Şimdi Ara

Aracımı sattım ama alıcı ile problemlerim mevcut (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
24.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • III I II III I I kullanıcısına yanıt
    Zaten mahkemeye vermesini soyledim. Noter belgem esastir. Kimseye zorla mal satmadim. Kendisinede istedigi yere gosterebilecegini soyledim. Ben sana guvendim diyor. Ben usta degilim tamirci degilim. Vicdanende cok rahatim. Yarin birgun arabanin sânzimanida bozuldu diyelim yada baska bir aksam parasini bendenmi talep edecek.
  • Bu durumda ben satıcı olsam ve gerçekten satarken emin olduğum bir araç ise asla oralı olmaz idim. Geçen ay bir arkadaş honda civic aldı 1 aydır kullanıyordu, geçen gün abisi ile otobanda 160 km hızla giderken zevkine arabayı 5 den 4 e çekiyor ve motoru kucağına alıyor, 4 bin masraf çıkardı oda 7 bine sandık motor aldı. Şimdi bu arkadaş arasa aracı satan kişiyi ve araç motor yedi sende suçlusun dese hak mı? Buna benzer bir çok örnek var bir başka arkadaş da dizel doblo 30 bin deki garantili aracın triger ini kopardı, araç garantili olduğu için yetkili servise gidildi sonuç olarak yetkili servisi kayış kopmadan önce 3 defa aracın 6100,6200 devirleri yaklaşık 4 5 saniye gördüğünü tespit etti ve kullanıcı hatası diyerek garanti dışı bıraktı. Şimdi soruyorum 1.3 dizel bir dobloyu 6 devir üstü kullanan sürücülerin olduğu bu dünyada ayıpsız sattığım malı neden 1 2 hafta sonra geri alayım...
    Not: satıştan sonra ilk 24 saati baz alabiliriz belki oda çıkacak arıza ve arızanın sebebinin tespiti ile ortak ödemek koşuluyla...




  • MuammA_ kullanıcısına yanıt
    Hocam bu durumda bir sorum olacak, bilmedigimden soruyorum. 6000 devir de 6500 devir de cevirebilirim. Eger bu devirler motora zararliysa benim dusuncem yazilimsal olarak kisitlanmali. Eger arac benim cevirmeme izin veriyorsa ceviririm. Nasil bunu garanti disi birakiyorlar?

    Devir saatinde varsa ve ben o devri ceviriyorsam bence sorun olmamali. Eger motora zarar verecekse devir saatinde olmamali, ve yazilimsal olarak kisitlanmali. Orada bir oynama varsa artik sorumluluk baskasinin, eger yoksa garanti nasil devre disi birakiyor?
  • rkursada R kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim araç multijet dizel ve zaten 7 bin devir gösterge var 6 bin devirden sonra kırmızı yani tehlike demek. Servisin savunması bu şekilde. Araç benzinli olsa bir nebze ama dizel araçta bu denli bağırta bağırta dizel çevirmek akıl karı değildir. Valla arkadaş çok uğraştı hatta özel servise gidip akıl danıştı sonra trigeri cebinden yaptırdı. Bu arada araç x kurumuna aitti...
  • Bazı araçların problemleri satıcı tarafından bilinebilir ve bu şanzıman gibi konularda expertizde anlaşılmayabilir. Siz eğer gerçekten bilmiyorsanız sizin açınızdan vicdanınız rahat olur. Gelgelelim satışa. Şu şekliyle bence sizin mesuliyetiniz yok gibi. Alıcı expertiz firmasına dava açmalı. Size değil. Sonuçta 200 km yol yapılan durumda biniciden kaynaklı ciddi arıza yaşanmış olabilir. Onlarda da hata olabilir. Araba işi şans işidir ben de sorunsuz bindiğim aracı sattıktan sonra alıcı beni arayıp şurasında sıkıntı var diyebilir ama benim mantalitem şudur. Arabanın satışını yaptıktan sonra alıcıya derimki kardeşim araç gördüğün gibidir bende hiçbir problemi yoktur. Sende 10 km sonra herhengi bir arıza da verebilir bunu bilerek al. Yeni sahibi sensin. Bu araç dediğin bir avuç cıvatadan ibarettir. Sen sağ ben selamet. Mevzu bu😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerenerhan -- 22 Temmuz 2020; 0:1:57 >
  • rkursada R kullanıcısına yanıt
    Bu bahsettiğim olayların ikiside birebir yaşandı, yani demek istediğim aşınma yıpranma olabilir eskimiş olabilir ama o an ki zorlama asıl sebeb ise satıcı sorumlu olamaz.
  • engbbd87 E kullanıcısına yanıt
    Önce o şanzımanı kendi bozmadığını ispatlasın hocam ne malum o zarar vermedi. Hem şanzıman arızasını nasıl tespit etmişler anlamadım ben.
  • Satarken sorun olmadığını biliyorsam yani bu konuda vicdanım rahatsa mahkemeye ver der geçerim. Sonuçta kimse sıfır araç satmıyor. Eski bir araç değilse alıcıya ekspertize götürmesi konusunda ısrarcı olurum. Eski araçsa ister götürsün ister beğenip alsın.
  • zerenerhan Z kullanıcısına yanıt
    Mantiken ve vicdanen bence de durum tam olarak boyle. Her dediginize katiliyorum. Ama yasal olarak da boyle mi acaba? Sanirim bu soru bircogumuzun merak ettigi bir soru.
  • rkursada R kullanıcısına yanıt
    Aslında satış yeni olduğu için hukuki mesuliyet mevzusu kafa karıştırıcı. Olur da mahkemeye verilirse hakimin kanaati öne çıkar eğer senin ifadende hakim vicdani kanaat olarak seni suçsuz bulursa zaten olay kapanır. Ama bence olay mahkemeye taşınmaz kim uğraşır mahkemeyle. Karar çıkana kadar baya zaman geçer. Alıcı masrafı yapar biner.
  • rkursada R kullanıcısına yanıt
    Galericiler yeni kanun gereği belli bir km sorumluluğu var biliyorum. Normal vatandaşta durum nedir bir sigortacı tanıdığın varsa sor belki bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atrix1212

    sizin yerinizde olsam bağımsız bir tamirciye gider, fiyat alır ve ücretin yarısını öderdim.
    bunu neden yapardım.
    1- olayın gerçek olup olmadığını öğrenirdim ve sorunu algılardım.
    2- şimdi bu adamın parası senin cebinde, ve bu adam islami terminolojide hakkını helal etmezse bu para senden bir şekilde çıkar.
    3- aynı şey senin başına gelebilirdi.
    4- bu dünyada kimsenin ahını almaya gerek yok.
    Araç ekspere sokulmadan alınmış ?? 1 Hafta boyunca nerede ne şekilde nasıl kullanıldığı belli değil ??

    Bu zamanda ekspere sokmadan araç alan varmı ? Millet normal eksper dışında birde motor ustasına ayrıca gösteriyor. Direk Ücretin yarısına ortak olmak ilginç bir hareket olurdu...
  • Hocam kesinlikle hiçbirşey yapmayın hukuki olarak sizi bağlayan bir durum yok. exper yapılmış, noterde satış olmuş tamam mevzu bitmiştir. 200 km yol yapmış olan onda olmuş. 1 km gitse dahi onun problemi. direk engelleyin. burada alsat yapan galerici oldukça fazla olduğu için kafanızı karıştırıyorlar. hiç dert etmeyin. bu ülke de çakallar çok ama siz kurt olacaksınız ki sizi yıkamasınlar. gönlünüz rahat olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engbbd87

    Yillar sonra konuyu hortlattim.
    Gecen hafta 6 aydir bindigim toyota marka aracimi sattim. Alici arkadas geldi bakti tam 1 saate yakin inceledi. Yola cikti test etti. Yil 2020 yaninda kaset calar getirmis ve onu bile kontrol etti calisiyormu diye. Expere sokmak istemedi. Herhangi bir ustayada goturmedi. Teklifimi de yaptim. Notere gittik ve satisini aldi. Aradan 1 hafta gectikten sonra beni arayip motor yatak sardi dedi ve masraflarini benden talep etti. Bende kabul etmedim. Araci sapasaglam verdim. Hic bir sorunuda yoktu. Ustlelik yag bakiminida yeni yaptirmistim. Siz olsaniz napardiniz. Beni mahkemeye verecegini soyluyor..
    Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
    İstediği yere versin silah zoruyla mı sattın arabayı.
  • 2017 konusuymuş. Bir heyecanla okuyordum var ya üff
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    bu hayatta çok kazık yersiniz
  • Yahu ne garip beklentileri var insanlarin! Garantili sifir urun almakla garantisiz ikinci el urun almak arasindaki farkin baska ne oldugunu saniyorlar? Arkadasim, sahistan satilan ikinci el araba icin "oldugu gibi" denir, yani garantisiz, yani degil 200 km, aldiktan sonra 200 metrede sorun verse bile o sorun artik senin sorunundur, saticinin degil. Bu yuzden ekspertiz kavrami ortaya cikmistir, alici riskini azaltmak icin ekspere sokar. Hatta saticinin taahhutlerinden cok daha fazla hata ekspertizde ortaya cikabilirdi, kimse arabaya biniyor diye arabanin ustasi olmak zorunda da degil.

    Konunun ve satilan arabanin sahibi beyefendi; bence hic bir sey olmaz, hic kulak asmayin, kendi isinize bakin.

    Ne kadar garip absurt beklenti var, hepsi Turk halkinda be kardesim!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 22 Temmuz 2020; 1:44:57 >
  • araç alım satımı bu aralar çok sıkıntılı. hiç sorun çıkarmayan araç, bir anda el değiştirince kafayı yiyor. gücüne mi gidiyor napıyor acaba?

    başıma gelen olayı kısaca özet geçeyim:

    arac almaya karar kıldık ve bi tane komşu şehirde bulup bakmaya gittik. fiyatta anlaştık falan yarin alicaz dedik. adam bizim şehirde işi olduğu için o bizim oraya geldi. sabah oldu bekliyoruz, adam aradı "arabayı garajdan çıkarırken sol arka tarafı çizdim" diye. biz yinede getir dedik, geldi baktik çizik var. yinede aldık. o adamın olayı yaşar yaşamaz bizi araması hoşumuza gitti, kaziklamaya çalışmadı. araci aldiktan bı kaç hafta sonra tüp beyni arıza verdi. burada suçluyu eski sahibi olarak görür çoğu insan ama öyle olmuyor işte. uzun zamandır sıkıntısız araç bana gelince beyin içindeki yayın yerinden cikmasiyla kafayı yemiş, bi nevi bende patladı olay. değiştirdik düzeldi.

    sözün özü; ben yeni araba alip, fantezi uğruna 80 le giderken vitesi 5 den 1 e asılıp, tüm şanzımanı kucağıma aldığımda eski sahibi neden suçlu olsun?

    malına güvenmeyen pazara çıkarmasın o zaman




  • Denk değil ama anlatayım yinede Bende bir dizüstü bilgisayar satmıştım alıcı geldi bir kafede görüştük bilgisayara baktı wifi,youtube,a girdi hatta yetinmedi dizi açtı izledi hiç bir kusurunun olmadığına kanaat getirdi zaten problem bir cihaz değildi temizdi olanıda söylerdim zaten şurası böyle diye sonradan arayıp bana burasıda böyleymiş demesin diye neyse o alıyorsan al almıyorsan sen bilirsin kafasındaydım aradan 1 hafta geçti beni aradı ya bu cihazı iade etmek istiyorum dedi neden dedim baktınız ettiniz test ettiniz orada çıkmayan ne problem oldu da iade etmek istiyorsunuz? Biraz daha konuşunca öğrendim ki eşi beğenmemiş bilgisayarı daha farklı bir bilgisayar bakacakmış bende dedim aldığınız gün dönmek yerine neden 1 hafta beklediniz ses etmedi tamam dedi kapattı.

    Yani kimse kusura bakmasın bu birde araç eksperde onay vermiş nasip kısmet sizden sorunsuz çıktıysa sizin insiyatifinize kalmış alırsınız almazsınız.




  • Merhabalar tüketici hakem heyeti ile iletişime geçerse sizin için sorun olabilir.

    ayıplı mal diye bir seçenek var aracın kusurlarını gizlemek gibi benimde başıma geldi aldığım aracı ustaya gösterdim motor ve kaporta olarak kusursuz cıktı daha sonra detaylı bakım için tamire verdiğimde otomatik aracı manuele çevirmişler tüketici haem heyetine başvurdum araç parasını ve + olarak ettiğim masrafları vs vs ücreti geri aldım bu yorumu göz önünde bulundurmanız sizin yararınıza olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.