Şimdi Ara

arkadaki selektör yapınca yan aynaların kapanması? cezası yok mu bunun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen haliç'ten geçerken bi anlığına sol şeride geçtim tekrar sağa geçmek üzere ama sağımdaki araç da belli bir hızın üstünde olunca(acemi olduğum(2. kez tek çıkıyorum) ve kız arkadaşım korktuğu için 80'in üstüne çıkmıyorum) hemen sağ şeride dönemedim.


    bu sırada arkama yapışan bir eleman selektör yapmaya başlamış. ben konuya o kadar yabancıyım ki sağ aynada gözüme çarpan ışığı görünce bi an yanlış bir yere basıp saçma bir ışığı açtığımı düşünüp trafiği tehlikeye attığımı düşünüp hafif panik bile yaptım, o ara bi an nereye bastığımı bulmaya çalışıyordum.


    o ara sağ şeridimdeki araç sola geçti ve sağım boşaldı. başından sonuna tüm bu süreç boyunca sağ sinyalim sürekli açık.


    ancak ben yine sağ şeride dönemedim, çünkü selektör dolayısıyla sağ aynamı görmem mümkün değildi. hal böyle olunca da bir süre geçiş yapamadım.


    acaba ben mi selektörü çok fazla ciddiye aldım yoksa aynaların yapısından dolayı mı selektör aynayı işlevsiz hale getirdi yoksa böyle durumlarda beklemek tek çare mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 2 Ağustos 2022; 15:52:8 >







  • Arkadaki selektörcu istedigi kadar selektor atabir. Sen kendini ve yolcularını tehlikeye atmadan istedigin zaman sag serite gecebilirsin. Arkadakinin andavalligi seni heyecanlandirmasin. Yalniz sag serit bosken solda surekli seyir halinde beklemeyin. Heyecan trafikte lazim olan son seydir. Kotu sonuclar dogurabilir. Trafige diger suruculeri memnun veya sinir etmek icin cikmiyoruz. Siz onlara sinir olmayın memnun etmeye de calismayin. Ayni sekilde siz de baskalarini sinirlendirmeyin veya sizi memnun etmesini beklemeyin. Kendi dusunceniz dahilinde kimseyi zora sokmadan ve trafik kurallarina uyarak istediginizi yapabilirsiniz. Selektor atan andaval atar atar vakti gelince cektirir gider

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt

    hocam peki kısa süreli sol şeritten 80 ile gitmem olmaması gereken bir şey midir arkamda daha hızlı araç varsa?

  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt

    Yol kalabalıksa bir şey olmaz. E-5 te her selektör atana yol verecek olsak düz gidemeyiz. Evet sol şerit sollama şerididir doğru ama trafik yoğunsa öndeki araca da ayak uyduruyorsanız yapacak bir şey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt

    Şehir içi yol kalabalıksa olabilir de uzun yolda 80 le soldan gitmeyin. Hem trafiği yavaşlatırsınız hemde bol bol sellektör , korna küfür yersiniz. Zaten sol şerit sollama şerididir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selektör yapılıyorken aynaya bakamıyorsanız bence geceleri pek araç kullanmayın


    malesef araçların çoğunun farı ya ayarsız ya çakma led/xenon vs... aynaya bu durumda bakamıyorsanız gece araç kullanmasanız daha iyi

  • Ben de arkadaki ayı selektör yapınca aynaları otomatik kapatan devrimsel bir teknoloji sandım. Hayal kırıklığı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt

    Sevgili kardeşim, arkada ki araç selektör yaptı diye bu kadar panik yaptıysan, lütfen kendinizin ve başkalarının canını tehlikeye atmamak için trafiğe çıkmayın.

  • Kendi güvenliğiniz ve trafik güvenliği için tam olarak ne zaman emin olursanız o zaman değiştirin şeritinizi. Acele ve keskin dönüşler yapmayın. Arkadaki arkadaş istediği kadar selektör yağmuruna tutabilir.


    Bu arada yansıma çok rahatsız ediyorsa üç harfli marketlere bazen dikiz aynası için yansıma önleyici film geliyor. Bir benzerini yan aynalara uygulayabilirsiniz belki.

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt

    Aynen ben de oyle sandim. Baslikla icerigin alakasi yok


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba surmeyi bilmeden trafige cikmayin. Panik yapip millete kaza yaptirirsiniz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    çıkmaya devam edeceğim. sen de kudur burada hahaha  

  • realitych R kullanıcısına yanıt

    yapma yauw, sen nerede öğrendin bakayım araba sürmeyi? ananın karnında mı?


    sen böyle diyince hemen bıraktım kanka araba kullanmayı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Pink -- 3 Ağustos 2022; 13:42:39 >
  • Ehliyet sistemiyle araba sürmeyi bilmeden trafiğe çıkmamak mümkün değil. Otoyol sürüşü yok, gece sürüşü yok, en az otuz saat pratik yok, denetim yok... Eğitim vermesi gerekenler de eksikli.


    Trafik akışı önemli, ara sıra aynaları kontrol etmek de. Ama asla ön taraftan ve göstergelerden daha önemli olmamalı. Dikkatinize dikkat edin, dikaktinizi nasıl böldüğünüze dikkat edin. Dikkatinizin yarısını aynalara ayırmayın. Önemli, ama ama o kadar önemli değil. Daha önemli şeyler var. Sınırlı dikkat kaynağını akıllıca kullanmak gerekir.


    Gerektiğinde, en çok da şerit değiştirmeden önce kullanılır. Sol ve orta aynadan mesafe tahmini eksikli de olsa yapılabilir. Sağ aynadan mesafe tahmini yapılmaz. Hiç bir aynadan hız tahmini yapılmaz. Hız riskleri arkadakinin işi, siz de önünüzdeki tarfikten aynı

    şekilde sorumlusunuz. Ön tarafta iki gözle, stereoskopik algımızla 300 metreye kadar mesafe ve hız tahmini yapılabilir. Sağ aynanın amacı zaten park yardımcısı olmaktı, muayenede zorunlu bile değil, zorunlu ekipman değil. İnsanlar zamanla otomobillerdeki bu konveks aynaları ağır vasıtalardaki gibi şerit manevraları için de kullanmaya başladılar, eğitimciler de teşvik ediyorlar. Ama yanlış ve kazalara neden oluyor, olacak.


    Sağa geçenin önceliği vardır. Sağ sinyali verdiyseniz sağınızda araç yoksa geçebilirsiniz. Haliç zaten şehir içi, yön tabelalalrına göre bazen solda kalmak da gerekebilir.





  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Tenha yollarda ogrendim. Trafik arava surmeyi ogrenilecek yer degil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt

    Senin gibilere hiç bir şey denmez, çünkü sen "Hiç bir şeysin"  

  • realitych R kullanıcısına yanıt

    Tenha yollarda dur-kalk biraz da direksiyon tepkilerini öğrenir insan ama trafiğe çıkmadan kimse sürücü olamaz. İlk başlarda biraz fazla temkinli olunur sonra alışılır.

    Sorun kendini usta sanan sürücülerde. Dolu yolda, gidecek yeri olmayan öndeki araca bile selektör yapma rahatsızlığı var hem de çok yaygın. Bunu acemiler değil ustalar yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları var sağ şeritte 2 tane tır arka arkaya giderken selektör atıyor. Önce empati yapmayı bilmek lazım. Tabi bazıları ambulans peşinden gidiyor olabilir yada hastaneye yol isteyene her türlü yol vermek lazım. Bu konuda inatlaşmayın asla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 3 Ağustos 2022; 15:44:22 >
  • tefennili kullanıcısına yanıt

    aynen kanka


    bence hepimiz yoldan çekelim arabaları hurdaya verelim tek sen sür araba mr. usta şoför


    ehliyetle alakalı soru sorduğumda da aynısını diyordunuz, yok bunu soruyorsan ehliyet alamazsın edemezsin ne oldu? 2022 yılında hayatında hiç direksiyona dokunmamış ben tak diye ilk manuel sınavında aldım ehliyeti.

  • gecenin kör karanlığında farını yakmayan ford focus gördü bu gözler, bu da ne ki...

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.