Arkadaşlar. Arabanızı hangi durumlarda emanet veriyorsunuz veya vermek istemediğinizde bunu karşı tarafı kırmadan nasıl belirtiyorsunuz? Teşekkürler.
birine veriyosun arabayla ralli yapıp batırıp getiriyor.birine veriyosun,verdiğinden daha fazla yakıtla bide yıkatıp getiriyor.sırf bu yüzden arabasını satıp arabasız gezenler var
emanet verirken arabamla vedalaşıyorum
özellikle yakıt ışığını kırmızı yapıp getirenler var. Hele de akraban falansa, dayı amca..vs kızamıyorsun. Sinirlendiğin yanına kar kalıyor.
Hastası vs. olmadığı sürece emanet araba vermem.
Şirketimizin 2 tane aracı vardı. Kia K2500 kamyonet ve Ford Connect.
Araçları sürekli işçiler kullanıyordu. Sağolsunlar araçların vurulmadık yerleri kalmadı. Biri marşpiyeli sürter, diğeri kapıyı...
Kia'yı ilk aldığımız zaman işçinin biri gitti bi araca çarptı arabanın ön tarafı komple pert oldu.
Connect'te ise işçinin biri geri geri gelirken bi kamyonun aynasına çarpmış ve arka camı patlamış. Aynı gün içerisinde başka bir işçi arabanın camını yaptırmaya giderken yolda başka bir kaza yapıyor. Allahtan connect biraz sağlam araba olduğu için bizim araca pek bişey olmuyor.
Araçları babam ve ben kullandığım zaman ne kaza yapıyoruz, nede bi yere sürtüyoruz. Bu yüzden ne kimseye emanet araba veririm ne de emanet araba alırım.
Evet yakıt çok önemli değilde yıkatılıp getirilince ayrı oluyorum
Asla vermem aracımı kimseye, iyilikle veriyorsun sonra içine dert oluyor insanın..Hele arkadaşlarıma felan asla vermem, babama bazen veriyorum o da istemeye istemeye..Kimsedende istemem araç serviste vs. olduğu zaman paşa paşa taksiye binerim..Geçen sene istemiştim bir arkadaşımından tekerleğine naylon poşet dolaştı liftte çıkarttım poşeti daha sonra aracın fren diskinde bir problem çıkmışmış felan filan bana kaldı faturası..az sorumluluk = rahat kafa.
emanetin canı burnunda olur. (ayrıca başka bir yerinde de )
Vermemek ve almamak en iyisi. Araç lazım olursa alabileceğim onlarca alternatif var ancak ben kiralama yoluna gidiyorum.
arabamı emanet vermem beni tanıyan herkeste bunu bilir zaten hiç isteyipte küsen olmadı
quote:
Orijinalden alıntı: grejuva2103
emanetin canı burnunda olur. (ayrıca başka bir yerinde de )
Dötündedir kanka
Kimseden istemem kimseyede emanet aracımı vermem aile dışında
Hastalık vs. olur acil olur ben götürürüm beklerimde ama aracı vermem
Adamlar kendi arabalarıyla yapmadıkları hertürlü maymunluğu yapıyor çünkü
Zaten arkadaşlarım istemiyor benden bildikleri için şuraya kadar gidelim diyor sormam bile niye diye götürürüm.
Bende böyle bu işler
kardeşim hariç kimseye bırakın arabayı anahtarımı bile vermem kafam daha rahat en azından
Adamına göre...
Çok zaruri bir durum olmadıkça başkasının arabasını emanet almamaya ve kendi aracımı emanet vermemeye özen gösteririm
quote:
Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
kardeşim hariç kimseye bırakın arabayı anahtarımı bile vermem kafam daha rahat en azından
aynen, insanlar malın kıymetini bilmez
Arabamı emanet vermem, bahane olarak da "hanım çok pimpirikli onla beni muhattap etme nolur" diye cevap veririm
quote:
Orijinalden alıntı: sefau571
Adamına göre...
+1
Ne emanet araba alırım, ne de veririm.
Ancak araçta bulunursam başkasının kullanmasına izin veririm.
Emanet almam, çok gerekli olursa ilgili kişiden beni istediğim yere bırakmasını isterim.
Emanet vermem, uygun bir dille onu istediği yere bırakabileceğimi söylerim.
"Korkulu rüya görmektense uyumamak." gibi.
arabamı genelde herkese veririm
arabamda toplamda 3 tane hasar var
ilki kuzenime verdim duvara vurdu ikincisi babamdayken sag arkaya minibus vurmus gene arac babamdauken en son olandada minibus sol onden sıkıştırmış vurmus = )
kimseye emanet araba verme bende artık vermemeye dikkat ediyorum.