Şimdi Ara

Aracımı sattım ama alıcı ile problemlerim mevcut (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
151
Cevap
0
Favori
28.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzer bir olay basima geldi. Adam araci kullandi, ureticinin tavsiye ettigi butun bakim kagitlarini verdim. Yag degisimi yeni yapilmisti serviste, servisin verdigi kontrol kagidini verdim. istiyorsan sen de bir yere goster dedim yok dedi gostermeye gerek yok. Aldi gitti
    Bir hafta sonra mail atti iste debriyaj balatasi bitmis iste nasil bana boyle sattin vs. diye.

Ben de cevap yazdim kendin surdun gordun arabanin surusunde bir sorun yoktu, servis bana degistirmek lazim demedi, ya da omru azalmis demedi hic bir zaman nereden bilebilirdim, yapacagim bir sey yok.

Sonucta ikinci el alan bu riski goze alarak aliyor, garanti istiyorsa gidip sifir alacak. Ha bilinen sorunu saklamak etik degil ama asinan parcalarin omrunun ne zaman dolacagini ya da ne zaman sorun cikacagini bilemez satici.

Bir vites atisi var akillara zarar her vites attiginda araba sarsiliyor geri vitesi durmadan atiyor cartt sesi geliyor.Dedim sen araba surmeyi bilmiyomusun 'Ben kendi arabamida boyle suruyorum' diyor.

Eminim arabayi sattiginiz kiside boyle surmustur ondan sonra sanziman kafayi yemistir.Bence ararsa muhattap bile olma..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: anyhill

aracı geri almanız bence uygun olacaktır. 200 km çok az bir mesafe. Empati yapıp kendinizi alıcının yerine koyun lütfen.

Ben almazdım. Şanzıman aldıktan 100 km sonra bozulduysa satıcının suçu ne? Sıfır araç satmıyor ki. Garantisi bitmiş bir araç ve hangi parça ne zaman bozulacak kimse bilemez.

Orijinalden alıntı: EPICA

Şanzımanı bozuk derken, sorun tam olarak neymiş? Kendisi mi varmış bu karara, yoksa tamirci mi söylemiş?

Güzel soru,

Bencede olayın arka planı farklı

Şanzıman da bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Sattığınız kişinin işgüzar bir iki akrabası yada arkadaşı oğlum bu arabanın şanzıman bitmiş diye killandırmis bile olabilir.

Telefonda neyi varmış kardeşim diye sormadınız mi

Ben sürerken vites değiştirirken araç gaza hafif basardım hep kullanırken, ondan hiç sarsılmazdı ama onlar sanırım tam otomatik gibi sürüyor, ama ben bunu anlatamıyorum habire problemli bu araba, iyi bir kazık attın bana diyor.

Kısacası aracı beğenmedi ve iade etmek istiyor ama bende almayacağım, sonuçta 1 haftadır onlarda, araca nasıl baktılar, nasıl kullandılar bilmiyorum, sanırım doğru yapıyorum, bakalım hayırlısı.

Orijinalden alıntı: caspento

Akşam üstü tekrar konustuğumuz da kafamda olaylar netleşti;
    -ilk alırken multimedya sistemini navigasyonlu sanmışlar, olmadıgını anlayınca eşinden fırça yemiş, ben navigasyon var demedim,ilanda yazmadım ona rağmen bunda da beni suçluyor.
    -ikincisi herhangi bir arıza uyarısı, lambası filan yok, vitesleri geç atıyor, saçma saçma değiştiriyor diyor, zannedersem şanzımanın karakterini beğenmediler.
    Ben sürerken vites değiştirirken araç gaza hafif basardım hep kullanırken, ondan hiç sarsılmazdı ama onlar sanırım tam otomatik gibi sürüyor, ama ben bunu anlatamıyorum habire problemli bu araba, iyi bir kazık attın bana diyor.

Kısacası aracı beğenmedi ve iade etmek istiyor ama bende almayacağım, sonuçta 1 haftadır onlarda, araca nasıl baktılar, nasıl kullandılar bilmiyorum, sanırım doğru yapıyorum, bakalım hayırlısı.

Madem devamli iyi kazık Attın bana diyor,Getir arabayı 3 bin aşağısına alayım de.Kabul ederse takastan sonra kazık öyle değil böyle atılır dersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn_33 -- 30 Ağustos 2017; 21:59:55 >

• Durum tahmin ettiğim gibi. Adam otomobil cahili. Toyotadaki multimode şanzımanın nasıl çalıştığını, karakterini bilmiyor. Çevredeki ,benim de gıcık olduğum, "toyota sorunsuz" lafiyla araştırıp etmeden araç almış, sonradan da birkaç kişi bir şeyler söylemiş buna ve ancak size sesini çıkarabilmiş. Boşverin unutun olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EPICA -- 30 Ağustos 2017; 22:47:25 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene site üzerinden istanbulda bir araç buldum.Aradım konuştum.Baktım adam kendi halinde sağlık personeli.Binici arabasıdır dedim.Arkadaşı aradım.Dedim göster servise.Servis çok yoğun benim usta var araç alırken hep ona gösteriyorum dedi.İyi dedim.
    Baktı ilgilendi söyledi bazı kusurlarını.Neyse biraderle gittim aldım aracı.İstanbul'dan tekirdağa giderken klima açtık.Üflüyor ama öyle aman aman soğutmuyor.Tekirdağdan izmire giderken haliyle havada iyice ısınıyor dedik yok klimaya baktırmak lazım.
    Klima kompresörü gitmiş.Triger değişmemiş,yetkiliserviste 2700 param gitti.Adamı aradım dedim.Kardeşim sen bu klimayı hiç kullanmıyormusun.Yazık değil mi bize dünyanın masrafı.Alırken Göstermedin mi falan yaptı.Baktım adamın salladığı yok..
    Servise nekadar kayış varsa değiştirin demiştim.V kayışı değişmemiş.Rulman kırıldı v kayışı attı.Serviste yapıldı 410 da öyle kitledi.
    Dedim servise mahkemeye vericem ben demedim mi değiştirin.Faturada triger yazıyor.Orayla ilgili olsa bizdeydi sorumluluk dedi.
    Oda gitti.
    Netice kendi işini kendin yapıcan.Pahalı bir araç alıyorsan eşeği sağlam kazığa bağlıyacan.Aracı alırken ucuza getirmeye çalışıcan ki arıza çıkarsa çok canın yanmasın:)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Satılmışsa iş bitmiştir. Rahat olun. Mahkemeye dahi verse birşey çıkmaz. Araç satış sözleşmesinde şöyle yazar: "Aracı görerek ve beğenerek aldım." Altına da imzasını atar. Bu saatten sonra tüm sorumluluk alıcıdadır. Üstelik ekspertiz de yapılmış. Gitsin ekspertiz firmasıyla kozunu paylaşsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

aracı geri almanız bence uygun olacaktır. 200 km çok az bir mesafe. Empati yapıp kendinizi alıcının yerine koyun lütfen.

Ben almazdım. Şanzıman aldıktan 100 km sonra bozulduysa satıcının suçu ne? Sıfır araç satmıyor ki. Garantisi bitmiş bir araç ve hangi parça ne zaman bozulacak kimse bilemez.

satıcı beyefendinin suçu yok zaten bu durumda. Kendisi iyi niyetiyle ne yapmam lazım diye fikir soruyor. Normal şartlarda ekspertize sokulmuş ve sorun çıkmamış bir araç için geri alma durumu olmamalı ama anlatıldığına göre alıcı da iyi niyetli ve ilk arabası olacak. İki taraf da böyle samimi ise aracın geri alınması çok nazik bir davranış olurdu fikrimce. BEn böyle bir durumda gider sorunu incelerdim sanayide, alıcı açısından durumu anlayışla karşılardım, muhtemelen bozulan parçanın tamir masrafını yarı yarıya karşılamayı teklif ederdim. Kabul etmezse de aracı geri alırdım. BEn mi çok iyi niyetliyim yoksa düşüncem yanlış mı anlayamadım :)

düzeltme: son mesajlardan anladığıma göre alıcı çifkefe yatmış, bu halde aracı geri satın almak elbette seçenek olmaktan çıkıyor haliyle.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...

• anyhill kullanıcısına yanıt
    kendimi gördüm hocam sanki yorumu okurken. iyi niyetli insanlar görünce sevinir hale geldik artık. bende sizinle aynı fikirdeyim. iyi forumlar

Orijinalden alıntı: haydarkarapuar

quote:

Orijinalden alıntı: sepulnation

Nereden bileceksiniz bu araçla nerelere gitti beler yaptı? Belki romörk bağladı, belki başka araç çekti. Şansızmış o arkadaş ama sizlik bir durum yok bence.

sen sanzımanın ne olduğunu bilmiyormusun uşam bir römorkla bozuluyorsa o sanzıaman zaten sorunludur ben 124 murat 40 yaşında bağladım römok gık demedi

Şanzuman nedir bilir, bayada bi anlarım. Yazdıklarımın arkasındayım.

Ondan sonra beni bağlamaz... İster şanzımanı dağıtsın, isterse contayı patlatsın umrumda değil...

Aynı şekilde ben ikinci el araç aldığım zaman da aynı durum geçerli olur... Noter de satışı alırım, anahtarı alırım sonrası beni bağlar eski sahibi çok ta Fifiiii der geçer gider bi şey oldu mu...
  • Düşünmenize değmez. Ekspertiz yaptırdı, noterde herşeyi kabul ederek imzayı attı ise o iş bitmiştir. Sizi bağlayan birşey olamaz. Mahkemeye bile verse birşey çıkmaz rahat olun sizlik bir durum yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.