Şimdi Ara

arabam çekişten düştü!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
32.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arabam çekişten düştü 3 le çıktığım yokuşu iki ile zor çıkıyorum.1500 km uzun yol yaptım sonra araba çok sesli çalışmaya başladı.
    yardımcı olabilecek olan var mı bana aynı sorunu olup da çözebilen???

arkadaşım aracına yeni motor yani reftektiye lazım

araç yağ eksiltiyormu eğer eksiltiyorsa fazla kullanma reftektiyeye gir bence

2001 Kartal 1.6 ie+LPG 74.500 km
  • yakıyor vallaha yağda.
    yağı önceden de yakıyordu ama çekişten düşme olayı yeni çıktı.daha önce böyle bi problem yoktu.
    bi araba aldık yaktı batırdı beni
    Bu kullanici adi, sinirsiz uzaklastirilan bir kullaniciya ithafen alinmistir.
  • Teşhis hemen konmuş!

@esat_emin, debriyajınızın ne durumda olduğu hakkında bilginiz var mı acaba.Çekişten düşmesinde birden fazla sepbepler olabilir. İyi bir ustaya göstermenizde fayda vardır, yada araçtan-motordan anlayan bir arkadaşınıza birebir aracı kullandırarak.
    Yaktınız gemileri hemen ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Km düşürülmüş araba?
    5 yıl önce açıldı
    Arabam çok yakıyor
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: esat_emin

abi araba xsara 99 benzinli de bu gün biri bana bujilerden olabilir dedi.bulunduğum yerde de tamirci yok ki gideyim sorayim

Eğer gaza yüklendiğinde araba tekliyorsa bujilerdendir... Bujiler ve kabloları değişmelidir...
    Ama çekişten düştüyse debriyaj balatan bitmiştir...

En son motor rektefiye düşünülmeli...

bir arabanın çekişten düşmesinin birçok sebebi vardır ve bunlar duruma göre değişir mesela

1-egzost sistemin tıkanmış olabilir.
    2-enjektörlerin tıkalı olabilir.
    3-distributor kapağı,rotoru ve buji kabloları sorunlu olabilir.bujilerin kendisi de sorunlu olabilir
    4-maf sensorü sorunlu olabilir
    5-02 sensörün sorunlu olabilir.
    6-vites kutun manuelse debriyaj baskı balatan otomatik ise tork konvertörün sorunlu olabilir
    7-motorda kompresyon düşmüş olabilir.. kompresyon düşmesine hararet sonucu silindir kapak contası yanması,pistonlar ve segmanlarda hasar sebep olabilir.. aracın yağsız kalmış ve gene pistonlar ve segmanlar sorunlu olabilir.araç subap yakmış olabilir
    8-ateşleme bobinin bozulmuş olabilir.
    9-yakıt pompan veya rölesi sorunlu olabilir.
    10-eğer araçta lpg varsa bu da sebep olabilir.lpg beyninde olabilecek bir sorunda mesela...

göreceğin gibi tüm bunlar bahsettiğin soruna sebep olabilir.

sonuç olarak aracın detaylı bir kontrolden geçmesi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteg -- 29 Nisan 2009; 23:48:25 >

• problemi çözümünü bulduk arkadaşlar benim sıralı sistemin gaz basıncı düşmüş.onu bilgisayara sokup ayarladılar ama bu seferde lpg sisteminin map sensörü bozuldu 75 milyona değiştiryorlarmış küçücük bi parça.bende sinirlendim taktırmadım.
    buradan herkese sesleniyorum kesinlikle ama kesinlikle platinca lpg sistemi taktırmayın pişman olursunuz benim gibi benzinde devam edersiniz
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.