Şimdi Ara

Arızalı RX580'e karşı servis rx480 öneriyor. THH olumlu sonuçlandı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
5
Favori
10.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Satarken dövize endeksli iade yaparken fatura üzerinden iade oh ne alâ....

  • Mr.ED kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin şu aşamada tek muhatabınız İtopya. Siz başvurunuzu İtopya'yı muhatap alarak yapacaksınız. O da distribütörden ilgili kartı, yoksa aynı özelliklerde başka bir kartı temin edip size gönderecek. Ancak lehinize bir sonuç çıkması için sunduğunuz iddiaların kanıtlanabilir olması şart. Dolayısıyla taleplerinizi yalnızca yazılı iletin ve yazılı cevap talep edin. Söz uçar, yazı kalır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • THH'den bir şey çıkmaz onu unutun bir kere. Şu durumda maalesef parayı almaktan başka seçenek göremiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi visceroid -- 15 Ocak 2021; 14:42:26 >
  • Hala gigabyte ürün önerenler var. Endeks garantili hiçbir ürünü almayın arkadaşlar. Kargo ücretini kullanıcıya ödeten bir firma kendisi. Anakartımın kutusunu bios pilini ve bütün parçalarını kaybettiler bide pişkin pişkin kameralardan baktık bu şekilde gelmiş dediler aslında yaptıkları şey benim kutuyu ve parçaları farklı birine göndermek. O parçalar olmadan fan takamadığım için anakartı montajlayamadım. Yalvar yakar 1 haftada gönderdiler kutu içeriğini. Gigabyte pişmanlıktır arkadaşlar uzak durun.

  • 480 al bios modla 580 yap bin tl ye suan rx 480 alamazsin rx 550 alirsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaybedecek birşeyin yok.Yazılı olarak (mail) muhatap şirkete aşağıdaki kanun maddesini yazarak alt modelle değişim istemediğini,Rx580 nin misli ekran kartıyla değişim istediğini söyle.Olumsuz cevap yazarlar ise talebini bu maildeki yazışmalar ile birlikte tüketici hakem heyetine başvur.


    THH ye başvururken , değişim için daha alt modeli teklif ettiler diye özellikle belirt.






    TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN

    Tüketicinin seçimlik hakları 

    Madde 11

    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

  • Birbirini gösteren örümcek adam gibiler  geçmiş olsun hocam, ikisini de kabul etmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    Aynen ülkede hukuk var da insanlar hakkını aramıyor tek sorun vatandaş ülkede adalet olmaması ile alakası yok

    orası öyle hocam haklısınız. nerden tutsan elinden kalıyor işte. güzel ülkem..

  • cathedral kullanıcısına yanıt

    Kanun var, seçimlik hakkı var, sizde bilgi sahibi olmadan fikir beyan etme sorunu var. Bana da msi daha iyi sapphire ısınıyor demiştiniz :) Yanlış yönlendirmeyin.


    *********

    Tüketicilere yönelik üretilen veya ithal edilen, Garanti Belgesi Yönetmeliğine ekli listede belirtilen kullanılmamış mallar için, üretici ve ithalatçılar garanti belgesi düzenlemek zorunda olup, garanti belgesinin tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcılara aittir. Bu nedenle tüketiciler mal satın alırken garanti belgesini satıcıdan talep etmeli ve kaşeleterek imzalatmalıdır.

     

    Garanti belgesinde, malın tüketiciye teslim tarihi, üretici veya ithalatçı ile satıcı firmanın unvanı, adresi, telefonu ve diğer iletişim bilgileri ve tüketicinin seçimlik hakları, uyuşmazlıkların çözüm mercileri gibi bilgilerin bulunması zorunludur. Garanti belgesinde bu hususların bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir.

     

    Ayrıca satılan mallara ilişkin faturaların garanti belgesi yerine geçmeyeceği unutulmamalıdır.

     

    Garanti süresi malın teslimi ile başlar ve en az iki yıldır.

     

    Tüketicinin Korunması Hakkında Kanuna göre eğer satın alınan mal ayıplı ise, bazı şartlara bağlı olarak mal garantili olsun veya olmasın tüketicin sözleşmeden dönme, satış bedelinden indirim isteme, ücretsiz onarım ve ayıpsız misli ile değiştirme gibi seçimlik hakları bulunmaktadır.

     

    Seçimlik haklardan onarım hakkının kullanılması durumunda, mal garanti süresi içinde tekrar arızalanır veya azami tamir süresi aşılır veya tamirinin mümkün olmadığı anlaşılırsa diğer seçimlik haklar kullanılabilir. Satıcı bu talebi kabul etmek zorundadır. Eğer satıcı bu talebi yerine getirmezse üretici ve ithalatçı satıcı ile birlikte müteselsilen sorumlu olacaktır.

     

    Malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması halinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.

     

    Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, satıcı, malın bedelinin tümünü veya bedelden yapılan indirim tutarını derhal tüketiciye iade etmek zorundadır.

     

    Değiştirilen malın garanti süresi satın alınan malın kalan garanti süresi ile sınırlıdır.

     

    Malın tanıtma ve kullanma kılavuzunda yer alan hususlara aykırı olarak kullanılmasından kaynaklanan arızalarda tüketici seçimlik haklarını kullanamaz. Yetkili servis istasyonunun bu kullanım hatasına ilişkin bir rapor düzenleyerek bir nüshasını tüketiciye vermesi zorunludur.

     

    Garanti Belgesine ilişkin uyuşmazlıklar, uyuşmazlığın parasal değerine göre; illerde “Ticaret İl Müdürlüğü” ilçelerde “Kaymakamlık” bünyesinde oluşturulan “Tüketici Hakem Heyetleri” ile adliyelerde bulunan “Tüketici Mahkemelerine” başvuru yapılarak çözülebilmektedir. Garanti Belgesiz mal satan firmalara ilişkin şikâyetlerinizi de bulunduğunuz yerdeki Ticaret İl Müdürlüklerine yapabilirsiniz.

    *************





  • Merakla takipteyim konuyu, umarım bu çakallara hakkınızı yedirmezsiniz peşini bırakmayın.

  • Öncelikle kartın fiyatının artması firmanın suçu değil ayrıca size şuan ki değerinj verseler bile ortada kart yokmuş aynı kartı alamayacaksınız adamlar'dan kartı aldığınız fiyata geriye ödeme alıyorsunuz kullandığınız süreç size kar kalıyor zaten birde bu şekilde düşünün yada alın parayı başka kartlara yönelin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam parami geri alirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RX 580 8 GB 2500 liralara 2. el olarak satılıyor. Para iadesi değil, değişim talebi ile hakem heyetine başvuruyorsunuz size söke seve muadilini veya 1 tık üst modelini veriyorlar.


    Buyur bu da garanti belgesi yönetmeliği. Madde 9'a dikkat et. https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19782&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RX 480

    1500 tl'ye incehesapta rx5500xt satılıyor ama 4GB. belki para iadesi alınıp tercih edilebilir . bilgili arkadaşlarımız cevap verecektir.


    ne kadar para iadesi yapacalar?

    Muadlini veremiyorlarsa üst modelini vermk zorundalar bastırın.

  • adamlar bir çok seçenek sunmuş.

    şuan mantıklı olan 480 alıp geçmek.

  • 2 seçeneğin var ya beklemeden azıcık daha düşük 480 i alıp geçeceksin. Yada sabırlı olacak ve tüketici mahkemesine başvuracaksın. Kartın muadili değişti hocam. Güncel fatura üzerinden en son sattıkları rx580 kaç liraymış bakıversinler. Bu kadar insafsızlık olmaz ya...

  • SirrealsQ kullanıcısına yanıt
    Birçok seçenek sunmuş derken? Hepi topu iki seçenek teklif etmişler. Ya ürünü alırken ödediğin parayı al git diyorlar ki o parayla şu an aynı kartın sıfırının yanına yaklaşılmıyor. Ya da bir önceki modeli al diyorlar. Adam niye bunları kabul etsin? Yapmaları gereken rx 580 şu an güncel modellerden hamgisine denk geliyorsa onu vermek.
  • rx480-580 aynı kartlar. 1000tl ye bu kartın 4gblığını bile bulamazsın. 1000tl almaktansa alıp açmadan direk satarsın istersen daha iyisini alırsın.

  • Rx580 vermeleri lazım ama vermiyorlarsa birde thh de kaybetcekseniz rx480 alın napcanız hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt

    Tutarda sıkıntı yok fatura bedeli iade edilir. Asıl sıkıntı rx480 vermeleri. Elinde yoksa gerekirse 5700xt verecek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.