Şimdi Ara

Arabayı emanet verme/vermeme. Nasıl bakıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
1
Favori
15.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracımı sattığım dönemde bir arkadaşdan brodwayini istemiştim araç işini halletmek için tabii ki mazeret vardı .vermedi.
    dolmuşla 250 km gittim aldım geldim. imzamdaki araç.

sonra detaylı temizlik için autokinge verdim. aracı teslim almaya gidecektim. bir arkadaşa beni bırak dedim. mazereti vardı. bırakmadı.halen imzamdaki araçla ben onu bırakırım.hatta elini cebine atıp 5-10 lira veriyim taksiyle git tarzında küstahça hareketini hiç unutmam. o günden beridir kimseden araç istemedim. kendi aracımla isteyenide bırakırım.

benzin pahalı ona yoruyorum başka açıklaması yok.

2010 PASSERATİ . GÜMÜŞ EJDER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @KlavYE@ -- 21 Ocak 2012; 23:14:47 >
  • Emanet araba vermem emanet araba almam eğer çok aciliyet veya yakın akraba çevrem dışında kimseye emanet araba vermedim.

Emanetin canı burnunda olur sözüne çok inanıyorum yakın çevremde birkaç örneği mevcut.
  • İki arkadaş kendi arasında anlaşır biri diğerine arabasını verir,arabayı emanet alan kişi illegal bir işe karışırsa

örn uyuşturucu taşıma ya da kız kaçırma ( 18 den küçük) ya da her ikisi :) trafik kazası da olabilir.

Bu durumda kabak kimin başına patlar ???

A) kız hariç ikisine
    b ) Araç sahibine
    c) aracı emanet alana
    d)Kızın babasına
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

arabamı genelde herkese veririm

arabamda toplamda 3 tane hasar var

ilki kuzenime verdim duvara vurdu
    ikincisi babamdayken sag arkaya minibus vurmus
    gene arac babamdauken en son olandada minibus sol onden sıkıştırmış vurmus = )

kimseye emanet araba verme bende artık vermemeye dikkat ediyorum.

Bir tane daha var unuttun, arkanda yol isteyen biri vardı frene asılmıştın, adam kalmıştı yolda sen devam etmiştin..
  • Başkası beni üzeceğine;
    Ben başkasını üzeceğime;

Emanet almam;
    Emanet vermem.

Arabanızı emanet verir misiniz?
    http://forum.donanimhaber.com/m_44443299/tm.htm
  • Ben emanet veririm, ama emanet almam.
    Emaneti de nasıl araba kullandığını bildiğim arkadaşlarıma ve akrabalarıma veririm.
  • Almam ve utanmayacağım bir kişide gelmezse vermem ki istemezler. Ama arkadaşım geliyor 5 dk gidip geeyim aramızdaki bağ güçlüdür acil işini görür gelir baştacı ama başkası olmaz
  • Bende aracımı vermek istemiyorum ancak söylemekte zorlanıyorum
  • Şoförlüğüne güvendiğim tüm tanıdıklara emanet veririm. Fakat verirken şunu derim. Arabanın kaskosu yok. İşte sırf bu kelimeden dolayı bir tanıdık emanet almaktan caydı.
  • Emanetin canı burnundadır derler ya,araca birşey olacağı vardır şans ya emanet verdiğim kişide birşey olursa bana hakikkaten dokunur,o kişiylede aramız bozulur.Arkadaşlarım bunu bilir,ne aracımı isterler ne ben başkasından isterim.İlla araç lazım taksi var,rent a car var her köşede,ona buna minnet etmekten iyidir.Ha araç çok gerekliyse,ölüm kalım meselesi ise gidilmesi gereken yere kadar ben getirip götürürüm.
  • Asla almam ve asla vermem. Uzun yolda biraz dinlen ben süriyim diyen oluyor onlara bile vermem. Ne demişler, at avrat silah emanet edilmez.
  • At,avrat,silah emanet edilmez demiş atalar.Binlerce yılın tecrübesiyle,bilgi birikimi ile oluşmuş bu ve benzeri atasözlerine önem veren ve elimden geldiğince uygulamaya çalışan bie kişi olarak atın yerini alan arabaların emanet edilmesini uygun bulmuyorum.Zorunlu durumlar hariç başkasının aracını kulanmıyorum.Kendi aracımıda benzer durumlar haricinde kimseye vermem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exxcrea

Asla almam ve asla vermem. Uzun yolda biraz dinlen ben süriyim diyen oluyor onlara bile vermem. Ne demişler, at avrat silah emanet edilmez.

ben mesaj yazarken siz benden önce davranmışsınız.benden çok yaşayacaksınız.İnşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JasoNBuraK

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

arabamı genelde herkese veririm

arabamda toplamda 3 tane hasar var

ilki kuzenime verdim duvara vurdu
    ikincisi babamdayken sag arkaya minibus vurmus
    gene arac babamdauken en son olandada minibus sol onden sıkıştırmış vurmus = )

kimseye emanet araba verme bende artık vermemeye dikkat ediyorum.

Bir tane daha var unuttun, arkanda yol isteyen biri vardı frene asılmıştın, adam kalmıştı yolda sen devam etmiştin..

hocam o symbol karıstırıyorsun bu clio 3
  • 1. derece akrabalarım dışında kimseye vermem aracımı.
  • Ben arabayı yıkamacıya ve otoparkçıya bile vermiyorum,kimseden aracını ödünç istemedim,atarlı bir adam olduğumu bildiklerinden yani direk ters konuşacağımı bildiklerinden arabayı isteyende olmadı.Malında çok kıymetliymiş gibi inceden espriyle karışık laf sokmaya çalışan oldu;mal sensin dedim, o gün bugündür konuşmuyo benimle.Bende öyle üzgünüm bu durumdan anlatamam.

Ha bu arada hiçbir arkadaşıma 50 tl'nın üzerinde borç parada vermem.Parayı geri getirmezse 50 tl için canımı sıkmam,daha yüksek parayı borç verip de geri alamazsam o arkadaşımla aram bozulur.Dolayısıyla ne parayı ödünç veririm ne arabayı.Kılım kardeşim ne yapayım
  • Hanima vermedim ::)))

Gerisini siz dusunun artik
  • bir arkadaşım arabasını kardeşine emanet etti araba pert oldu. Ha kardeştir araba önemli değil ama ya kardeşine bir şey olsaydı.
  • babam annem ablam hariç herkese verebilirim. özellikle babama vericeksem arabayı ki veriyorum el mahkum. asla kullandığı arabaya binmem :D onun sayesinde ömrümde kullanmadığım küfürleri söyler oldum
  • eski şahini istemeye istemeyede olsa veriyordum ama bunu vermiyorum.Her insan arabasını en iyi kendisi kullanır.Başkası gaza biraz fazla bastı mı araba biraz bagırdı mı sanki bana basıyorlar.Tanıdıktan iki kere kendim istedim.birinde 55km yol gittim toplam 50 liralık benzin aldım.Yıkattım,tampon altlığı kırıktı tamir ettim verdim.Diğerindede Işıklarda dururken arkadan sürttüler.Emanetin canı K**ndadır. Zorda kalmadıkça almamda vermemde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.