Şimdi Ara

Aracımı sattım ama alıcı ile problemlerim mevcut (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
24.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araçta gerçekten söylediğiniz gibi hiçbir sorun yoksa ve tüm sorunların kaynağı arabayı satın alan kişiyse o zaman gönül rahatlığı ile almıyorum diyebilirsiniz. Eğer aracınızda bazı kusurlar varsa ve size normal gelen bu kusurlar alıcıya normal gelmiyorsa sizde, o size hafif gelen kusurları satarken söylemediyseniz aracınız almanız hem etik açıdan hem ahlaki açıdan daha doğru olur.

    Aracı alanda kötü niyetli olabilir, aracı alanın bir kusuru yoksa ve siz aracı o şekilde sattıysanız aldığınız o para size huzur getirmez emin olun hocam.

    Siz, sizden kaynaklı bir kusur olmadığına %100 eminseniz sorun yok alıcıya geri almayacağınızı söyleyin ve içinizi ferah tutun, işin aslı tam olarak böyle değilse ben olsam aracı geri alırdım.
  • Theprophecy T kullanıcısına yanıt
    sizin olayda açıkça kusuru saklamışlar konuyla pek bağdaşmıyor gibi
  • Ne adamlar var ya beğenmediysen aldığın fiyata 5 koy başkasına sat niye geri vermeye çalışıyorsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meraklıgamer -- 22 Temmuz 2020; 2:37:3 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sonuçta bu işe gene bakacak kişi bilir kişi ve yapılan km az olduğu için sorun çıkabilir diye düşünüyorum.
  • rubelhizb kullanıcısına yanıt
    Hocam sanziman degil benim konum. Motorun yatak sardigini soyledi. Burdan memlekete goturdu. 1 haftada orda gezdikten sonra bu yaniti aldim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknode kullanıcısına yanıt
    Istedigi yere gosterebilecegini soyledim. Buna ragmen kendisi bakti 1 saat test etti yola cikti. Almaya karar verdi. Kimseye zorla araba satmadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theprophecy T kullanıcısına yanıt
    Bu surec nasil isledi. Ne kadar surede paranizi aldiniz. Mahkemeye ciktinizmi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

    Yahu ne garip beklentileri var insanlarin! Garantili sifir urun almakla garantisiz ikinci el urun almak arasindaki farkin baska ne oldugunu saniyorlar? Arkadasim, sahistan satilan ikinci el araba icin "oldugu gibi" denir, yani garantisiz, yani degil 200 km, aldiktan sonra 200 metrede sorun verse bile o sorun artik senin sorunundur, saticinin degil. Bu yuzden ekspertiz kavrami ortaya cikmistir, alici riskini azaltmak icin ekspere sokar. Hatta saticinin taahhutlerinden cok daha fazla hata ekspertizde ortaya cikabilirdi, kimse arabaya biniyor diye arabanin ustasi olmak zorunda da degil.

    Konunun ve satilan arabanin sahibi beyefendi; bence hic bir sey olmaz, hic kulak asmayin, kendi isinize bakin.

    Ne kadar garip absurt beklenti var, hepsi Turk halkinda be kardesim!
    Bu mesajimda "ekspere sokar" ifadesi eksper arkadaslar icin biraz agir kacan talihsiz bir aciklama olmus, "ekspertize sokar" diyerek konuyu kapatalim




  • engbbd87 E kullanıcısına yanıt
    O durum seninki gibi degil. Sanziman ve aracin orjinali degismis.
    Sende ise adam ariza var vs diyor. Korkma bisey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekspere soktu araçta sıkıntı yok ise geçmiş olsun. Hiç bir şey yapamaz. 200 km yol gitmiş birde.
    Ben geçen sene aracı teslim aldım, noterden çıktık köşeyi dönmeden çocuk arabada iken cam krikosu bozuldu. Yapacak bir şey var mı? Yok tabi ki de.
  • smartsmart S kullanıcısına yanıt
    Hocam mekanik bir alet araba.Bayiden çıkan 0 km golf leri passatları görüyoruz şanzıman arızası veren.Araçta satış esnasında bir problem yoksa ve ekspertizde bunu onayladıysa satıcıyla bir alakası yok.Hem alıcının dürüst olduğuna emin miyiz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2010-2011 yılları arasında bir akrabamıza satmıştık aracımızı. Piyasası 30k civarında iken biz akrabamızdır diye 24k ya verdik. Aracı satın alırken herşeyini biliyordu, hatta kendisine satmamız için çok ısrarcı oldu da diyebilirim.
    18k peşin verdi, 6k sonra vereceğini söyledi. Tamam dedik.
    Aracı aldıktan 1.5-2 hafta sonra aradı. Bu sürede 1000km üzerinde yol yapmıştı. Aracın sol ön farının yan sanayi takıldığını, kapı içlerinde izolasyon olmadığını vs söyledi. Ön far ampülü patlayınca götürdüğü usta söylemiş. Biz de inanamadık çünkü arabanın önden kazası yoktu. Nasıl oldu falan diye düşünürken 2008 yılında ampül değişimi için götürdüğümüz usta aklımıza geldi. Servis basit far için o zaman parasıyla 300tl isterken usta 20tlye hallederim demişti. Meğerse kaş ile göz arasında orjinal farları söküp yerine sahtelerini takmış, başka bir dönem kapıdaki ufak bir göçüğü düzeltmeye götürdüğümüzde kapı içindeki izolasyon malzemesini sökmüş ve tekrar takmamış.
    Akrabamız bu argumanı kullanarak o vermediği 6k nın üstüne yatmaya çalıştı. Biz de o dönem maddi sıkışıklıktan dolayı satmıştık arabayı. Çok seviyorduk arabamızı.
    Biz de aradık, şimdi arabayı senden almaya geliyoruz paranı da getireceğiz dedik. Bunun üzerine hemen vazgeçti, 6kyı da anında hesabımıza yatırdı.
    İşin kısası, eğer altında bir fiyata alacağını söylersen bir daha seni böyle şeylere aramayacaktır. Fakat bunu söylerken ciddi bir ses tonu ile söyle ki seni ciddiye alsın
    Arabayı alıp tüm kontrolleri yapıp, üstüne 200km yapıp seni araması adamın terbiyesizliği maalesef

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 200Km uzun bir mesafe değil. Mahkemeye verirse bilirkişiye verilir araç. Bilirkişi de şanzımanda darbe falan görmezse yeni sahibinin yapma ihtimali yoktur der o zaman aracın parasını dava masraflarıyla birlikte ödersin. Elbette satıcı olarak iyi niyetli olabilirsin, ben aracın hiçbir arızasını görmedim, arıza çıkaracak durumda da değildi diyebilirsin ama dediğim gibi bilirkişi raporuna göre iade almak zorunda kalabilirsin.
    Sen burada bol keseden atanlara bakma. Sanki binlerce araç satmışlar, yüzlerce dava görmüşler gibi ahkam kesiyorlar yok iade edemez bilmem ne. Galeriden satılan araç 1000km olmadan arıza verdi diye mahkeme iade kararı çıkartıyor 200 km çok değil. 80-90tl lik lpg mesafesi...

    İşin şu kısmı var. Araçtan emin olabilirsin. Kendimi senin yerine koyuyorum ben sorunsuz bindim bir şey olmadı da bu adam nasıl 200km de bu sorunu yaşadı. Kimse kabul etmek istemez. İade almak istememen konusunda seni eleştirmiyorum. Diğer arkadaşlar satarken her şeyine baktırmışsın gerisi seni ilgilendirmez diyor ya keşke ekspertizlerin öngörüleri hep tutsa yani sağlam denilen araba kısa sürede arıza verebiliyor. Öngörülemeyecek sorunlar olabiliyor. Ekspertiz baktı araba sorun çıkarmaz demek doğru değil.

    Mesajımı okuyan tüm arkadaşlara soruyorum. Ciddi cevap verin lütfen. Aracın yeni sahibi arabasına hemen kamera taktırsa. Bütün kullanımı kamera ile kayıt altında olsa ve adam aracı normal şekilde kullansa. Yolda giderken arıza yapsa. Sonra sizi arasa dese ki durum böyle. Kamera kaydım var. Gel bak kardeş . Ne yapardınız? (ALICIYI AKLAMAK İÇİN SÖYLEMİYORUM. KENDİNİZİ ALICI YERİNE KOYUN DİYE SÖYLÜYORUM. 100BİN TL PARA ÖDEDİNİZ. 100 200 KM OLMADAN ŞANZIMAN ARIZA VERDİ VE KAMERA KAYDINIZ VAR. YİNE BEN ARABAYI ALDIM KÖŞEYİ DÖNDÜM ARIZA YAPTI YAPACAK BİR ŞEY YOK DER MİSİNİZ? merak ettiğim konu bu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamSs -- 22 Temmuz 2020; 10:18:50 >




  • konu eski ama aracı keşke sattığınız fiyattan o gün geri alsaymışsınız. bugün satsanız 3 katına satardınız.
  • DreamSs kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz iki ucu seyli degnek gibi bir durum bu. Diyelim ki ben satarken hic yalan soylemedim, hicbir sorun da yoktu. Ekspertize sokuldu, sorun yok dendi ve adam araci aldi. Gercekten de adam bir sey yapmadan, tesadufen ertesi gun arac ariza cikardi. Simdi burada ne alanin ne satanin sucu yok, yalan yok, dolandirma yok. Ama zaten alan kisi ikinci el olarak aliyor, garanti yok. Ariza cikarmama durumu yok. Simdi alan arkadas hakli olarak "bana bozuk arabayi saglam diye kakaladi" diye dusunup hakkini arayacak. Ama isin asli kakalama yok, satan da o amacla yapmadi. Burada satanin ne gibi bir sorumlulugu olabilir ki? Tabi ben mantiken dusunuyorum. Hukuken boyle olmayabilir. Ben zaten araci eskidi, sorun cikarmasin, yeni bir sey alayim diye satiyorum. Alan da ucuz olsun diye ikinci el eski bir arac aliyor. Zaten o eskimislik ve ariza riskinden dolayi ben araci ucuza satiyorum (0 km aracs gore), o da o yuzden ucuza aliyor. Her turlu risk var burada. (Yalan, dolandirma ve gizleme durumlarini saymiyorum tabiki)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • rkursada R kullanıcısına yanıt
    Bu konuda seninle aynı fikirdeyim ancak hukuki olarak baktığın zaman kişilerin niyetlerini okuyamayacağın için eğer satış sözleşmesi yapılarak aracın satışı sonrası arıza çıkarması durumunda sorumluluk kabul edilmez tarzı bir madde eklenmediyse sorumlu sayılabilirsin. Bu tarz işlerde dolandırma olayı çok olduğu için artık durum biraz değişmeye başladı. 10 sene önce olsa imzayı attın araba patladı satıcıyı bağlamazdı :) zaman geçtikçe ve galericilerin pert araçları kakalamaları sonrası mağduriyetler arttıkça iade davaları daha çok açılmaya başlandı. Emsal davalar da çıktıkça artık sahibinden de satılsa mahkemeler kısa sürede çıkan arızaları bilirkişi raporunda aracın ayıbı denmesi durumunda satıcıya bağlayarak iadeye karar verebiliyor. Eskiden kimse uğraşmazdı. Dava edicen de 5-10 sene uğraşacaksın da... Artık millet bilinçlendi.
    Açıkçası tanıdık birine satsam aynı durumda vicdan azabı çekerdim. Tanıdık dedim çünkü aracı nasıl kullanığını az çok bilirim. Yabancıya satmış olsaydım konudaki arkadaş gibi bi kendimden şüphelenirdim. Kendisinin sebep olmadığını kanıtlamasını isterdim herhalde. o anki psikolojimi bilemiyorum. 200km az bir km bence. Arabanın bedeline göre çok göze batmayacak bir şey çıkarsa yaptırırdım herhalde... Allah kul hakkı yemeyi nasip etmesin. Hakkı bende kalacağına benim hakkım onda kalsın. Ne diyim. Zor gerçekten. Enayi yerine konulduğunu düşündüğün zaman yapasın varsa da yapmazsın yani.




  • DreamSs kullanıcısına yanıt
    Mahkemeye vermesini soyledim. Artik hayirlisi hakkimizda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki durust. Benim sattigim arac 16 yasinda ve 240 binde. Garanti vermedimki satarken. Istedigi yere gosterebilecegini soyledim. Gerek gormedi. Ben nerde ne zaman ariza yapacagini nerden bilecem. Mekanik alet bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engbbd87 E kullanıcısına yanıt
    Bende onu diyorum hocam.1000 lerce parçadan oluşan kul yapımı bir makina.Ne zaman ne olacağı belli olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim isterki sattigi bir arabanin yeni sahibine ariza vermesini. Ustelik satarken uzuldugum bir aracti. Maddi durumlardan dolayi satmak zorunda kalmistim. Ama buda bize ders oldu. Demekki arabayi bile satacagimiz insani secmek gerekirmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.