Şimdi Ara

Goodyear UltraGrip 8 neden tercih ediliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
3.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kışlık lastik bakarken denk geldim, piyasaya 2011 yılında çıkmış bir model, neredeyse 12 yıl oluyor. aynı desenle halen üretimde görünüyor. üstünden 2-3 nesil geçmiş. goodyear'ın son çıkan kış lastiği de değil, ultragrip 9 plus var çünkü. testlere ise en son 2013 yılında girmiş çünkü ug9 çıkınca olması gerektiği gibi silinip gitmiş piyasadan, ayrıca yeni ürünlere göre geri kalmaya başlamış bile sadece iki yılda. baktığım birkaç ebatta öyle aşırı bir fiyat avantajı da yok, hatta son nesil modellerle aynı fiyatı. tercih edilmesi için mantıklı bir sebep göremiyorum fakat halen tavsiye edenleri, kullananları görüyorum. belki de bu model yüzünden ug9+ doğru düzgün gelmiyor bile. goodyear işin kolayını bulmuş 12 yıllık modeli yeni fiyatına satıyor resmen.




  • 225 45 17 ebadinin tanesi 1180₺ olunca gayet de kullanilasi bir lastik oluyor. Sessiz, konforlu, marka bir lastik cunku...
    Ayni paralara petlas,sava,laufen, riken gibi alt sinif lastikleri almak isteyen almasin bu lastigi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafo0911 -- 31 Aralık 2022; 16:54:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hamuru ve deseni bizim yollara ve iklime uygun lastik. Kış lastiğini kendim aldığım çoğu araçta kullandım bunu, hiç şikayetim olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En uygun fiyata en bilindik lastik olduğu için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Karda çok iyi olan bir deseni var diye biliyorum..Muhtemelen bu yüzden hala üretiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilindik hatta premium marka, kendini ıspatlamış eski bir desen ve uygun fiyat türkiye üretim.. satılacak tabi ki.


    Artık ıslakta ve frende yeni rakipler gibi olmaz normal olarak ama fiyatı da ona göre.

  • Eski aracımda ug9+ kullanıyordum, çok memnundum. Aracı değiştirince 225 45 17 ölçüsünde yoktu ug9+, ug8 aldım. Bundan da memnunum. p/f açısından gayet güzel lastik.

  • Şimdi lastik 12-15-20 sene öncesinin modeli diye, güncel modellerin 4 tanesi 10bin'e satılırken, goodyear 3 bine mi satacaktı yani?


    Hemen hemen aynı hammedde ile üretiliyorlar. Demek ki lastikten çok memnun insanlar. Bizim yollara da uygundur.


    Hangimiz lastiğin dişine, şekline şemaline bakıp, "Vaay bunun lastikleri iş yapar abi" diyebiliriz ki :)

  • ya bırakın müzelik olmuş lastiği gelip savunuyorsunuz burada. sırf marka diye lastik mi alınır? ne olursa olsun önce modele bakılır, sırf marka diye hiçbir ürün alınmaz. ayrıca kim dedi yan markalarla fiyatı aynı diye? benim bahsettiklerim diğer ana markalar. bridgestone, hankook, continental, michelin gibi. bunların ürünlerinin bazılarıyla fiyatı aynı bazılarıyla arasında makul bir fark var. hatta goodyear ug9+ ile arasında bile çok fark yok diyorum, bu modeli üretmeseler daha da düşer fiyatı.

    bazı ebatlarda yan markalarla fiyatı aynı olabilir hepsine tek tek bakacak halim yok ama emin olun o ürünler bundan daha iyi, güncel modeller çünkü. (petlas hariç) bundan memnun kalacak kişi yan marka ürünlerinden de memnun kalır petlastan bile memnun kalır. ayrıca ana markalarla fiyat farkına bakın öyle yarı yarıya bir fark yoksa fark çok değildir büyük ihtimalle, yine ug8 tercih edilmez.

    desenini kanıtlamış, bizim yollara uygun vb. lafların hiçbir karşılığı yok malesef. bi türkiye'nin yolları kötü sanki, ayrıca bu lastiklerin neredeyse hiçbiri türkiye'de tasarlanmıyor. desenini kanıtladıysa da yeni model çıkarmasın goodyear, ya da gitsin fransa'da, almanya'da filan satsın bakalım müzelik modelini, satılsın da teste girsin görelim boyunun ölçüsünü. ha bir de hemen hemen aynı hammadde denmiş, zaten marka model farketmeksizin tüm lastikler için durum o ama testlerde fark ortada.

    bedavaya verseler önce bir düşünürüm, üstüne para verip alanlar var. almayın da azalarak bitsin işte. başka bir markanın bu şekilde bir lastiğini de görmedim tek goodyear yapıyor bunu. sattığı sürece devam da eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence tam bir "tüketici toplum / birey " başlığı olmuş...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Karda gitmek tamamen şoförle alakalı bir durum.


    Pirelli Snow Control Series 3 ile bende 50 cm karda gidebiliyorum. Fakat aynı lastikle, aynı karda, aynı güzergahta bir başka şoför hem de aynı arabayla 2 metre yol alamıyor. Keramet lastikte değil şoförde.


    Bu sene kafa rahat F/P kışlık lastik kesinlikle Pirelli Snow Control Series 3'tür.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Yazlık lastikle ilgili bir yorumda bulunmadım. Bu tamamen sizin düşünceniz.

  • 50cm karda hangi arabayla gidiyorsunuz?

  • Marty.McFLY kullanıcısına yanıt

    50 cm karda ben 4 çekerle saplamıyorum bazen. Hangi arabayla gidiliyor ben de merak ettim. Konuya gelirsek bazı ölçülerde sava vs gibi markalarla yakın fiyatı var f/p görülüp tercih ediliyor. Bazı ölçülerde dediğiniz gibi mantığı yok . Bu sene kışlıkları yeniledim birine ts 870 taktım birine grip 8. Grip 8 taktığım araçtaki ölçüde fiyat rekabetçiydi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi çok kış lastiği deneme şansım oldu. Şuan 2 aracımda da UG8 var. Fiyatı uygun ve benim sürüş stilimde yeterli geliyor daha ne olsun. Aynı paralara petlas kormoran gibi markaların lastikleri ver bende onları bedava verseler takmam aracıma.

  • 8 'i bilmem ama araştırırken ben de 9+'ın test sonuçlarına bakarak 9+'ı tercih ettim. Lastik Park bayisi benden sonra soran olduğunu ve kalmadığını söyledi, ben alırkenken de genel stok durumu da az alan bir lastikti. Doğru düzgün kar yağmadığı için lastikle ilgili bir yorumda bulanamıyorum.

  • ug8 i bende 5 senedir kullanıyorum kuruda lastik ısınana kadar bence kaymaya cok musait bir lastik, ancak ısındıktan sonra frenleme guzel. ayrıca cok yogun kar yağısında uzun süreli kullandım istanbul - adana arası gece vakti, banamısın demedi hiç ürkütmedi lastik. ancak yağmurda su birikintisine girince arac kayma eğiliminde oluyor. bende ki ilk nesil ug8 belki sonrakilerde değişiklik vardır bilemiyorum. lastik cok sessiz ve yumaşacık. sanırım yine alsam ug8 veya ug9 alırım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.