Şimdi Ara

Aracımı sattım ama alıcı ile problemlerim mevcut (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
24.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smartsmart

    Siz de empati yapıp satıcının yerine koyun kendinizi 200m değil 200 km. Az mesafe değil bakalım nerelerde kullandı arabayı o adam. Yasaları bilmiyorum ama mahkemeye versede birşey çıkmaz bence mantıken.
    Hocam valla dogru birsey diye demiyorum ama biz eski aracimizi satarken hasar kaydini yazmadik. Soranlara da az var dedik. Aracta 35k lik hasar kaydi vardi. Alan kisi araci aldi kullandi sonra bizi arayip aracta hasar kaydi var geri getiricem dedi. Biz de getirme kullandik dedik.

    Adam mahkemeye vericem sizi dedi sonra da hicbir sey olmadi. Kimse kusura bakmasin ama bu ulkede 10 kisiyi bicaklayip halen disarida gezen adamlar, ciftlik bank diye milyonlarca lira hortumlayan, gaspci, kapkacci, hirsizlar disardayken kimse boyle konulardan ceza yemez.

    Kurnaz olun dikkat edin kurallara mahkemelere guvenmeyin
  • rkursada R kullanıcısına yanıt
    Zaten sifir arac aldiginda bile problemler cikabiliyor. Kul yapisi icat bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 yılında açtığım bir konuydu yine canlanmış

    Kısaca olayı özetleyeyim, sattığım kişi halen biniyor araca, olayın aslı ustasına götürmüş, usta da daha önce robotik şanzıman görmemiş bi usta! bunun şanzımanı bozuk demiş, ben arkadaşa yetkili servise götürün arıza var ise ben ödeyeceğim dedim.
    Servise götürdü ve en ufak sorun çıkmadı, aynı ilçede oturuyoruz ve 3 yıldırda aktif kullanıyor.
    Yani iş bilmez insanların, bişeyden anlıyor gözükmek için ortaya attığı olay canımızı sıkmış.

    Bu arada 2013 90 binde active paket auristi ve 58bine filan vermiştim, dizel-otomatik keşke getirsede geri alsam




  • caspento kullanıcısına yanıt
    Konuyu tekrar hortlatan benim. Aracimi gecen hafta sattim. Aldi memlekete goturdu. 1 haftadan fazla bindi. Ustelik ilanlarda istediginiz ustaya gosterebilirsiniz yaziyordu. Geldi exper yaptirmak istemedi. Ustaya da goturmedi. Kendisi tam 1 saaten fazla inceledi. 1 hafta gectikten sonra beni arayip motor yatak sardi. Masraflarimi karsila diyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engbbd87

    Konuyu tekrar hortlatan benim. Aracimi gecen hafta sattim. Aldi memlekete goturdu. 1 haftadan fazla bindi. Ustelik ilanlarda istediginiz ustaya gosterebilirsiniz yaziyordu. Geldi exper yaptirmak istemedi. Ustaya da goturmedi. Kendisi tam 1 saaten fazla inceledi. 1 hafta gectikten sonra beni arayip motor yatak sardi. Masraflarimi karsila diyor..
    Bu tarz olayları gerek forumlardan gerekse çevremden çokça duymaya başladım. Son zamanlarda giderek artan bir durum. Alıcı kontrol ettirmeden alıyor sonra arıza çıkardı deyip masrafları karşıla diyor. Ne koparsam kardır mantığı.
  • Maxims kullanıcısına yanıt
    Tutturmuslar bir mahkemeye vericem masraflarimi karsila. Mahkemelerde hep bunlari bekliyor zaten gelselerde masraflarini alsak diye. Belki de yeni dolandirma sekli budur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş bilmez, her şeyi bildiğini düşünen ustaların yaptığı tamirden, bakımdan, öneriden bıktım...

    neredeyse mahkemeye yansıyacak bir olaya sebep olacak...
  • 1 Ay evvel aracimi satiliga cikardim. 2004 model 240 bin km de. Istanbulda ikamet ediyorum. Musterisi kirklareliden geldi. Araci istedigi ustaya veya expere gosterebilecegini soyledim. Ilanlardada bu sekilde yaziyordu aciklama bolumunde. Kendisi expere baktirmak istemedi herhangi bir ustayada goturmek istemedi. Kendisi bakti. Inceledi ve begendigini soyledi. Sonuc olarak pazarligimizi yaptik ve noterde satisini verdim. Aradan 1 hafta sure gectikten sonra motorun yatak sardigini ve masraflarini karsilamami istedigini soyledi. Ilk etapta kabul etmedim. Sonucta 1 hafta uzun bir sure araci limitlerinde ve nasil kullandigini bilmedigim icin. Israrci oldu mahkemeye verecegi soyledi. Bende aracinin ariza tespit formunu gondermesini istedim. Gondermedi. Daha sonra araci cekiciye yuklemesini ve istanbula gondermesini ve cekici masraflarinida karsilayacagimi soyledim. Ayrica aracta benden kaynaklanan bir durum varsa masrafinida karsilayacagimi soyledim. Once tamam dedi adresi istedi ustanin numarasini istedi. Fakat gondermedi ve kirklarelide sanayiye goturmus. Ve beni avukat yokuyla mahkemeye verecegini soyledi. Bende eger soylediklerimi yapsaydin malimin arkasindaydim ama yapmadigin icin sorumluluk sendedir dedim. Kabul etmedim. Ve mahmeye vermesini soyledim. Aracim bakimli ve duzgun bir aracti motoruda gayet iyi durumdaydi. 6 ay kullandim ve alirken expertiz de yaptirmistim.. Biraz uzun oldu ama bu konudaki tecrubenize ihtiyac duydum. Ne yapmaliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • engbbd87 E kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni taktik bu para koparmak için yapıyorlar. Engelleyip geçin 2004 model araç satmissiniz. Millet sıfır arabada çıkan sorundan dolayı senelerce uğraşıp sonuç alamıyor. Hiç bir şey olmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sakın geri alayım falan deme.
    Arabaya baktırmış, expere sokmuş, her şeyi görmüş. Daha neyin vites arızası?
    Km düşürmüş olsan ya da kaza yapıp sigortayı devreye sokmadan hava yastığı falan değiştirip bunu alıcıya söylememiş olsan geri al derdim.
    İkinci el bir şey sonuçta.
    Distribütör firma değilsin ki getir kardeşim değiştireyim , sıfır araç vereyim diyesin..
    Ben telefon satayım. Bendeyken sapasağlam çalışsın.
    Adam alsın. Götürüp yere düşürsün.
    Sonra beni arayıp 'kardeş bu telefon çekmiyor, bozukmuş.' desin.
    Oldu kardeş..
    Ben olsam aldığım adamı ararken utanırım arkadaş.
    Ne yüzsüz adamlar var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engbbd87 E kullanıcısına yanıt
    Bu tip durumlarda mümkün olduğunca mesajlaşmak (ve mesajları silmemek) gerek, belli ki yeni bir dolandırıcılık türü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş bir tanıdıktan 2014 accent blue aldı bir iki ay önce. Şimdi vites bire ve geriye geçmiyor diyor.

    Ama aldığı zaman sorun olmadığı için kendi yaptıracak. Ondan geldi o tamir ettirsin, iade alsın falan demiyor.
    Arabadan soğudum tamir ettirip satarım diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servise gidip rapor alacak ve mahkemeye verecekmis. Hatanin kendinden olmadigini almadan once oldugunu ispat edicekmis. 1 hafta kullanip o araca nasil yatak sardirdi cok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten msjlarida duruyor silmedim. Ilanim dahi duruyor kayit altinda. Kimbilir arabanin altinimi vurdu nasil kullandi yagsiz biraktida yatak sardi.tabi olay gercekse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engbbd87

    1 Ay evvel aracimi satiliga cikardim. 2004 model 240 bin km de. Istanbulda ikamet ediyorum. Musterisi kirklareliden geldi. Araci istedigi ustaya veya expere gosterebilecegini soyledim. Ilanlardada bu sekilde yaziyordu aciklama bolumunde. Kendisi expere baktirmak istemedi herhangi bir ustayada goturmek istemedi. Kendisi bakti. Inceledi ve begendigini soyledi. Sonuc olarak pazarligimizi yaptik ve noterde satisini verdim. Aradan 1 hafta sure gectikten sonra motorun yatak sardigini ve masraflarini karsilamami istedigini soyledi. Ilk etapta kabul etmedim. Sonucta 1 hafta uzun bir sure araci limitlerinde ve nasil kullandigini bilmedigim icin. Israrci oldu mahkemeye verecegi soyledi. Bende aracinin ariza tespit formunu gondermesini istedim. Gondermedi. Daha sonra araci cekiciye yuklemesini ve istanbula gondermesini ve cekici masraflarinida karsilayacagimi soyledim. Ayrica aracta benden kaynaklanan bir durum varsa masrafinida karsilayacagimi soyledim. Once tamam dedi adresi istedi ustanin numarasini istedi. Fakat gondermedi ve kirklarelide sanayiye goturmus. Ve beni avukat yokuyla mahkemeye verecegini soyledi. Bende eger soylediklerimi yapsaydin malimin arkasindaydim ama yapmadigin icin sorumluluk sendedir dedim. Kabul etmedim. Ve mahmeye vermesini soyledim. Aracim bakimli ve duzgun bir aracti motoruda gayet iyi durumdaydi. 6 ay kullandim ve alirken expertiz de yaptirmistim.. Biraz uzun oldu ama bu konudaki tecrubenize ihtiyac duydum. Ne yapmaliyim.
    Bence siz kendinizi gözden geçirin çekici masrafını karşılamak falan nedir sıfır araba mı satıyorsunuz

    2004 model araba motorun sorun çıkmasından normal bir şey yok alırken bu riski göze alarak alması gerek.

    Sonuç olarak sıfır araba satmadınız gitsin üzerine 2 kat para ekleyip sıfırını alsın o zaman var mı böyle bir dünya

    Siz çekici falan diyerek kendinizi suçlu duruma düşürmüşsünüz hiç bir şey elde edemez km düşürme olsa boyasız diye boyalı araba satılsa ortada bir dolandırıcılık olur.

    Fakat 240 bin de bu yaştaki bir aracın motoruna kimse garanti vermez veremez engelleyin geçin

    Ben olsam cevabım şu olurdu

    Aracı alırken baktırdın mı ? baktırdın sorun yoktu (baktırmadıysa bu onun sorunu )

    Sıfır araba almıyorsun 240 bin de bir araba alıyorsun ve bende sorun yoktu senin ne yaptığını nasıl kullandığını bilmiyorum bir kuruş vermem beni rahatsız etme der kapatırım ve engellerim bu kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 17 Ağustos 2020; 1:0:6 >




  • engbbd87 E kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis böyle bir belge vermez/veremez. Bilirkişi dahi görüş belirtir o yaşta araç için, net ifadelere girmez pek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesekkur ederim cevaplar icin. Maalesef insanlara guven olmuyor. Sapa saglam verdim araci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetkili servis aracin motorunun yatak sardigini belirlemis. Ancak almadan once olduguna dair rapor vermemis. Aracin o anki ariza tespitini bildirmis.. 15 gun boyunca araci nasil kullandigini nasil bilecez. Ayrica arabayi istanbuldan edirneye goturdu 15 gun orda gezdi. Belki altini vurdu yada limitlerinde kullanmadi. Sorumlusu benmiyim bu durumun. Yarin baska biryerinde ariza ciktigini varsayalim bunuda benden mi talep edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Tam olarak ayni seyleri konustuk zaten. Sizde konustuklarimizi tarafsiz bir dille ozetlemissiniz resmen. Yarin baska biyerinde ariza cikti diyelim kullandikca, bunuda bendenmi talep edecek. 15 yasinda 240 bindeki aracta mutlaka zamana bagli masraflar olacak. Ama motoru cok saglikliydi. 6 ay evvel alirken expertiz yaptirdim. Motor performansi cok iyiydi. Yetmedi 2 ayri motor ustasina goturdum. Onlarda gayet saglikli demisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu çok okumadım çünkü yasal mevzuat belli ... Ekpertiz zaten tamda bu tip sıkıntılar için yapılıyor ..... Ekspertiz raporu delil olarak bir belgedir o yüzden ekspertiz yaptırın derim herkese.. bir nevi bilir kişidir..

    İkinci tanıkta noterdir... noter alırken aracın bütün her şeyini öğrendiniz kontrol ettirdiniz alıyor musunuz gibisinden bir şey der hatta bazı noterler akit olarak 3 defa sorar...

    Bundan sonra satıcıdan çıkar iş .. mahkemeye versede bir şey çıkmaz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.