Şimdi Ara

İlk uzun yol tecrübem - Antalya'dan Konya'ya Yol Durumu ve Nereden Gitmeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, iyi günler.


    Bayram arefesi 15'inde Antalya üzerinden Konya'ya gideceğim. 4 senedir ehliyetim var ancak pek bir uzun yol tecrübem yok. Araç Opel Astra J kasa ve 3 kişi yüklü olacak. İlk uzun yol tecrübem olacağından hafif bir tedirginlik var ondan dolayı yol hakkında bilgi almak istedim. Yol durumu nasıldır, hangi patikadan gidilmeli, direkt örnek harita linki paylaşabilecek olan varsa da çok sevinirim. Akrabalar manavgat akseki seydişehir yolunu önerdiler, buradan daha iyi bir patika var mıdır? Bu güzergah kullanılırsa dikkat edilmesi gerekenler nedir, bayram günü ekstra bir yoğunluk olur mu sizce?


    Şimdiden teşekkür ederim herkese.




  • Akrabaların bayadır Konyaya gitmiyor olsa gerek eski rotayı söylüyorlar yol hem zor hem de daha uzun sürer ordan o rotayı kafadan çıkar.

    Güncel ve en iyi yol şu anda ; Antalya-Serik-Taşağıl-Beyşehir-Konya

    Bu rotayı kullanırsan daha hızlı gidersin tünel yapıldı. Beyşehirin içinden geçiyorsun. Giderken tabelalar şaşırtmasın Konya diye eski yola işaret vs veriyor olabilir.

    Akseki tarafını kullanırsan bol virajlı ve yokuşlu yollarda dolanır durursun. Viraj sıkıntı değil 3 şerit yollar bir taraf iki bir taraf tek şerit ama kamyon vs sollamak için çok fazla kural ihlali yapan oluyor ters şeride girip sollama yaptıkları için arada kaza olur. O rota artık zorunlu olmadıkça kullanılacak gibi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 9 Haziran 2024; 3:22:32 >
  • akseki yolu biraz zordur.

  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    Öncelikle çok teşekkürler hocam.


    Bu yolun daha sağlıklı olduğunu ben de birkaç yerde okudum. Ancak halen daha bu yolu eleştirenler, tünelin bir açılıp bir kapandığını söyleyenler var. Garantici olmak için diğer yolu öneriyorlar. Ancak dediğiniz gibi son iki aydaki durumdan pek haberdar değiller. Bilginiz dahilindeyse şu anda bu yolun durumu nedir, sağlıklı mıdır? Tünelde kapanmalar devam ediyor mu? Dikkat edilmesi gereken kısımlar var mıdır?


    Çok teşekkürler tekrardan.

  • Kokeka K kullanıcısına yanıt

    Ben en son Mayıs 2024 te kullandım herhangi bir noktasında yol çalışması yoktu gördüğüm kadarıyla her şey tamamlanmış durumdaydı, ben yeni yolu oldukça konforlu buldum. Yorucu değil. Beyşehirin içinden geçmesi de güzel bir mola ve manzara noktası olmuş. Süreyi de gerçek anlamda baya kısaltıyor


    Çıkmadan önce navigasyona yoğunluğu kontrol edersiniz kapanma olursa zaten gözükür. Akseki her zaman daha tehlikeli kar yağsa kilit 3 saat fln kazalardan yazlıkla yol yapanlardan yol alamadığımız oldu. Yağmur yağsa hep bir tır devrilir bir araba savrulur bariyeri vurur vs akseki yolunu şükür bir daha kullanmayacağız...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.