 Aralık 2016; 0:46:1 >
  • Videonun açıklamasını kopyalıyorum

Geçen haftalardaki kar yağışından bir iki enstantane. 1:46 ve 2:03 e dikkat
    Yokuşta telefonla konuşmak için durmuştum normal kalkamadık, iki virajda da arka bıraktı.
    Dif konusu yanlış anlaşılabilir: Orda aslında demek istediğim tork elektronik olarak düşürülüyor ve esc nin traction fonksiyonu boşa dönen lastiğe fren yaptırarak tutunmayı arttırıyor bu da kilit hissi veriyor ama diferansiyel açık. BMW reklam ettiği sürüş keyfini veriyor yani.
    Yokuşta önümden giden Ford hafif ticari çıkamayıp kaldı sağda görülebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LampdaLamp -- 29 Aralık 2016; 0:50:10 >
  • Her kis su "arkadan itis ve kar" konularina bayiliyorum. Bir de geri geri cik diyenler cikiyor bu daha da enteresan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Videonun açıklamasını kopyalıyorum

Geçen haftalardaki kar yağışından bir iki enstantane. 1:46 ve 2:03 e dikkat
    Yokuşta telefonla konuşmak için durmuştum normal kalkamadık, iki virajda da arka bıraktı.
    Dif konusu yanlış anlaşılabilir: Orda aslında demek istediğim tork elektronik olarak düşürülüyor ve esc nin traction fonksiyonu boşa dönen lastiğe fren yaptırarak tutunmayı arttırıyor bu da kilit hissi veriyor ama diferansiyel açık. BMW reklam ettiği sürüş keyfini veriyor yani.
    Yokuşta önümden giden Ford hafif ticari çıkamayıp kaldı sağda görülebiliyor.

Evet tahmin ettiğim gibi ama ben buradan izleyince açıklamayı göremedim .

O iş hikaye ya Kilitli Diff olmadıktan sonra bir cacık yapamazsın . Lastiğe de bağlı tabi kesinlikle Kış lastiği kullanılmalı .

Ben de yok mesela yarın patlamazsam zaten daha da aracı çıkarmam Şubat'a kadar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hocam arabayla 15-20dk olan mesafe 2-3 aktarma ile 1.5 saati buluyor tek gidiş. hazırlıktan beri arabayla gidip geliyorum. en son ne zaman otobüse bindim onu hatırlamıyorum, lisedeydim galiba

Boşa geçen yarım saat yerine bazen; insanların konuşmalarıyla çocukların gülüşmeleriyle geç kalanların telaşları bazen itiş kakış sınava çalışan öğrenciler teyzeler amcalar falan derken sana her seferinde farklı hisler tecrübeler verecek bir buçuk saatte gitmek insana mutluluk verebilir.. of kafa açmıyım da hep konfora kaçtıkça yabancılaşiyoruz..
    Neyse konu gitmekti, gidersin bi şekilde 😁

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şekilde kilit dif. Yok. Dsc çekiş kontrolüde sağlıyor sanırım ondan bahsetmek istemiş. Millet dsc yi espden ibaret sanıyor diğer sorunda bu. Dsc yada dtc akıllı bir sistemdir. Ama bu demek değilki kilit dif. Var. Mekanik kilit elektronik kilit felan yok. Dsc çekiş kontrolüde sağladığı için eser miktarda elektronik kilit görevi görebilir. Ama eser miktarda... öyle hayt kilit var huyt her türlü yürürüm. Geçecekler o işleri.

• Varsa okul servisini kullanın daha iyi olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandLotus

Hiç bir şekilde kilit dif. Yok. Dsc çekiş kontrolüde sağlıyor sanırım ondan bahsetmek istemiş. Millet dsc yi espden ibaret sanıyor diğer sorunda bu. Dsc yada dtc akıllı bir sistemdir. Ama bu demek değilki kilit dif. Var. Mekanik kilit elektronik kilit felan yok. Dsc çekiş kontrolüde sağladığı için eser miktarda elektronik kilit görevi görebilir. Ama eser miktarda... öyle hayt kilit var huyt her türlü yürürüm. Geçecekler o işleri.

Aynen oyle tabi video aciklamasini goremedigim icin size de sorayim dedim kendisi aciklamis video aciklamasinda var kilitli diff kastetmedim demis

• LampdaLamp L kullanıcısına yanıt
    tam da niye arkadan itisli araclarin karda kullanilmamasi gerektigini ozetleyen video olmus.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.