Şimdi Ara

Arabanın Az Yakması İçin Neler Ypılabilinir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Birinden duydum kendi arabasına da uygulamış.

sıfır araba almış ve son susturucudan sonra egsoz çıkışını çiftlemiş. bu şekilde arabanın tek egsozlu olan versiyonuna göre daha az yakacağını söylemekte. ve daha sessiz çalışacağını söylüyor. bu konu gerçekten doğru mu yoksa uyurmasyon mu.

son susturucudan itibaren aracın egsozunu çift çıkışlı hale getirmek gerçekten aracın daha sessiz ve daha az yakmasını sağlar mı ?

veya sıfır araba aldığımızda az yakması adına ne yaparsak az yakar bunun için ne önerebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farazicosmos -- 28 Aralık 2015; 22:40:19 >

Ne mutlu Türk'üm diyene
  • Arkadaşın araba hakkında birşey bilmiyor bana göre.Egzozun tek yada çift olmadı nasıl yakıt tüketimine etki edecek? Araç bakımlı olup,ani gaz vermelerden kaçarsanız zaten az yakarsınız yada normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastikler iyi ve havaları tam ise ve aracın bakımları yapılmış herhangi bir problem yoksa yakıt tasarrufu gaz pedalında bitiyor. yok çift egsoz yok cam filmi yok app plaka yok mercek far bunlar yakıtı etkilemez :)
    Tamamen cahil uydurması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenTugay -- 28 Aralık 2015; 22:53:02 >
  • -Lastiklere 45 hava bas
    -Arka koltukları yan koltuğu falan sök
    -Tırların arkasından git rüzgar engel yapmasın
    -Arabanın parça birleşimlerinin arasını bantla.
    -Gaza olabildiğince az bas.
    -Mümkünse yokuş yukarı çıkma.

Orijinalden alıntı: Amphioxus

-Lastiklere 45 hava bas
    -Arka koltukları yan koltuğu falan sök
    -Tırların arkasından git rüzgar engel yapmasın
    -Arabanın parça birleşimlerinin arasını bantla.
    -Gaza olabildiğince az bas.
    -Mümkünse yokuş yukarı çıkma.

-Az ye kilo ver
    -jantları diskler kadar ufalt ve en ince lastikleri tak
    -çeyrek depodan fazla çıkma

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    aracı mümkün olduğunca alçaltın böylelikle rüzgar direnci azalır
    cam filmi yaz aylarında ısınmayı azaltır böylece klimaya daha düşük ayarda yada hiç çalıştırmayabilirsiniz.
  • bazı arkadaşlar resmen dalga geçmiş bu konuda hepinizi kınıyorum. ben çift egsoz olayı doğrumudur diye sordum onun harici yakıt tasarrufu için ne yapılabilnirdi sorum ve sıfır araç örneği verdim. bir arkadaş cam filmi sayesinde klima kullanımı demiş orda onu bu bilgisi için tebrik ediyorum ama diğer yokuş çıkma diyen herkesi kınıyorum. dalga geçilecek bir soru değil ki bu.

Ne mutlu Türk'üm diyene
  • adamın söylediği tamamen deli saçması. zerre faydası olmaz.

• araban turbo dizelse yazılımla önemli oranda yakıt tüketimini düşürebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

2 Beygir takviye olur motora.

Öyle çıkıştan itibaren çift egzozu kafaya göre çekmek de iş görmez.

Özellikle atmosferik araçlar için backpressure, yani egzozun içinde geri dönen gaz zamanlama için oldukça önemlidir. Egzoz sisteminde ideali istenen backpressure'ın altına düşmeden çıkan gazdan mümkün olduğunca hızlı kurtulmaktır. Orjinalden bunu yapmakta başarılı olmayan arabalarda egzoz ile oynamak olumlu sonuç verebilir. Ancak ne yaptığını iyi bilen birinin bu işleri yapması lazım. Deneme-yanılması çok olan da bir iştir. Sonuçta astarı yüzünden pahalıya gelir. O yüzden bu iş ekonomi için yapılmaz. Performans için yapılır.

Aracın gücünü arttıracak ufak müdehaleler genelde yakıt tüketiminin azalması olarak geri döner. Egzoz, hava filtresi, turbolu araçlarda chip tuning, düzgün yapıldığında yakıt tüketimi genelde düşer. Ancak bunları yaptıran adam basmak için yaptırıyor. Bunları yaptırıp basarsan, eskisinden çok yakar. Ekonomik kullanırsan eskisinden az yakar. Ekstrem modifikasyonlar hariç tabi.

Yapacağınız tasarruf %3-5 olur. Asla değmez. O yüzden bu işler performans için yapılır. Pug 206 ile oynadığınızda hissedilir bir tepki farkı, hayal meyal de bir güç farkı alırsınız. Araca gücü yetmediği için bu tepki farkı ve güç farkı ekonomik kullanımda size ekstra ekonomi olarak döner. Ancak Z4'ün egzozu zaten süper ayarlanmıştır. Siz ne yaparsanız yapın ondan iyisini yapamazsınız.

Katalitik iptali teorik olarak aracı rahatlatır. Ancak benzinle gezen birinin katalitik iptali yaptırması çevre düşmanlığıdır, herkesin ortak hakkına kasıttır. Araç LPG'li ise, kat iptali insanca sayılabilir. Dert değil.

Özetle "çektim çift boruyu, rahatladım" diye birşey yoktur. Aracı hafifletmek daha hissedilir bir ekonomi sağlayacaktır. Stepne, kapı döşemeleri, tavan döşemesi, gereksiz koltuklar, tavan döşemesi gibi şeyleri sökmek egzozdan kat be kat daha çok işe yarayacaktır. Orjinal jantlarınız ağır ise, bunları hafif olanlarla değiştirmek de bir katkı sağlar. Lastik ebadını küçültmeseniz bile, sadece jantı hafifleştirseniz, farkı hissedersiniz. Boş depo ile gezmek de avantajdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.