Amazondan hyperx cloud core 1 wireless kulaklık aldım. Geçen ay bozuldu. Servis ürün bozuk ama tamir edemiyoruz, muadil ürün yok. Satıcıya başvur diye kağıt göndermiş. Ben de amazona yazdım. Olay bundan sonra başladı.
İlk görüşmemde stok talebi açalım 7-14 gün bekleyin dediler.
3-4 gün geçti, kulaklığın üretimi olmadığını öğrenince amazona yazdım. Boşuna bekletmeyin sıfırı yok, muadili verin. İade istemiyorum dedim. 1165tl ye almıştım. Talep açıyoruz, bekleyin dediler.
Eylül 16sına kadar bekledim. Arada 3-4 sefer de sordum ne durumda diye sürekli bekleyin, bu işler uzun sürer vs. dediler. İyi dedim bekledim.
Bu ayın 16sında sorduğumda müşteri temsilcisi ne dedi sizce? "Servisin verdiği evrakın süresi 1 ay, bu evrakla işlem yapamayız" . Arka fonda şimşek sesleri, düşen yıldırımlar. Kafam ağrı girdi :), Resmen dalga geçiyorlar. 20dk yazıştım. Temsilci tutturdu yeni belge al. Dedim yeni belge alamam. Siz beklettiniz beni. Benim suçum ne? Yenisi olmadan işlem yapmayız. E iyi alsam maudil verecek misin? Ürünün muadili yok, iade yapıcaz diyor. İade istemiyorum, muadil ver diyorum. Yok yeni belge alın iade yapıcaz dedi. Artık baktım laftan anlamıyor. Dedim durumu bildirir mail atın onunla THH başvurucam. Tabi her görüşme sonrası gelen mail bu sefer gelmedi. Bir şey yazmadım. Ertesi gün mail atayım dedim. 12 saate dönüş yapılcağı yazan maile dönen olmadı.
Arkadaş bu Türkiye pazarına giren firmalar kral kesiliyor yav. ABD ve Avrupa'da köle oluyorlar burada kalkmış kral kesiliyorlar.
Asıl canımı sıkan benimle aynı kulaklığı kullanan birinin de kulaklığı bozulmuş ve amazon 2. versiyonu vermiş. Adam da oraya yorum yazmış garantiden değişti diye. Beni sallamıyor ...lar. Sövücem zor tutuyorum.
THH başvurdum ama zaman alacak. Onun kararıyla başka mahkemeye gidip güncel değer tespiti yaptırmam gerekiyormuş falan filan. Uzun iş ama olsun. Beklicem.
Ben aslında amazondan çok alışveriş yapıyorum. Mümkün oldukça iade etmemeye çalışıyorum. İdare eder şeyleri kullanıyorum ama madem öyle en ufak şeyde iade edicem. İsterse hesabı kapatsınlar.
Ülkemizde denetim sorunu var. Kim bilir kaç kişiye böyle yapıyorlar. Arkadaş THH diye bir yapı çıkartıyorsan ceza kesme yetkisi de versene. Her seferinde yapıştırıversin.
Tüketici Hakem Heyetlerine ceza verme yetkisi verilsin diye kampanya mı başlatsak?
Merhaba, sonoff r2 veya mini gibi akıllı wifi anahtar ile kapı otomatiğini tetiklemeyi düşünüyorum. Çocuk okuldan eve gelince annem bazen duymadığı oluyor bizi ararsa uzaktan açayım istiyorum. Bu tarz bir uygulama yapanınız var mı acaba?
Kısaca ne yapmak istediğimi bahsedeyim. Belki farklı bir tavsiyesi olan olur.
Şu an evimde sonoff r2 wifi anahtarın bir tanesinde kart üzerindeki röleyi söktüm. Bu röleye kombinin termostat girişini bağladım. Böylece ayarladığım saatler kombinin evi ısıtmasını ya da durmasını sağlayabiliyorum. Röle dışarıda olduğundan kombiye 220v vermiyorum. Sadece termostat köprüsünü açıp kapatmış oluyorum.
Yine aynı mantıkla yeni bir cihazda röleyi dışarı alıp, kapı otomatiğinin anahtarında da paralel çekerek röleye bağlamak istiyorum. Sonoff cihazların tetik modu var. Ayarladığınız süre için açık kalarak kapanıyor. Diyelim ki 0,5 saniye ayarladınız. Sonoff cihazını telefondan açtığınız zaman 0,5 açık kalarak tekrar kendini yani röleyi kapatıyor. Böylece kapı otomatiğine giden ve paralel çektiğim hattı 0,5 saniye tetiklemiş olucam. Sadece elektrik gidip gelirse bir sorun olur mu diye düşünüyorum ama elektrik sonrası açılış modunu da kapatırsam muhtemelen sorun yaşamam diye düşünüyorum.
Acaba farklı bir sistem tavsiyeniz var mıdır ya da kullanmayı düşündüğüm sistemde farklı bir yol tavsiye eder misiniz?
Merhaba, uzun süredir netspeed kullanıyorum. Yakın zamanda yeni TV aldım ve netspeed, amazon prime kullanmaya başladım. Geçen hafta netflixden bir film izlerken 4k göstermediği fark ettim. Ortak hesaptı dedim herhalde abonelik değişti. Sordum değiştirmedim denilince sonraki gün baktım sabahtan 4k gözüküyor. Geçen akşam da amazondan bir dizi açtım. Normalde 4k olması gerekirken bazen çamur gibi görüntü oluyordu. TV'ye uygulama kurup hızı test ettim. 50mbit üstü bağlantı gösteriyor. Sadece bahsettiğim uygulamalarda yavaşlama var. Bu da akşam 7 ve sonrası zamanlar için. Sizde de böyle bir sorun var mı? Netspeedten çok memnundum. Bilgisayar ve telefonda kullanırken akşam yavaşlaması pek hissetmiyordum ancak TV aldıktan sonra böyle bir sorun yaşamaya başladım. Günlerdir kopmayan bağlantım vardı. Modemde 20-30 gündür bağlı yazısı görmek de güzel ama yavaşlama uygulanıyorsa hiçbir manası kalmıyor.
Sizde durum nasıl? Siz de akşamları bu uygulamalarda izlediğini filmlerde falan sorun yaşıyor musunuz?
Netflix ve TCL65c935 Dolby Atmos, 5.1 ses sorunu.
Merhaba arkadaşlar, TCL65c935 televizyonda Amazon Prime ve Disney Plus'ta hiç sorunsuz dolby atmos ses ile filmler diziler izleyebiliyorum. Yakın zamanda Netflix aboneliği alıp uygulamaya giriş yaptım. Seslendirmelerde 5.1 ve Atmos yazanların hiçbirinden ses alamıyorum. BU sorun sadece Netflixte var. Tv'ye harici ses sistemi veya smart box bağlı değil. Ayarlardan bir şey değiştirmedim. Dediğim gibi diğer uygulamalarda seste sorun yok. Ses 5.1 olmayan bir dublaj seçilince geliyor bu arada. Sadece 5.1 ve Dolby Atmos'da sorun var. Görüntüde de Dolby Vision logosu çıkıyor.
Bir de test videosu açamıyorum. Test olarak arattığımda çıkmıyor. Bilgisi olan var mı acaba?
Tam tarihini hatırlamıyorum ancak 7-8 sene olabilir abonelik aldığımızda ticarethane/şantiye aboneliği vermişlerdi. Evde oturum izni olmadığından mesken alamıyorduk. Son dönemlerde elektrik faturaları katlamalı gelince şantiye elektriği kullananlar meskene çevirsin fatura ucuzlasın diye kanun çıkardılar. Torba yasa dediğimiz birkaç yasa ile birlikte çıktı. Bugün itibari ile bir dilekçeyle mesken aboneliği aldım. Alt kat ile yarı yarı az kullanmamıza rağmen aynı fatura geliyordu.
Benzer şekilde şantiye aboneliği olanlar dağıtıcı firmaya bir dilekçe ile başvurup mesken aboneliği alabilirler.
Haber linki de bu:
i20 Zengin Karışım Sorunu
Merhaba arkadaşlar. 2010 1.4 benzin otomatik i20 aracım var. LPG zavoli takılı. Aracımda zengin karışım hatası alıyorum. Hatayı sadece rölantide veriyor ancak genel bir çekişte düşme ve titreyerek çalışma problemi var. Buji ve bobinler orj değiştirdim. Bazı ustalar hemen subaplar değişecek dedi. Bazıları LPG dedi ki 300 km benzinde kullandım lpg sigortası sökük şekilde durum düzelmedi. Sorunu benzinde de yapıyor zaten.
Torque ile okuma yaptığımda o2 bank 1 sensör dalgalı voltajdan düze geçince arıza yanmaya başlıyor. Normali 0.1-0.9 arası dalgalı olmasıymış zaten. Voltaj 0.9 gibi sabitlenince işte arıza ışığı başlıyor yanıp sönmeye. Devir artırınca düzeliyor bırakınca rölantide yine arıza ışığı yanmaya başlıyor.
Hava akış metre bozuksa ondan olur falan dediler ama tam yerini de tespit edemedim açıkçası. Belki bi söker temizlerim diyordum.
Neyse tavsiyeniz nedir arkadaşlar? Ustalar işe pek teknik yaklaşmıyorlar. O yüzden güvenemiyorum. Bazen Candan mühendisliği izliyorum bilgisayara bakıp sensör verilerine göre yorum yapıyorlar bizim ustalar sadece ses dinliyor :D belki ben abartıyorum ama ne bileyim güvenemiyorum işte :)
Tavsiyelerinizi bekliyorum. Herkese iyi günler.
|
|
|
|
Meslek: Memır
Hayırlı işler müdürüm! |
dragonstory,marmoli,madd_maxx82,scorqion,patato,Lacrymatoire ,Samsung-İstanbul,Urthas,Lèon,1906nedir,denizbülent,huso,acosan,saricamtekno, Charles Dickens, ScreamEagles, Lionheart , Kankabir Lanore - Victusa ve SoulinVictus (Bana laptop satıp bios şifresini söylemeyen adam size neler satar... ) REFERANS SİSTEMİNDEN SONRAKİ SATIŞLARIMDA HEP ÖNCE PARAYI ALDIM SONRA CİHAZI GÖNDERDİM. GÜVEN KONUSUNDA SIKINTINIZ OLMASIN. ALLAH HARAM LOKMA YEDİRMESİN İNŞ.. |
dragonstory,marmoli,madd_maxx82,scorqion,patato,Lacrymatoire ,Samsung-İstanbul,Urthas,Lèon,1906nedir,denizbülent,huso,acosan,saricamtekno, Charles Dickens, ScreamEagles, Lionheart Güven bana güveneyim sana referanslarım :dragonstory,marmoli,madd_maxx82,scorqion,patato,Lacrymatoire ,Samsung-İstanbul,Urthas,Lèon,1906nedir,denizbülent,huso,acosan,saricamtekno, Charles Dickens, ScreamEagles, Lionheart , Kankabir LANORE-VICTUSA ve SoulinVictus KESINLIKLE UZAK DURUN.SATTIĞI LAPTOPUN BİOS UN ŞİFRE OLDUĞUNU SÖYLEMEDİ VE İADE ALMAYIP KANDIRDI. haramda gözüm yoktur!!! olmucakta!!! Dreamss |
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.273
İkinci El Bölümü Mesajları: 863
Konularının görüntülenme sayısı: 33.604 (Bu ay: 808)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.508 (Bu hafta: 11)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar