Şimdi Ara

Aracımı sattım ama alıcı ile problemlerim mevcut

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
24.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar, dizel otomatik aracımın satışını geçen hafta verdim, aracım da en ufak bir problem çalışmayan aksam yoktu, zaten 2013 model araç.Alıcı arkadaş ekspertiz merkezine gösterdi, temiz ve kusursuz olarak dediğim taahütlerim dışında bir şey çıkmadı.
    Ancak bugün arayıp araçla daha 200km yol yaptık şanzımanı bozuk bu arabanın diyor, bende ben binerken sıkıntı yoktu, arabayı göstermeye beraber gittik, test edildi o arada yoktu, üstüne 200km bindiniz sonra çıkan arıza varsa size aittir dedim.
    Sizler ne diyorsunuz bu işe ? İsterseniz mahkemeye verin dedim, çünkü aracıma güveniyorum ve hiç bir problemi olmadığına da eminim.
    Yasal olarak herhangi bir sorumluluğum olur mu acaba bu durumda ? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caspento -- 30 Ağustos 2017; 15:30:11 >



  • Akşam üstü tekrar konustuğumuz da kafamda olaylar netleşti;
    -ilk alırken multimedya sistemini navigasyonlu sanmışlar, olmadıgını anlayınca eşinden fırça yemiş, ben navigasyon var demedim,ilanda yazmadım ona rağmen bunda da beni suçluyor.
    -ikincisi herhangi bir arıza uyarısı, lambası filan yok, vitesleri geç atıyor, saçma saçma değiştiriyor diyor, zannedersem şanzımanın karakterini beğenmediler.
    Ben sürerken vites değiştirirken araç gaza hafif basardım hep kullanırken, ondan hiç sarsılmazdı ama onlar sanırım tam otomatik gibi sürüyor, ama ben bunu anlatamıyorum habire problemli bu araba, iyi bir kazık attın bana diyor.

    Kısacası aracı beğenmedi ve iade etmek istiyor ama bende almayacağım, sonuçta 1 haftadır onlarda, araca nasıl baktılar, nasıl kullandılar bilmiyorum, sanırım doğru yapıyorum, bakalım hayırlısı.
    Benzer bir olay basima geldi. Adam araci kullandi, ureticinin tavsiye ettigi butun bakim kagitlarini verdim. Yag degisimi yeni yapilmisti serviste, servisin verdigi kontrol kagidini verdim. istiyorsan sen de bir yere goster dedim yok dedi gostermeye gerek yok. Aldi gitti
    Bir hafta sonra mail atti iste debriyaj balatasi bitmis iste nasil bana boyle sattin vs. diye.

    Ben de cevap yazdim kendin surdun gordun arabanin surusunde bir sorun yoktu, servis bana degistirmek lazim demedi, ya da omru azalmis demedi hic bir zaman nereden bilebilirdim, yapacagim bir sey yok.

    Sonucta ikinci el alan bu riski goze alarak aliyor, garanti istiyorsa gidip sifir alacak. Ha bilinen sorunu saklamak etik degil ama asinan parcalarin omrunun ne zaman dolacagini ya da ne zaman sorun cikacagini bilemez satici.
    İsyerimde bir arkadasim benim arabami kullanmak istedi bende israr edince verdim , vermez olaydim.

    Bir vites atisi var akillara zarar her vites attiginda araba sarsiliyor geri vitesi durmadan atiyor cartt sesi geliyor.Dedim sen araba surmeyi bilmiyomusun 'Ben kendi arabamida boyle suruyorum' diyor.

    Eminim arabayi sattiginiz kiside boyle surmustur ondan sonra sanziman kafayi yemistir.Bence ararsa muhattap bile olma..
  • Noterde aracın tüm kusurlarını biliyorum ve bu şekilde alıyorum tarzı bir madde varmış. Geçenlerde burada biri söylemişti. Ekspertiz raporunda da herhangi bir sorun yoksa dert etmeyin. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Tabi tüm bunları aracınızı söylediğiniz şekilde sattığınızı varsayarak söylüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracı geri almanız bence uygun olacaktır. 200 km çok az bir mesafe. Empati yapıp kendinizi alıcının yerine koyun lütfen.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Siz de empati yapıp satıcının yerine koyun kendinizi 200m değil 200 km. Az mesafe değil bakalım nerelerde kullandı arabayı o adam. Yasaları bilmiyorum ama mahkemeye versede birşey çıkmaz bence mantıken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el her zaman risktir geri alma gibi birşey düşünülemez. Sıfır sorunlu arabayı satan firmalar bile mahkemelik oluyor arabayı almıyor. Sizin içiniz rahatsa sorun yok. Mekanik alet bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nereden bileceksiniz bu araçla nerelere gitti beler yaptı? Belki romörk bağladı, belki başka araç çekti. Şansızmış o arkadaş ama sizlik bir durum yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam hemen geri alırım,, ortalık psikopat kaynıyor,adam manyak çıkar çeker vurur, değer mi? değmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smartsmart

    Siz de empati yapıp satıcının yerine koyun kendinizi 200m değil 200 km. Az mesafe değil bakalım nerelerde kullandı arabayı o adam. Yasaları bilmiyorum ama mahkemeye versede birşey çıkmaz bence mantıken.



    Adam bende bir sey yok diyor. Eksper birnl sey yok demis. Adam niye alsin arabayi geri. Mesela yeni sahibi 100 km hiz ile giderken vitesi D den fantazi olsun diye R ye cekti birden sanzimani kucakladı suc eski sahibinin mi?



    Birakip dava acsin bir de mahkeme masraflari odemek zorunda kalir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç nedir, şanzımanına göre yorum yapalım, bence de geri alınmaz
  • İkinci el mekaniğin garantisi olmaz, 200 km kısa mesafe değil belki de onda arizalandi, zaten adı üstünde ikinci el , ayrıca expertize de sokulmuş araç bu sizlik bişey degil, istediği yere mahkemeye versin, noterde islem evrakinda bu haliyle satın alıyorum diye bir madde var, siz üstünüze düşen herşeyi yapmışsınız adamı kandirmamissiniz istediği yere mahkemeye versin bundan birşey cikmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç sorun yokken satarim, 5 km sonra arıza yaparsa araç yapabileceğim tek şey tamir edilmesine yardim etmektir.



    Elektronik alet sonuçta ve 200 km içinde herşeyin olması olasıdır. Ben de geçen hafta aracımı sattim. Masrafsız ve sorunsuz olduğunu bildiğim halde ekspertize sokalım diyince tamam dedim. Alıcıya 200 liraya, bana 1 saate maloldu ama onun aklında en ufak bi şüphe kalmadan aldı aracimi.



    Dediginiz gibi yasal yollara başvursun istiyorsa alıcı, nasılsa haklı olan sizsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitsin ekspertiz yapan firmayi mahkemeye versin alici kisi sizle ne alakasi var olayin geri almayin gitsin yaparsa yapsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese cevapları ve fikirleri için çok teşekkür ederim, aracım toyota auris 1.4d4, yarı otomatikti. Bende zaten nasıl kullandığını bilmediğim için geri almak istemem aracı, ilk defa eşiyle otomatik sürecek insanlardı çünkü, bende isterseniz mahkemeye verin dedim öyle kaldı, bakalım sonucu buradan iletirim.
  • Ilk once araci sattiysaniz kusur aliciya aittir,size değil.Ekspertiz de zaten bir sorun olmadigi belirtilmiş

    Ha 200km de araba nasil bir sanziman sorunu yapar onu merak ettim dogrusu?

    Ustteki arkadasin dedigi gibi sizi sikayet edecegine,ekspertiz yapan firmayi sikayet etsin.Sizlik ile ilgili bir durum yok.Ha size dava acti diyelim gerekli delilleri sunarsın olay kapanır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz durumlarda muhattap satici degildir. muhattap markadir. aracta gizli kusur vardir muhakkak ve alacagi kisi siz degil markanin aracidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılacak bir şey yok. Aracı almış, expere sokmus. O rapora göre al-satım yapılmış. Üzerime 200km yapilmis.



    Siz kendi yolunuza bakın.

    Şikayet mi edecek ?

    Gitsin exper firmasinı şikayet etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 30 Ağustos 2017; 17:34:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepulnation

    Nereden bileceksiniz bu araçla nerelere gitti beler yaptı? Belki romörk bağladı, belki başka araç çekti. Şansızmış o arkadaş ama sizlik bir durum yok bence.

    sen sanzımanın ne olduğunu bilmiyormusun uşam bir römorkla bozuluyorsa o sanzıaman zaten sorunludur ben 124 murat 40 yaşında bağladım römok gık demedi
  • Şanzımanı bozuk derken, sorun tam olarak neymiş? Kendisi mi varmış bu karara, yoksa tamirci mi söylemiş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyotanın şanzımanı farklı gelmiştir belki daha önce kullandığı şanzımana göre.O yüzden bozuk diyodur,"beğenmedim ben bunu" dememek için.Ya da ilk arabasıysa 3. şahıslar "geri verebiliyosan ver,biz sana x marka/model buluruz" diye zehirliyolardır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noterde satış yapıldıktan sonra araç geri verilmez.Zaten alıcı ekspertiz yaptırmış çıkan sonuç raporuna göre araç alımı gercekleşmiştir.Boşa kürek çeker sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.